САЩ правят проверки в Украйна, за да следят предоставяните оръжия, твърди американски източник

САЩ правят проверки в Украйна, за да следят предоставяните оръжия, твърди американски източник

Според източника засега украинските власти са прозрачни за разпределението на оръжията и подкрепят проверките. Служителят призна, че невинаги е лесно да бъдат проследени оръжия в район на действащ конфликт, съобщава БТА.

Американската армия извършва проверки на място в Украйна, за да следи дали украинските сили се грижат както трябва за оръжията, които получават от САЩ, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс, като се позоваха на висш американски служител в областта на отбраната.

Служителят, пожелал анонимност, не каза къде са извършвани проверките или колко близо до зоните на бойните действия стигат американските военни, които правят инспекциите. По думите му те не могат да правят проверки „близо до фронтовите линии“, а ходят на места, където условията със сигурността позволяват.

Той заяви, че досега са извършени няколко проверки. Те се осъществяват от американския военен аташе и службата на САЩ за сътрудничество в отбраната към американското посолство в Киев.

Според него засега украинските власти са прозрачни за разпределението на оръжията и подкрепят проверките. Служителят призна, че невинаги е лесно да бъдат проследени оръжия в район на действащ конфликт.

Проверките са част от усилията на Вашингтон да не позволи предоставяните оръжия да попаднат в погрешни ръце.

Досега САЩ са предоставили на Украйна оръжия за около 18 милиарда долара от началото на руската инвазия през февруари, отбелязва Ройтерс.

Източник: БТА

 

 

Коментари

  • Хахаха!

    01 Ное 2022 8:56ч.

    “По думите му те не могат да правят проверки „близо до фронтовите линии“, а ходят на места, където условията със сигурността позволяват.” Ама да! Тия в шоурума са ОК, тия, дето са @#€& или заминали по предназначение, се водят на фронтовата линия. Коя светла глава роди гениалната логистика на тая “проверка”?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    01 Ное 2022 8:58ч.

    18 млрд, за да се избиват православните хора. Абе, идиоти краварски, защо не ги дадохте тези огромни пари за вашите бедни хора? Луди сте и си вярвате, че ще векувате на тая земя. Ма, верно ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля Фанка

    01 Ное 2022 9:38ч.

    Ако намерят мръсна бомба, ще я излъскат, като новичка да стане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи