САЩ доставят през България на Киев "убийците на танкове" "Брадли"

САЩ доставят през България на Киев "убийците на танкове" "Брадли"

Следвайте "Гласове" в Телеграм

САЩ доставят на Киев "убийците на танкове" "Брадли" през България. Гръцките медии проследиха трансфера на американски бойни машини към Украйна, като изрично отбелязват, че маршрутът преминава през България, предава БНР.(link is external)

С репортажи от пристанище Александруполис медиите съобщават за трансфер на американски бойни машини "Брадли", които за първи път се предоставят на Киев. 

На гръцкото пристанище те се прехвърлят от кораби на камиони, които ги транспортират до Украйна. Отбелязва се, че маршрутът по суша преминава през България.

По-рано украинският президент Зеленски каза, че украинската армия има нужда точно от този вид бойни средства. 

Бронираните машини "Брадли" разполагат с ефективни противотанкови оръдия, поради което са известни с прозвището "убийци на танкове". 

Смята се, че тези машини ще осигурят значително увеличение на бойните способности на сухопътните войски, тъй като по същество са лек танк. За разлика от М113, който САЩ предадоха на Украйна по-рано,"Брадли" е добре въоръжен с мощно 25-милиметрово оръдие и противотанкови ракети TOW. Съединените щати разполагат с много от тези бойни машини, така че доставката не е проблем.

Източници: БНР, "Сега"

 

Коментари

  • Ретранслатора

    10 Яну 2023 8:42ч.

    През България ли?! Няма такава държава, беше!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    10 Яну 2023 13:06ч.

    Гиди зелени чорапи, когато ви пратиха в Чехословакия бяхте държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    10 Яну 2023 15:43ч.

    Значи според Вас в момента България е "върха" на държавността?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Скот Ритър за "Брадли" ... за през май-юни..Не се вълнувайте толкова от сега!

    10 Яну 2023 18:46ч.

    "Това е БМП - бойна машина на пехотата, която превозва група военни. Въоръжена е с 25-милиметрова картечница, както и няколко противотанкови ракети TOW. При грамотна употреба в състава на бойна група тя наистина може да бъде "убиец на танкове". Но ако я вкарат в бой без значителна подкрепа от бронетехника или вертолет, тя ще бъде изолирана и унищожена. Големият проблем обаче е, че тези БМП се пазят в огромни укрития. Преди да бъде изпратена за Украйна, тази техника трябва да бъде извадена от съхранение, подготвена, да премине техническо обслужване, да бъде пренесена през океана и после до Украйна, украинците да бъдат научени да я използват и едва след това да бъде вкарана в бой. Тази техника може да излезе на фронта най-рано през април-май или юни", категоричен е Скот Ритър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Щом България не е колония на Русия,

    10 Яну 2023 8:52ч.

    тя не съществува като държава. Толкова извратена логика трудно можем да намерим по широкия свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До "Щом България не е колония на Русия":

    10 Яну 2023 8:59ч.

    "колониално" ти е трибуквието, ду-пе-да-ве-цо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любопитен съм ти коя част

    10 Яну 2023 9:05ч.

    от тялото си обърна към Русийката, че ме обвиняваш в ду-пе-дав-ство. По-долни предатели от русоробите българската история не познава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    10 Яну 2023 9:07ч.

    България е колония на САЩ обаче и да, колониите не са държави. В най-добрия случай сме държава-подлога и слуга. Срам! Държава в която Христо Иванов, охраненият от американски фондации мравояд е фактор, не е държава в пълния смисъл на думата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мона Лиза

    10 Яну 2023 9:11ч.

    Русофоб е равно на българомразец! Ти вероятно си обърнал телесната си долница и си впил яростно устни в нечий американски задник? Тичай след брадлитата в посока усрайна, Зеленски ще почерпи и теб с на Брендо стоката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пишеш му, че е извратено

    10 Яну 2023 9:38ч.

    да се именува българин, а да обича повече Русия отколкото родината си, а то продължава с перверзиите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ОПГ Обединени Мафиоти

    10 Яну 2023 10:11ч.

    Дупедавецо, България отдавна НЯМА, има Булгаристан !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    10 Яну 2023 11:02ч.

    Така де, и понеже очеВАДНО БГ-то не е колония на Русия, значи е колония на САЩ. Което пък води до разпиляване на басните за руско влияние у нас... Така, че атлантическа подлого, можеш да спиш спокойно,... за сега! ;-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до любопитния, който пише за "Русийката"

    10 Яну 2023 12:15ч.

    Щяхте да сте смешен, ако не бяхте толкова лековерен, и жалък. Но не сте първият такъв човек роден по нашите земи, и особено след 30 годишно промиване на мозъците... Интересувайте се, щом се определяте като 'любопитен', за да станете и любознателен, но трябва да разнообразите източниците, а тъй само се излагате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Русийката" е уникат

    10 Яну 2023 12:22ч.

    Това е един и същ трол, дебил разбира се, който се подвизава не само тук , а и в други форуми. Много е работлив, възложени са му множество задачи, на разни "работни места". Знаем го кой е, ама няма да му даваме ТТданни, че ще се прекръсти веднага. Не е първа младост този дебил.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    10 Яну 2023 13:05ч.

    Това са болни хора, които само живот в някое руско село може да излекува.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кимче,

    10 Яну 2023 13:22ч.

    не са глупави. И през ум не им минава да живеят в руската провинция. А децата им масово учат и живеят в гейската Западна Европа и сатанинските САЩ. Иначе за нас и нашите деца гласят руска окупация и Путьовден.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ох, най-доброто за вашите деца е

    10 Яну 2023 13:31ч.

    да са поне малко по-умни от вас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо

    10 Яну 2023 9:08ч.

    От такава статия/информация освен да избухнеш в бурен смях - друго нищо. Първо танковете ги стоварват на гръцко пристанище, обаче ВИЗАНТИЙСКИЯ прочит е, че ,, ..... се доставят през България ..... " Интересно, откъде другаде да минат след разтоварването на "убийците" :) :) ;), особено след надупването на ,, Коалицията на ВОЙНАТА " в БГ Парламента. Второ, да припаднеш от смЕх, като прочетеш ТТ данните на американските ТЕНЕКЕТА, които могат да "убият" руските танкисти единствено ....... от смЕх, смЕх, смЕх, ? ? ?. Въобще, здравейте кретени !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Видяхме ги руските танкове.

    10 Яну 2023 9:13ч.

    Наредени като пробити тенекета. Най-големият срам, който бра “непобедимата” руска армия от началото на войната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Егати нивото ина БНР и на Сега! Щом тенеке от 1980г става "убиец на руски танкове"

    10 Яну 2023 9:24ч.

    Невежите в двете мас-медии толкова разбират от "оръдия-убийци на танкове" че стандартното оръдие на Брадли - 25мм, решиха, че ще пробие челната броня на новите руски танкови, заточени да издържат и на специалните 120мм американски снаряди...Грамотните военни специалисти си спомнят, че оръдието на Брадли е предназначено за старисте съветски бронетранспортьори ПБ60-70 и БПМ1 с противокуршумна броня максимум от 12мм, а не ефективната 600мм танкова броня на днешния руски танк. Да ,Брадли успяваше да порази някой иракски танк във войната 1991г, но с ПТУР ТОУ, а не с оръдие. А снимки и клипове на ударени с ТОУ модернизирани руски танкове в Сирия, които продължават боя - колко искаш. Но както казва един друг текст от Америка -Алабама преди малко, това което ни се предлага е ГОЛА ПРОПАГАНДА, безбожно далече от ИСТИНАТА...Малко са западните експерти , които говорят истината и трябва да прилагаш много голям семантичен филтър, за да се отървеш от пропагандисти ниво БЛМ или ЛГБТ- масовото ниво на днешния ЕвроАтлантизъм :-(

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • чичо скрудж

    10 Яну 2023 9:44ч.

    браво.ясно,точно и професионално

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    10 Яну 2023 9:42ч.

    поредното "оръжие-чудо" за укро-нацистката пропаганда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    10 Яну 2023 9:53ч.

    Момчета, тази играчка не е шега въпреки нейното 25 мм оръдие. Има кинетични снаряди пробиващи до метър!!! Издържа на РПГ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сухопътни сили

    10 Яну 2023 9:57ч.

    Ти май забравяш, че не воюваш срещу арабски радикали или талибани, а насреща е руската армия. Не казваме, че въоръжението му е негодно, но не става срещу руснаци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @forsvaret 10 Яну 2023 9:53ч.

    10 Яну 2023 11:52ч.

    от информацията, която идва от наемниците на фронта, става ясно, че или масово дават фира или се прибират вкъщи. не било като на сафаритата досега (Ирак, Афганистан) и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • легенда-лиана

    10 Яну 2023 9:55ч.

    Навсякъде военните експерти се смеят с военните рекламни раздувки на США. Проверете ТТХ на тези БМП и истински танк и ще разберете какво ментене от американска страна пада. По-лошото е друго - че боеспособното оръжие, което е единствено руско, в този конфликт при урките е почти изчерпано и ще се наложи Западът да отпуска от неприкосновените си резерви, което в перспектива сбъдва една от целите на СВО - връщане на НАТО към границите му от 1997 г. поради изчепване на количествените запаси бойна техника в ИЕ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • започват подигравките с прехвалените

    10 Яну 2023 10:14ч.

    Блогери в Русия обявиха награда за първата подбита американска БМП "Брадли" на фронта: https://vz.ru/news/2023/1/10/1194280.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Още от "великата" реклама

    10 Яну 2023 10:15ч.

    Но на Запад много хвалят своите бойни машини. Например, американският M2 “Брадли” се нарича "унищожител на танкове". Казват, че е "жизненоважен за провеждането на нападателни операции".Това е смешно. Брадли е оборудван с 25-милиметрово оръдие M242 “Бушмастър”, 7,62-милиметрова картечница M240C и шест неподвижни 5,56-милиметрови автомата модификация на пушката M16A1, като "амбразурно оръжие". Да наричат това „унищожител на танкове“ е просто несериозно. Въпреки че, разбира се, има и противотанкова управляема ракета ВГМ-71.А германският “Мардер” изобщо е оборудван само с 20-мм оръдие.Но френският "колесен танк" АМХ-10 с неговото 105-милиметрово оръдие вече е сериозно оръжие. Но мисля, че той не стреля по-точно от всеки друг танк, така че не е необходимо да се казва, че AMX-10, след като се срещна с руските танкове, ще реши съдбата на битката. Особено през зимата - не знаем как ще се държи тази техника при двадесет градусови студове. Аз лично не помня кога е използван при зимни условия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z Работаыте братья

    10 Яну 2023 11:34ч.

    Поредното "оръжие-чудо" за укро-нацистката пропаганда !!! До сега има вече 7400 такива готови за скраб „украински“ тенекета !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MarlboroMan

    10 Яну 2023 11:39ч.

    повече са, товарищ - над 17 000

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не мой бе соросоид

    10 Яну 2023 12:15ч.

    Не повече от десет хиляди са построените общо. Но всичко ще даде фира и НАТО остава без тях. Излишно е да ти казвам, че са поне 3-5 пъти по-скъпи от руските им аналози.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руският министър на отбраната от вчера

    10 Яну 2023 12:30ч.

    Започнало е масово производство на планиращи бомби с радиус 120 км за руската фронтова авиация - сами разбирате, че ще започне лов и безопасно унищожение както на такива машини, така и на нови пехотни съединения на урките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Специално тази новина

    10 Яну 2023 13:15ч.

    Не е много за хвалба, защото планиращи боеприпаси JDAM в САЩ се правят от над 20 години, а такива има вече и Китай... Така че в този сектор руснаците са с голямо изоставане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кадиров

    10 Яну 2023 10:35ч.

    В РФ е обявена награда за първия Брадли превърнат в скраб. Един милион рубли- над 100хил. евро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до "кадиров" - много си напред с времето!

    10 Яну 2023 12:07ч.

    Милион рубли ще бъде равен на 100 хил. евра може би след година - или две

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а ти назад

    10 Яну 2023 12:16ч.

    Това само при наличие на "свободен пазар на валути". Ама вече няма такъв, има соц тавани, установявани от Запада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Още като преминат границата между Румъния и Украйна и ще бъдат надлежно утилизирани

    10 Яну 2023 10:40ч.

    Интересно и как ще ги превозят. Една машина тежи 25 тона, трябва първо да се качи на подходяща платформа, после да се разтовари.. С оглед на проблемите с логистиката едва ли повече от 25% ще успеят да достигнат до активни бойни действия. Практическата полза за целите на СВО е силно преувеличена..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • общо-взето, смях

    10 Яну 2023 10:48ч.

    Из руските форуми - становище относно "Брадли": "Поручик, ни как, это провальный проект. сами пиндосы выпустили документальный фильм о создании Бредли. испытания провалились не то что с треском, а с оглушительным. первые же испытания показали, что любое попадание в корпус, гарантировано приводит к гибели всех без исключения кто находится в нутри. так как проект разрабатывался длительное время, и затрачено было гора бабла. всё спустили на тормозах, а проект пустили в серию. помимо этого, не до конца рассчитали соотношение полезной нагрузки + корпус и шасси к силовой установке"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дядо Канелко

    10 Яну 2023 10:52ч.

    Вече в цяла България важи екстериториалност на САЩ. Вместо да ни навиват чалми ни караштисват за ЛГБТ. А башибозукът им влачи оръжие от нас и към нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Читател

    10 Яну 2023 10:57ч.

    След като САЩ изпратиха HIMARS на фронта, за да разработи армията на РФ тактика за изтреблението им, сега ще изпращат БМП (бойни машини на пехотата) за дупчене ? Не са ли видели как горят полските Т-72 ? Последен напън преди неизбежния край ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

    10 Яну 2023 12:09ч.

    предварително имаше много смях за HIMARS, сега, след като им подпалиха опашките, има много пропаганда-били продадени на руснаците, били унищожени предварително, редовно докладват за унищожени ХИМАРСИ...само един "малък" проблем-не могат да покажат снимка, а броя на унищожените(според руската пропаганда) ХИМАРСИ е по-голям от броя на доставените в Украйна.Но това са незначителни подробности за евразийските уфси и никакъв проблем за още по-дебилните задунайските уфси. Почакайте малко за да ги видите в боя и тогава пишете за Брадли

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    10 Яну 2023 10:59ч.

    БМП "Брадли" е замислена от конструкторите да бъде убиец на танкове и то не на какви да е, а на руски. Съдете сами - още първите машини, произведени през 1980 г.са снабдени с газови спекрални анализатори. Щом открият наличие дори на минимално количество спритни пари във въздуха, те автоматчно поемат контрало въру бордовото въоръжение откриват огън на порагение по източника на спиртни пари. Констукторите от FMC Corporation са имали сигурни разузнавателни данни, че повечето руски танкови екипажи горят по 2 литра спирт на 100 км. преход.Газовите аналитори по-късно са премахнати и остават само като опция при доставките. Причината е един инцидент - при движение в градска зона в Пенсилвания една машина Брадли модел M2A1 открива огън по детска площадка, където няколко малчугани си играят с радиоуправляеми танкове.Техните свръхгрижовни майки обилно са деинфе,кцирали ръцете на децата с дезифенктант на спиртна основа. Бързата намеса на командира на екипажа прекратява стрелбата на картечницата. За радост няма ранени и убити, но цялата техника, разположена върху пясъчник, включително и три руски Т-75, е унищожена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Alzheimer

    10 Яну 2023 11:03ч.

    Руски блогери са обявили парична награда за боец който унищожи първата украинска машина Bradley: https://vz.ru/news/2023/1/10/1194280.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що не ги стоварят направо в Констанца?

    10 Яну 2023 11:27ч.

    Що нафта ще потрошат по магистралите на България и Румъния?! Пък няма и ВТОРИ мост при Русе. Значи занапред "Моста на Дружбата" ще се прекръсти на "Моста на Враждебността или Моста на Войната". Позор за нещастната българска "коалиция на войната". Позор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Щото

    10 Яну 2023 11:42ч.

    Проливите са затворени за подобен вид"карго" затова..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • читател

    10 Яну 2023 12:04ч.

    Наистина е позор. Още на 6 януари видях снимка как превозват брадлитата в България в един руски канал в Telegram. Обикновено чета коментарите там, но този път реших да пропусна :-(

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • щото сега ще натиснат това НС

    10 Яну 2023 12:55ч.

    да започне проекта за тунел под Балкана... ДПМ (съкращението НЕ съдържа глаголи!, само англицизми) е на първо място в списъка на мераклиите да проучват терена, и то още откакто протестиращите около Сапарева Баня ги принудиха да си приберат в джоба 10-годишното разрешително за "проучване" на 150 000 дка площ около градчето, издадено им от Борисов3. Ето, "по-добрите" времена се задават... Про100то Киро не случайно ги канеше на срещи с нашия "бизнес", а сега и Йенс ще понатисне да започнат проекта. Нищо чудно и специален мост над Дунава да построи форца Нейто, както ни радваше Асен Василев!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дайте без емоции да видим фактите!

    10 Яну 2023 11:34ч.

    "Брадли" е оборудван с 25-милиметрово оръдие M242 “Бушмастър”, 7,62-милиметрова картечница M240C и шест неподвижни 5,56-милиметрови автомата, модификация на карабината M16A1, като "амбразурно оръжие". Да наричат това „унищожител на танкове“ е просто несериозно. Въпреки че, разбира се, има и противотанкова управляема ракета BGM-71ТOW , която не нито нещо ново, нито непознато (произвежда се от 1971 г.).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MarlboroMan

    10 Яну 2023 11:37ч.

    срещу "армата" са безпомощни

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • има и друго

    10 Яну 2023 11:42ч.

    Страхувам се, че заради шепа политическа измет може да ни изпратят на нас не през нас “от някъде” един-два калибъра.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не става срещу руснаци

    10 Яну 2023 11:49ч.

    точно срещу сбирщина от мародери ще върши много добра работа

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сега ще прецакат и шосетата ни с тези тежки машини...

    10 Яну 2023 12:05ч.

    Не ни стигат турските ТИРове... И после Боко строял лошо и бавно магистралите. Да си ги транспортират с кораби до Констанца, Румъния нали е в играта за късове от Украйна, тя да ги посреща...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дачко

    10 Яну 2023 12:57ч.

    Нямат никакъв шанс срещу невидимата Армата на Шайгу, най много да окупират Крим и да им викат после, стари кримки. Знаете ли кое е най мощното съвременно руско оръжие?! Бетонени отбранителни пирамидки... брадлито ще си счупи веригите и руснаците ще победят само след 3 дни + - :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    10 Яну 2023 13:03ч.

    Според Оон нападнатата страна има право на помощ. Майка си ли търси вашия Путин в Украйна

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • A ти, Kиме, се заинтересувай КЪДЕ преместиха твоите благодетели

    10 Яну 2023 13:36ч.

    лабораториите си за изследвания и производство на биологично оръжие, каквито имаха около 30 на територията на Украйна. Със сигурност имаме няколко и у нас... Гледай какви мерки се принудиха да взимат в (съседен за теб) Китай, срещу неволно изпуснати патогени от такава лаборатория, BL4 във Вухан...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Убийци за чистене от склада ...

    10 Яну 2023 13:11ч.

    САЩ продължават безсрамно да си чистят вехториите, като ги дават с апломб на укрите ! "Убийците" на руски танкове гърмят като пиратки от попадение на ПТУР "Корнет", за по-тежки системи не говорим. Освен това , при попадение гарантират унищожението на екипажите си. Така че задачата на брадърите - да се унищожава живата сила на 404 - ще продължи с успех !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    10 Яну 2023 13:31ч.

    мале, мале, с тия пушкала гарги ли ще бият, бе! дайте ги тези консервени кутии в някое ловно стопанство за отстрел на едър рогат добитък!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван Пеев

    10 Яну 2023 13:36ч.

    Мдаааа... Отново старата глъчка по линията фили- и фоби-... С еда дума - просттия! А това, че гърчолята ни прецаква - нито дума. Тъпо, по-тъпо, най-тъпо, бългрски форумист! Американското оржие се разтоварва в Александруполис и се транспортира до българска територия, за това се мълчи като анус!!! После гърците ще са белые и пушистые, а българите ще плащат репарции. Кафаот платени медии, политици и правителства! Явно "черната" касана козяците е бездънна. Спасението - закривине на фондациите,които не се финансират от български граждани, а за оставащите - ежеднна публична отчетност за всеки получен и похарчен лев. Да спсим България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ваньо, не са само гърчолята

    10 Яну 2023 13:46ч.

    Не само Йенс и цялото нейто, ВСИЧКИ искат да ни забъркат в мелето, на първо място Укрите - Cool-eba, и Москаленко, и самият Zеленски и военният им министър се потрошиха да канят колегите си - нашите (служебни или редовни) министри... И поляците, и румънците и всички. А коалицията на войната в НС, начело с ДъБъ и останалите натегачи вече ни забъркаха. Огромна е заслугата и на Синергетика - Триморец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм, ще видим кой кого!

    10 Яну 2023 13:57ч.

    Рекламните клишета няма да помогнат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • натрапващи се сравнения

    10 Яну 2023 18:13ч.

    Нещо много експертно и симптоматично по темата - https://dzen.ru/a/Y7mRYluhMh8HxkSp

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Брадви са убийци на руснаци, реално, машината е вдъхновена от легендарния "Щурмгешутц"

    10 Яну 2023 18:59ч.

    "Щурмгешуца яко пуца" са се шегували с него във Вермахтат. С помощта на малкото си, но мощно уръдие, наречено още "фас", гешуцът се е приближавала досами съвецките бункери и ги е разстрелвал от упор, понякога в амбразурата, но дори само да удари бункера, веднага отвътре излизали веднага всички солдати и от всички дубки им е течало кръфт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И така Райхът победи Руия

    10 Яну 2023 21:00ч.

    помним, помним...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахаха

    10 Яну 2023 19:15ч.

    Поредният "светец" на украинската църква. След св.Джавелин, св.Стингър, св. Хаймър, св.Цезари още няколко херувими и архангели, доде и свети Брадли...:)))))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мила от Марс

    10 Яну 2023 21:29ч.

    Само не разбирам защо нашата "коалиция на войната", която е толкова горда с помощта си за Украйна, не се похвали по медиите с този трансфер на оръжие през България. Защо по нашите медии се мълчи, вместо да се зарадва бълг. народ с тази новина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калински

    11 Яну 2023 15:32ч.

    Изчетох всички коментари по темата.. Едно е ясно.. 90% дебилизъм. отностно Брадли-то има много хубав гениален филм сатира с Кари Елуис относно производството на Брадли-то и неговата ефективност.. Филма се казва Войните на Пентагона (The Pentagon Wars)..... толкова за великите Брадли-та....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи