Санкции ще има и за двете дъщери на Путин

Санкции ще има и за двете дъщери на Путин

Владимир Путин с дъщеря си Мария


Канада пък добави още деветима руски олигарси в забранителния си списък

САЩ планират да затегнат санкциите срещу Русия, включително да забранят всички нови инвестиции в страната, пише The Wall Street Journal. WSJ уточнява, без да цитира източника на информацията, че санкциите на САЩ, които трябва да бъдат обявени днес, ще засегнат Сбербанк, Алфа банк и „две дъщери на Владимир Путин“. Санкциите ще се разпрострат и върху други финансови институции и държавни предприятия в Русия, върху нови висши руски служители и техните семейства. 

Ограничителни мерки, според събеседника на Ройтерс, ще бъдат въведени в координация с Г-7 и ЕС. Съединените щати очакват, че санкциите „влошават ключовите инструменти на руската държавна власт, ще нанесат остри и преки икономически щети на Русия“.

Същевременно Канада вече разшири своя санкционен списък срещу Русия, като добави в него още деветима души - олигарси и висши държавни служители. На челно място в добавката е Владимир Потанин (лично състояние от $30 млрд., според сп."Форбс").

Другите са Виктор Векселберг ($5.2 млрд.); Кирил Шамалов ($1.5 млрд.) - бивш съпруг на дъщерята на Путин Катерина Тихонова; Игор Костюков - началник на главно управление на генералния щаб на руската армия; Дмитрий Пумпянски ($1.2 млрд.) и съпругата му Галина Пумпянская; Вадим Мошкович ($1.4 млрд.), Леонид Михелсон ($17.2 млрд.) и Александър Винокуров (собственик на инвестиционната компания "Маратон Груп").

Всички те вече са в санкционния списък, обявен от Европейския съюз на 9 март.

 

Източник: segabg.com

 

 

 

Коментари

  • Мутра

    06 Апр 2022 11:33ч.

    Ми арестувайте му 4-те деца /две законни и 2 незаконни/ всичките в омразния Запад с който Путята се бори и така го шантажирайте да се изтегли от Украйна. Той ако беше на ваше място 1000 % щеше да го направи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Санкции, санкции, санкции !!!

    06 Апр 2022 11:41ч.

    А бай дъ уей , САЩ увеличиха последните седмици вноса на руски петрол с над 40 % ! Правят ли ви на идиоти ? И защо не , след като искате да ви правят ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мутра

    06 Апр 2022 11:47ч.

    А петрорублата кога сменя долара, я кажи да се посмеем малко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мутроеб

    06 Апр 2022 11:56ч.

    Смеем се на мутробарока, в който ни загнездихте да живеем от 30 г. Както и на американската пословична простотия, която си е техен национален талант и се отразява включително и на феновете им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 888

    06 Апр 2022 11:48ч.

    Въпреки враждебната риторика, все по-ясно става, че и САЩ и Русия са заинтересовани от тази война ! И двете страни печелят пари от войната. САЩ притеглят към себе си близо 1000 000 000 000 (един трилион $) инвестиции от ЕС ! Русия, на чиято икономика "санкциите" очевадно не действат, само за 2022 ще спечели от високите цени на енергоносителите около 320 000 000 000 (320 милиарда $ ) - рекорд !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фащ знаят ли, че Путин има котарак?

    06 Апр 2022 12:01ч.

    И не го лови "новичок"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е реалността

    06 Апр 2022 12:05ч.

    Украинците си скапаха страната още преди инвазията на Путин. Сега я досъсипват. НЕ ТЕ са истинската жертва на войната , а Европа ! Украйна е 35 милиона население, Европа е 450 милиона. Задават се много тежки времена за ЕС, и това е дело основно на САЩ. Путин и Украйна са само инструментариум за скапването на ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MarlboroMan

    06 Апр 2022 13:42ч.

    дъщеричката Катерина кой я е карал да си купува замък в Биариц? можеше да си построи дача в псковска губерния!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи