Съдът в Страсбург задължи България да даде статут на еднополовите двойки

Съдът в Страсбург задължи България да даде статут на еднополовите двойки

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Българските институции трябва да създадат правна рамка за отношенията на еднополовите двойки, реши Европейският съд по правната на човека в Страсбург по делото "Коилова и Бабулкова срещу България". В случая не става дума за въвеждане на брак между еднополови двойки, а за регулация на отношенията им, за да имат правна защита на личния и семейния им живот, които права са защитени от Европейската конвенция за правата на човека.

Делото е водено от адвокат Деница Любенова от фондация "Действие" срещу отказа на държавата да признае сключен през 2016 г. във Великобритания брак между две българки - Лилия Бабулкова и Дарина Коилова.

В българското законодателство са уредени две основни форми за съжителството на съпружески начала – граждански брак и фактическо съпружеско съжителство. В началото на август в Закона за защита от домашното насилие бе записана и "интимната връзка", но парламентът изрично отказа да защити правата на еднополовите двойки, записвайки, че тази връзка може да е само между мъж и жена.

Дарина Коилова и Лилия Бабулкова са български гражданки, които са родени през 1986 година. Те живеят заедно от 14 години, а през 2016 г. са сключили граждански брак във Великобритания, където са се били установили от 2009 г.

В момента те живеят в София, но българските власти отказаха да признаят брака им и да включат в личните документи на Коилова "женена". Причината е, че българското законодателство не позволява признаването на брак между две жени.

Макар решението на съда в Страсбург да е задължително за българските власти, неговото изпълнение реално може да не се случи. България няма никакво намерение да изпълни осъдителните решения по делата за регистрацията на ОМО "Илинден" – Пирин и забави с 14 години изпълнението на решението по делото "Колеви срещу България" за безконтролността на българския главен прокурор.

В размките на делото българското правителство посочва, че "някои проучвания, проведени от ЛГБТ общността, показват, от една страна, нарастващо социално приемане на идеята за правно регулиране на еднополовите двойки и от друга страна, чувствителна непоносимост срещу всяка форма на тормоз, основан на сексуална ориентация".

"Българското правителство вижда в това знак, че дебатите по тези въпроси са достатъчно ангажирани, за да намерят своето място в политическия дневен ред, когато му дойде времето. То твърди, че никой публичен орган не се противопоставя на този процес и че влиятелните политически партии не разпространяват никаква пропаганда, която може да се тълкува като насърчаване на дискриминация или тормоз, основани на сексуална ориентация", се казва в съдебното решение.

Всичко това означава, че българското правителство просто е излъгало пред Европейския съд по правата на човека в Страсбург.

"Решението е ключово и фундаментално за развитието на българското законодателство в сферата на равенството и ЛГБТИ правата. Множество двойки в България се намират в правен вакуум, защото от едната страна на границата са съпрузи, а от другата страна - на територията на Република България - нямат никаква правна връзка", коментира адв. Деница Любенова, която е и председател на ЛГБТИ организация "Действие" и представлява двете българки пред съда в Страсбург.

Тя казва, че отказът на България да уреди правния статут на еднополовите двойки ги лишава от редица наследствени, данъчно-осигурителни, родствени права по отношение на бъдещите им деца. Държавата им отнема над 300 други права, гарантирани на хетеросексуалните семейства, казва адв. Любенова.

Дарина Коилова е кандидатствала в Центъра за асистирана репродукция, който финансира инвитро при жени без оглед на това дали имат, или нямат партньор, както и неговата собствена плодовитост. Тя е попълнила заявление, в което се пита за семейно положение и име на съпруг и партньор. Дарина коректно посочва, че има брак с Лилия.

Получава отказ на основание "биологично обусловената невъзможност на две лица от един и същи пол да се възпроизвеждат по естествен начин". В същото време двете жени са посочили изрично в документите, че ще ползват донорски материал. Служители на центъра дори са им предложили да излъжат в документите, но те са отказали.

Източник: mediapool.bg

 

 

 

Коментари

  • Съдът в Страсбург задължи България да даде статут на еднополовите двойки

    05 Sep 2023 21:50ч.

    Съдът в Страсбург какъв ни е по Конституция - баща, майка или нещо подобно?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • на горната снимка

    06 Sep 2023 5:08ч.

    Кой сега е булката, не мога да разбера?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е, не сме ли 27-а република на Съюза?

    06 Sep 2023 14:32ч.

    Какво ще изквичат патологичните русофоби и българофоби, които вменяваха вина на БКП и на СССР за нероден Петко - че сме щели да станем 16-а република на Съюза..?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    05 Sep 2023 21:50ч.

    Да си ги взимат в Страсбург тези тежки патологии!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма да ги вземат

    05 Sep 2023 23:07ч.

    По-скоро ти ще влезеш в затвора за подобен пост. Виж новата редакция на чл. 162 от Наказателния кодекс след последното изменение от юни т.г. Отправяш призив към дискриминация, основана на сексуална ориентация. Деянието се наказва с лишаване от свобода от 1 до 4 години, глоба от 5000 до 10000 лв. и обществено порицание. Не се майтапя. Виж какво пише в закона. Заради горната граница от 4 години не е възможно освобождаването от наказателна отговорност с налагане на административно наказание глоба по чл. 78а от НК. Отнасяш си направо лишаването от свобода. Ако съдията не е на кеф или си осъждан или пред съда протестира агитка гей активисти, условно наказание няма да има. Влизаш си в затвора като пич, ако ще да е за 3 мес. при прилагане на чл. 55 от НК.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веднага им даваме статут

    05 Sep 2023 23:10ч.

    Поставяне под запрещение

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Плашещо е

    06 Sep 2023 1:15ч.

    написаното от Няма да ги вземат 05 Sep 2023 20:07ч. Какво излиза? - живях при социализъм, живях при демокрация, а трябва да умра при фашизъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    06 Sep 2023 9:11ч.

    Че няма, няма, но не разбрах с какво точно Стефан заслужи да го направите мартир паднал в неравна борба с еднополовите статути?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напиши Коментар

    05 Sep 2023 21:56ч.

    Извращения...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • pFffffffffff

    05 Sep 2023 21:57ч.

    България е християнска страна и отхвърля всякакви евроатлантически/джендератлантически безценности и безморалности, отхвърляме и всякакви опити за лъгъбътъ пропаганда на извращенията им в България! Незабавно изгонване на сащническия посланик от България и късане на дипломацията със сащ! И изгонване на американските представители, узурпирали властта в България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лъгъбътъ (LGBT) мутанти

    05 Sep 2023 21:59ч.

    Лъгъбътъ (LGBT) мутанти

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мутанти като

    05 Sep 2023 23:34ч.

    Чайковски, Елтън Джон, Фреди Меркюри, Роб Халфорд, Емил Димитров, Парцалев..... Мутанти, но с талантите си. Примат нещастен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @Примат нещастен.

    05 Sep 2023 23:58ч.

    Може и да са били, но не са развявали нагло мръсотиите си за да прелъстяват и развращават малоумниците - вероятно и ти си един от тях! Подтикването и налагането на извращеннията срещу биологическата същност на човека и Съзиданието са сатанински козни. А такива като теб - са пособници и пропагандисти на тази гнилоч! С една дума - престъпник. А изброените са били - творци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    06 Sep 2023 0:01ч.

    Разликата е, че нито един от тези които си изброил не е парадирал с ориентацията си. Още по - малко да склонява други хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вероятно ти самият си мутант

    06 Sep 2023 0:23ч.

    Фреди Меркюри си е един ОПОРОЧЕН хетеросексуален човек. Любимите ти британци-извратеняци са го изопачили СЛЕД емигрирането му на Острова НА 18 ГОДИШНА ВЪЗРАСТ. Точно завещанието на цялото му имущество е най-сериозното доказателство, че роденият в Занзибар гениален музикант е един нещастен опорочен хетеросексуален човек, останал без support system при такава съществена промяна в живота му. (https://en.wikipedia.org/wiki/Freddie_Mercury както и биографичния филм за него, нашумял преди около 7-8 години...) Цялото си състояние Farrokh Bulsara (с артистичното име Фреди Меркюри) остави на голямата си любов, приятелката му от колежа, в който учи след емигирането си, a не на перверзния си импресарио, дори не на родителите си.... Ако не си наясно с проблематиката на младежите в емиграция - поинтересувай се как се адаптират към живота в чужда държава на такава възраст, без значение колко добре говорят езика... Достатъчно драми има и сред нашите сънародници... Образовай се, мутант.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • към *Мутанти като 05 Sep 2023 20:34ч.

    06 Sep 2023 0:26ч.

    Розенкройцерите разделят природата на две сфери - висша и нисша, тези имена, които си изброил принадлежат на висшата сфера, а сегашните лъгъбътари плюс въпросните дами от статията и вие сам можете да се досетите на коя сфера принадлежат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    06 Sep 2023 0:45ч.

    До Мутанти като Homo sapiens Scientific classificationEdit this classification Domain: Eukaryota Kingdom: Animalia Phylum: Chordata Class: Mammalia Order: Primates Suborder: Haplorhini Infraorder: Simiiformes Family: Hominidae Subfamily: Homininae Tribe: Hominini Genus: Homo Species: H. sapiens Та интелектуално предизвикани Мутанти като, и ти си примат, ако си човек де!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    06 Sep 2023 9:13ч.

    Сакън бе, ма той и Чайковски ли е бил на гей парада?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    06 Sep 2023 12:12ч.

    Едва ли. Но на следващия ЛГБТКю+++ парад, платените участници да го направят пред Паметника на Съветската армия, полагайки цветя пред ску;птурната композиция на двете архитектки, живели на семейни начала. под звуците на произведение на Чайковски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    05 Sep 2023 22:00ч.

    тази печална пасмина доубива България..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Задължи.......

    05 Sep 2023 22:01ч.

    Още ли ви трябва тоя съюз на фашисти, нацисти, на извратеняци и безродници? Такива " задължения" дори при СССР могъщото КУБ не успя да наложи...За чий тогава ни е ЕС? Утре децата ви , ще ви задължат да опепирате ......Долу ЕС и шайката безродници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КГБ

    05 Sep 2023 22:02ч.

    Извинявам се за грешката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Късно е, либе,

    05 Sep 2023 23:22ч.

    за китка. Моли се да не направят тези практики задължителни. Да не можеш да откажеш близост. Тогава наистина ще го закъсаме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно това се описва в Библията

    05 Sep 2023 23:47ч.

    когато ангелите посетили семейството на Лот и тълпата ги награбила.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Wagner

    05 Sep 2023 22:05ч.

    Сега разбрахте ли, какво означава “свободно движение на хора и капитали”, “европейски избор и ценности”? Е, сега всички ще плащаме, най-вече децата. Бъдещето им отива на кино.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • какво означава “свободно движение на хора и капитали”, “европейски избор и ценности”?

    06 Sep 2023 1:44ч.

    и не само това, а и банани за маймунките, както и демокрация и капитализъм. Осъзнаването на тези и други истини са сериозна причина за голяма любов към евроатлантизма. Честито дами и господа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Болни мозъци

    05 Sep 2023 22:09ч.

    И адвокатакта им и тя!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    05 Sep 2023 22:16ч.

    Фондация "Действие"- https://www.deystvie.org

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 007

    05 Sep 2023 22:09ч.

    Тоя съд в Страсбург явявал ли се е на избори у нас, кой им дава право на тия чукундури да ни принуждават да ставаме извратеняци?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Затова трябва да излезем от ЕС

    05 Sep 2023 23:11ч.

    И от НАТО, те са двете страни на един медал

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • шега

    06 Sep 2023 0:28ч.

    За да влезем в НАТО останахме без армия, за да ни приемат в ЕС - останахме без индустрия, а за да приемем ойрото - ще останем без пари...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @шега

    06 Sep 2023 4:34ч.

    Не е шега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Wagner

    05 Sep 2023 22:12ч.

    Сега разбрахте ли, какво означава “свободно движение на хора и капитали”, “европейски избор и ценности”? Е, сега всички ще плащаме, най-вече децата. Бъдещето им отива на кино.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дядо ти Джордж (ОО) добре го е замислил

    06 Sep 2023 0:48ч.

    но забележи - НЕ ГО ПРИЛАГАт за етническите му събратя... Там социалната норма на всяка ма*ка е 5 деца...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евро

    05 Sep 2023 22:12ч.

    Диктатура..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    05 Sep 2023 22:13ч.

    Между другото финансирането на фондацията е много интересно. Фондация "Действие"- https://www.deystvie.org

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    05 Sep 2023 22:18ч.

    референдум за нато и ес загиваме

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    05 Sep 2023 22:24ч.

    а правото бракът не е тайнство, а сделка. Става въпрос за общо имущество, права (както и наследяване), задължения(примерно-ипотека в/у общ апартамент)...нормални въпроси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нарастващо социално приемане на идеята за правно регулиране на еднополовите двойки

    05 Sep 2023 22:45ч.

    Ще има "прием" с тояги. Не се залъгвайте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    05 Sep 2023 22:48ч.

    Признавам само лесбийки, които не използват вибраторе, краставици и секъв зарзават да си брулят крушите, иначе са просто грозотии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съдът в Страсбург

    05 Sep 2023 22:52ч.

    да си съди своите граждани, нашите граждани си имат български съдилища! Всеки да си съди собствените жители, ние нито сме го назначавали, нито сме го упълномощавали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винкела

    06 Sep 2023 1:44ч.

    Да, ама не. Еврогейското законодателство става първенствуващо с подписване на Лисабонския договор. Нищо, че не са те питали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    05 Sep 2023 23:02ч.

    НАТО обяви Русия за своя основна заплаха на планетата не само по военни, но и по ценностни причини. Китай не претендира да бъде глобален ценностен доминатор, докато Русия се явява основен враг на западните извращенци и сатанисти. В икономическата сфера Китай е основният конкурент на САЩ и ЕС, но във военно-политическо и в социо-културно отношение – техен враг е Русия. И за сатанисткия Запад няма нищо по-важно от победа над Русия и унищожението й, като фашистката коалиция на САЩ и 50-те техни васали ще продължи войната в украйна и в други съседни страни до постигане на целта си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • затова пък британците забраниха на своите дипломати

    06 Sep 2023 3:01ч.

    да наричат Русия и Китай "враждебни държави", независимо какви гигантски усилия полагат да унищожат Русия... https://obektivno.bg/times-velikobritaniya-zabrani-na-diplomatite-si-da-narichat-rusiya-i-kitaj-vrazhdebni-darzhavi/ Кога ще ги стигнем чуждите дипломатиески школи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лицемерието на "големите демокрации" (т.е. на бившите колониални митрополии)

    06 Sep 2023 3:23ч.

    е пословично. Ето и сега Макрон се опитва да се "справи" с Нигерските превратаджии с ръцете на .... съседните афр. държави - Нигерия, Мали - насърчавайки тяхна военна намеса във вътрешен конфликт в Нигер, а после Франция ни лук яла, ни лук мирисала ще си възобнови потосмукателните практики! Представяте ли си, че Франция отказва да изтегли дипломатите си, въпреки предявеният им ултиматум да напуснат Нигер, абсолютни оглушки за обвиненията на "превратаджиите" в неоколониализъм... Бунтовниците ги плюят, а френските представители сякаш дъжд ги вали - "Не признаваме новото правителство, (което изгони тяхната пионка от властта), няма да мръднем от Нигер"!...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    05 Sep 2023 23:10ч.

    Това са еврогейските ценности! Любителите на тези ценности се радват! На нас ни заповядват европейските гейове, а България трябва да изпълнява! Майна та им! Православната Църква да не мълчи, войната е срещу всички нас, само продалите се на Злото одобряват това!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виж ти

    05 Sep 2023 23:28ч.

    Даа, еврогейско е да дадеш права на различните, които природата ги е направила такива, а православно е да си злодей и да се реализираш чрез тормоз над тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За громителите на ЛГБТ общността

    05 Sep 2023 23:10ч.

    Чл. 162. (1) (Изм. - ДВ, бр. 27 от 2009 г., изм. - ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.05.2011 г., доп. - ДВ, бр. 67 от 2023 г.) Който чрез слово, печат или други средства за масова информация, чрез електронни информационни системи или по друг начин проповядва или подбужда към дискриминация, насилие или омраза, основани на раса, цвят на кожата, произход, народност или етническа принадлежност или сексуална ориентация, се наказва с лишаване от свобода от една до четири години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева, както и с обществено порицание.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не реагирай като примитив,

    05 Sep 2023 23:17ч.

    а се опитай да осъзнаеш какво означава за свободата на словото този нов текст от НК.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    06 Sep 2023 9:17ч.

    А който подбужда към смяна на пола (по-специално на малолетни!) и хомосексуализъм какво му се полага?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    06 Sep 2023 12:16ч.

    За Флорида само знам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съдът в Страсбург задължи България да даде статут на еднополовите двойки

    05 Sep 2023 23:13ч.

    А за "Тройките" никой не мисли, дето се вика кучета ги яли. Шведска тройка - само в Швеция. Това е позор!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще дойде време

    05 Sep 2023 23:18ч.

    и за тройките. Сега трябва да решим проблема на двойките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кумова срама

    05 Sep 2023 23:26ч.

    Единствената причина това да не е прието още в българския парламент е, че хората ще си кажат за депутатите: Тия само за себе си мислят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тук старанията на Крумчо Зарков

    06 Sep 2023 0:44ч.

    и последователи/единомислещи от сглобката ПП/ДБ/ГЕРБ/СДС/ДПС все образовани на Запад, които трябва да преработят / адаптират над 400 български към европейското законодателство просто ще ни довършат... Това продажно НС трябва да бъде разтурено час по скоро, иначе до края на мандата му кой знае още какво ще дочакаме...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каква идиотия само!

    05 Sep 2023 23:55ч.

    Нормални хора създават индивид,който после се оказва отклонение от нормалните и започва война срещу тях,видите ли,защото било това-онова,а не си задава въпроса дали него/нея щеше да ги има ако не бяха нормална двойка бащата и майката?! Докъде изпаднахме,изключенията да изкара да прекроят общонормалното.Тези двойки трябва да разберат едно,че БОГ и природата ги затриват,защото те никога няма да имат потомство! Обречени нещастници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колко са нахални

    05 Sep 2023 23:57ч.

    Колкото по-бързо излезем от този затвор, толкова по-добре. Използват ни, ограбят ни, убиват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Скоро и други

    06 Sep 2023 0:01ч.

    работи ще ти правят. Приготви се. Ако се налага, вземи да се подмиеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тези да не би да са от ония ...?

    05 Sep 2023 23:59ч.

    Какви чудни български имена - Бабулкова и Коилова

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    06 Sep 2023 0:03ч.

    Не ми е ясно какъв им е проблема да се заплодят от две яйцеклетки, че трябва да доказват, че са способни да имат деца?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Любомир Русев

    06 Sep 2023 0:06ч.

    А кой спира еднополовите двойки от "мирно съвместно съществуване" с двуполовите двойки в България? Някой изобщо дискриминирал ли ги е със закон, или трябва законово да се навеждаме и коленичим пред всяка прищявка на новите правоверни?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    06 Sep 2023 0:07ч.

    Не е нужно да се предприемат никакви мерки! Щом си живеят в UК, да си вземат там нужните документи! Няма нужда да съсипваме и малкото останало в тая държава, заради две лесбийки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • смеххх - несмеххх

    06 Sep 2023 0:39ч.

    Те искат да си живеят в БЪЛГАРИЯ, и да си разполагат с имотите (за тяхното бъдещо детенце с трима родителя) събрани от поколения техни предшественици... София е пълна с всякакви навлеци. Опашките пред "Миграция" на бул Мария-Луиза са нескончаеми... И само София ли е... С налагането на т.н. "хоум-офис" и покриването на цялата ни страна с бърз Интернет все повече чужденци-навлеци се установяват у нас за постоянно. Мнооого им е affordable и нищо не им липсва, че и роднините си домъкват... НЕ ПРОДАВАЙТЕ ИМОТИТЕ СИ, БРАТЯ И СЕСТРИ, ВКЛ./ОСОБЕНО НАСЛЕДСТВЕНИТЕ, КОЛКОТО И ДА ВИ СЕ СТРУВА НАЛОЖИТЕЛНО! Съдбата на Палестинците трябва да ни е за пример...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    06 Sep 2023 0:52ч.

    Статут може да даде психиатъра

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "но българските власти отказаха да признаят брака им и да включат в личните документи на Коилова "женена""

    06 Sep 2023 0:53ч.

    Е, няма как да признаят жена, женена, за жена!? Мъжът е женен за жена, а жената е омъжена за мъж!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Партеногенеза

    06 Sep 2023 1:00ч.

    Кралицата пчела е еинствената плодовита женска в колонията. Ако тя загине без възможността за заместваща кралица, не е нечувано работничките пчели да почнат да снасят яйца. Но работничките нямат възможност за чифтосване, затова яйцата остават неоплодени и се разждат само търтеи, в което се състои партеногенезата. Рано или късно работничките загиват и остават многобройните търтеи, които ги последват. Така в невъзможността да се раждат нови работнички, колонията загива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съдебната практика като източник на правото. Си е явало мадърът.

    06 Sep 2023 1:36ч.

    Във времената на Авраам, Яхве наложил божие наказание над Содом и Гомора и два други близки града, които били изпепелени от огън и жупел. [Битие 19:24 – 25]. Ама скивайте какво правят Лотовите дъщери в [Битие 19:32– 36]. И горе на свода, сред гъстия дим, Господ гледаше на всичко тих и невъзмутим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тя си е е*ала майката

    06 Sep 2023 1:47ч.

    С всеки изминал ден този Парламент ви го набива с по един сантим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вие Уважаеми, сигурно се намирате на описаната от Дъглас Адамс

    06 Sep 2023 2:13ч.

    Малка мечка Бета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интересен

    06 Sep 2023 5:50ч.

    и поучителен случай от една африканска държава! Вкарали в затвора една хомосексуална двойка, като президентът им обещал да ги освободи ако някой от тях забременее! Дадена им е възможност да се отдадат на опитите за зачеване на воля, без да се набиват на очи със сексуалните си мераци...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    06 Sep 2023 11:59ч.

    Гледайте мара габара какво прави, докато ни развяват 3 ти март и свалянето на паметника под носа ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи