Съдът оправда Костадин Костадинов за всяване на паника по време на Covid-19

Съдът оправда Костадин Костадинов за всяване на паника по време на Covid-19

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов е оправдан по обвинението, че е всявал паника сред населението по време на пандемията от Covid-19.

Прокуратурата го прати на съд за негово интервю на 13 март 2020 г. - денят, в който в страната беше обявено извънредно положение.

В интервюто Костадинов говори за наличностите в складовете на Държавния резерв и критикува противоепидемичните мерки.

Според съда в думите на Костадинов няма пряк умисъл, тъй като той е цитирал информация, която му е била подадена от партийния пиар, но казаното от него по отношение липсата на тонове кашкавал и сирене от складовете на Резерва е било дезинформация, защото е почивало на данни от медиите в предходен период.

Лидерът на "Възраждане" и представител на прокуратурата не присъстваха на заседанието на Софийския районен съд (СРС). 

Присъдата не е окончателна.

 

Източници: БНР, Дневник

Коментари

  • www

    08 Апр 2024 14:52ч.

    Ами плебса да си гласува за ппта дбта и тикви, да квичат сега след ковида, Кефф !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    08 Апр 2024 15:09ч.

    А смеят ли да му вдигнат рейтинга още? 🤭

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Антон Сираков

    09 Апр 2024 7:23ч.

    А не Ви ли идва наум, че точно по този начин му вдигат рейтинга? Пък и продължават да го държат на къса каишка...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • hahaha

    08 Апр 2024 15:12ч.

    Тогаз паниката се всяваше най-вече от телевизора. Кантарджиев, Мутафчийски, Кунчев, Радка, Симитчийски и останалите знайни герои кога?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И още един

    08 Апр 2024 22:08ч.

    Витанов, самозваният пророк, сам нуждаещ се от квалифицирана психиатрична помощ. Има и още няколко "корифеи", но времето беше такова, изплува всякаква мръсна пяна... и завзе властта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мхм

    08 Апр 2024 15:14ч.

    Същата тази прокурватура защо не подведе под отговорност за всяване на паника на гологлавия вестител на смърт от Военна болница - Мутафчийски и главния санитарен инспектор Кунчев и онзи математик, който ни обещаваше експоненциално нарастване на смъртните случаи??? И сега, когато на цял свят е известно, че така наречените ваксини не са никакви ваксини, а експериментални субстанции, целящи не да защитят, а да унищожат човечеството, ще се намерят ли доблестни лекари, които да се извинят? Да се извинят, че който постъпи в болница, мигом го обявяваха за болен от ковид, само за да получат парите от Здравната каса. Да се извинят, че лекуваха болните по неправилен начин, с напълно погрешен протокол, интубираха ги без нужда и крайният резултат, естествено е летален изход. Кой застана като скала да опровергава сатанинските намерения на СЗО и изобретателите на самата болест? Д-р Костадинов, д-р Мангъров, д-р Първанова и д-р Тодоров. Да се подведат под отговорност всички сформирани по онова време щабове, които денонощно облъчваха населението с някакви числа, не почиващи на никакви реални факти. Да благодарим на д-р Костадинов да приноса му в това, България да бъде зона свободна от задължителните набождания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Математик

    08 Апр 2024 22:15ч.

    Оня психар с експоненциалния растеж не е математик, но за такъв го нарекоха, може би защото звучи тежко. Физик е, а това е нещо доста различно. Във всеки случай нямащ нищо общо нито с медицина, нито със социология, нито с психология. Доктор Мангъров беше прав, но и той имаше една малка грешка в разсъжденията: проблемът не беше медицински. Какъв точно беше, може само да се досещаме, може би ще разберем в идните години повече за причините за предизвикване на масова истерия и паника. Впрочем края на "пандемията" както беше наречена масовата истерия съвпадна с началото на войната в Украйна. Едва ли случайно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Босилсковски

    08 Апр 2024 23:35ч.

    Поздравления за спечелената съдебна битка. Да се множат победите от всякакво естество. Учудва ме безразличието, с което иначе ентусиазираната аудитория на Гласове посреща тази хубава новина. Когато критикува Костадинов е не само по-многобройна, но и по-ожесточена. Стига тишина. Дайте по една усмивка, от онези, замразените за бели дни. Сега е такъв ден. :-)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Жълтохубавец

    09 Апр 2024 2:31ч.

    Помним! Помним! А онези които ден и нощ рекламираха ваксините и ни убеждаваха в Прекрасния нов свят и ни остракираха...Мутафчийски актьора, Андрей Райчев, жена му еврейката - тя какви статии пишеше за да налага тази чума, Бойко Будиста, ЦеЦе, Попкрадлата, мисирките по известните от телевизиите, и мнооого, мнооого герои от калта ни. Ден и нощ ни натискаха, да не забравя и работодателите дето искаха уволнения на тази тема....Сетих се за оная претакана стара чанта Мира бивша Радева какви ги каканижеше. А сега, мълчат като насрани...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Оня психар с експоненциалния растеж не е математик... Физик е..."

    09 Апр 2024 4:24ч.

    Не набеждавайте физика. Той работи в СУ. "Пророкът" е математик и работи в БАН. Съвпадение на фамилиите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи