Съдът нареди проверка на протоколите във всички 1639 секции на кметските избори в София

Съдът нареди проверка на протоколите във всички 1639 секции на кметските избори в София

 Следвайте "Гласове" в Телеграм

Административен съд София-град е назначил нова съдебно-техническа експертиза, с която да бъдат анализирани протоколите от всички 1639 избирателни секции в столицата, съобщи "Сега". В делото по жалбата на Ваня Григорова, в качеството й на кандидат за кмет на Столична община, са били анализирани само 313 секции и съдия Галин Нестеров решава, че това е недостатъчно.

15 от флашките с резултатите от проверените секции не са открити. ЦИК твърди, че ги съхранява в мазе, но не може да ги открие. Вещите лица установяват, че флашките, които съхраняват изборните резултат, нямат квалифициран електронен подпис - т.е. те имат електронен подпис, но могат да се манипулират след вкарването на данни. Но няма доказателства, че флашките са манипулирани.

От проверените секции се доказва, че в хартиените протоколи има разлика в гласовете - вписани са 541 гласа по-малко за Ваня Григорова и 196 гласа повече за кмета Терзиев. Тази разлика не може да повлияе на крайния резултат.

Новата съдебно-техническа експертиза трябва да бъде готова до 15 март, когато е насрочено следващото заседание по делото.

Самата Григорова също коментира съдебните казуси:

"Да, експертизата по делото показва разминавания между официално обявените резултати и данните, които се намират във флашките от машинното гласуване. По-големият проблем е, че ЛИПСВАТ 15 флашки, като 13 от тях са от Слатина. Т.е. няма какво да се проверява. Т.е. НИКОГА не може да се установи дали и ако да - как са манипулирани резултатите в цели 15 секции. А са проверени само 313 СИК от над 1600.

Дали установените проблеми могат да доведат до нови избори за кмет на София? На този въпрос отговор може да даде само съдът", заяви тя в интервю по Нова телевизия.

По думите й има около 400 сигнали от СИК-ове за това, че избиратели не са успели да гласуват с машини.

Загубилата с малко кметския вот представителка на левицита твърди още, че целенасочено на разпечатките от машинното гласуване не са слагани печати, а ЦИК в края на деня излязло с указание да се приемат и тези разпечатки, на които не е поставен печат.

"И след всичко това те взеха изборите с по-малко от 5000 гласа. Но пък тропат с краче и се тръшкат И председателят на СОС да е от тяхната група, в противен случай просто бойкотират общинския съвет. Иначе на ставане и лягане обясняват колко много ги било грижа за интересите на софиянци", коментира Григорова.

Източници: segbg.com, dnes.dir.bg

 

 

 

 

Коментари

  • Докато

    28 Яну 2024 17:53ч.

    се извършват проверките и броенето, сигурно ще изтече мандатът на Терзиев, но пък накрая ще блесне известната истина, че в България всичко е една голяма далавера!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ади

    28 Яну 2024 18:03ч.

    Тази истина се знаеше, но съда само потвърждава това за което много се съмнявахме, че има фалшификация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за закуска

    28 Яну 2024 18:54ч.

    Американският президент Радев въведе машинният вот за да се фалшифицират всички избори.С това което той направи доказа че в Бг с изборинищо няма да се промени.Затова се фалшифицират всички избори за да не се промени БКП от престъпници и предатели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За закуска си ял от трупове

    28 Яну 2024 20:16ч.

    Живите комунисти не са престъпници и предатели, но живите антикомунисти от всякакви сегашни партии, били преди това в БКП са престъпници и предатели. А повечето комунисти не са измежду живите, затова твърдя, че закусваш от техните трупове. Освен това Радев не е комунист, а е агент на САЩ - "в синергия с дневния ред на САЩ", а в САЩ на власт са антикомунистите сатанисти и десни троцкисти. Може би не си наясно с понятията? Машинното гласуване беше въведено под натиска на посолството на САЩ в София от американските пионки Корнелия Нинова и Мая Манолова и се промени Изборният кодекс - първо за смесено машинно и хартиено гласуване, после само за машинна фалшификация, накрая за машинна фалшификация плюс нормално хартиено гласуване. Румен Радев само подписваше промените в Изборния кодекс, а може и да се е възползвал от тях, но куче влачи трамвай... Диря няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    29 Яну 2024 6:50ч.

    Тоя с труповете, машините в СИК са виновни, че им ги няма флашките? Или те са вписвали грешно в протоколите данните от глсуването? Ноо тъп електората, кълве на гола кукичка! А бюлетините от ръчното що не искат да се броят?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добре, че престъпниците от ПП застанаха зад Терзиев, че иначе злобната лелка едва ли щеше да е толкова близо карто резултат

    28 Яну 2024 18:01ч.

    И добре, че злобната лелка не стана кмет

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бацко, 28:01, ри идиот ли си?

    28 Яну 2024 18:20ч.

    Не ми отговаряй, риторичен въпрос е! Видно е, че си безмизъчна твар, обаче си евроджендърче недоклатено, жълтопаветниче некъпано! И такъв си остани! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Амбасадата, досущ Тефал

    28 Яну 2024 20:42ч.

    , ни стъкми фасадата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    28 Яну 2024 18:09ч.

    май ще има нови избори, ПП са решил да се отърват от комунистическото отроче, което се отказа дори от партизанския произход на дядо си антифашист

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    28 Яну 2024 18:10ч.

    Ала-бала с машините и... нови избори. ДС Терзиев олекна с 10 млн лв.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    29 Яну 2024 6:53ч.

    Какъв е точно проблемът с машините? В СИК? Че са си загубили флашките? Или са били по главите членовете на СИК да вписват в Протокола грешно данните от гласуването? Що никой не се сети да провери дали протоколите с грешки не са коригирани в ОИК?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kiril Vladimirov / Кирил Владимиров

    28 Яну 2024 18:18ч.

    Протест в София на Палестинската общност в България против войната в Газа https://www.youtube.com/watch?v=GkU80XP6SJ4 Kiril Vladimirov / Кирил Владимиров

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стига де

    28 Яну 2024 18:26ч.

    Стига де. Таман му свикнахме на Маслото (както са го наричали колегите му). После трябва да свикваме с друго лице. Хубавото е, че режисьорът е един и същи и резултатите ще са подобни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    28 Яну 2024 18:30ч.

    Под американска окупация няма как вотът на малкото, които гласуват, да не се фалшифицира. А защо гласуват малко - ами въпрос на хигиена. Хората не са плъхове, че да се ровят из боклука и мръсните канали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами в самите САЩ изборите се фалшифицират

    28 Яну 2024 19:59ч.

    Та остана в колониите им да е по-различно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въх

    28 Яну 2024 18:44ч.

    Ами сега? Ами после? Кво ще стане?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    28 Яну 2024 18:44ч.

    Ще ми се да вярвам, че е възможно при доказани брутални нарушения съдът да обяви победата на Терзиев за недействителна. В България никога няма да има такъв казус. ППДБ+ ще обявят цветна революция с помощта на натовските войски на наша територия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    28 Яну 2024 18:46ч.

    А за осъдени въобще пък не може и да се мечтае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    28 Яну 2024 18:51ч.

    Ако махнат маслото, то Мис Бони Бонбони Розово Пони ще излезе да агитира по голо дупе на новите избори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    28 Яну 2024 19:06ч.

    Има шанс да се разплете измамата за противния келеш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    28 Яну 2024 19:12ч.

    Не се надявай. А иначе машинките са си измама и трябва да ги махат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хайде

    28 Яну 2024 19:34ч.

    да се качва на тротинетката и да си ходи вкъщи при мама

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    28 Яну 2024 19:09ч.

    Кмет с фобии, ОКР и инфантилизъм - мъка евроджендърска. Ако има скрита подкрепа, нещо като bird, може и да се размъти блатото. Зависи има ли размествания

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Съдът нареди проверка на протоколите във всички 1639 секции на кметските избори в София

    28 Яну 2024 20:26ч.

    Интересно! Всъщност не е ли време да се направи такава проверка и на резултатите от парламентарните избори?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боцман

    28 Яну 2024 21:00ч.

    Изгледах точно 2 минути от интервюто по адънъмТв с Григорова. Когато тя тръгна да говори за стоките в Русия, дръжката на микрофон взе че живна, започна да прекъсва, да казва, че това в Русия не е истина, че едва ли не такава държава няма и т.н. Абе, м.ъ.р.л.о пишман журналистката, разбира се, че всеки може да отиде в Русия, дори клип да снима на Кросной Площад, като Устата, така че айде стига дрънкала глупости. Естествено, че там цените са по-ниски, това е огромен пазар, а не въшка като ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    29 Яну 2024 6:58ч.

    Да, У комунизЪма и тук цените бяха ниски, но и рафтовете бяха празни... Преживели сме го точно това. Само не сме водили война, за да е сравнението пълно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    28 Яну 2024 22:02ч.

    Явно историята е една спирала! Спомнете си как бай Ганьо прави избори! Какво се е променило, като фалшификациите са факт само, че сега се използват американски машини! Както изтъква един колега по-горе-те в САЩ фалшифицират изборите най-нагло, та тук ли в колонията Булгаристан няма да ги фалшифицират!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    29 Яну 2024 0:36ч.

    Шоуто е забавно. КГБ ороче срещу хубавичка откачалка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Северомакедонец

    29 Яну 2024 10:42ч.

    Софтуерна демокрация в протекторат те..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руский

    30 Яну 2024 2:28ч.

    Пеевски е на........й умният българин , произведен от Ахмед ! Бойко също е мноо......го умен . А бе само умници бе ........ няма лабаво . Евалла бе Ахмет. Мно.....го умен персонал произвеждаш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи