Съд в Илинойс забрани на Тръмп да участва в първичните избори в щата

Съд в Илинойс забрани на Тръмп да участва в първичните избори в щата

Съд в Илинойс забрани на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп да участва в първичните избори на Републиканската партия в този щат, предаде Ройтерс. Забраната бе наложена заради предполагаемата роля на Тръмп в щурма на Капитолия на 6 януари 2021 г. Влизането в сила на решението обаче беше отложено с оглед възможността на бившия президент да обжалва. Подобни решения бяха постановени по-рано в щатите Колорадо и Мейн, който Тръмп обжалва.

Съдът в Илинойс реши, че Тръмп трябва да бъде дисквалифициран от участие в първичните избори на републиканците на 19 март заради това, че е участвал в бунт.

Изходът от делото в Илинойс и от подобни дела в други щати вероятно ще бъде решен от Върховния съд на САЩ, който на 8 февруари разгледа аргументите "за" и "против" участието на Тръмп в изборната надпревара.

Говорител на предизборната кампания на Тръмп заяви, че съдебното решение в Илинойс "е противоконституционно решение, което скоро ще бъде обжалвано".

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

 • Леля

  29 Фев 2024 8:43ч.

  А едно време се опитвахме да ги стигнем тия. Тоя вид "демокрация" няма стигане....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Май вече всичко е позволено за да се спечели "честно" "служебно"

  29 Фев 2024 8:54ч.

  Вече няма презумпция за "невинност". Всеки е виновен до доказване на противното.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А това се прави

  29 Фев 2024 9:11ч.

  заради: https://substack-post-media.s3.amazonaws.com/public/images/a3184f7c-0c80-4d31-92fa-04cbf933a388_526x238.png Понеже единствен съперник остана само Нимрата Рандауа, известна още като Ники Хейли.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БПФ

  29 Фев 2024 9:16ч.

  Тоест налагат на Тръмп РЕАЛНА санкция заради ПРЕДПОЛАГАЕМО деяние? И още смятаме САЩ за "правова" държава?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Пут Ин

  29 Фев 2024 10:03ч.

  Колкото Русийката ако преврат на Пригожин беше успял ли ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дръндьо

  29 Фев 2024 10:27ч.

  Не си спомням да е имало "преврат на Пригожин". Човекът просто се беше пообъркал малко, но бързо си осъзна грешката и отстъпи... А после си и отиде скоропостижно. Съдба, к'во да правиш...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вася Илиева

  29 Фев 2024 11:36ч.

  Подходът към Тръмп е брутален, отдавна не е законен. Както правилно отбелязват умни читатели тук в "Гласове", една от малкото медии за свободно слово, ударите по Тръмп са катализатор за гражданска война в САЩ. Нормалният американец, който не е джендър, не е войнолюбец, не иска незаконни пришълци, няма да бъде опитомен или както след фалшификациите на предишните президентски избори. Гражданската война е възможна заради незаконната съпротива срещу Тръмп.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Пут Ин

  29 Фев 2024 10:01ч.

  Дончо може да се окаже по ефективен от Бай Дън в скапването на кочината.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • прав си кривчо

  29 Фев 2024 10:24ч.

  Ако имаш предвид под "кочина" - САЩ, на прав път си!... За пръв път!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • стъпка по стъпка към гражданска война

  29 Фев 2024 10:11ч.

  Чикаго се самоотцепва от бъдещата държава на реднеците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • >>>

  29 Фев 2024 10:15ч.

  Споко, като им стане отново президент Тръмпета, ще ги Оправи... ;-) Проявата на страх и истерия, не са добри съветници, защото винаги водят до едно - попадането в собствения си капан. Точно това правят сега ДемоНОкратите в САЩ. Всички симптоми са налице... Също така, вероятно, една нова Гражданска война в САЩ би била оздравителна и полезна за страната на залязващото слънце, предвид това, че няма как иначе да бъде съборена Дълбоката държава и да бъде даден един еволюционен Рестарт, в положителна посока, разбира се!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ./.

  29 Фев 2024 10:20ч.

  Съвсем реален сценарий е нова гражданска война в САЩ, ако некромонгърите във Вашингтон продължават в този дух... После ще има вайкане, "Ауу, лелее, как така?! К'ва я мислихме, а к'во стана!"... Но така е - еее, меее, т'ва е положението, когато идиотизмът надделее над разума.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ??...

  29 Фев 2024 10:22ч.

  На тия геронтократи във Вашингтон не им ли стана ясно ще направиха от Тръмп, национален герой?... Баси дебилите, честно. Но, няма лошо! Идват други времена, в които епохата на Хегемона приключи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател13

  29 Фев 2024 10:43ч.

  И демократи и републиканци подават сигнали, че няма да прианаят резултатите от изборите ако са фалшифицирани. Изборите са фалшифицирани ако е спечелил кандидата на противника. Изпращането на гвардейци от някои републикански щати към Тексас е нищо повече от сбиране на ядрото на бъдещата войска, ей така, за всеки случай да е готова. Но това е върха на айсберга. Стотиците хиляди американски семейства които се местят от демократичните към републиканските щати е показателя колко е дълбок разрива. Преди дни американски съд е оправдал служител в детска градина който е блудствал с 6 годишно момиченце като мотива е, че педофила не може да устои на същността си. Това естествено е вбесило и немалка част от демократите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи