Руснаците спряха прегрупирането на украинските сили в Каховското направление

Руснаците спряха прегрупирането на украинските сили в Каховското направление

Групировката войски "Днепър" осигурява контрола над островната зона на едноименната река в Каховското направление. Артилерията не позволи прегрупирането на вражеските войски, каза ръководителят на нейния пресцентър Роман Кадрян, съобщава ТАСС.

„В Каховското направление ние осигурихме контрол върху островната зона на река Днепър. С артилерийски огън не допуснаха прегрупирането на войските на противника. Продължиха унищожаването на плавателните съдове на ВСУ, опитващи се да стигнат до левия бряг на Днепър. Активно унищожаваха FPV дронове, разузнавателни и атакуващи БПЛА“, съобщи Кадрян.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Русские не просто так опубликовали карту европейских баз, где США хранят ядерное оружие. От Наполеона и Гитлера до Макрона и Шольца — опыт войн с Россией ничему Запад не научил

    16 Юни 2024 10:49ч.

    https://svpressa.ru/politic/article/418335/?lbq=1

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Abu Jamal Peepfski

    16 Юни 2024 13:11ч.

    До Ямбол, Хастоков, Кърджали, Смолян, Пловдив отиват към Турция, морето остава за Румъния до Бургас, Гърция и Макидония си вземат до София, Сърбия получава също 8-10 000 км от Дунава до столицата и накрая се решава българският проблем. Войната в Украйна показа колко тъп и алчен е бай Ганю, и това е не е от вчера. Водени от Праселян, Буда, Киро Крадеца, Асен Пачката, Ицо Боклука......няма начин да не се стигне до пълно поражение! Великия Алеко съдил педофила стамболофф е убит, но неговия Бай Ганю е жив и мултиплициран!!! Заразата на Бай Ганю се предава като зомби вирус от политик на политик, кой от кой по-корумпирани и извратени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майката на костов

    16 Юни 2024 10:57ч.

    Бомбардировките над големите градове са крайно недостатъчни!!! Какво се прави по въпроса! Военнопрестъпникът Зеленски лети насам натам! Защо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи