Руснаците съобщиха, че са превзели Первомайское в ДНР и настъпват в отбраната на украинците

Руснаците съобщиха, че са превзели Первомайское в ДНР и настъпват в отбраната на украинците

Подразделенията на групировката войски "Център" освободиха селището Первомайское в Донецката народна република (ДНР) и продължиха да настъпват дълбоко в отбраната на противника. Това съобщиха от руското министерство на отбраната, предаде ТАСС.

"В Авдеевското направление подразделения на групировката войски "Център" в хода на активните действия освободиха селището Первомайское в Донецката народна република и продължиха да настъпват дълбоко в отбраната на противника", се казва в съобщението.

Според руското министерство на отбраната загубите на украинските въоръжени сили през седмицата в Авдеевското направление възлизат на над 2170 военнослужещи, седем танка и 13 бойни бронирани машини. 

„С подкрепата на удари на авиацията, артилерийски огън и тежки огнеметни системи бяха отбити 53 контраатаки на щурмови групи от девет вражески бригади в районите на населените места Ленинское, Новгородское, Новокалиново, Бердичи, Уманское и Нетайлово на Донецката народна република“, се казва в съобщението.

За седмица руските въоръжени сили са нанесли 34 групови удара по военната и енергийната инфраструктура на Украйна, местата на дислокация на наемници, арсенали и системи за противовъздушна отбрана, съобщават още от ведомството. Ударени са центрове за обучение на оператори на безпилотни самолети, пунктове за временно разполагане на подразделения на Въоръжените сили на Украйна, националистически формирования и чуждестранни наемници.

Групировката войски "Днепър" за една седмица нанесе поражение на живата сила и техниката на седем украински бригади в Херсонското направление. "В херсонското направление координираните действия на части от групировката войски "Днепър" разгромиха живата сила и техника на 65-та, 117-та механизирана бригада на Въоръжените сили на Украйна, 35-а, 36-та бригада на морската пехота, 121-ва, 126-а бригада за отбрана и 15-а 1-ва бригада на Националната гвардия на Украйна в районите на населените места Орехов, Работино, Щербаки, Каменское в Запорожка област, Михайловка, Змеевка, Берислав, Ивановка и Николское в Херсонска област“, ​​съобщи още руското министерство на отбраната.

През изминалата седмица ракетните сили, артилерията и безпилотните самолети на руските въоръжени сили унищожиха три изтребителя МиГ-29 и четири военнотранспортни самолета Ан-26 на ВВС на Украйна на техните летища. Според руското министерство на отбраната са унищожени и четири пускови установки на зенитно-ракетната система С-300, както и пускова установка на комплекса IRIS-T.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Това е война на изтощение, териториите са вторична придобивка

    19 Апр 2024 19:32ч.

    Изтощение на Европедерастията и ЛайНАТО, не на бившата УССР. Тя е без значение за всички.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    20 Апр 2024 12:42ч.

    Подранили са за празника 1 май !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Санкшънс

    19 Апр 2024 19:45ч.

    Ало, не забравяйте все пак, че вашта скапана държава е член на НАТО и Путин специално настоява България да си остава член на НАТО в качеството на Троянски кон, пълен с ватенки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Времето навън си е за ватенки.

    19 Апр 2024 23:30ч.

    А "скапаната ни държава" се управлява от "Галя от посолството", дето създаде натото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи