Руският посланик в САЩ: Киев се опитва да провокира пряка конфронтация между Русия и НАТО

Руският посланик в САЩ: Киев се опитва да провокира пряка конфронтация между Русия и НАТО

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Според Анатолий Антонов Москва не би започнала специална военна операция, ако Вашингтон и неговите съюзници не бяха настройвали Украйна срещу Русия в продължение на десетилетия, съобщава ТАСС.

Украинските власти правят опити да провокират пряка конфронтация между Русия и НАТО. Това заяви руският посланик в САЩ Анатолий Антонов в коментар за сп. "Нюзуик".

„Украинските власти не само молят Вашингтон за още повече военна помощ, но и се опитват да провокират пряк военен сблъсък между Руската федерация и НАТО“, цитира думите на посланик Антонов пресслужбата на посолството.

Той каза още, че Руската федерация не би започнала специална военна операция, ако Вашингтон и неговите съюзници не бяха настройвали Украйна срещу Русия в продължение на десетилетия.

"Подчертаваме абсолютната неоснователност на тезата, че ако не беше нашата военна операция, нищо нямаше да се случи. В отговор на това можем само да кажем: ако Съединените щати и техните сателити не бяха превърнали Украйна в Антирусия ” в продължение на десетилетия, тогава Руската федерация не би започнала специална военна операция”, заявява Антонов.

Ръководителят на руската дипломатическа мисия във Вашингтон отбелязва още, че абсурдните опити на Запада да прехвърли вината за всичко върху Русия „могат само да провокират киевския режим, който и без това чувства всепозволеност“.

Освен това във връзка с инцидента с украинската ракета, паднала на територията на Полша, руският посланик в САЩ коментира, че „американските служители, медиите и неправителствените организации продължават да изричат ​​мантрата „Русия е виновна за всичко“. Американската страна прибягва до такава техника във всяка трудна ситуация. Дори когато самата тя публично признава, че Киев е замесен в смъртта на цивилни в Полша“, заявява Анатолий Антонов.

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • ЗИП

    19 Ное 2022 8:27ч.

    Ще бъде прекрасно хем световно по футбол хем световна война.Две в едно ! :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зеленски

    19 Ное 2022 8:29ч.

    Че нали вие самите казахте, че воювате с НАТО, бе джанъм? Путьор гънс where you mouth is.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бигот

    19 Ное 2022 9:04ч.

    И добре правят, вие трябваше да я започнете тая конфронтация, ама на царя топките не му стигнаха. Вършат вашата работа, трябва да ги черпите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи