Русия: Украйна е била предупредена 15 минути преди полета на Ил-76 с военнопленниците. Киев отрича

Русия: Украйна е била предупредена 15 минути преди полета на Ил-76 с военнопленниците. Киев отрича

Свързани статии: Русия: Режимът в Киев свали самолет с 65 украински военнопленници за размяна. Това е тероризъм

Украинската агенция за военно разузнаване (ГУР) е получила предупреждение 15 минути преди руският самолет, превозващ украински военнопленници, да навлезе в района, където вчера е бил свален от Украйна. Това заяви високопоставен руски депутат, предаде Ройтерс.

Генералът в оставка Андрей Картаполов, ръководител на комисията по отбрана в долната камара на парламента и тясно свързан с руското министерството на отбраната, заяви, че ГУР е потвърдило пред руската страна, че е било уведомено за пристигащия самолет.

Украйна обаче отново заяви, че не е получавала нито писмено, нито устно искане от Русия да гарантира сигурността на въздушното пространство в района на руския град Белгород, в който се разби руски военен самолет Ил-76, предаде Ройтерс, като се позова на изявление на говорителя на украинското военно разузнаване Андрий Юсов пред Радио "Свобода".

И вчера украинското разузнаване заяви, че не е било уведомено за начина, по който Русия ще превози затворниците до мястото на предаване. Според него от Украйна не е било поискано да гарантира сигурността на въздушното пространство около Белгород, за разлика от практиката при предишни размени.

Коментарите на Картаполов бяха публикувани от партия "Единна Русия", отбелязва Ройтерс.

Междувременно стана ясно, че на мястото на инцидента са открити отломки, вероятно от зенитна управляема ракета, поразила Ил-76. Новината съобщи ТАСС, като се позова на информация от оперативните служби.

"В момента се извършва издирване на всякакви фрагменти от самолета, метални конструкции на голяма площ. На земята са открити елементи, потвърждаващи външно въздействие върху самолета. Те ще бъдат изпратени за експертиза", обясни източникът на агенцията.

Русия твърди, че Украйна е свалила самолета, който според Москва е превозвал украински военнопленници за размяна с руски пленници, припомня Ройтерс. Украйна нито потвърждава, нито отрича, че е атакувала самолета, посочва агенцията.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм 

 

 

Коментари

  • Другия път пеша ще ги връщат

    25 Яну 2024 16:44ч.

    Досега как е било!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Очевидец храбър

    25 Яну 2024 16:59ч.

    Всички ние, евро идиотите от Булгаристан знаем, че Путин е лош щом е нахлул в Украйна, въпреки кървавия преврат и избиването на 18 000 руснаци от хунтата в Киев, обаче американците не са лоши, когато нападат Югославия, Ирак, Либия, Афганистан, Сирия, Йемен и кого ли още не ??? Защото техните бомби и ракети, по стара американска традиция разпръскват само демокрация по света !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • техните бомби разпръскват само демокрация по света

    25 Яну 2024 19:53ч.

    Защото никога не се е водила война на тяхна територия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    25 Яну 2024 21:36ч.

    Избитите руснаци в Донецк и Луганск от обстрелите на укро-нацистката армия за 8 години от 2014 до 2022 г. са над 38 000 включително и много деца! Там има изграден мемориал за избитите дечица!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всички роби на цивилизацията на лъжата са принудени непрекъснато да лъжат

    25 Яну 2024 16:53ч.

    Така е с бившата УССР, така е с жалкото "правителство" на жълтопаветната джамахирия, така е и с още по-жалките клакьори на западното робство по форумите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Симеон

    25 Яну 2024 19:59ч.

    Зеленски е тотално заличен от дрогата и няма никаква реална представа за света. Изпрати завинаги на гибел 400 000 млади мъже , а какво остава за някакви си там 65 още. Скоро ще дойде и неговия край и този на всичките му клакьори у нас и Европа. Бог не оставя престъпление без възмездие !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    25 Яну 2024 17:31ч.

    сатанистът Блинкен (след посещението му на гробището в Киев): „Виждаме добър напредък в контранастъплението.“ цру и ми6 доставят кокаин на наркоманчето „Зеля“, за да убива православното население в руската "македония". англо-американските извратеняци притежават каналите за наркотрафик в планетарен мащаб и целево "зареждат" своите марионетки - та нищо чудно това и у нас да е така (евро-атлантиците имам предвид)...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    25 Яну 2024 18:46ч.

    пияни и другирани изобщо не са видели съобщението межд съд за тези убиици така свалиха малаизиския самолет преди години и межд организации не си мръднаха пръстта така ще стане и сега

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • АСЕН МИХАЙ

    25 Яну 2024 18:57ч.

    НА УКРИТЕ ИМ СТАНА НАВИК ДА СВАЛЯТ САМОЛЕТИ . ПОЧНАХА С ЕДИН НАД ЧЕРНО МОРЕ , МИНАХА ПРЕЗ ПРЕТЪПКАНИЯ БОИНГ ОТ ХОЛАНДИЯ / НИДЕРЛАНДИЯ/ И СЕГА ПАК !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензиновоза

    25 Яну 2024 19:38ч.

    Стартова площадка на зенитна ракетна система "Железен купол" с действащ радар и пускови установки с ракети е била унищожена от високоточен комбиниран удар на Хизбула тази сутрин в Израел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи