Русия: С операцията от 24 февруари осуетихме мащабна офанзива на Украйна в Донбас

Русия: С операцията от 24 февруари осуетихме мащабна офанзива на Украйна в Донбас

Според говорителя на руското Министерство на отбраната генерал-майор Игор Конашенков все още не е известно колко дълбоко са участвали САЩ и НАТО в планирането и подготовката на операцията за щурмуване на Донбас от украинската армия, съобщава ТАСС.

„Специалната военна операция на руските въоръжени сили, проведена от 24 февруари, предотврати и осуети мащабно настъпление на ударни групи на украинските войски срещу Луганската и Донецката народни републики, които не са контролирани от Киев, през март т.г. година“, каза пред журналисти генерал-майор Игор Конашенков.

По думите му, това доказват секретни документи на командването на Националната гвардия, попаднали в ръцете на руските военнослужещи по време на специална военна операция. Според Конашенков все още не е известно колко дълбоко са участвали САЩ и НАТО в планирането и подготовката на операцията за щурмуване на Донбас от украинската армия.

„Така засега остава неясен само един въпрос: колко дълбоко ръководството на САЩ и техните съюзници от НАТО са били замесени в планирането и подготовката на операцията за щурмуване на Донбас от украинската междуведомствена групировка войски в началото на март. Всички онези, които толкова много ги е грижа за мира в Украйна днес", каза той.

 

 

Коментари

  • Лора Дан

    09 Март 2022 9:22ч.

    Скоро, много скоро ще лъснат всички ходове на "миротворците" отвъд океана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    09 Март 2022 10:59ч.

    Цензура?! https://pogled.info/bulgarski/prokuraturata-chaka-mvr-za-da-se-zadeistva-sreshtu-proputinskite-trolove.140101

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руски R2D2 на служба при имперстор Палпутин

    09 Март 2022 10:09ч.

    Всъщност може би позлатен би изглеждал по-авторитетно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Владимир Владимирович Путлер

    09 Март 2022 12:09ч.

    Има някои, които вярват на наглите лъжи, с които Русия оправдава варварството си. У нас са страшно много, но все пак само един от трима.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    09 Март 2022 12:16ч.

    има и други..които на вързано куче хляб не могат да дадат, но са евроатлантици та дрънкат..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дълбок стратегически оперативен замисъл, не е като за прости амеро говедца

    09 Март 2022 14:33ч.

    Руската тактика на спецоперацията - парадоксална (неподходяща за класичен тип анализ) и изненадваща даже експертите: https://topwar.ru/193273-taktika-vs-rf-pozvoljaet-razrezat-i-blokirovat-ukrainskie-gruppy-vojsk-s-ischerpaniem-ih-boesposobnosti.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стига глупости!

    09 Март 2022 15:15ч.

    Не мога да си представя примерно Кърджали да поиска да се отцепи от БГ като република (!) и да не пратим там войски! И кво!? Турция ще нападне България, казвайки, че защитава новата република, така ли?! Немога да си го представя!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много плоско измислен руски фейк

    09 Март 2022 15:17ч.

    С 4 БТР-а и 5 МТЛБ-та ли ще нападат Донбас, защото така пише в УЖ заповедта за нахлуване? Тия и фейк като хората не могат да измислят. Един месец преди да нахлуят струпаха 200 хиляди руска войска на границата с Украйна. Всеки ден ни го съобщаваха в новините и цяла олимпиада чакахме кога ще нахлуят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И затова ли трябва вуснаците да бомбардират цивилни сгради и застрелват цивилни граждани, включително старци на опашка и бебета?!

    09 Март 2022 15:20ч.

    В Харков военният завод не се бомбардира напр., но затова пък разрушиха университет, опера, теотър, детски градини, училища, домове и много, много цивилни жертви, които все още не са установени, а се водят безследно изчезнали...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ***

    09 Март 2022 15:25ч.

    "Вуснаците" да се чете "руснаците".Иначе вече са гнуснаци:) Да убиват цивилни, вкл. деца като въоръжат неуравновесени затворници, главорезите чеченци на Кадирев и безмилостните обезглавяващи и изнасилващи изроди от групировката "ВАГНЕР" за изпълнение на геополитически задачи на Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи