Русия е готова за преговори с Украйна, но без предварителни условия

Русия е готова за преговори с Украйна, но без предварителни условия

Русия е готова за преговори с Украйна въз основа на съществуващата реалност, без предварителни условия, заяви руският заместник-министър на външните работи Сергей Вершинин в интервю за телевизионния канал "Звезда", предаде ТАСС.

"Да, класиката показва, че всяка военна акция завършва с преговори, а ние естествено вече заявихме, че ще сме готови за такива преговори. Но само за преговори без предварителни условия, за преговори, основани на съществуващата реалност, за преговори, отчитащи целите, които сме заявили публично", каза той.

В същото време Вершинин отбеляза, че решението за преговорите с Москва се взема не в Киев, а във Вашингтон и Брюксел. "Първо, те (преговорите) вече се проведоха, помните Минск, помните Истанбул. И помните, че те бяха прекъснати от украинската страна, но знаете добре, че решението не се взема в Киев, решението се взема в други столици, най-напред във Вашингтон, в Брюксел, затова трябва там да се обърнете", добави той.

Дипломатът коментира и възможността за подобни преговори при настоящия президент на САЩ Джо Байдън. „Не зависи от нас, ние ясно изразихме нашата позиция, ако г-н Байдън прояви дискретност, мъдрост, имам предвид него и неговото обкръжение“, каза заместник-министърът на външните работи на Руската федерация.

Източник: ТАСС, БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • Мужик

    11 Фев 2023 9:42ч.

    А уж до Берлин щяха да стигнат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    11 Фев 2023 9:54ч.

    Кога са го казвали? Или това е вашият страх, че може пак да стигнат в Берлин :) Могат, но не искат :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маймунжик

    11 Фев 2023 10:25ч.

    А бе, ти под всяка статия се подпикваш, днес си решил да оближеш "Козяк" за двойна надница ли? Не се надявай, те си стискат центовете!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Политическата клоунада по руските медийни канали стигаха чак до Лисабон

    11 Фев 2023 11:56ч.

    "Съветските сили са толкоз мощни, че ще стигнат до полската граница, Берлин, Ламанша и Лисабон, се хвалеха те.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ъхъ

    11 Фев 2023 12:17ч.

    Гледай да не стигнат до ИскърО!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мърсула

    11 Фев 2023 9:48ч.

    То е ясно, че накрая западната стомна за вода ще се счупи, ама айде още един път да проявят твърдост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    11 Фев 2023 9:57ч.

    Че кога не е била готова Русия за преговори? Те затова тръгнаха да премахват бай пън, защото си има тайни договори с Путин и не иска да им играе по свирчоците на англонаглите... нека сами се оправят с Жужо като могат ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кремъл стриктно пази страхливеца Путин да седне на масата на преговори

    11 Фев 2023 12:28ч.

    Русия и Украйна проведоха няколко кръга преговори в Беларус и Турция в началото на войната и Зеленски многократно призоваваше за лична среща с Путин, което Кремъл отхвърляше. Дори и при предварително условие да седнат на възможно най-дългата маса в света:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Западният свят не е присъщата цивилизационна платформа за руския свят

    11 Фев 2023 10:07ч.

    И каква беше файдата през ВСВ, че руснаците стигнаха до Берлин? Като направиш една равносметка - никаква. Обаче днешните чекисти в Кремъл са хитри и енергични, те си извлякоха историческите уроци и повече няма да допуснат стратегическата грешка това танго да го играят с партньор, който без грам срам се възползва от великодушието им. Тоя път не Русия ще става западна, а Западът - ако иска - ще стане руски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Франк & Щайн

    11 Фев 2023 11:40ч.

    Руската дипломация продължава да се придържа към стандартите за общуване в международните отношения като подход и изказ, въпреки че е настъпила тотална профанация сред западното лидерство, нуждаещо се остро от духа и порядките на "старата школа", но вероятно вече и от политически екзорсизъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рашистите са наглеци освен "винаги готови" за международен съд

    11 Фев 2023 12:17ч.

    Русия приема преговори под "съществуваща реалност", т.е. признаване на фалшивите им референдуми в четирите завладени украински земи, което е отвсякъде нарушение на международно право! Освен това Вершинин продължава да наглее, когато обвинява американския президент Байдън за невъзможността да се постигне мир. И отхвърля условията за преговори според СТАНДАРТНАТА (каквото и да значи това във вашия речник) международна дипломация, приети от цивилизования свят, а именно връщане на всички окупирани земи на Украйна, компенсация за щетите от войната и наказателно преследване на военни престъпления. Всъщност и двете старни поставят предварителни условия: Русия - признаване на анексираните суверенни украински територии, вкл. Крим, а Украйна - оттегляне от окупираните заони в нарушение на международното право, военни реапарации и международен съд за военните престъпления. Предварителните условия правят нещата пределно ясни - Украйна защитава суверинитета си, а Русия - престъпленията й да се узаконят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • празни приказки

    11 Фев 2023 12:28ч.

    И защо тия т.нар. "окупирани земи" да не се разтълкуват като окупирани от НАТО или от хунтата (дошла на власт с незаконен преврат), ами точно от Русия? А нима България не е окупирана от НАТО и ЕС? По силата на каква демократична процедура е бил зачетен моят глас например, когато са приемани решения за окупацията ни от тия организации? За Косово, отнето от СРЮ, както и за Сирия изобщо няма да питаме... за Германия и за Япония, до днес окупирани от САЩ, пък съвсем...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма цивилизован диалог, когато казвате на бялото черно.

    11 Фев 2023 12:57ч.

    Нито властта в Украйна е хунта, нито е незаконна, нито НАТО ги е окупирала. НАТО е отбранителен съюз и нейни войски се разполагат на територии само по международни договорености или по договор със страна, членка на съюза. ЕС също е съюз, в който се кандидатства на доброволен принцип. Косово е резултат от етническото прочистване, което предприе соц. Югославия, изградена по съветски принципи. А съветските принципи заграбват/анексират/окупират чужди територии, след което подтискат и претопяват народа му срез подмяна и фалшифициране на историята му, ограничаване и забраняване на езика, културата, религията, подменят традициите - всичко, което е точно обратно в колективния Запад, защото се толерира културното многообразия. За Сирие само може да се убедите тези дни след зловещото земетресение как говорят сирийците (напр. доброволците от "Белите каски" ) за авторитарния режим на Асад, поддържан от същите рашистки окупатори, как не достигат храна, завивки, лекарства, техника от международната помощ до тях, а се задържа от режима, който дори продължава да ги бомбардира. Вашият глас е част от малцинството в европейска България и въпреки че винаги имате право на свободно изразяване в рамките на Закона, то в демокрацията са важни гласовете на мнозинството за определяне на националните каузи, съюзите и пътя на развитие на страната. Имате свободата да убеждавате други граждани във вашите ценности и ако сте успешен да увеличите влиянието си до достигане на решително мнозинство, което един ден може и да промени направлението. Според мен, може да промените само посоката, но не и направлението, т.е. няма да успеете да върнете България и я обърнете на 180 градуса като сателит на империалиастическа автократична изостанала Русия. Никой не бяга към Евразия, всички искат в Европа - дори рашистите, което си личи по инвестициите им в европейски имоти, яхти, луксозни стоки и финансови активи от "загнилия" Запад, дори пращат и децата си да се образоват и живеят в същия този "загнил" Запад, срещу който уж се борят:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да бе , лъжлю цивилизован 11 Фев 2023 12:57ч.

    11 Фев 2023 15:05ч.

    Отбранителният съюз НАТО отбранително бомбардира Югославия :):):)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НАТО бомбардира Югославия

    11 Фев 2023 15:20ч.

    4 седмици и постигна всичките си цели. Ватенките бомбардират украинците 44 седмици и стигнаха до под кривата круша. Не мога да разбера съфорумците, които се възхищават на загубеняците руснаци и ни убеждават колко нефелна организация било НАТО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А защо трябваше да бомбардира Югославия по измислени поводи?

    11 Фев 2023 16:32ч.

    Украйна е 6 пъти по-голяма по територия и 4 пъти по-голяма по население от бивша Югославия. На всичкото отгоре Югославия бе сама, никой не й помагаше, докато днес Русия е сама срещу целия Запад. Но най вече контекстът днес е друг - Русия, освен за национално оцеляване, воюва за цялото нормално човечество, докато НАТО бомбеше заради болните си империалистически амбиции.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    11 Фев 2023 12:25ч.

    в щаба на украинската армия съвместно с нацистките генерали „работят“ военни от Британия, Франция и САЩ - те планират военните операции и използват секретни комуникационни канали в реално време c разузнавателни данни за руските войски (които са достъпни само в рамките на НАТО)...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    11 Фев 2023 12:43ч.

    То е ясно, че не само Украйна ще бъде изпепелена! Да видим кой от евроатлантическите съюзници, първи ще се подхлъзне на пешкира, това е въпросът! Танкове и оръдия за това няма да са нужни, нито пък отбранителни линии, дори и Мажино или Зигфрид!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Страдал си много, когато загуби

    11 Фев 2023 15:24ч.

    Студената война. Чака те нова мъка - да наблюдаваш разпада на РФ и превръщането на остатъците от руския свят във васали на САЩ, Европа и Китай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ненормалното "нормално"

    11 Фев 2023 16:33ч.

    Запомни си думите, има Страшен съд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахаха

    11 Фев 2023 13:04ч.

    С колко малко думи е казал за какво и с кого биха преговаряли! За който може да чете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия ще е готова за преговори, когато приеме тази карта:

    11 Фев 2023 13:48ч.

    https://i.dailymail.co.uk/1s/2023/02/10/13/67548101-11735931-image-a-11_1676034290889.jpg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Evgeni Vasilev

    11 Фев 2023 15:28ч.

    Още един Угледар и ще преговарят и без условия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно

    11 Фев 2023 15:51ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=UlQIhwmOGCA

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Скромни са братушките

    11 Фев 2023 16:16ч.

    Оставят 80 % от 404 на Запада. Но сатанюгите няма да кандисат и на това. Те искат реки от кръв на рускоезични…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руски "освободител"

    11 Фев 2023 16:22ч.

    Рашистка Фашагия щяла да преговаря без предварителни условия, НО КАКВОТО СА ЗАВЛАДЕЛИ В УКРАЙНА ДА СИ Е ТЯХНО, а за другото ще преговарят...ей това е тяхната "готовност" да преговарят. А Угледар, ах този Угледар, започна да отваря очите на много слепи в РФ https://www.segabg.com/hot/category-the-war/ataka-na-ruskata-armiya-kray-ugledar-zavurshi-unizitelen-razgrom

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГОЕЛРО

    11 Фев 2023 16:34ч.

    Украйна успешно се декомунизира с руска помощ, защо се ядосваш на това?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • унищожаването на 3 танка е представено като унищожаване на 20

    11 Фев 2023 16:36ч.

    Кадрите от Угледар са фейк - това отдавна циркулира из мрежата, обаче нали трябва да се повдигне оклюмалото самочувствие на хохлите и техните куратори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Екс м-рът на отбраната на ДНР Игор Стрелков (Гиркин) коментира руското поражение край Угледар и нарече руските генерали пълни кретини

    11 Фев 2023 16:55ч.

    "Изглежда, че всички събития от изминалата година подминаха нашите генерали. Но тъй като някои от тях са (поне от момента, в който са постъпили във военните училища) пълни маниаци, образцово се повтарят всички грешки, които само са допускани преди. <...> Част от техниката е унищожена от удари на ПТРК (изстреляни от високите сгради на Угледар), част е разстреляна от вражеската артилерия, която стреля изключително точно. Бяха загубени повече от 30 единици бронирана техника (няма да давам разбивка по тип), загуби от "две стотни" само сред танкерите - много десетки. Още повече загинаха морски пехотинци, специални части и мотострелци. И най-важното - всички тези загуби се оказаха "едностранни": украинците стреляха по нападателите "като в тир", нашите бойци не можаха да им нанесат контра загуби." ---> https://t.me/strelkovii/3925

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каналът Gray Zone , свързан с ЧВК Вагнер, съобщава за най-малко 30 единици изгубена техника от руска страна, публикувайки видео от поражението на руската армия край Угледар, с запалени танкери и взривени бойни машини на пехотата (18+)

    11 Фев 2023 17:04ч.

    Под Угледаром творится пиздец, и творится он раз за разом, зачастую в командовании теми же подразделениями, что ещё вчера трубили о проблемах, а проблемы не кончаются. Да, безусловно, мы тоже наносим противнику урон и поражение, но кадры противника демонстрирует очередной кризис в командовании войсками и управлением боем на уровне штабов. Печально известная, но героическая 155-я бригада морской пехоты Тихоокеанского флота во время боёв за Павловку уже обращались к губернатору Приморского край Олегу Кожемяке, упоминая фамилии Мурадова и Ахмедова (Мурадов командует до сих пор), теперь они бьются за Угледар, вместе с морпехами 40-ой бригады и спецназом 14-ой отдельной бригады. Кадры говорят сами за себя. Как МИНИМУМ только 30 ЕДИНИЦ ПОТЕРЯННОЙ ТЕХНИКИ, БЕГАЮЩИЕ ГОРЯЩИЕ ТАНКИСТИ И ВОПЛОЩёННыЕ в жизнь кадры из фильма «ЧИСТИЛИЩЕ» о войне в Чечне – ДАВЯЩИЕ СВОИХ БОЙЦОВ БМВ. ----> https://t.me/grey_zone/17130

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каналът Gray Zone , свързан с ЧВК Вагнер, съобщи и за загинал руски офицер край Угледар

    11 Фев 2023 17:11ч.

    Връщайки се към темата за карбона и претърпените загуби през последните дни. "В нощта на 2 срещу 3 февруари край Угледар загина командирът на 14-и гвардейски полк. Сергей Поляков, възпитаник на Далекоизточния военен окръг, командир на Ордена за храброст и медал на Ордена за заслуги към Отечеството II степен с мечове." ----> https://t.me/grey_zone/17147

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е фейк, а втори НЕУСПЕШЕН опит на рашистите да превземат Угледар, а дали ще имат време за трети опит:)

    11 Фев 2023 17:23ч.

    Позволете ми да ви напомня, че за щурм на Угледар бяха изпратени подразделенията на 42-ра мотострелкова дивизия на 58-ма ОВА, 40-та и 155-а морска пехота на Тихоокеанския флот и 136-а мотострелкова бригада, с резерв от батальони на 37-а, 36-а мотострелкова бригада и ЧВК „Патриот“... Между другото, именно от ЧВК "Патриот" планираха да направят звездата на превземането на Угледар, за да натрият носа на Пригожин и да покажат на Путин, как могат да се бият министерските ЧВК. Като цяло, стана точно обратното, тъй като тактиката на руските окупационни войски не се промени от ноемврийския самоубийствен опит за пробив към Угледар. Нека ви напомня, че по време на един от щурмовете на Угледар руснаците загубиха три дузини бойни бронирани машини, главно БМП-1/2 и МТ-ЛБ само на старта. Тоест, без дори да се стигне до линията на съприкосновение. Само да напомня, че БМП е средно 10 човека, а МТ-ЛБ - 13. Почти всички части, участвали в настоящия опит за превземане на Угледар, са загубили боеспособността си и трябва да бъдат изтеглени, за да я възстановят в тила. Доколкото разбрах, след като окончателно довършат боеспособността на резервните 37-а и 36-а мотострелкови бригади, те ще направят точно това. Като цяло, вторият опит на морски пехотинци и на всякаква друга измет за превземане на Угледар с удар завърши с факта, че можеха да вземат само нещо близо до Угледар. Ще има ли опит номер 3? Мисля, че - да, но руските окупационни войски ще чакат попълнение на "елитните" морски пехотинци с мобилизирани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи