Румен Радев и Херо Мустафа на демонстрация на полигона „Корен“

Румен Радев и Херо Мустафа на демонстрация на полигона „Корен“
Президентът Румен Радев, посланикът на САЩ Херо Мустафа, служебният военен министър Георги Панайотов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов присъстват на демонстрациите на способности на участниците в учението „Strike Back 21“ на учебен полигон „Корен“ край Хасково.

Снимка: архив

 

В учението участват близо 800 военнослужещи от Сухопътните войски на България с до 210 единици бойна и специализирана техника. Непосредствената авиационна поддръжка се изпълнява със самолети Су-25, вертолети Ми-24 и „АН-Апачи“ от състава на Военновъздушните сили.

В учението участват също бойна тактическа група от Гърция, лекопехотен взвод от Румъния и взвод курсанти от НВУ „Васил Левски“.

Темата на тактическото учение е „Настъпление на усилен механизиран батальон от непосредствено съприкосновение“.

Основните цели на „Strike Back 21“ са повишаване на оперативната съвместимост и подготовката на формированията за провеждане на отбранителни и настъпателни бойни действия в многонационален формат, както и синхронизиране на действията на щатните и придадените формирования.

Коментари

 • Триморският масон продължава да унижава българите!

  04 Юни 2021 10:30ч.

  " ...борбата с корупцията у нас очевидно се обвърза още по-тясно с геополитическата роля, която американската Дълбока държава ни е отредила. И Магнитски е потвърждение, че втвърдяваме антируската политика и се ангажираме с изпълнение плановете на САЩ и НАТО. Това нямаше нужда от Магнитски, то стана ясно от управлението на Радев и хората, които той назначи за министри по списък, спуснат от Козяк. Както и се видя по всички назначения при това правителство. Така че нищо радостно не се е случило. Има сега един цял слой общественици, които превзеха голяма част от медиите, които говорят за сваляне на ГЕРБ и край на модела Борисов, една част от тези хора си и вярват убедено. Нямам против. Но истината е, че това са тежки заблуди. Освен това съм забелязала, че в нашето общество почти липсват хора, които да могат да свържат родните процеси с международните. Без това нещата никога няма да могат да се видят правилно. Уви." Анастасия Гешева

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мен

  04 Юни 2021 10:36ч.

  Радев от висш офицер се смали до обикновена пешка в ръцете на Мустафата. На пракника на нас ни спретнаха държавен преврат, и ни управляват от чужбина. Според тоя магнитски закон чужда държава магнетизира към себе си активи на български граждани, а тая мижава пешка се радва. Ако при Мутрата бяхме 50%, сега вече сме 100% колония.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Триморският масон продължава да унижава българите!

  04 Юни 2021 10:41ч.

  Във Варна ПОСТАВЕНИЯТ президент Росен Плевнелиев остави поредното усещане, че се държи като слънчасал. Плевнелиев се изтъпани на площада пред съда и подскачайки неадекватно рече, че Варненският окръжен съд бил модел за България. Плевнелиев бе зает да се хили като изоглавен и като си тръгна, хукна да се връща бягайки, защото забравил, моля ви се, да каже довиждане на шефката на съдийките Ванухи Аракелян. Зевзеци от площада коментираха, че Росен Плевнелиев спешно трябва да се прегледа при известния варненски психиатър Войнов, защото има видими ментални смущения в поведението, лицевите мускули и неадекватните подскоци и хилене... С номинацията на М.Попова за вицепрезидент, ГЕРБ се опитаха да вкарат някакъв мъжкарски елемент в президентската двойка. Опитът се оказа неуспешен. Няма сила, която да опази тоя левак - ПОСТАВЕНИЯТ Плевнелиев от собствената му инфантилност и автентична тъпота...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  04 Юни 2021 10:50ч.

  Доживяхме - нито руски, нито турски башибозуци, а съвместно учение с войски на Просветения Запад ! Как ли изглеждат ? До преди 40 години на въпросния Корен редовно се измъчваха немотивираните ни тогава войници с руско оръжие тип Москвич. БРДМ-ри с двигатели на Молтовки (Газ51) и спирачни системи гробници, руски танкове гробници най-вече Т55, които късаха вериги или закъсваха при всяко излизане, поради дизелови трагедии, наречени двигатели. И почти винаги, за съжаление, се даваха абсолютно ненужни жертви, най-вече заради ужасяващо неграмотната техника и примитивен офицерско-старшински персонал.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Червения ДЯДО до SinХристо

  04 Юни 2021 10:53ч.

  не обръщай внимание на БСПарските тролове. Ти си герб-нинджа! Бръкни си отзад.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За всеки случай

  04 Юни 2021 10:59ч.

  Всички цехове и работилници в радуис от 10 км. на "тактическите" маневри да се опразнят и заключат. Оставаме с едната надежда, че поне в "стратегическите" манерви ще сме по-адекватни и далновидни....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чико от Пуерто Рико

  04 Юни 2021 11:09ч.

  „Свободно присъединила се към САЩ“ държава с права на самоуправление. Върховната законодателна власт принадлежи на Конгреса на САЩ. Там Пуерто Рико е представен от комисар-резидент (с права на законодателна инициатива, но без право на глас)".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • без имена

  04 Юни 2021 11:18ч.

  Да не стане пак някоя грешка и да ги пленят тия двамата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 111

  04 Юни 2021 11:20ч.

  мустафата,защо не е взела и слънцето си,така сама не може,но скоро Байдън,ще ни отърве от присъствието и ,в България.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До Sin на 04.06.2021 в 10:50

  04 Юни 2021 11:27ч.

  Тролчо, какво да се разбира под академичния ти израз "ужасяващо неграмотната техника "? И ти си завършил повърхностното си образование по времето на министър Методиев и след това?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българина

  04 Юни 2021 11:35ч.

  Всички частни фирми в района на Корен, да си залостят портите и заредят ловните пушки! Американците идат, пазете животните, и челядта! И не звънете на 112 и мин на отбраната, те знаят......

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Румен Радев и Херо Мустафа присъстват на военна демонстрация на полигона „Корен“

  04 Юни 2021 11:47ч.

  Това част от програмите им ли е или са попаднали там като спецназа - по грешка?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отче Ваш

  04 Юни 2021 12:19ч.

  Казват ни, да си платим на НАТО, а те щели да ни пазят от самите тях !!! А нещо за суверенитета и независимостта на кочината ни държавата? А и за териториалната ни цялост? При това положение веднага ще станем разменна монета за геополитическите им игри !!!И ще си останем с възклицанията от рода : Слава Американу, Слава Булгаристану, Героям слава !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българина

  04 Юни 2021 12:29ч.

  Американското присъствие в България ще се реже от корен до последния мустафа....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  04 Юни 2021 12:41ч.

  вече е ясно че ген радев се е отказал от 2 мандат поне да го каже открито и ясно за да го разберат всички президенските избори вече ще копират парламентарните избори до дупка

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Констатация

  04 Юни 2021 12:41ч.

  Ръка за ръка с Мустафа, срещу Дедо Иван...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Македонец

  04 Юни 2021 12:44ч.

  Демострирайте бре демонстрирайте само да не си плюете на петите когато руската мечка каже само бау ....То политиката е сложно нещо .Радев няма опорна точка и си мисли че след като САЩ бори корупцията то трябва са им подложи да сме врагове на Русия .Това е задача с повишена трудност и американските учения нямат място на нашата земя

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Паметлив

  04 Юни 2021 12:47ч.

  И друг път сме били с Мустафите срещу Дедо Иван - през 1915-1918. Тогава резултатът е Ньойския договор. Сега може пък да постигнем Велика България на три морета. Вервайте!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  04 Юни 2021 13:23ч.

  Мустафата си има нов любимец. Жалко за Герб и Тиквата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Sin

  04 Юни 2021 14:21ч.

  Означава техника, направена от неграмотници. Т.е. техника, недокопирана, каквато е цялата им, впрочем. С една дума - Москвич. Поне до 92г. имаше Москвичи, който имаха 32 гресьорки !!! По-лесно е за пресъздаване, отколкото катафалки от сорта на БРДМ или Т55.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ганьо

  04 Юни 2021 14:31ч.

  Чувам притеснен гербав квич. Значи работата е добре. Точка!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • зелен чорап от НАТО

  04 Юни 2021 14:42ч.

  Ако харесващите Льотчика са американофили, ОК, кефят се, че до масона не е Митрофанова, а Мустафа. Но ако са русофили и се радват, че в името на кокала Льотчика хариза държавата на Америка, значи са малоумни овце от стадото на Тримореца. Голям квич от сектата Харе Льотчик.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виждал си БРДМ-2 на снимка

  04 Юни 2021 21:06ч.

  "Sin" Май си виждал БРДМ-2 само на снимка.Машината и сега се намира на въоръжение в над 60 държави,нищо,че през 1989г. е спряна от производство. С тази машина съм вдигал 95 км/ч на равен път.Западът нямаше,а и сега трудно намира аналог на тая разузнавателна машина., БРДМ-2 разполага с пълен набор от прибори,както за разузнаване така и за ядрена, химическа и биологична защита в т.ч и и система за създаване на по-високо налягане на въздуха в бойното отделение за недопускане проникване на радиоактивен и заразен с химически и биологически агенти въздух отвън.. Машината има допълнителни 4 сгъваеми колела за преминаване през окопи и траншеи,плаваща е,има още от 1963г. прибори за нощно виждане. Има и автономна,независеща от никакви спътници и клетки навигационна апаратура,която с точност до 25 метра показваше къде се намираш още преди повече от 55 години. Въоръжението и е по-мощно от съответстващите и по време на Студената война западни аналози.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Киро

  06 Юни 2021 1:09ч.

  SIN лиш си къв си, не знам... Далече си от нещата... По-добрата тактика е да мълчиш, за да не се излагаш пред толкова хора!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Киро

  06 Юни 2021 1:19ч.

  Sin ли си, дъщеря ли си, не знам... Но с тая техника направена от ""неграмотници"", съветската армия разби на пух и прах най-мощната военна структура в света в средата на 20-и век - Вермахт-а, цървулане!!! Както казах, спри да съскаш, целуни снимката на вожда си от Банкя и лягай да спиш...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи