Румен Овчаров: Покъртен съм, че уж най-великата демокрация толкова нагло клевети хора по доноси

Румен Овчаров: Покъртен съм, че уж най-великата демокрация толкова нагло клевети хора по доноси

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Станах герой в световен мащаб, благодарение на държавния департамент на САЩ и Комисията по финансово разузнаване. Срам ме е! Тревожен съм! Покъртен съм от това, че уж най-великата демокрация в света с нейните чест и морал по такъв елементарен и нагъл начин може да наклевети едни хора на базата на инсинуации. Нямам офшорни сметки, нямам 5 милиона! Всичко това са лъжи!" Това заяви в емоционално слово пред конгреса на БСП бившият министър на енергетиката Румен Овчаров, чието име бе обявено в новия списък "Магнитски" с обвинения за корупция в сферата на ерегетиката.

"Тази битка срещу мен не е битка за миналото, битката е за бъдещето на България и българската енергетика, и въобще за изтикването на Русия от България. Нито един от нас не е защитавал руски интереси, ние сме защитавали българските интереси, защото Българя е заинтересована от това да доставя евтино ядрено гориво, да доставя сигурно ядрено гориво. Американското ядрено гориво е старото руско гориво", каза Румен Овчаров.

Овчаров заяви, че неговото оклеветяване, извършено от американското посолство у нас, е по доноси на трима души - Красен Станчев от Института по пазарна икономика, Стефан Гамизов, Галя Александрова от "Капитал".

"Цинично е да обвиняват Иван Генов и Александър Николов. Иван и Сашо бяха първите, които подписаха споразумение за ядрените реактори. 2007 г. посланик Джон Байерли събираше информация за този и онзи и доносниците знам - единият се казва Красен Станчев от Института за пазарна икономика, Галя Александрова, зам.-главен редактор на в. Капитал - тогава те формираха позициите. Сега кои са - не знам, но са пак от този кръг. Не се интересуват от Nexo, нито от човека, който прекрати договора с "Газпром", заради който платихме 1 млрд.лв. повече. Неговите посредници са вкарани директно вътре. Само тук прокуратурата си свърши работата", обясни подробно Румен Овчаров.

"Води се война за изтикване на всички руски енергийни доставки от България и региона", поясни Овчаров вкарването в списъка "Магнитски" на трима енергетици, двама от които са бивши шефове на АЕЦ "Козлодуй". Според него България е разчитала енергийно досега на Русия, защото нейните енергийни доставки "бяха най-евтините и гарантирани".

"Тъжно! Сега търсете газ по моретата и океаните", каза той по повод вкарването на втечнен газ в българската енергийна система. "Сега предстои атака по българската атомна енергетика. Това не е битка за миналото, това е битка  за бъдещето", каза той и поясни, че американскато гориво за атомните централи е с по-лоши параметри.

"Не се притеснявайте за мен, обърна се Овчаров към смълчаната зала. Това са лъжи, които показват по какъв начин ще бъде манипулирана България отсега нататък. Много е важно какво ще бъде бъдещето на БСП, защото БСП остана единствената партия, която с движи от националните интереси на България".

Нямам офшорни сметки. Нямам пет милиона лева, нямам фирми, които да правят бизнес с АЕЦ "Козлодуй". Всичко това са лъжи. Това каза на 50-ия Национален конгрес на БСП Румен Овчаров, чието име попадна в списъка "Магнитски".

Хонорарите са високи в САЩ и не знам дали ще се съдя, но ако намеря 5-те милиона, за които говорят, ще ги съдя, каза той, вземайки специално думата и уточнявайки, че е искал да говори за вътрешно-партийните проблеми на БСП, но имал друг повод.

Неговата позиция за бъдещето на БСП е "да не се сваля лидера". Всичко на война с ръководството на партията, какви са тия пърформанси, пита Овчаров.

Източници: news.bg, epicenter.bg, БНР

 

 

 

 

Коментари

  • old_beggar

    11 Фев 2023 15:32ч.

    ми оплачи се тогава на джо "деменцшята"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вуйчето

    11 Фев 2023 15:36ч.

    Сигурно има или е имал пари в офшорка. Днешните ги крият в криптоборси. Но ми се струва, че качеството на РОвч. е по-високо като полезност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Р.Овч. изгоре

    11 Фев 2023 15:39ч.

    От петорката е загубил най-много пари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    11 Фев 2023 16:47ч.

    като му ги докажат, тогава. овчаров е един от най-грамотните н енергетиката, харесва ви, или не. а от другата страна са небрежни и нагли калинки, като някои от споменатите от него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kiro Kanadeca

    11 Фев 2023 15:46ч.

    Това може и да е заради мнението му по въпросите около АЕЦ Козлодуй, може и да е заради това, че все още влияе като експерт но някога, ама народът казва, че няма дим без огън. А и нали не вярваме, че американците ще съберат донос и ще направят такава стъпка? Да не говорим, че те отдавна знаят кой кой е в България. На Нинова няма смисъл да налагат санкции - тя слуша. Продава си оръжие , а и синът и е при.тях, няма къде да мърда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    11 Фев 2023 16:01ч.

    Същото казва и Овчаров. Ключовата дума е "Русия". Вижте кои са изтипосани на този транш и ще се убедите, че е заради Русия... Нямат ви доверие, умни-красиви. Каквото и предателство да извършите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    11 Фев 2023 15:53ч.

    Каскета уж отиде за правна помощ в Сащ относно Nexo, а след обилната ритуална закуска с бекон и яйца, се оказаха само чукнати яйца от кокошки-донокници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срамувам се

    11 Фев 2023 15:56ч.

    Най-великата демокрация ... LOL

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • milly

    12 Фев 2023 10:12ч.

    Точно....LOL

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    11 Фев 2023 16:03ч.

    Аз пък не съм... всички имате вина, че ги допуснахте вътре в родните ни дела. През 2018 пуснаха една статия с държавите, които са 100% зависими от Русия и още тогава разбрах, че ще направят нещо с което да променят това, но те нямаше да успеят без ваша помощ! Румен Петков докара Румен псевдо русофилът, набута го на Корнела и тя веднага се разложи, че американците и дават знаци, а всъщност, те търсиха пробив с промития си мозъчен тръст Радко, от там нататък всичко го знаете... сега България трябва да се сдобие с българско правителство, но това вече няма как да се случи докато той им върти делата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ядосан

    11 Фев 2023 16:08ч.

    Защо само от партията Възраждане го чуват???? Няма ли други БЪЛГАРИ??? БСП трябва, ясно и категорично, много по категорично от ДПС, и така както го правят от Възраждане да ОСЪДЯТ престъпната американска практика /Магнитски/ да нала санкции на Европопейски БЪЛГАРСКИ лица и фирми!!!! Още повече, на беспорен специалист, категорично заштитаващ БЪЛГАРСКОТО Оцеляване, като оповести БЕЗПРЕЦЕДЕНТНИЯ и БЕЗПАРДОНЕН натиск на САЩ посолството с официана ЗАПЛАШИТЕНА НОТА към българското правителство, за сключване на договор с фирмата Уетинхаус, което по мнението на всички специалисти, ще доведе до КРАЯ на БЪЛГАРСКАТА ЯДРЕНА ЕНЕРГАТИКА, а като добавим поетите ангажименти за затварянето на БЪЛГАРСКИТЕ ТЕЦ, това е апокалиптичен КРАЙ !!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за нашата ядрена енергетика и по принцип за индустриализацията / ДЕиндустриализацията ни

    11 Фев 2023 16:28ч.

    ..."Брежински беше стратег на Джими Картър, и го убеди да каже: Вижте, руснаците доминират Афганистан с цивилно правителство. Нека да създадем ALKAIDA. Нека да подкрепим Осама Бин Ладен, и снабдим с оръжие поддръжниците му, за да започнат да се борят с руснаците. Можем да направим преврат там, руснаците ще реагират и ние ще кажем, че руснаците са ги нападнали (Афганистан). И това проработи. Саудитска Арабия се споразумя с Америка, че те (СА) ще изпратят (в Афганистан) wahabi екстремисти, най-дясната част от ислямските партии, и това проработи. По същество АЛКАЙДА е наемна армия на САЩ. Същото се случваше и в Русия. Брежински написа: "Америка е изправена пред възможността да управлява еднолично света. Всяка държава, която има възможност да бъде икономически независима, представлява потенциална военна сила. За да бъде предотвратена военна заплаха от която и да е държава, трябва да се осуети възможността на всяка държава да бъде икономически независима. Кошмарът на Америка е съюзяване на Русия с Германия и със Западна Европа, обединявайки руските природни ресурси с германските технологии и капитали, и някакси Русия да заприлича на западна държава. Ако (Русия) стане демократична, ако Европа и Русия са благоденстващи, то ние няма да можем повече да ги контролираме, и няма да има смисъл от (съществуването на) НАТО. Ние трябва да спрем Русия, и мястото да спрем това руско-европейско съюзяване е да я разцепим на границата с Украйна. Нека да направим в Украйна каквото направихме в Афганистан. Нека да подкрепим "крейзитата" в Украйна, повечето от тях са бившите нео-нацистки групи"...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    11 Фев 2023 17:12ч.

    Какво и е престъпност, че ви осветли малка част от кочината. А иначе това гъзпромовско мекере е откраднало не 5, а 400 млн. Евро от България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    11 Фев 2023 18:58ч.

    почтените хора, когато кажат нещо по отношение на някого, го доказват. ако разбираш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    11 Фев 2023 18:59ч.

    p.s. за крепостния иде реч.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вася Илиева

    11 Фев 2023 19:07ч.

    "Брежински беше стратег на Джими Картър" - имате пред вид Бжежински, нали? Той е голям хитрец, идеолог на "репресивната толерантност" и др. работещи опасни идеологии. Поздравления за анализа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руски "освободител"

    11 Фев 2023 22:42ч.

    когато тук във форума рашисти се изхвърлят с всевъзможни малоумни обвинения и измислици за Запада/или лидери от там, не виждам такива строги изисквания към постовете:-) Или принципът е "рашист рашисту око не вади"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • milly

    12 Фев 2023 10:08ч.

    Откраднал е не 400 млн.Евро, а само 10 Евро. Нека поразхвърляме малко числа. И 400 и 10 са едно нищо без доказателства.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    11 Фев 2023 17:07ч.

    Новите "благодетели" не искат да имаме нищо - нито енергетика, нито професионалисти, нищо ... Затова е време да се помисли за отношението към външните "благодетели"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • санкционоран

    11 Фев 2023 17:23ч.

    санкциониран защото пречи, разбрахме. Ще ни вземат аеца и подготвят схемата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цоко

    11 Фев 2023 17:42ч.

    Преди 16 г. Станишката ги уволни заедно с Корнела и Д. Пеевски за крупция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Овчаров е от малкото компетентни в тази сфера

    11 Фев 2023 18:24ч.

    Затова са го подгонили. Американското посолство работи у нас с алчни и неграмотни отрепки, за които е без значение на кого слугуват, важното е те да са добре. ....... Кое ли пък му е добре на един лизач!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    11 Фев 2023 18:57ч.

    Територия, в която Николай Малинов е по-голямо корумпе от Бойко Борисов, съществува само в приказките. Които САЩ разказват на невменяемите....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай Николов

    11 Фев 2023 19:48ч.

    Хората продължават да не знаят че демокрация и диктатура са синоними.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • демокрация и диктатура са синоними

    11 Фев 2023 23:21ч.

    По-лошо е, защото демокрацията е диктатура на малоумници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    11 Фев 2023 19:56ч.

    Баснята за "най великата" отдавна е пренаписана. Не важи.Та там тъне от корупция и мракобесие. Мразят се до смърт разните етноси. Квартал до квартал по етноси. Туй за величието свърши.Ако до 1960 се чувстваха и то с право неприкосновени, вече не важи.Направиха голяма част от светът да ги мрази.Не защото са по богати а защото са нагли ,бандити.Същите са и англичаните. Лика прилика.До тях рамо до рамо и останалите колонизатори. Но свърши.Ако тръгнат на обикновена война нямат хора.Ако тръгнат на ядрена пак губят.Ненавиждам ги.Заедно с нашата колониална кохорта плужеци. Ненавиждам ги.Мразя колонията.Дано нещата в колонията се вмиришат още,ама много повече от някаква си 20% инфлация.Да се топлите и храните с демокрация и педерастия и ценности.Хал да ви е.И на фронта да ви пратят като ви е малко акъла да се водите по военолюбци които ще са на топло (и децата им) а вие на мръсотия и вашите черва ще събират.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    11 Фев 2023 22:04ч.

    Мразят ги руските и арабските отрепки :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • без име

    11 Фев 2023 20:04ч.

    явно това е от тефтерчето на красьо черния....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mathur

    11 Фев 2023 20:41ч.

    И кво ,толупа от банкя пак ли ще мине метър????/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мужик

    11 Фев 2023 21:09ч.

    Гузен негонен бяга. Няма обвинение, а осветляване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    11 Фев 2023 21:32ч.

    България за Българите. Румен Овчаров е Българин и го доказва с дела и интелект. Ако стане НПО-тата на шорош да пресъхнат финансово, разните слагачи веднага ще се отрекат и насочат в нова посока. При нас има слагаческа каста, носеща Български имена но манталитет на Бай Ганьо, те са и проклятието за Родината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    11 Фев 2023 22:13ч.

    Kakви дела има Р Овч освен да краде и да защиава руските интереси по студиата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Овчаров наистина защитава българските интереси

    12 Фев 2023 5:55ч.

    А че в случая, че българските интереси са в противоречие с американските, това и го слага в някакъв си Магнитски. Да не говорим, че няма никакво юридическо основание за прилагане на Магнитски у нас. Айде де, борба с корупцията!!!!! ---- Синчето на президента им оттатък не им ли създава достатъчно работа?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Елис

    11 Фев 2023 22:06ч.

    Американците никога няма да простят на Овчаров, че спаси ядрената енергетика на България. Сега обаче е под въпрос, дали АЕЦ ще оцелее. На който не му е ясно какво става, да прочете книгата “Изповедта на един икономически убиец” на Джон Пъркинс.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    11 Фев 2023 22:11ч.

    Ами че той /Р.Овч./ откровено им се подиграва на кухия закон, поздравления, така и трябва. Тревожен съм... покъртен съм... демек, дреме ми на трибуквеника.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българският цивилизационен избор на княз Борис I през 9-и век

    11 Фев 2023 22:41ч.

    става руски цивилизационен избор през 10-и век. Това богомразците не могат да го понесат и преживеят. Българският национален интерес исторически, икономически и геополитически неразривно съвпада с руския национален интерес. Това българомразците и русофобите не могат да го понесат и преживеят. Точно заради това Пешо коня като пионка на нАТО и на САЩ искаше да преобърне цивилизационния избор на България, направен от Свети княз БорисI - Михаил. Точно затова искаше (а сороските мекерета му ръкопляскаха) да замени българската азбука с латинската. Затова всяка подкрепа за братска Русия е подкрепа за самите нас, за България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руски "освободител"

    11 Фев 2023 22:48ч.

    горкичкият Р.Овч.ру, пак са го набедили неоснователно:-)...не ми се рови в нета, но си спомням много добре как той хвърляше някакви цифри ОТ ВЪЗДУХА колко бързо ще се изплати ако се построи АЕЦ Белене. Но що партии се изредиха да управляват(вкл. неговата БСП) и никой не се нае да го направи, нито той организира едни хора да станат акционери, да съберат пари и с тях да построят АЕЦа, и да си делят печалбите с "евтина" електроенергия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Братска Русия

    11 Фев 2023 23:05ч.

    ни даваше нисколихвен заем от четири милиарда евро 100% от цената за построяването на АЕЦ "Белене" от РосАтом. Ако Сегрей Станишев и Бойко Борисов, с мощната подкрепа на сините талибани, жълтопаветници, потурнаци и цялата останала антибългарска и русофобска нечистотия, не бяха саботирали Втората атомна централа, то до днес същата да се е изплатила поне два пъти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    12 Фев 2023 10:27ч.

    Първоначално цената на АЕЦ Белене бе 4,8 милиарда $, но американците, чрез своите мекерета не позволиха построяването. Станишев бе един от тях, затова и после му дадоха такъв висок пост в западната ръководна кохорта! Един американски политик (за съжаление не си спомням името му, но бе доста известен), бе казал, че е "Много е лошо САЩ да са ти врагове, но още по-страшно е САЩ да са ти приятели!" След 1989 г. колективния запад начело със САЩ предприеха действия по окончателното ликвидиране на българската държавност и православието, като го правят хитро, коварно и последователно! С помоща на местните еничари последователно ликвидираха българската армия, осакатиха българската енергетика, като унищожиха 4 блока на АЕЦ Козлодуй! Сега е следващия етап в окончателното ликвидиране на България, който минава през ликвидиране на българския Лев (даже един от еничарите ни обясни, че трябва да го скопят), спирането на АЕЦ Козлодуй и топлоцентралите с което ще ни върнат 200 години назад. Единствената ми надежда е в победата на Русия, както в нея са се надявали преди повече от150 години нашите предци! Затова за да я има България, като влезете в църква,молете се горещо Русия да победи англосаксите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срамувам се

    11 Фев 2023 23:30ч.

    Защо една държава, на някакъв друг континент, има право да налага подобни неща на граждани на държава в Европа? Това е пълно безумие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    11 Фев 2023 23:41ч.

    Не обръщайте внимание на сатанистите!Те самите са и корупция и тероризъм и война и всичко.Да си наврат закона отзад. М@йн@та им.Ма какво се вторачвате? А тия от ГРОБ които викнаха-той вече -Горанов-не е наш ,са тотални отрепки. До вчера бе,днеска не бил. Долна измет. Сатанистите по добре да си строят противоатомни бункери че скоро ще ги ударят за радост на "не прогресивното "човечество...:) и моя най-голяма :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • градивни тенденции

    12 Фев 2023 7:44ч.

    След този, на повърхността стихиен, ала стратегически по своите резултати конгрес, пред БСП се отваря път на консолидация с други пробългарски национално-отговорни политически и синдикални структури за формиране на мощен народен фронт с антиамерикански антивоенен антиглобалистки характер, който да елиминира прозападната коалиция гробппдб. България все още има време юридически да обезсили пагубните икономически, военни и политически решения, взети в последните 2 години и да поеме по самостоятелен път извън ЕС (гей клуба на енергийно бедните насекомоядни неофашисти) и категорично да се дистанцира от нападателните военни инициативи на H@Т0.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи