Росен Христов: Русия е решила „Газпром“ да не работи с нас

Росен Христов: Русия е решила „Газпром“ да не работи с нас

Не сме направили никакъв завой към Москва, твърди служебният енергиен министър

Служебното правителство в София се опитва да поднови преговорите с руската компания „Газпром“ за доставки на газ, но в Москва е било взето решение да не се работи с българите. Това твърди служебният енергиен министър Росен Христов в интервю пред германската журналистка Ребека Щегман, предоставено на „Капитал“.

„Има решение в Русия "Газпром" да не работи с нас. Не знам доколко това е официално или не. Но ние се опитваме да изпратим съобщение до Русия, че сме готови да подновим преговорите в рамките на настоящия договор. При определени условия и това са условията, предоставени от Европейската комисия, които Германия също следва“, обяснява Христов. И допълва, че „не трябва да компенсираме или да правим политически ход, с който да угодим на "Газпром" и да го направим по-щастлив и сговорчив“.

Според него кабинетът „Петков“ е реагирал „много емоционално“ в отношенията с Русия. Той твърди, че Газпром е „вторият най-евтин доставчик на природен газ от тези, с които сме в комуникация или преговаряме“. Христов признава, че най-евтиният газ идва от Азербайджан, но допълва, че руският газ е „вариант, който трябва да проучим“. „Имам предвид, че имаме договор, който изтича в края на годината, имаме количества, които трябва да вземем - ако не вземем, има клауза, която е вземи или плати (take or pay). Така че потенциално рискуваме да отидем на арбитраж. Наистина не разбирам политизирането на този въпрос, трябва да мислим по практичен начин“, казва министърът.

Той се опитва да омаловажи склонността на правителството да преговаря с руския енергиен гигант. „Не сме направили никакъв завой. Ние вече сме договорили този газ. Всичко, което ни трябва, е да вземем договорения газ. Не обсъждаме нови договори. Не обсъждаме разширения. Не обсъждаме увеличаване на обемите“, заявява Христов.

По думите му, кабинетът планира да разнообрази доставките с газ от Турция и Гърция, както и да осигури слотове, на които да се доставя втечнен газ от големи компании като Cheniere, Sempra, European Totale Energie, Shell. „Тогава можем да кажем, че сме диверсифицирали и можем да стоим далеч от Русия“, смята министърът.

За отказа на служебното правителство от 6-те танкера с американски втечнен газ, договорен от кабинета „Петков“, Христов твърди, че „цялата сделка беше замислена по много грешен начин“ - първо е трябвало да бъдат запазени слотове, а след това да се поиска оферта. И хвърля отговорността за липсата на слотове на предишното правителство.

Той се обръща към немската журналистка с въпроса защо Германия купува руски газ, след като „трябва да е много щастлива“, че Москва спира доставките. „Защо цялото ви правителство, бизнес, журналисти се оплакват, наричат Русия ненадежден доставчик и че не доставя обещания газ? Чувствате ли, че след трети септември няма да се възобновят доставките на газ? Защо тогава Германия купува руски газ? Защо Франция купува руски газ? Защо Гърция купува руски газ? Много е лесно да си черно-бял“, разсъждава Христов.

Според служебния министър на 1 октомври трябва да започнем да получаваме газ през интерконектора с Гърция.

Енергийният експерт Васко Начев определи казаното от Христов в интервюто като неадекватни. Той припомня, че още от самото начало на работа на служебния кабинет е било ясно нежеланието на руснаците да изпълняват договора си с България, защото ние сме много малък пазар за тях. „Шамарът е много силен и сега се чудят как да излязат от положението“, коментира той за „Сега“ ситуацията, в която е попаднал служебният кабинет по казуса с доставките от „Газпром“. Начев припомни своите прогнози, че руснаците няма изобщо да се съгласят да доставят газ за България. Според него в крайна сметка ще се пусне интерконекторът, защото кабинетът вече няма как да оправдава опитите си да забавя още нещата. „Целият шум около него от страна на временното правителство е да се вдига шум, служебните министри да отчитат дейност и да привличат вниманието върху себе си“, смята енергийният експерт.

Иван Хиновски от Българския енергиен и минен форум смята, че руснаците постъпват нелогично, като не ни доставят газ, защото така губят приходи. По думите обаче страната ни няма да има проблем с доставките през зимата. На пазара има много метан и даже цените на борсите вече падат. „Очаквам природният газ в Европа да продължава да поевтинява, защото има нарастващо предлагане“, прогнозира той.

 

Източник: segabg.com

 

 

 

 

 

Коментари

  • баба мара

    09 Sep 2022 14:12ч.

    и като не сте направили завои какво искате от русия те имат газ ние имаме джанки всеки да търгува с каквото има и през зимата да не се повтори 9 септ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    09 Sep 2022 20:44ч.

    Много сте прости и предишните и вие служебните : СПРЕТЕ газа по турски поток и Газпром ще ви цъфнат на вратата !!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не сме направили никакъв завой към Москва, твърди служебният енергиен министър

    09 Sep 2022 14:13ч.

    Оправдаваме се пред сахибите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    09 Sep 2022 14:18ч.

    Хиновци, начевци.. Пълна шизофрения! Именно хиновчетагта и начовчетата в предишните правителства отказаха да работят с ГАЗПРОМ и дори публично обявиха, че повече договори няма да се сключват. Предлагам по 100 тояги на голо за хиновчетагта и начевчетата! Не за друго, с само за да си припомнят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    09 Sep 2022 14:18ч.

    След 05.12.2022г ЕС въвежда пределни цени а Путин каза, че спира продажбата на петрол и газ за ЕС при тва положение. Тъй че зарежете Газпром а бързо търсете друга опция за отопление....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • поглед

    09 Sep 2022 19:20ч.

    Ще се качиш на покрива и ще духаш в комина топъл въздух за да се отопляваме по еврогейски -атлнтически.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От де се пръкна

    09 Sep 2022 20:40ч.

    Поздрави на родителката ти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • добър ден, станке!

    09 Sep 2022 14:20ч.

    Като ви се казваха някои неща, вие си вирихте носа-европа, ес.... вашата европа и ес са варвари. При тези приказки и ако ще го каните още тоя тъпанар блинкен в брюксел да дрънка тъпотии, какво очаквате? Русия очаква да се разграничите от подобни приказки. Щом не го правите, значи нищо не правите. И не лъжете хората, че има алтернативи и, че изобщо сте свършили нещо. Русия води!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kot Begemot

    09 Sep 2022 14:21ч.

    Руската империя от една страна. България - пудела на ЕС и САЩ от друга. Има ли въпроси ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Устройва ме

    09 Sep 2022 14:36ч.

    Абе и на пудел ще се направя само и само да съм далеко от кочината.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    09 Sep 2022 15:12ч.

    идиот.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • +++

    09 Sep 2022 16:03ч.

    кретен

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До булонката от 14:36

    09 Sep 2022 19:35ч.

    ... и да пукна от студ на воля, в случай че не Умра от тъпотия преди това, налЕ?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ванко - по известен като Ваня от пл Македония

    09 Sep 2022 20:00ч.

    Олигофрен, ние сме 100 години зад Русия, евростандарте! Имаш интернет, ограмоти се малко преди да лижеш безразборно, глупак!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Устройва ме 09 Sep 2022 14:36ч.

    09 Sep 2022 20:12ч.

    Ти никога не си излизал от кочината. Това е твоя роден дом.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Правилно

    09 Sep 2022 14:21ч.

    Че кой работи с идиоти?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Честит празник на всички антифашисти!?

    09 Sep 2022 14:28ч.

    Честит Девети септември!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • поданици

    09 Sep 2022 14:29ч.

    Не виждам България какво общо има с ес, че да си правим политиката спрямо тъпотиите на брюкселските зелки?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    09 Sep 2022 14:33ч.

    Росенчо има типичното излъчване на хитровата кукла, ловък брачен измамник. Някъде бяха писали, че е собственик на катамаран, с който разкарва богати бабички по море . Личи си, че е ловък измамник, а какво ще стане с доставките на газ за България е едно от десетте неща, които най-малко го интересуват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • О, Путине

    09 Sep 2022 14:34ч.

    На кого ни остави. Вай, вай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    09 Sep 2022 14:43ч.

    Ганьо ще духа супата, отново. Щото е много хитър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Значи

    09 Sep 2022 14:52ч.

    Митрофанова казва официално, че ако решат, ще има газ. А този говори, че Москва решила да не си играе с нас. Звучи ми малко на една история за един Киро, който казваше, че звънели на руснаците за нашите моряци, ама ония не им отговаряли. Накрая излезе, че послъгвал. Защо това ми прилича на същото?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гоолям праз

    09 Sep 2022 14:54ч.

    Ами да врътнем и ние кранчето на "Балкански поток",няма комисионни от "ГАЗПРОМ" ,няма газ за Сърбия и Унгария..С руската мечка трябва да се противопоставят нещата с нейните прийоми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой си

    09 Sep 2022 15:00ч.

    Идиот...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай II

    09 Sep 2022 15:32ч.

    И като врътнеш кранчето унгарската и сръбската армия ще влязат заедно да си го отвъртят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще му отвъртЪт

    09 Sep 2022 16:07ч.

    и един по вратът.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • карамфила

    09 Sep 2022 18:18ч.

    Не е идиот а баш голям идиот и за такива идиоти ни наричат монголци,варвари и египтени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лъжливото овчарче

    09 Sep 2022 15:01ч.

    Още преди десетина дена руски депутат каза: "Братушки, ходете в гората!" Самолети, кораби, изолиране на медии, прогонване на дипломати, огромни количества оръжие за Украйна... Какво да се очаква!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • карамфила

    09 Sep 2022 18:20ч.

    И са прави руснаците,те нямат нужда от нас а ние имаме животоспасяваща нужда от руснаците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    09 Sep 2022 22:20ч.

    Трета световна война сме пак срещу Русия-нашата Освободителка! На всичкото отгоре сме най-агресивните пудели на САЩ, заедно с Полша и балтийските микропудели! Да се смееш ли, да плачеш ли на нашата идиотщина? Колко пъти трябва да правим едно и също и да очакваме различен резултат? Резултата ще е трета национална катастрофа!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Продължават да говорят за преговори по съществуващ договор

    09 Sep 2022 15:07ч.

    Никой няма да преговаря. Платете и ще получите газ. Елементарно е. Путин го каза: Ще доставяме според договорите. При поставяне на условия, спираме подаването.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    09 Sep 2022 22:24ч.

    Нашите пудели не смеят да платят така, както искат руснаците, за да си получат парите, а не да останат блокирани в някоя западна банка и затова няма да има газ от Газпром! Кажете ми кой ще е този търговец, който ще ви продаде стока, ако парите ги пускате в касичка за която той няма ключ и е на съхранение при купувачите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    09 Sep 2022 22:31ч.

    След година и нещо, като се изчерпа горивото за АЕЦ Козлодуй ще стане още по-весело! Тогава идиотите ще купуват няколко пъти по-скъпо гориво от американците и ще рискуват ядренна авария, но сакън да не е от Русия! Разбира се на тях им е лесно-ако стане авария с АЕЦ Козлодуй, те и техните чаавета ще избягат в имотите си в топлите страни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София

    09 Sep 2022 15:07ч.

    Русия е казала условията , при които продава газ и няма причини да прави компромиси за глупавите , продажни неблагодарници , които управляват измъчена България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    09 Sep 2022 15:10ч.

    Този откакто е министър само говори общи приказки, все едно гледа на боб. Не че ме учудва, нали от Радев му е назначението...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има решение в Русия "Газпром" да не работи с нас

    09 Sep 2022 15:10ч.

    А може би по-скоро има наложено решение у нас да не се работи с "Газпром". Иначе как да си обясним пощурели надзиратели дето се изредиха да идват у нас да ни дърпат ушите, сакън да не руски газ. Отвориха ли сметки по схемата изисквана от руската страна? Ако са отворили, плащат там, и газ не идва, ДА! Ама ако се правят на тарикати, и после не искали да работят с тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    09 Sep 2022 15:12ч.

    Колко неочаквано? Каква изненада? Ами сега? Триморието ще даде газ, дърва от Карлово и дизел от врабчето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха ха ха

    09 Sep 2022 15:24ч.

    Тримореца тъпак ще внася газ, петрол, въглища и ток от Луната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Михаил

    09 Sep 2022 15:16ч.

    Браво Кики - уреди бунта за зимата. Истински путински воин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    09 Sep 2022 15:18ч.

    Щели да преговарят за газ от Турция и Гърция. И двете държави са големи производители на руски газ. Защо ли на тях им дават, а на нас не. Сигурно защото си плащат. Пробвайте да отворите сметка в Газпромбанк и да платите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отвратен

    09 Sep 2022 19:30ч.

    Много точно казано!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Улпия Сердика

    09 Sep 2022 15:21ч.

    За Москва, чалгария не съществува. Следва прекъсване на всичко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    09 Sep 2022 15:24ч.

    Хе- хе "Той се обръща към немската журналистка с въпроса защо Германия купува руски газ, след като „трябва да е много щастлива“, че Москва спира доставките. „Защо цялото ви правителство, бизнес, журналисти се оплакват, наричат Русия ненадежден доставчик и че не доставя обещания газ?" Айне шьоне Фраге

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цена на руски и азерски газ

    09 Sep 2022 15:24ч.

    Азерския не е по-евтин. Споразумението а азерите е отпреди много години. От тогава много неща се промениха. Когато България започне да получава азерски газ, тогава ще се види цената. А междувременно, ЕС започна да хитрува и принуди цената на Газпром да зависи от борсовата. Сами си го вкараха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    09 Sep 2022 15:25ч.

    То след тия "демократични" оргазми на Киро и сие, на какво изобщо да се надяваме ? Народ, предател на собсвената си история, нищо добро не го чака, само първа изтривалка на Европа, другите да се ослушват и да чакат !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    09 Sep 2022 22:38ч.

    Така е приятелю! Народ, който е до такава степен изпростял, че дори историята си не знае и е готов да гласува за всеки измамник, който му обещае светло европейско бъдеще (примери, колкото щеш, но най-фрапиращия е гласуването за С. Сакскобурготски-синът и внукът на тези, които вкараха Родината ни в три национални катастрофи) няма бъдеще!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Овчаров

    10 Sep 2022 11:02ч.

    Кретени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    09 Sep 2022 15:28ч.

    Българското правителство изгони 70 руски служители от посолството, финансовият Асен каза: "Никога газ от Русия", Киро на 3 март поканил турския посланик, а руския не....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    09 Sep 2022 15:31ч.

    С ена дума - 100% диверсификация от Газпром - мечтата на един друг идиот се сбъдна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай II

    09 Sep 2022 15:34ч.

    Този министър е пратен на Радев от същото място, откъдето изпратиха Кирчо и Кокорчо. Този тип ще саботира до дупка доставките на руски газ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вместо да говори куп глупости,

    09 Sep 2022 15:44ч.

    сред които и тази - да преговаря по наличен договор - просто да открият сметка към Газпромбанк и да платят, условията са пределно ясни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    09 Sep 2022 15:46ч.

    Ей, мухльо... вземи и си наври условията де слънце не те огрява! И кучетата разбраха, че умишлено протакате, няма страшно, няма къде да се скриете, нека стане студено и тъмно ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КАЛКла

    09 Sep 2022 16:03ч.

    росене, росене, русофобино, цялото служебно правителство на България е русофобско! Именно ти, росене, постави условия на Газпром! Които условия са неизпълними за Газпром! росене, русофобе, ти им предложи Газпром да не си получава парите! Това беше изказано от Румен Овчаров преди 2 седмици, че Газпром няма да приеме условия, при които да не си получи парите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бай Хасан

    09 Sep 2022 16:09ч.

    Дупето голо, а наоколо само коприва!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И злобни ежковци, с които трява да се борим..

    09 Sep 2022 20:36ч.

    Господ като наказва - най-напред отнема умът... ...Да управляваш България (през последните 20на години) не се изисква дори успешно завършена предучилищна забавачка...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Матушката

    09 Sep 2022 16:09ч.

    Даже не отговори на бълг. Правителство, рубладжиите тръгнали да я защитават. Спирай турски поток и национализирай Нефтохим да им дойде акъла на мужиците

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    09 Sep 2022 22:47ч.

    Идиот! Ако спрете Турски поток, турската, сръбската и унгарската армия ще дойдат на гости у нас да си го отворят! ( а турската армия не обича да си тръгва без бой). И престанете да плямпате глупости-Лукоил не е на руската държава. Глупако, ако Лукоил спре ще спре и украинската армия. Горивата от него се изнасят директно в Покрайна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Росен Христов: Русия е решила „Газпром“ да не работи с нас

    09 Sep 2022 16:12ч.

    Никой няма да работи с вас измекяри, само ще ви работят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интересно

    09 Sep 2022 16:14ч.

    Рубладжиите какво правите в България, която очевидно не ви е родина. Родина ви е Матушката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • интереситересно, а ти, евроджендърче,

    09 Sep 2022 16:34ч.

    кого защищаваш? Американските интереси или щи! Измекярче ниедно, бега у фаш и бъди щастлив! А и мястото ти не е у сий форум? Опорките козяшки нефелни, бе! Незачет! Козяшки лебец нема да има днес! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каква матушка те тресе неостър,

    09 Sep 2022 16:39ч.

    Става въпрос за България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ник

    09 Sep 2022 18:35ч.

    Ще ги работят с 200 а може и с повече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Божичко,

    09 Sep 2022 16:16ч.

    каква шушумига е този на снимката!!! Хем хитровата, хем глуповата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    09 Sep 2022 16:19ч.

    В зимни условия завои се вземат трудно.А без завой сме в пропаста/Е някои ще се хванат за колесника,други за тях...........и плонж.Вероятно зимъска га сняг забръска.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • При

    09 Sep 2022 16:25ч.

    Вас ролята на колесника ще играе Орландовци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боже, Радев, откъде

    09 Sep 2022 16:30ч.

    ги попаш тези нефелници? Боже, прибери си вересиите, че бактън от джендър-идиоти! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мдаммм,

    09 Sep 2022 16:38ч.

    Сбылась мечта идиота. Эсли управленец идиот, то это надолго, иногда на всю жизнь.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Али Луя

    09 Sep 2022 16:42ч.

    Нали бяха големи бизнесмени и финансисти. Българофоби, разгонени авантюристи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    09 Sep 2022 17:01ч.

    Естествено! Никой не иска да работи с помияри...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    09 Sep 2022 17:29ч.

    Откъде го изкопаха този смешен човечец?!? Нито приказките му имат смисъл, нито той вдъхва доверие! Какъв позор!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гражданин

    09 Sep 2022 17:34ч.

    Жалък тип!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-настървените против Газпром бяха балтийските републики

    09 Sep 2022 17:39ч.

    Те първи заявиха, че няма да купуват газ с рубли и те първи бяха отрязани от Газпром. Но … нещата се промениха. Латвия и Естония откриха сметки в рубли, плащат си и сега получават газ от Газпром.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колко руски дипломати изгониха без повод?

    09 Sep 2022 18:26ч.

    щото знаем че пепетата са рекордьори по ибрикчийство, за съжаление на наш гръб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дипломатите нямат нищо общо

    10 Sep 2022 0:58ч.

    Плаща се - получава се. Не се плаща - мръзне се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ама верно ли

    10 Sep 2022 1:09ч.

    няма значение как едно правителство се отнася с дипломатите на чужда страна? Икономиката също е част от политиката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СЕРИОЗНО РАЗОЧАРОВАНИЕ Е ТОЗИ КАБИНЕТ

    09 Sep 2022 18:23ч.

    България се нуждае най-после от хора, които говорят смело, открито и ясно. Чета изкзаването на външния министър на Унгария на срещата с Брюксел относно тавана на цените на енергията - кратко, точно и ясно Не каза човекът. На фона на липсата на газова криза в Унгария, Орбан спокойно казва "Елате да инвестирате тук!". Каква мечта!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Естествено!

    09 Sep 2022 18:38ч.

    След толкова шиканиране, лигатии, враждебни изявления и действия, какво друго да се очаква? Кирчо и Ленчето на съд!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Росен разбира всичко, но не може да диктува на пр.Радев

    09 Sep 2022 18:49ч.

    Преговорите са на ниво Президенти, а не експерти по имейла. Топката е именно в Румен Радев и нека той, ако обича, да не си прави оглушки, а да осъзнае, че съдбата му пъха в ръцете шанс да иде много напред и нагоре, и Бг също.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • осъзнава той,

    09 Sep 2022 22:01ч.

    много добре осъзнава, обаче тези дни беше посетен индиректно от Държавния департамент. Посещението далеч не беше случайно. Стана ясно, че янките са против каквито и да било контакти на България с Газпром. Иначе ни бомбят. Ти, ако си на мястото му, какво ще направиш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Росен разбира всичко, но не може да диктува на пр.Радев 2

    10 Sep 2022 2:27ч.

    С Ердоган обявяваме спешна междунар.конференция за газа в Истанбул. Нека дойде от европата който иска, коалиция на желаещите. Турция никой няма да бомби.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бат Ваньо

    09 Sep 2022 19:21ч.

    На зла круша зъл прът брато!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ташунко Сапа

    09 Sep 2022 20:18ч.

    Тоя т.н. "енергиен министър", не беше ли тъпкач на богати бабиери по нашето Черноморие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Молер

    09 Sep 2022 22:27ч.

    Искам да да знам, кой е по-евтиния доставчик на газ от Газпром, който министърчето с физиономия на мекотело твърди, че съществува?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вече знаеш. Вучич го каза.

    10 Sep 2022 1:05ч.

    2 милиарда кубика за 800 милион евро. Това е 400 евро за 1000 кубика, което по новите ценоразписи, 38 евро за мегаватчас - в левове 75 лева за мегаватчас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • старецът и реката

    10 Sep 2022 9:43ч.

    Има една приказка, когато атовете се ритат, магаретата страдат, има идруга, когато двама си ги мерат, не си подлагай задните чстси, защото ще го отнесеш и т.н.т. но умния се учи от грешкоте на другия, а глупавия ги повтаря, ние за трети път ги правим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Rosen

    10 Sep 2022 10:14ч.

    Rosen’s ex girlfriend in USA has been tortured and used by him for illegal graduation from UCSD in a way that pressed her to apply for NASA astronaut to fly to Mars just to rid off from him.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи