Рогозин изпрати парче от ранилия го "Цезар" на френския посланик с молба да го предаде на Макрон

Рогозин изпрати парче от ранилия го "Цезар" на френския посланик с молба да го предаде на Макрон

Дмитрий Рогозин, ръководител на военната консултантска група "Царски вълци", изпрати парче от ранилата го френска самоходна артилерийска установка "Цезар" на френския посланик Пиер Леви и го помоли да го предаде на президента Еманюел Макрон, съобщава ТАСС.

„В този плик, заедно с писмото ми, виждате шрапнел от снаряд, изстрелян от френска 155-милиметрова самоходна артилерийска установка „Цезар“. Той прониза дясното ми рамо и се заби в петия шиен прешлен само на милиметър от това да ме убие или да ме направи неподвижен инвалид (...) А шрапнела, изрязана от хирурзите от гръбначния ми стълб, ви моля да предадете на френския президент Еманюел Макрон“, написа Рогозин в  писмо, чийто текст публикува и в канала си в Telegram.

Бившият ръководител на "Роскосмос" също така отбеляза, че никой няма да избяга от отговорност за военните престъпления на Франция, САЩ, Великобритания, Германия и други страни от НАТО в Донбас. „Всички наши жертви са на вашата съвест, както и появата на фашистка Украйна на картата на Европа също е на вашата съвест“, пише той.

Дмитрий Рогозин беше ранен по време на обстрел на Донецк в нощта на 22 декември. Заедно с него пострадаха не само председателят на правителството на Донецката народна република Виталий Хоценко и военни съветници, но и персоналът на хотела. Загинаха двама души.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • пешо от криводол

    04 Яну 2023 12:20ч.

    точно казано на мръсниците,каква работа имат те в Украйна ако имат значи са в Война с Русия и трябва да си получат заслуженото вкл. и нашите подлоги

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Винкела

    04 Яну 2023 12:34ч.

    Фашистка Украйна е на съвеста на руския прогнил елит, който допусна това да се случи, защото тъпо се надяваше "нашите олигарси да се разберат с техните олигарси". И по-лошото е, че няма поуки: С какъв акъл разменихте олигарха Медведчук за петима топ азовци? Как да ви вярва народа?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    04 Яну 2023 13:57ч.

    Донякъде е така но и не точно така .Например след 2 световна до 1950 че и кусур(1955) е имало украински фашистки банди да партизанстват. Руското ръководство решава след тяхното окончателно унищожавани или предаване да ги интегрира и къде?Ами в големите градове из цялата територия на УССР.Дори им дава постове.За индустриализацията на УССР са похарчени гигантски средства чрез дотации от цялата СССР за сметка на други.От благодарност към наивниците управници не само че не умира национализма а и се разпростира.Отделно че УКП(украинската компартия) става най влиятелната след РКП.Дори СССР бе управляван от простия Хрушчов който даде еднолично Крим.След 1991 национализма с фашистки отенък бе готов да цъфти и дава плодове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    04 Яну 2023 16:01ч.

    А всичко това, което описвате за бандеровците и тяхното помилване става лично с благословията на укринеца хрушчов. Той си самоподари и п-ов Крим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Два свята, единият е излишен!

    04 Яну 2023 13:19ч.

    За кокошка няма прошка! И за галския петел така!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    04 Яну 2023 13:48ч.

    Правилно.На парада за празника на Франция това лято дефилираха тия гаубици и коментара на водещият по ТВ бе:"това са същите гаубици които се бият в украйна".Този парад гледах частично и по изключение. Иначе никаква ТВ не гледам.Захадняците разбират само от едно-бой бой и пак бой.И ако почтен ядрена война ще го приема философски че това е пътят за спасение на бъдещето от тия сатанинсти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Следват Наполеон

    04 Яну 2023 14:56ч.

    който е казал "Бог е с този, който има по-добра артилерия".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако Рогозин не иска да бъде прострелван отзад,

    04 Яну 2023 14:54ч.

    да не влиза в Украйна като част от армията на агресора. Украинците имат не само пълното право, но и конституционно задължение да стрелят по всеки нашественик в родината им. Военнопрестъпниците в случая са кремълските бандити, в т.ч. Рогозин, а не ръководителите на държавите, които оказват военна помощ на нападнатата Украйна. Аман от скапана руска пропаганда и "алтернативни" факти (разбирай откровени лъжи).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е така

    04 Яну 2023 15:02ч.

    ама не е ясно докъде е Украйна, за това иде реч и се уточнява, щото още от образуването на СССР получава подаръци територии от Ленин, после от Сталин и Хрушчов и след СССР. Има една наша поговорка "Чуждото и на Великден се иска обратно. Вие да не би да подкрепяте СССР с Ленин, Сталин и Хрушчов? Самата украинска власт отдавна им събори паметниците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не лъжи

    04 Яну 2023 15:42ч.

    Агресор е Украйна, която изби хиляди невинни граждани, включително деца в Донбас от 2014 г. до момента. Военнопрестъпници са украинските фашисти, които продължават да избиват мирно население и да се крият като мишки зад гърбовете на болници, детски градини и други цивилни обекти. Това са фактите, а измишльотините с евроатлантическите ценности и помощта за "демократична" Украйна са фалшиви новини и откровени лъжи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    04 Яну 2023 15:47ч.

    На 08.12.1991 г. на всички беше ясно чии граници къде минават! И всеки, който трябваше, се подписа под това! Иначе всеки може каже, че НА НЕГО не му е ясно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Референдумът показа

    04 Яну 2023 16:37ч.

    още на 17.3.1991 г. дали населението иска да живее в Украйна извън СССР и над 70% избра да остане в СССР, а над 80% да влезе в наследмика му. Само че ръководството на СССР с Горбачов и РФ с Елцин се оказа продажно, а хората вечно ли да страдат заради тях?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • руски "освободител"

    04 Яну 2023 15:00ч.

    Рогозин е ранен на 3 места от шрапнели вкл. задника му. Ранен е в ресторант, когато е празнувал рожденния се ден. Точно тази част на Донбас за първи път е била обстреляна(което говори доста ясно, че за празнуване на рожденния ден в ресторанта е имало подадена информация на украинците).Има украинско видео какво става в руски окоп, когато е обстрелян и има попадение-периодично дрон заснема какво става в окопа, има ранени, мърдат, опитват се да направят нещо...след 24 часа, след като нито помощ идва за ранените, нито ги извличат от там, няма повече движение, всички са загинали...не е така с другаря Рогозин, веднага е извлечен дълбоко в тила е лекуван професионално. Абсолютно съм сигурен, че този шрапнел, за който се споменава да е изпратен до Макрон, е от най-жизненоважната част на Рогозин, задника му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обстрелването на Донбас е причина за всичко това

    04 Яну 2023 15:11ч.

    още от 2014 г., а после по законите на военното време. Има време за мислене, после идва време за каене.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Войната в Донбас

    04 Яну 2023 15:35ч.

    беше започната от Русия, която откъсна част от територията на призната от нея съседна държава. Преди това окупира Крим. Руснаците са системни нарушители на международното право. Най-после обаче си намериха майстора. С удоволствие наблюдавам как зануляват бандитската им държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • обратното е

    04 Яну 2023 15:45ч.

    Засега на Русия не и пука, а единственият занулен са джендърите от ЕС. В Русия си има ток, вода, газ, нефт, евтини храни и почти нулева инфлация, а тия от ЕС вече изпрегнаха яко. Още по-лошо ги чака и ние го плащаме, защото вместо за нас, всички средства от държавния бюджет отиват за това, Украйна да продължи да воюва. Единствената бандитска държава в света е САЩ, която за последните 70 години е предизвикала 110 войни по света - без да броим тази в Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Имат мисия да освобождават

    04 Яну 2023 15:52ч.

    днес например е годишнина от Освобождението на София. Верно че малко хора са им благодарни, ала такава е човешката природа, освободеният не вярва на поробения. Не е отсега това и Христос излекувал 10 прокажени, но само един се върнал да му благодари. Нищо ново под Слънцето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

    04 Яну 2023 17:40ч.

    до " 04 Яну 2023 15:11ч."-понякога един куршум причинява много промени в главата...дори когато куршума е в задника. Мисъл на Ал Капоне, но съм сигурен, че е валидна и за шрапнел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MarlboroMan

    04 Яну 2023 19:26ч.

    при тоя "голова" и "жопа" са взаимно заменяеми

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ето писмото до посланика

    04 Яну 2023 20:20ч.

    на картинка, първата страница и част от втора. Доста е напоително: https://pbs.twimg.com/media/Fln2F8fXEAMd26f?format=jpg&name=large

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи