Шефът на "Царските вълци" Дмитрий Рогозин е ранен при украински обстрел в Донецк

Шефът на "Царските вълци" Дмитрий Рогозин е ранен при украински обстрел в Донецк

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Дмитрий Рогозин, ръководител на военната консултантска група "Царски вълци", беше ранен и хоспитализиран след обстрел на Донецк от украинските въоръжени сили, каза помощникът на Рогозин пред ТАСС. Ранени са и придружаващите го военни съветници.

„Ударът явно е целенасочен. Експертите са склонни да смятат, че за удара е използвана 155-милиметрова самоходна артилерийска установка „Цезар“, разработена и произведена от френската компания Nexter“, добави помощникът на Рогозин.

В момента бившият вицепремиер Дмитрий Рогозин ръководи консултаннтсакат група военни съветници „Царски вълци“, а по-рано оглавяваше руската космическа агенция, припомня БТА.

Източници: ТАСС, БТА

 

 

 

 

Коментари

  • нов

    22 Дек 2022 9:03ч.

    Украинците без притеснения и доста точно поразяват висши военни пристигнали на фронта. Не съм чул руснаците да имат такива успехи. Много деликатни, много предпазливи, бе, пфу, да не би да закегнат украинската върхушка. Цялата им работа на руснаците май е такава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • блъмбари и спътници - вземи им ги, и им лъсва нищетата на голи и боси роми

    22 Дек 2022 10:13ч.

    Всичко навсякъде е гъчкано с камери и микрофони на цру.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доколкото четем

    22 Дек 2022 9:31ч.

    гръмнали са кафенето (военен обект, нали), където си е празнувал рождения ден, в опит да го убият. Не са успели, но са убили друг човек. https://twitter.com/c_cpaese/status/1605688619141926913

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MarlboroMan

    22 Дек 2022 10:07ч.

    "Царски помияри"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    22 Дек 2022 10:24ч.

    Идиот. Войниците мръзнат в окопите, а той си прави самореклама. Според руски сайтове е ранен в задника. Геройска рана получена на масата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха ха ха

    22 Дек 2022 14:28ч.

    Да, точно. За този тъпанар не ми е жал, че е ранен в задника. Даваха му екипировката, западна изцяло, освен каската.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да ранят Рогозин

    22 Дек 2022 10:54ч.

    Едва ли е “успех” за урките. По-скоро е услуга за Кремъл…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    22 Дек 2022 11:39ч.

    Едновременно е ранен и премиерът на ДНР. Не е шега тази работа! Всеки конфликт, преди да тръгне към някакво решаване, се ожесточава все повече. Очевидно сме в тази фаза и за съжаление още дори не се забелязва връх. Ликвидирането на един много високопоставен човек може да доведе до ответни мерки, които да отприщят ада! Този случай повдига разни въпроси. В един момент на конфликта (още в начален етап) укри се похвалиха, че са убили на фронта над 10 руски генерали. Знаете за информацията, че в някакъв момент наскоро на фронта е бил засечен и Герасимов и се е наложило (непотвърдена инфо) американците да се намесят, че да не бъде ликвидиран. Има ли някой представа, каква точно технология използват, че да ги разпознаят и локализират. Всичко това далеч не е случайно! Още един детайл: използвана е френската САУ Цезар, което е сериозно оръжие, но все пак с конвенционални боеприпаси дори един "прицелен" огън дава сериозна разсейка. А тук очевидно са ги думнали от първия изстрел. Последното се подразбира! След тежка експлозия наблизо, няма да седят и да чакат, я! Искам да попитам - разните там тежки гаубици могат ли да ползват специални, управляеми, модерни боеприпаси, които се самонасочват по зададени координати или сходен способ. Знаем, че У получава в реално време разузнавателна информация, но това са сериозни пространства?!! Да не би да имат вече специални софтуери за лицево разпознаване ОТ КОСМОСА, респективно за разпознаване на военен чин. Това са сериозните въпроси! Иначе ние тук можем да си се дръгнем и бием за глупости, но полза няма да има!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    22 Дек 2022 14:13ч.

    Колко да е сериозна разсейката? Вероятно имате информация от какво разстояние е стреляно. Защото основно от това зависи разсейването. Защото за останалите фактори, които влияят, поправките могат да бъдат изчислени. Или пристреляни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    22 Дек 2022 15:17ч.

    Вива, давай по-сериозно! Каква информация да съм имал?? Само здрава формална логика. Вариантите са 2. В1. Случайно попадение. В2. Получава се разузн. информация, че в обект ХХ, адрес, координати пируват оперативно интересни лица (виж другите колеги какно са постнали тържествено и подскачат радостно, че някой е отнесъл рана в гъза). Искаш да ги убиеш! С какво стреляш? С каквото имаш! Не знам какво имат укрите за такива цели. Нека дори приемем, че не е партер на тесна улица, а може да се целим директно. НО!!! Не забравяй - ОТ МНОГО КИЛОМЕТРИ! Хипотезата, че със 155 мм. гаубица се стреля по кафене с конвенционален боеприпас и целта е да бъдат убити политици и военни там, как ти се струва?! На мен ми се струва смахната. Целта ще избяга след първия взрив, който само по случайност може да попадне точно в целта! На теория след няколко изстрела могат да се прицелят по-добре, но ако на място имаш съгледвач по управление на огъня. Тогава пък дулото започва сериозно да се нагрява и "прецизната" точност вече става много относителна, направо отива на кино.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    23 Дек 2022 13:07ч.

    Хайде да даваме още по-сериозно! Защото каквито и разузнавателни данни да се разполага, "разсейката"... си е наука! Балистика! Т.е. питате който там разбира... от гаубици... Представете си, че разбирам от това. Поради което всичките Ви разсъждения са точно това и нищо друго! За да правите изводи от Вашите си разсъждения, без да имате представа как се случван нещата там, при гаубиците! Дали правите разлика между гаубица и оръдие оставам настрана. Поради което искам да Ви обърна внимание, че артилерията е едно от средствата с изключително голяма точност на поражение. От съществуващите. Единият от начините, по който могат да се ПРИСТРЕЛЯТ данните за стрелба, е този, който описвате. И той не е ПРИЦЕЛВАНЕ, а ПРИСТРЕЛВАНЕ! Ако не правите разлика, няма да разберете каквото и да е обяснение. Освен това има начин данните за стрелба да се ИЗЧИСЛЯТ и поражение да се постигне още с първия изстрел и с боеприпас, който не е с GPS или друг начин за насочване. Особено ако няма грешки в определене координатите на целта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    23 Дек 2022 13:19ч.

    Пропуснал съм това с "дулото"... Хайде още нещо, безплатно, по темата, че да не се излагате да питате преди да се консултирате. Основно "отклонението" /зарежете популярното "разсейка"/ най-много зависи от разстоянието на стрелбата за конкретната система и конкретния боеприпас. Ако целта е на разстояние, не по-голямо от 80 % от пределната далекобойност за системата, отклонението е минимално. Освен това, размера на отклонението е ИЗВЕСТНА величина. Поради което по целта /основно размер, ниво на защита/ стрелят необходимото количество гаубици, така че вероятността от пряко попадение да е гарантирана с необходимото ниво на поражение. И това има как да се изчисли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи