Родители протестират срещу коледен филм на "Дисни" с трикрако куче и тийнейджъри гейове

Родители протестират срещу коледен филм на "Дисни" с трикрако куче и тийнейджъри гейове

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Преди близо месец в коментар на Иван Спиров "Гласове" предупреди, че филмът е неподходящ за деца. За Коледа "Дисни" представя анимация с главен герой тийнейджър-гей

Сега възмутени родители протестират срещу темата на новата продукция на "Дисни Анимейшън" - "Чуден свят", която върви по кината за коледните празници.

Лентата представя първия главен герой въобще в анимация, който е гей тийнейджър (следователно малолетен), чиито родители всестранно подкрепят неговия избор.

"Това е филм с категория "В", съответно може да се гледа от деца. Като заведох моето, то изпадна в стрес, защото видя вълнение, любов от момче към негов съученик и се изуми какво е това. В цялата зала настъпи смут, а аз успях да обясня на сина си, че това е изрусено момиченце. Потресена съм, какво е това?", сподели от профила си Десислава Лукова.

От Националния филмов център са категоризирали "Чуден свят" с "В" категория, което значи: "Филмът утвърждава идеалите на хуманизма, популяризира националната и световната култура или по никакъв начин не противоречи на общоприетите морални норми в страната и няма ограничителни препоръки от комисията".

"99% от анимационните филмчета са категория "В" или "А". Относно съдържанието също отговаряме за него, но така сме преценили, защото смятаме, че трябва да има толерантност и децата от една по-ранна възраст очевидно вече трябва да свикват с тези неща. Разбирам, че на някои им харесва, на други не, но въпросът е, че обществото това налага, и това е бъдещето", каза за вестника представителят на НФЦ Ростислав Малчев.

Американската актриса Габриел Юниън, която озвучава майката на едното момченце, споделя пред сайта PinkNews, че това е една великолепна история за нормални отношения, представени по нормален, дори "топъл" начин.

Колегата й Йънг Лайт, който озвучава тийнейджъра, също се изказва ласкаво за лентата: "Много е готино, начинът, по който е показана любовната история, не е натрапчив, напротив - красив е".

Според повечето български майки от сайта "Бг мама" обаче филмът е скандален. Те предупреждават тези, които все още не са гледали филмчето, да не водят малките си деца или в най-добрия случай да им обяснят преди това какво ще видят.

Иначе "Чуден свят" изобилства от герои, които рядко намират поле за изява. Там са трикрако куче, хора в неравностойно положение, разведени семейни двойки и момчетата с различна сексуална ориентация. Лентата ни запознава с легендарното семейство изследователи Клейдс, които се озовават дълбоко в непознатите, неизследвани територии на друг, чуден свят, където дебнат всевъзможни опасности и повече от удивителни същества.

Режисьорът Дон Хол вероятно е решил, че тези болезнени и деликатни теми ще се приемат повече положително, отколкото отрицателно от широката общественост.


Източник: "24 часа"

 

 

 

 

Коментари

  • SapunRK

    16 Дек 2022 13:41ч.

    За протокола: и българските бащи протЕстират! И ние съществуваме, грижим се за децата си и ни пука с какво им мътят главите. Или поне така се надявам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    16 Дек 2022 13:48ч.

    така или иначе тази холиувудска джендър-пропаганда беше тотален боксофис провал, дори и в САЩ, където джендър пропагандата върви на пълни обороти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Hosni

    16 Дек 2022 13:42ч.

    Ами просто родителите да не водят децата на тази простотиия и готово. Поне ние се отказахме да водим нашето дете след като разбрахме за тези "модерни" герои във фима.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вася Илиева

    17 Дек 2022 13:20ч.

    Браво, но детето слуша и гледа други деца, за които вече извратеностите са нормални. Еи я хубостницата на Дем.партия как гледа на "идентификацията". "Името ми е легион" казва Сатаната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    16 Дек 2022 13:46ч.

    член на конгреса на САЩ Кати Портър (от Демократическата партия, на 48 г.) заяви, че педофилията е вид лична идентификация - а онези, които искат да бъдат наказани педофилите, както и представителите на ЛГБТ общността, са жестоки и тесногръди хора, които нямат представа за истинския хуманизъм...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Ръководства за сексуални игри" са раздадени и

    17 Дек 2022 3:53ч.

    се въвеждат в Детските градини вече, и се "работи" по тях... /Как ли, точно?/. Не при нас , все още, Слава Богу! - само в Скандинавските страни и в САЩ, за сега.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сащ са сатанисти

    16 Дек 2022 13:48ч.

    След 1990 година и сега сме под сащническо робство, сащ ни заробиха, сащ докараха джендеризма тук, скандалният кирил петкоф пък работи срещу България и вече иска да ратифицира 52 пола и в България! България е на българите, България не е на урода сащ, нито България ще е на американските агенти/шпиони, продали се, за да ги има на показ! България е християнска страна! В България има САМО ДВА ПОЛА! В България бракът е само между мъж и жена! В България има традиционни семейни ценности! Народът на България не иска хомосексуалните евроатлантически/джендератлантически извращения на урода сащ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ууууу

    16 Дек 2022 13:49ч.

    България трябва да изгони незабавно сащническия посланик! България трябва да обяви сащ за агресор! България трябва да обяви сащ за терористична държава! България трябва да обяви гръмко, че отхвърля сащническите лгбт извращения! България трябва да обяви война на сащ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    16 Дек 2022 13:50ч.

    Такива помии! Влизате в торенти(има с е без регистрации) или пък в ютуб...И си намирате класически анимации за деца.Педерастията няма място.Туй дете е тук понеже яйцеклетка от жена и сперматозоид от мъж са се съединили. Ваща м@м@ педераска сататанинска!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пепе неро

    16 Дек 2022 13:55ч.

    Изродщина !! Разпространяващите изродщини неизбежно ще платят прескъпо за античовшките си действия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гадове

    16 Дек 2022 13:55ч.

    В Германия видях новонарисувана пътека с цветовете на дъгата до децката площадка. Това се комбинира с ЛГБТ-децки градини, дъгови флагове на гей сауните и всякакви други перверзии. Това е мащабно планувана и много грозна акция за промивка мозъци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    16 Дек 2022 14:15ч.

    в швейцария това не се забелязва, но за сметка на това пропагандата срещу "домашното насилие" тече доста пълноводно - плакати, клипчета в градския транспорт и пр.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • песимист

    16 Дек 2022 13:59ч.

    БОЙКОТ!!! Нищо друго не помага!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Помага

    16 Дек 2022 19:59ч.

    И само БОЙ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    16 Дек 2022 14:13ч.

    тия (знаете ги) са като ято... за едните банани що беди докарахме до главата на бедната територия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    16 Дек 2022 14:15ч.

    Няма нищо чудно, директорът на ИА Национален филмов център е назначен от правителството на "кирчо от канада". Една от важните му задачи очевидно е да води ЛБГТ пропаганда. По най-нагъл начин, при това. Което личо от обяснението на представител на центъра: "Разбирам, че на някои им харесва, на други не, но въпросът е, че обществото това налага, и това е бъдещето", каза за вестника представителят на НФЦ Ростислав Малчев." Обществото всъщност го отхвърля, но центърът го налага. Нагло, както казах.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свиквайте (или протестирайте)!

    16 Дек 2022 14:28ч.

    До като (все още) имате избор! Мартин Нимьолер: "Когато нацистите дойдоха за комунистите, аз мълчах; не бях комунист.Когато дойдоха за социалдемократите, аз мълчах; не бях социалдемократ.Когато дойдоха за тези от профсъюзите, аз мълчах; не членувах в профсъюз.Когато дойдоха за евреите, аз мълчах; не бях евреин.Когато дойдоха за мен – вече нямаше кой да говори."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "това е бъдещето" !?

    16 Дек 2022 14:29ч.

    Не, това е един от пироните в ковчега на бъдещето на болната половинка на човечеството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уке Цветко

    16 Дек 2022 14:34ч.

    Оооо, още колко поводи ще имат да протестират, то това е само началото бе! Бедна Ви е фантазията какво още ще видите! Нали сме от "правилната" страна на историята тоя път, от "правилната" страна на новата стена, тук е така!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Милена

    16 Дек 2022 14:39ч.

    "„Чуден свят“ представя оригинална и забавна алегория за чудесата и странностите на нашата собствена Земя и отношенията ни с най-близките ни, но понякога ужасно чужди нам хора, които наричаме семейство." - цитат от представянето на "произведението" в български детски сайт още в началото на октомври. ПОТРЕСЕНА СЪМ. Ето линк: https://az-deteto.bg/unikalen-i-spirasht-daha-tchuden-svyat-ni-otchakva-v-kinata-prez-noemvri/22136/view.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами защо си водите децата по кината на такива филми, родители-будали?!

    16 Дек 2022 15:06ч.

    Ей, не противоджендърствайте! Т.нар. "джендъри" имат мисия - да ви "унищожат"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    16 Дек 2022 15:12ч.

    Ето ви още информация, пък вие съобразявайте кой, кой е и за какво се бори. Притежател на правата за България и разпространител на филма е Форум Филм България ЕООД. Управители са Виктория Николова Богданова - ; ДОННА НЕДЕЛЧЕВА ЦВЕТКОВА; Гай Рорлих, свързан със СИНЕМА СИТИ БЪЛГАРИЯ ЕООД. Едноличен собственик на капитала на Форум Филм България ЕООД е "СИНЕМА СИТИ ХОЛДИНГ", Б.В. Това прилича на дружество с американски капитал, което е регисрирано някъде н Европа, най-вероятно в Нидерландия. Не е чак толкова важно, то е просто брънка от веригата за промиване на мозъци!. Предполагам знаете, че верига от синеплекси в България са американска собственост. Не знаех, но ето - се оказва, че те са учредили своя собствена фирма за придобиване на права и за разпространение и чрез нея пускат този филм на българския пазар. Интересно е мнението на останалите български разпространители?! За мнението на българската държава и за министерството на културата, където са направени дължимите по закон регистраци, НЕ ПИТАМ! Не питам, защото ми е ясно, че тези американски бизнесмени са тук и работят заедно с козяк по политически причини. Иначе, обществена тайна е, че кината им отдавна са фалирали, но някой (нещо) зорлем ги държи живи на изкуствено дишане. Разбрахте ли!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахаха

    16 Дек 2022 15:14ч.

    Май наближава времето на поредният римейк на "Синята лагуна" в гей вариант...:)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ивайло

    16 Дек 2022 15:19ч.

    Онзи ден в училището, където учи синът ми, бяха пуснали някаква протестантска организация /ЕИК 177368083/ да раздава подаръци на децата от 1-4 клас. Родители, внимавайте! Гадовете вече са при децата ни! Сектата даже дала покани за Коледно тържество за децата от 7-8 години и отделно за децата от 9-10 години. На което тържество освен редовните игри, ще има и беседа на странна тема.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    16 Дек 2022 15:21ч.

    чернокож инвалид транс има ли

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    16 Дек 2022 15:47ч.

    В тази тема се откроява една много тежка ЛИПСА! Липсват ми дежурните тролове на козяк и защитниците на незалежната. Нерде, нерде, ама като се загледа човек по-внимателно и с изненада открива, че нещата са свързани. Къде сте?! Моля, елате, приближете се, няма да ви бием! Кажете по една хубава дума за тези явления и прояви! Нека чуем, дайте ни възможност да размислим, да погледнем нещата от друг ъгъл. Само, моля, не повтаряйте идиотските измишльотини на западняците за идеалите на красотата и хуманизма и утвърждаване на норми и ценности. Ние знаем какво се крие зад тези думи. Не на нас! Кажете ни, как стоят нещата по начин, който е разбираем за НАШИТЕ НОРМИ, КУЛТУРА, ТРАДИЦИЯ, ВЯРА и МАНТАЛИТЕТ. Няма да го направите, защото сега сте се изпокрили в животински дупки, зарили сте се в изпражнения и се надявате да не ви намерим. Не бойте се! Няма да има насилие, не харесвам насилието. Просто искам да ви видя очите! Изключено е там да няма омерзение и срам! Няма друга възможност! Заради заблуда, от глупост или поради корист - предали сте душите си на лъжата! А лъжата е навсякъде и е многолика! При благославяне на миряните, Библията изрича: "Да няма блудници сред вашите дъщери и да няма мъжеложци сред вашите синове!" Това се разглежда като благодат, дарен ни свише! Защо ли е така?! Какво пише във вашите важни книги, които поставят границите и реперите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "WOKISME" !!! Внимание: Опасност!!!

    17 Дек 2022 4:16ч.

    "Американско течение, което разобличава неправдата и дискриминацията" - това е УЖ дефинициятя му, а всъщност, това е най-извратената СЕКТА на психично болни хора, които искат да унищожат човечеството! Хора, бдете! Заливат вече целия ЕС, идват и у нас...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отъствието на троловете

    17 Дек 2022 11:17ч.

    Няма ги, защото може би са нечии бащи и майки, все пак дълбоко в себе си българи, евентуално на още по–дълбоко чака до степен на неосъзнатост – и православни. Когато става дума на децата им някой да си упражнява идеологията, няма да са съгласни. Иска ми се да вярвам, че тази е причината. Иначе как ще живеем с тези хора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напоследък се радвам на

    17 Дек 2022 11:21ч.

    на непонятни двуседмични забрани да коментирам. Не внимавах, защото очаквах пак да стане същото. Поправки в поста от 11:17 отсъствието дълбоко ниво чак до степен на неосъзнатост

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за какво се прави

    16 Дек 2022 16:07ч.

    Кингсли Дейвис, една от основните фигури в разработването на политиките за ограничаване на раждаемостта, критикува "семейните плановици" за отхвърлянето на драстични мерки: "въпросите за стерилизацията и неестествените форми на полов акт обикновено се срещат с мълчание или неодобрение, въпреки че никой не се съмнява в ефективността на тези мерки за предотвратяване на зачеването". https://www.fondsk.ru/news/2022/12/15/deti-misheni-vojny-za-sokraschenie-chislennosti-naselenija-57960.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Курдов

    16 Дек 2022 16:09ч.

    Що, бе? Нали са гласували за ЕС и НАТО. Не може хем ЕС и НАТО, хем да няма гей любов в детските филмчета. Хем да гласуваш за ПП, ДБ, ДПС, БСП и вся останала и да няма ЛГТБ. В "Ну погоди" няма любов между момиченца. Колко получи Възраждане на изборите? Само техните избиратели с се възмутили, всички останали са го приели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    16 Дек 2022 16:37ч.

    Браво, Курдов напълно съм съгласна с Вас

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Духът на времето

    17 Дек 2022 14:59ч.

    Гледам ОПГ ГЕРБ е пропусната, дали от разсеяност. А точно те от 15 години пробутват тези извращения и на държавно, и на общинско ниво. Борисов 2018 "Наредиха ни, няма мърдане, прокарваме Истанбулската конвенция". Наредиха му неговите "християн-демократични" германски началници. Тогава Атака, БСП и ВМРО го спряха. А сега?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    16 Дек 2022 16:52ч.

    Това трикрако куче във филма, ако е мъжко, има проблем: когато вдигне крак да пишка, ще падa.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боби

    16 Дек 2022 18:21ч.

    Да обясним на децата, защо не трябва да се гледа този филм! Да им обясним какво е бойкот и защо трябва да се прилага

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    17 Дек 2022 5:22ч.

    То е мъжко, но пишка клекнало. Просто филмът е такъв! Утвърждава нови кучешки ценности.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Духът на времето

    17 Дек 2022 14:55ч.

    Вместо да се обясняваш на децата, обясни на тези ненормалници да се разкарат с тяхната пропаганда от тук. Защото те ще намерят начин по един или друг път да стигнат до децата ти и да им промият мозъците и тогава ще е късно да обясняваш каквото и да е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    16 Дек 2022 18:46ч.

    E, щом "Бг мама" се е произнесла .... :о)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • едно ченгенце ме следи

    16 Дек 2022 19:28ч.

    Не бг ти мама бе, дърт гейатлатофиле, "матушката ни", според твоя собствен език на омразата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    16 Дек 2022 20:00ч.

    Прочете ли статията, чукча?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гинеколог

    16 Дек 2022 18:52ч.

    Разпространителите трябва да бъдат ощастливени содомично, както и НПО -тата. Може да се използват технически средства и лубриканти. Бъдете нежни с тях, обичайте ги много пъти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ростислав Малчев - гей , или обикновен педераст ?

    16 Дек 2022 19:58ч.

    Това нещо Малчев кой го е сложил да представлява НФЦ ? Той какво представлява , НФЦ ? Или ЛГБТ движение ? Ей Малчев, България не ти е Калифорния , Малчев ! Тука педерасите ги шамарят, и не само... но не си мисли че е хубаво !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вася Илиева

    17 Дек 2022 13:17ч.

    Нещото Малчев на НФЦ е сложено от ПП, а зад тях са известни чужди фондации. Въпросът е защо все още е шеф на НФЦ, нали е национален, а не сектантско - "променаджийски"? То бива, бива да ни инсталират субекти на гадости, но това ерозиращо и децата филмче заедно с автора им трябваше отдавна да бъде забранено от СЕМ. СЕМ обаче са 'за' ПП, и те. Има ли читава институция у нас да забрани съсипването ма децата - поне на децата. О, професионали са идиотите, създали филмчето. Професионално внушават, че ГЛТБ са нормални, та и интересни. Ами ние сме Православни и за нас това филмче е удар не само по децата, а по всички ни, които не сме с лицемерна вяра. Но и с вярата са лицемерни. Инак - поне двама депутати да са извили врата на диването на НФЦ и да е уволнен за насаждане на деградираща среда, което е в контекста на противодържавна дейност. Народът ни е изплакал ужаса от насилието над вяра в "Даваш ли, даваш Балканджи Йово, хубава Яна ма чужда вяра..."? Сега е по-зле от под турско робство с посягането на децата с вкарването им в капана на разпада: ГЛТБ се узаконяват и рекламират като нормални. Какво да правим? Никакъв компромис, никаква толерантност и даване на прокурор макар и при нашето слабо законодателство и приложението му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Духът на времето

    17 Дек 2022 15:02ч.

    Сега на власт са служебните на Радев, що не го уволнят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СЪД

    16 Дек 2022 20:04ч.

    СЪД за склоняване на малолетни към разврат.Основен противник е Христос на тези изроди и християнското учение.Невероятно е че след 2000 г християнство отново наблюдаваме извращения от най висша степен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    16 Дек 2022 22:41ч.

    малчев, очевадно ти си пълен идиот!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гадни подлоги, плъхове!

    17 Дек 2022 6:44ч.

    - "Обществото искало" ?! - Маловажен процент дегенерати и извратеняци се използват като "основание" за допускане развращаващи детската и юношеската психика перверзни практики на западните ментори - престъпни сатанисти, нахални мошеници и дегенерати!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минчо

    17 Дек 2022 11:12ч.

    А не можи ли един филм с Дедо Коледа, къде се влюбил в еленчето Рудолф.. Рудолф мандръса Дедото , потом Дедото мандръса целата еленска упряжка., и в края жужетата , га приготвят подаръцити , намъндрисат Дедо и Тревопасните.. Па докажат нуждата на малките хора , да мндръсат и они!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Духът на времето

    17 Дек 2022 15:04ч.

    Ще може, Минчо, ще може. И с дядо Коледа, и други филмчета подобни ще има. Така от бъзик на бъзик, и теб ще вкарат във ФИЛМА. Приятно гледане!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И понеже ...

    17 Дек 2022 13:57ч.

    Нито има институция, непропита от уродщина, нито има останал политик който да не служи на сатанистите / Костадинов , къде сте по този случай с "Възраждане" ? Спите ли или да ?/ - остава едно единствено решение. АБСОЛЮТЕН БОЙКОТ ! Пълен 100 % бойкот на педерастията и джендарията, поднесена по какъвто и да е начин ! Не само да не си водите децата, но да се упражнява натиск от самите нас върху дебилите-родители, които са готови да си заведат децата ! Всеки който волно или неволно сътрудничи на сатанисткото "изкуство" - да се третира като колаборационист на фашистите по време на окупацията ! У българчетата трябва да се създаде чувство на абсолютен срам и отвръщение от тази миязма ! В семейството, между познати, и най-вече в училище ! Само солидарен народ, съставен от 99,99 % НОРМАЛНИ БЪЛГАРИ с морал и истински ценности може да противостои на сатанистката гадост ! БОЙКОТ !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи