За Коледа "Дисни" представя анимация с главен герой тийнейджър-гей

За Коледа "Дисни" представя анимация с главен герой тийнейджър-гей

Автор: Иван Спиров

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Една нова широко рекламирана продукция на "Дисни Анимейшън" ще се прожектира в българските кина от 25 ноември. Както е заявено, филмът е пуснат специално за Коледните празници. 

Ето какви рецензии за филма намираме в българските сайтове:

„Едно чудато пътешествие, за да открием невъзможното с един невероятен и спиращ дъха филм - фантастично пътуване през времето и пространството до място, изтъкано от безброй мистерии – място отвъд границите на въображението!

Легендарното семейство изследователи Клейдс се озовава дълбоко в непознатите, неизследвани територии на друг, чуден свят, където дебнат всевъзможни опасности и повече от удивителни същества....“

„Странен свят“ е представен като топъл, изпълнен с обич и приключения семеен филм. Нищо не подсказва, че има и една друга страна, заради която Габриел Юниън (която озвучава майката във филма) се безпокои, че филмът може да бъде забранен в някои страни и „това много ще я натъжи“. Въпреки, че „не насърчава пиратството“, тя е убедена, че хората и в тези страни „ще намерят начин да го видят“. Какво е толкова важно и толкова проблематично в този филм, което сякаш се премълчава в българските рецензии?

Ето какво пишат за филма в западните сайтове:

"Странен свят" представя първия герой-тийнейджър на Дисни Анимейшън, който е открит гей. Сензацията е, че това е първият главен герой, тийнейджър, (следователно малолетен) открит гей, чиито родители всестранно подкрепят неговия избор. 

Сайтът PinkNews коментира:

„Новият филм на Дисни "Чуден свят" учи децата по най-добрия начин, че да бъдат гейове е нормално. Чуден свят включва първия гей главен герой на студиото – без да го афишира Итън, щастливо жизнено момче,  се влюбва в Диазо, негов спътник, когото среща, докато кланът Клейд е зает да спасява света…

Това, че е гей е само една част от него. Освен това той е смел и изключително съпричастен, поради което се превръща в нещо като природозащитник в нашия филм” каза режисьорът Дон Хол… 

Габриел Юниън, самата тя  родител на 15-годишна транс дъщеря казва, че не става дума „това да се представя за нормално“: 

„Не е нужно да представяте за нормално това, което си е нормално“, „Просто е така. Виждате едно любящо семейство, което невероятно подкрепя идентичността на детето си …

Йънг Лайт, който озвучава тийнейджъра, казва „много е готино“, че това е направено по „начин, който не е тежък или натрапчив“.

И така, научаваме, че едно дете-гей среща своя приятел-гей на фона на чудни приключения и фантастични гледки. Че това е представено деликатно и ненатрапчиво в семейна среда, изпълнена с любов и всестранна подкрепа. Че това е толкова нормално, та не е нужно да се акцентира върху него. Просто нещата са такива.

Наистина не е нужно да се акцентира. Истинското послание на филма, заради което Габриел Юниън е готова да преглътне даже пиратството е: „Това е толкова нормално, че дори няма смисъл да се обсъжда“. И, опаковано в една добре подсладена обвивка от любов, подкрепа и приключения лесно би запленило детската душа.

Добре е българските родители да бъдат предупредени какво точно ще се приплъзне в съзнанието на децата им преди да ги заведат на този филм.

Но, както пише журналистът и коментатор  Бен Шапиро по този повод – „Your kids, your choice“.

Децата са си ваши.

 

 

 

 

 

 


 

Коментари

 • сащ е агресор

  24 Ное 2022 18:04ч.

  Гнусна работа... Не разбрахте ли, че сащ вреди на човечеството с пропагандата на обратността!! Това е болестно състояние, не е за пропагандиране, а е за лечение! сащниците засадиха в главите на англия и на ге-йрмания вече едно поколение! В дези две държави вече не правят разлика между нормално и ненормално! лъгъбътизмът трябва да се забрани, а пропагандата му да се забрани също! В България трябва да се възстанови смъртното наказание, за да го наложим за този нов сатанистки подход на агресора сащ над света!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  24 Ное 2022 18:10ч.

  Идиоти!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Маймуната Дарвин

  24 Ное 2022 18:19ч.

  Сина на Соломон Паси харесва това. В знак на съпричастност си е турил в задника перка и ще произвежда зелена енергия с голият си задник ! Накрая ще станем отново като в Содом, където са се събират тълпи от мъже и ще искат да им се предаде гостенина мъж за да го опитат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ММ93

  24 Ное 2022 18:27ч.

  Иван Спиров (автор), благодаря за пояснението! В Неделя исках да заведа дъщеря си на този филм ... кошмар. Не, че щях да го догледам, но неволно щях да финансирам болните мозъци от Дисни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нагла неадекватност, все по-задълбочаваща се

  24 Ное 2022 18:28ч.

  Днес Антъни Блинкен с ултимативен тон от името на ДД на САЩ е призовал Руската държавна дума да отмени законопроекта срещу разпространението на ЛГБТ пропаганда и практики.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • поправка

  24 Ное 2022 18:30ч.

  Извинявам се, закона, не законопроекта...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • mathur

  24 Ное 2022 18:56ч.

  Тая краварска гей пропаганда трябва да бъде ЗАБРАНЕНА!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • colibri

  24 Ное 2022 19:03ч.

  Много се радвам, че децата ми са пълнолетни и те сами правят своите избори. В последните години наблюдавам, че анимац. и игрални филми за деца вкарват т.н. евроамерикански ценности. Аз бих се вслушала в съвета на Б. Шапиро-"Децата са си ваши".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мен

  24 Ное 2022 19:15ч.

  Заглавието трябва да е: "Дисни представя за коледа филм, чийто главен герой е младеж-педераст". Тийнейджър е наскоро внесена чужда дума. Гей също е оттам. Целта е да ни залъжат и заблудят, Ние българите си знаем какво е педераст. Дъгата е символ, който е откраднат от децата и е даден на болни хора.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • без имена

  24 Ное 2022 19:24ч.

  А чухте ли речта на емира на Катар при откриването на св. първенство? Щом и катарците принудиха да говорят за хора с различна сексуална ориентация, правете сметка каква власт имат иначе малката група ЛБГТ и т.н

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  24 Ное 2022 20:11ч.

  Дисни отдавна се самоуби... избирайте доставчици на телевизии без Дисни. Не тровете децата си с порнографията им.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • малчик гей

  24 Ное 2022 20:23ч.

  Това, че е гей - добре, но не можаха ли да го направят и афроамериканец, или поне да си смени пола до края на филма. Излагат се направо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Охи

  24 Ное 2022 20:55ч.

  Ми...обикновен сатанизъм,сър!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  24 Ное 2022 21:16ч.

  Даааа. Наистина отвратително. И това доживях. Първият анимационен тийнейджър-ПЕДЕРАСТ - официално. Пфу, анатема !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Леле-леле

  24 Ное 2022 23:23ч.

  Аз от години не гледам американски филми, защото винаги във филма се появява персонаж я педерас, я лезбийка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • сащ са сатанисти

  24 Ное 2022 23:58ч.

  Пропагандират хомосексуализъм, без да осъзнават, че това е болестно състояние, не е за пропаганда, а е за лечение!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • йа йа

  25 Ное 2022 0:01ч.

  България трябва да обяви война на сащ! България трябва да заклейми пропагандата на обратността за античовешка дейност, а пропагандаторите трябва да бъдат екзекутирани както в миналото - на кладата! Незабавнна забрана на филми/сериали с това съдържание, малтретиращо съзнанието на децата!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Копейкин

  25 Ное 2022 0:23ч.

  Вашия герой е Кадиров.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • СМЕРШ

  25 Ное 2022 11:53ч.

  Аха, така е. Много по-добре Кадиров и ясната му представа относно Бог, религия и защита на държавата, в която живее ( и то доста добре !!!!! ) чеченския народ, отколкото АНТИрелигиозната, безБОЖНА, сатанистко-гнуса педерастия. Както и "хитро" да я прикриват, в случая с ДЕТСКА ( !!!!!! ) анимация. Та така, копейкинско ( макар да си отявлено доларово ) говно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Вуйчето

  25 Ное 2022 1:07ч.

  Ще ми се да има скоро ден с някаква новина подсказваща нормалност. От месеци циклим газ-гейове-мигранти-инфлация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • обективен

  25 Ное 2022 10:42ч.

  А ПЕДЕРАСИТЕ от СЕМ къде са?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • „Your kids, your choice“ ?

  25 Ное 2022 12:44ч.

  Да, да... ама не съвсем. Това е към момента. Но както пее един хор на гейове от Калифорния "Ние идваме за вашите деца..." . В момента , в който те придобият всички възможни привилегии ( защото те правата си ги имат, те се борят за привилегии ! ) , ще започне силовото откъсване на децата от семействата ! Държавите, завладени тотално от сбърканяците, ще ви отнема децата под всякакви предлози. Ще ги възпитават и "образоват" в агресивна джендърска среда , и вие родителите няма да смеете да мъцнете ! Така обратните се "размножават" , така те се "възпроизвеждат" . Така те искат да "ндхитрят" Бог ! Ако педерастите нямат привилегии , а само правото да се .... по между си, няма как техния % сред населението да надхвърля 1-2 %....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Минчо

  25 Ное 2022 13:47ч.

  Написан бил сценарйй, който ше се снима за Великден... Значи Дева Мария ражда в един яхър, ама три влъхви едва дочакват раждането и завеждат Мери на бар.. Покзват ѝ пет доларова банкнота, па тя се разнежва.. Исус лежи в яслите, па засуква първо млеко от овца и коза,, оттам и Комплекс... По - късно , кога да влезе в Йрусалим той не ще да яхне магаренцето си Марк Домицйй, Марк е любвеобилен, но той е яхал, не е бил яхан... Както и да е, Колко да минат портите , магаренцето/ослето/ се прежалило.... Ама после,след стените на Града..стават действия.. дето повлияват на най-новта история..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • питам се

  25 Ное 2022 14:28ч.

  Понеже сега lgbtdjetdf в американските филми са на мода, не мога да не се учудя на странните екземпляри, които виждам дали не е от ГМО-то, което вече е навсякъде?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  25 Ное 2022 16:39ч.

  Вчера депутатите в руската Държавна дума приеха единодушно закон, който забранява ЛГБТ пропагандата в рекламата, книгите, киното и медиите. Много се надявам се скоро и нашите народни представители да приемат такъв закон.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban-зловещ експеримент

  26 Ное 2022 1:22ч.

  Е проведен през 20в.При обрязване/медицинско/ е повреден половия член на малко дете безвъзвратно.По ''Съвет'' на психиатър детето е възпитавано като момиче.Вкл. хирургия и женски хормони.Тинейджърът има гърди.На 14 изглежда като момиче.Но се чувства момче.Има и брат еднояйчен близнак т.е идеалната контрола.Родителите не издържат и казват истината на ''момичето''Следват 3 опита за самоубийство

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban

  26 Ное 2022 14:18ч.

  Тук имаше продължение.Изтрито е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • отврат

  27 Ное 2022 0:38ч.

  отдавна в извратения запад няма Христос и Рождество. Вместо това пазаруване и консумация и пуйки. На ви сега и педераси! Ама ще им до де времето.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи