Река Ефрат пресъхва, разкри се мистериозен тунел

Река Ефрат пресъхва, разкри се мистериозен тунел

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Река Ефрат е най-дългата и една от най-важните в исторически план реки в Западна Азия. От тази река до голяма степен е зависел животът на древните хора.

Пресъхването на река Ефрат е пророчество, което днес се случва. Заедно с пресъхването на река Ефрат се разкриха неподозирани неща, които шокираха света.

Неотдавна във видеоклип мъж показа спадането на нивото на водата в река Ефрат. Само през последните няколко години  реката почти напълно пресъхна. Освен това мъжът показа и древен тунел с много съвършена структура и дори със стълби, които са непокътнати и до днес. Тунелът води надълбоко към земята.

Но това, което е изненадващо, е кой е построил всичко това?

Едно от предсказанията в последната книга на Библията Откровение на св. Иоан Богослов, при което се споменава река Ефрат, гласи:

И шестият Ангел затръби, и чух един глас от четирите рога на златния жертвеник, що е пред Бога;

гласът говореше на шестия Ангел, у когото беше тръбата: освободи четирите Ангела, вързани при голямата река Ефрат.

И бидоха освободени четирите Ангела, които бяха и приготвени за часа и деня, за месеца и годината, за да убият третината от човеците.

Шестият Ангел изля чашата си в голямата река Ефрат; и пресъхна водата й, за да се приготви пътят за царете от изгрев слънце.

‭‭Откровение 9‬:‭13-15, 16:12

Източник: hearchaeologist.org

 

 

 

 

Коментари

 • Ефрат

  10 Яну 2023 17:11ч.

  не пресъхва! Бях преди два месеца с корабче по Ефрат. Язовирите за напояване в Турция му събират все по-усърдно горното течение - към 1500 километра мисля, че е в Турция!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нали трябва да плашат хората с катаклизми

  10 Яну 2023 17:26ч.

  края на света настъпва всеки момент, това е по 24 часа в денонощието, 365 дни в годината; няма вода, няма храна, няма въздух, има вируси....пълна циркова програма;

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Управление на масите чрез СТРАХ!

  10 Яну 2023 20:17ч.

  Това е в основата на политиката на Дълбоката държава, Европейската комисия, СОЗ, МВФ, Световната банка, ЕЦБ, ...вече и ООН и др. подобни организации...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ники

  10 Яну 2023 17:44ч.

  Това което е писано ще стане.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • azsxdc

  10 Яну 2023 18:19ч.

  "Живеем в последните времена и можем да видим доказателства за това навсякъде около нас" - от мрежата

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • цум

  10 Яну 2023 21:23ч.

  Край на света няма. Има нова начало. Просто новото начало ще сложи край на лъжепророците, които разиграват тези измамни циркове по 24 часа в денонощие. Не искат да знаем за тайните входове, но природата ще се погрижи да ги узнаем. Защото след 16:12 следва най-интересното, за тези които още не са разбрали, коя е майката на блудниците. А що се касае до цитирания текст в 16:12 ".....за да се приготви пътят за царете от изгрев слънце" , струва ми се, че по-точният превод е "за да се приготви пътя на царете, които идат от изток", а това означава, че пътят е вече подготвен. Явно някой много се страхува да се споменава за този изток, туку виж повече хора са осъзнали, че пророчеството вече се е сбъднало. Друго си е да вервате в синергията с царете от запада, както ви учи лъжепророка-масон.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Веска

  11 Яну 2023 16:20ч.

  Но хората знаят откъде изгрява слънцето.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  10 Яну 2023 22:51ч.

  Водите в Близкия Изток са по-важни от нефта. Без нефта може да се движиш пеш, без вода умираш за 3 дни! Водите за които се говори извират от земите на кюрдите, затова не им дават да имат собственна държава. Стават много силни даже без ядрено оръжие!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • жоро

  11 Яну 2023 8:08ч.

  Този тунел води през земните недра чак до другия край на земята там където е седмият ангел чиято тръба тръби не когато той поиска , а когато тя поиска особенно при приеми . Но потръби ли вонята и смрадта се разнасят из целия англосанксонски двор и лакеите им.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ивайло

  11 Яну 2023 9:07ч.

  Тезата за пресъхването на реката може да се провери доста елементарно - чрез сателитните снимки на Гугъл земя. Вижда се, че Ефрат е достатъчно пълноводен - друг е въпроса, дали видеото показва реката, която минава през Рамади или езерото, което е в близост до града.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban

  11 Яну 2023 14:58ч.

  В цяла Европа се наблюдава драстичен спад на подземния воден хоризонт.Това вече към 10г.Това е и най големия воден резерв в Европа,Порядъка на загубите е в пъти на Мичиганските езера.Предполагам цикличен процес.Конкретно за Ефрат една от причините е Турция и язовирите.Има и друга;Безконтролни сондажни кладенци и 3та Много характерна и важна причина -СВЕТОВНАТА БАНКА и налагането на нов световен ред.Прегледайте цените на водата в света.Най-ниски където я няма.Най високи дето ще Ви удави;САЩ,Канада,Европа,Дания,Н.Зеландия т.е. там където новия световен ред се налага най-усърдно и най напред.Да и ''новината'' е от години.В Ирак има и водни бунтове.При Садам България участваше в планово хидромелиоративно строителство там.Предполагам разрушено и изоставено както НАЙ ГРАНДИОЗНИЯ ХИДРО ПРОЕКТ ''Голямата рукотворна река'' в Либия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • j.jelevban-капитализъм

  11 Яну 2023 15:05ч.

  Без бъдеще.Това е основната причина.И ние закачихме конския си вагон на тоя '''локомотив''Локомотив който се движи към пустиня.Откаченето почти невъзможно.Но който иска бъдеще за децата си трябва да стори и не възможното.В Бразилия/топ 10/ текат бунтове.Армията ги потушава.Превзеха парламента!Някъде нещо в нашите медии??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • rover

  11 Яну 2023 16:56ч.

  снимката показва единствено, че засушавания в района е имало и преди. вероятно "борците за климат" ще ни убеждават, че и преди хилядолетия човешката дейност е била причината за това. ;)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи