Разтовариха три автобуса с мигранти от Мексико пред резиденцията на Камала Харис

Разтовариха три автобуса с мигранти от Мексико пред резиденцията на Камала Харис

Три автобуса с наскоро пристигнали в САЩ семейства мигранти отпътуваха от Тексас и пристигаха във Вашингтон, където разтовариха хората насред мразовитото време близо до дома на вицепрезидентката на страната Камала Харис, предаде Асошиейтед прес.

В автобусите е имало между 110 и 130 мигранти, заяви Татяна Лаборд, управляващ директор на неправителствената организация "Първи отговор" (First Response), която работи с властите на Вашингтон за справяне с кризата с хилядите мигранти, докарани в града по същия начин през последните месеци, съобщава БТА.

Пътниците в трите автобуса са били по тениски въпреки ниските температури. Пътуването е извършено в момент, в който във Вашингтон бе регистрирана най-студената Бъдни вечер, откакто се водят подобни статистики.

Пътниците на трите автобуса са били завити от доброволци с одеяла и откарани в местна църква, където местна верига ресторанти е осигурила храна за тях. Много от мигрантите ще бъдат насочени към други дестинации.

Властите на щата Тексас засега не потвърждават ролята си в тази операция.

Резиденцията на Камала Харис, вицепрезидент на САЩ

Но миналата седмица от канцеларията на щатския губернатор Грег Абът заявиха, че Тексас е организирал преместване с автобуси на над 15 000 души от април досега. Мигрантите са били откарвани и оставяни във Вашингтон, Ню Йорк, Чикаго и Филаделфия.

Абът, като и други републикански губернатори на гранични с Мексико американски щати, са недоволни от имиграционната политика на администрацията на президента Джо Байдън. 15 от американските щати с републиканско управление наскоро настояваха да се запазят граничните ограничения с Мексико.

Говорителят на Белия дом Абдула Хасан определи тактиката с транспортирането на мигрантите с автобуси като "жестока, опасна и срамна реклама". Той подчерта, че администрацията е готова да работи с всеки, който предложи реални решения.

Резиденцията на вицепрезидента на САЩ се охранява от Сикрет сървис, а пред имението има камери и бариери, така че достъпът няма как да е свободен.

 

Коментари

  • Хилю П.

    26 Дек 2022 10:56ч.

    Въпросът е, защо пред резиденцията на Харис, когото от нея нищо не зависи. Тя е само декор на сенилния старец, от когото също нищо не зависи. А господарите са скрити, конспиративни и недосегаеми. Надеждата е всичко това скоро да се разплете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    26 Дек 2022 11:26ч.

    Е че какво лошо, нека ги приюти в палата си! Нали е либералистка и вярваща? камило, дай излишните ризи на ближните си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха ха ха

    26 Дек 2022 11:28ч.

    Ето какво трябва да се прави. Влакове с мигриращи скакалци от еврограниците към задния двор на Меркел в Германия. Бе зрегистриране, Както германците са закарали пломбирания влак с Ленин и съратниците му в Русия. И само да посмеят да гъкнат немците. После те ако искат да си ги разпределят по джендърлибералните къщя за отглеждане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Панчо Виля

    26 Дек 2022 11:39ч.

    Мексиканците са готини хора, "кабронес" ! Колкото повече мексиканци се заселят в САЩ, толкова повече ще облагородят населението им. В един момент латиносите, като станат мнозинство в САЩ, неизбежно ще вземат и властта в страната, ще има президент на САЩ - мексиканец ! И тогава тази страна ще започне да излиза от образа си на Империя на Злото ! Америка ще стане по-човешка, по-нормална страна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • John

    26 Дек 2022 12:33ч.

    Оле, въй, тез` не са ли в шенген?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ

    26 Дек 2022 12:41ч.

    "Говорителят на Белия дом Абдула Хасан" .......... ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сащ е упадъчна страна със съмнителен морал

    26 Дек 2022 12:46ч.

    Представям си следното след години... "Говорителят на Белия дом Бин Ладен".... нееее, по-модерно след години в сащ ще е "Президентът на сащ Бин Ладен" :}}}}}}}}}}}}}}}}}}}

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глобалното ЗАТОПЛЯНЕ донесе сняг в Маями

    26 Дек 2022 18:48ч.

    https://www.zerohedge.com/weather/global-warming-its-snowing-miami-packers-dolphins-game?utm_source=&utm_medium=email&utm_campaign=1148 Global Warming? It's Snowing In Miami At Packers-Dolphins Game

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи