Размирици и арести в Брюксел след победата на Мароко над Белгия

Размирици и арести в Брюксел след победата на Мароко над Белгия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Сблъсъци между футболни фенове и полицията станаха в белгийската столица Брюксел, след като Мароко победи Белгия вчера в мача ѝ в група F на Световното първенство по футбол в Катар.

Аутсайдерът Мароко победи бронзовия медалист от Мондиал 2018 Белгия, след като спечели с 2:0. Така мароканците станаха лидер в група F, в която са още Хърватия и Канада. Северноафриканците са с четири точки и една повече от белгийците, чието участие в елиминациите най-вероятно ще минава през победа срещу световните вицешампиони от Хърватия в третия мач.

Резултатът "разпали страстите" в победената Белгия и се наложи полицията да ги охлади с водни оръдия и сълзотворен газ.

Десетки футболни почитатели трошаха витрини на магазини, хвърляха пиратки и трошаха автомобили. Властите посъветваха гражданите да избягват центъра на Брюксел. Няколко метростанции бяха затворени, а автобусни линии - спрени.

11 души са арестувани, съобщи полицията.

Коментари

 • Манекен Пис

  28 Ное 2022 10:34ч.

  В Брюксел живее огромна маса мароканци. Те са много диви и си позволяват диво държане, защото местната власт е много толерантна с тях. Качват се на главата на белгийците... Същите тези мароканци у дома си, в Мароко, не смеят да мъцнат. В Мароко има ред и порядък, защото Кралят е установил една доста полицейска държава, строги наказания и морал на сдържаност. Туристите в Мароко са в по-голяма безопасност от мароканците, в сравнение с туристите в Брюксел спрямо същите тези мароканци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кон

  28 Ное 2022 10:42ч.

  И това само показва колко продънена е изкуствената държава Белгия заедно с цялата евро пасмина на запад от Австрия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ами ?

  28 Ное 2022 10:47ч.

  На изток от Австрия всичко е ток и жица ? В Словения , или у нас бият арабите и другите чужденци, ако вилнеят ? Не се излагай с комплексите си, Булгар ! Булгар ! Пълни мишки сме и на Изток.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Манекен Пис

  28 Ное 2022 10:43ч.

  В Мароко официално няма шариат. Въпреки това младите мароканци се държат порядъчно. Някои жени са с открити коси, други са забрадени. Изключено е по улиците да видите кандилкащ се пияндурник. Ако видите такъв, със сигурност е чужденец. Алкохол не се продава, освен в барове на хотели за чужденци. Въпреки жегата , мароканките не си позволяват минижупи... В Брюксел същите млади мароканки са с мини жупи, гримирани, натокани. Пият алкохол и се друсат, плющят се на поразия... Мароканците в Белгия в една голяма част го удрят на "талибански имидж" , ходят с дълги роби, бради, въоръжени. Често влизат в стълкновения, особено с турците, ръгат се и се колят. Виждал съм току що заклан от мароканец турчин на улицата в локва кръв ... верно не в Брюксел , а в Антверпен. Където е същата работа като в Брюксел.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • old_beggar

  28 Ное 2022 11:07ч.

  Que Faire? Vivre avec le déclin de l’Europe...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • еt ... la reponse

  28 Ное 2022 11:18ч.

  От на италианския премиер-министър по телевизията, на живо: https://www.bitchute.com/video/CUnVrv4pQMhb/.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Que Faire?

  28 Ное 2022 11:15ч.

  Resiste pour que tu existe ! Както пееше Франс Гал...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  28 Ное 2022 11:41ч.

  Еми мароканците не са ваксинирани и не са им запушени кръвоносните съдове, могат да дишат и да тичат, пък брюкселските заелки лежаха 2 г. по гръб и се бустерират през ден 😁

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • педагог-психиатър

  28 Ное 2022 11:48ч.

  Тези прояви са израз на сбъркано възпитание. Цели народи са възпитавани по традиция във дух на превъзходство над останалите народи. Факт. Такива диви хора уважават и се подчиняват само на страха пред силата . Факт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мери

  28 Ное 2022 12:57ч.

  Всеки си плаща вересиите и това трябва да го знае всеки с акъла си. Скоро научих какви са ги вършили белгийците в Африка! Карма....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи