Рашков: Спецпрокуратурата разследва Асен Василев за престъпление по служба

Рашков: Спецпрокуратурата разследва Асен Василев за престъпление по служба

Бойко Рашков© Юлия Лазарова
 

Спецпрокуратурата е образувала досъдебно производство за престъпление по служба срещу вицепремиера Асен Василев. То е образувано на 15 март по сигнал на Инса ойл и по-точно Георги Самуилов. Това обяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков на излизане от парламентарната комисия по вътрешна сигурност.

 

"Гешев си е счупил краката да бърза, за да образуват досъдебно производство срещу вицепремиера Василев. Много скоростно е станало това по сигнал на Инса ойл и по-точно Георги Самуилов, който преди няколко дни е подал сигнал до главния прокурор", заяви Рашков пред журналисти. "Той е разпоредил веднага на Паличева (вероятно прокурор Клементина Паличева, бел.ред.), която е изпратила на спецпрокуратурата да образува досъдебно производство. Тя не е оставила възможности, за да се прецени има ли или не данни за досъдебно производство. А по отношение на материалите, които МВР изпраща на прокуратурата, те потъват", коментира Рашков.

 

Преди около седмица в прессъобщение компанията "Инса ойл", която е една от двете, разследвани от Комисията за защита на конкуренцията за картел, съобщи, че ще сезира прокуратурата за "разговор на четири очи с неясен контекст" с член на правителството, състоял се през януари. В прессъобщение компанията възрази срещу това, че е била посочена от вицепремиера и финансов министър Асен Василев в телевизионно интервю като една от двете компании, способствали за паниката на потребителите заради цената на бензина. "Инса ойл" твърдеше, че още на 5-ти януари заедно с други български петролни компании е предложила на правителството конкретни мерки, които да намалят цените на горивата за българските потребители, а в резултат са били извикани на среща на "четири очи" с неясен контекст". Конкретно име на министър не беше споменато, а единственият член на кабинета, споменат поименно в прессъобщението, беше Василев.

 

 

Източник: dnevnik.bg

 

 

 

 

Коментари

  • Владимир Владимирович Путлер

    23 Март 2022 19:21ч.

    Ако Дамаджаната пак не е излъгал, това е чудесна новина. Кокорчо отдавна е за правосъдието.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи