Рашков: Бивш вътрешен министър иска да привлече 15 хил. македонци да гласуват у нас

Рашков: Бивш вътрешен министър иска да привлече 15 хил. македонци да гласуват у нас
„В Кюстендил имаме много интересен случай за купуване на гласове. Там един бивш вътрешен министър е правил тези дни едно събиране с бивш областен управител и един друг, излязъл в болничен. Обсъждали са въпроса как да привлекат 15 хил. македонци с българско гражданство, които да гласуват тук в нашата страна“. Това заяви каза служебният вътрешен министър Бойко Рашков на брифинг пред медиите, съобщава бТВ.

От МВР изнесоха информация за настояща спецакция на полицията в противодействие на купуването на гласове.

„Такава форма на изборен туризъм имаме данни, че се подготвя в доста населени места. Там се планира в дните преди изборите да се концентрират голям брой български граждани на един адрес“, коментира още Рашков.

По думите му има такива данни за Благоевград, но не само.

До момента към МВР са подадени около 100 сигнала за организацията на купен вот.

„От днес стартира полицейска акция срещу купуването на гласове на територията на цялата страна, която ще продължи до деня на вота“, каза още Рашков.

Той спомена и още един интересен сигнал – има данни за Германия, че там се организира отварянето на фиктивна секция за гласуване с фалшиви заявления на български граждани, които дори не живеят на територията на Германия.

„В контакт сме със съответните служби и ще предотвратим тези опити за опорочаване на вота“, каза още Рашков.

От МВР дадоха допълнителна информация и за два случая от Бургас. Единият е от с. Екзарх Антимово, където при претърсване на жилище е открит мобилен телефон със снимки на лични карти на 31 лица. На тях им било обещано да получат по 80 лв. на глас, ако гласуват за точно определена партия на вота на 11 юли. Ако пък се организира цяло семейство, тогава получават бонус 20 лв.

Вторият случай отново е от Бургаско. На два адреса при претърсвания са установени списъци с лица, които били длъжници на определен лихвар. На тях им било обещано да се опрости част или в цялост дълга им, ако гласуват за една определена партия. По случая има двама задържани.

 

 

Коментари

 • Моите уважения за настоящото служебно правителство

  01 Юли 2021 12:10ч.

  Чест и почитания за всеки министър от това служебно правителство и за настоящия министър-председател! ЗАЩОТО ВСЕКИ ОТ СЕГАШНИТЕ МИНИСТРИ СИ СЛАГА ГЛАВАТА В ТОРБАТА И НЕ МИСЛИ ЗА ПАРИ! СТАРАЕ СЕ ДА ПОМОГНЕ НА РОДИНАТА, ПРОПАДНАЛА ДО НЕВЕРОЯТНО ДЪНО ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 20 ГОДИНИ. Това по повод на изказването на Татяна Дончева по Би Ти Ви вчера, че в служебното правителство има мишоци! Дончева, що не го кажеш за (ж)фурналиститe! Що не станеш министър, да пази Господ, ама истински, да видиш какво бачкане е, ако си читав! Който и да спечели изборите, това правителство трябва да продължи работата си, нормално! Между другото, хората искат действително това служебно правителство да остане и по тази причина смятат да не гласуват, нямат просто политическа култура и не разбират, че трябва да има парламенг, който да произвежда закони. Г-н Дачков, напиши текст или пък да го напише специалист правист и обяснете на хората, че правителството може да остане, но ТРЯБВА ДА ИМА НАРОДНО СЪБРАНИЕ. 90 на сто от населението не го разбира! Поздрави, Мери!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател

  01 Юли 2021 12:18ч.

  Няма лошо. Нали са българи.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • mi6osp

  01 Юли 2021 12:37ч.

  Чегърт, чегърт, чегърт и на купувачите на гласове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Спомнете си как ГЕРБ печели избори и прави договорки задкулисно с ДПС…

  01 Юли 2021 12:42ч.

  https://www.youtube.com/watch?v=lYeJYWk1RCE “Имаме 900 гласа в Столипиново… Без тях щяхме да загубим изборите”; “Г-н Захов, може да го похваля, направи доста бюлетини невалидни..има няколко начина. Всички знаем, че това е един от начините с който може да имаме преднина..” ”Официално има ден за размисъл, неофициално за нас няма!” “И както се молим за Исус, по 4 по 5 да гласуват ромите за нас….” Мамин Тотев: https://www.youtube.com/watch?v=lYeJYWk1RCE

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Костинбродската измама на ГЕРБ

  01 Юли 2021 12:43ч.

  Костинбродската измама на ГЕРБ Автор: Явор Дачков, в. Галерия http://www.glasove.com/categories/skandalyt/news/kostinbrodskata-izmama-na-gerb Работата е там, че пропагандаторите на „Костинбродската афера” не могат да отговорят на простия въпрос – защо са отпечатани близо 400 000 допълнителни бюлетини извън необходимите и в нарушение на официалната поръчка и всички изборни правила? ============================= Депутатът от 25-ти МИР и председател на ГЕРБ-Надежда - Иван Божилов. По време на местните избори през 2011 г. Божилов беше главен “герой” в един смехотворен и полукриминален етюд. Той бе заснет да пренася с чували с изборни книжа, заедно с колегата си от парламента Станислав Стоянов. Казват, че този, който влиза в парламента на мястото на Цвъки, е един от помагачите на бременните жени с чувалите. https://www.dnevnik.bg/shimg/zx860y484_1187423.jpg

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  01 Юли 2021 13:24ч.

  Герб оспорваха ли изБорите в Благоевград, където са трети ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Алелександрова

  01 Юли 2021 13:48ч.

  Как не го е срам този БИВШ! Кого искаш да наложиш?! Прочети думите на американския посланик Байърли за Боко. Това е достатъчно, за да разбереш, че си ти продажник. Такива ги е имало много и ги има, затова сме на това дередже! Огледай добре разрухата на този край! СРАМ и БЕЗЧЕСТИЕ!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • зелен чорап от НАТО

  01 Юли 2021 16:05ч.

  За оня, дето цитира Дачков - нека прочете статията му за есесовеца рашков в Галерия, където чудесно е описана уродливостта на тоя тип, най- отвратителното явление на постгерберизма или пещерния рашковизъм. А за радост само един от трима българи е дебил, намиращ хунтата за добро правителство, другите двама са си с акъла. А на Лудия му препоръчвам да се завре на Льотчика под фуражката на 11 юли вечерта, когато герберите пак спечелят. Мутри, вън!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • зелен чорап от НАТО е ГЕРБОТРОЛ

  01 Юли 2021 16:28ч.

  зелен чорап от НАТО е ГЕРБОТРОЛ

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хехе

  01 Юли 2021 18:15ч.

  Мери, добре ли си или жегата ви е пообъркала понятията за господин "бивши хора":))) Вие на думите и голословните им внушения ли вЕрвате или порочните им дела?! В този служебен кабинет няма нито един, който да не е в схеми с далавери!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дон Корлеон

  01 Юли 2021 19:46ч.

  Защо ги наричате македонци?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  01 Юли 2021 21:53ч.

  форум в който се трият мнения, а не се трият обиди е пътник, от мен да го знаете. Дачков уверено върви по тоя път.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • OLD

  02 Юли 2021 7:42ч.

  Гледам, че гумата тук, пак ми е изтрила мнението по темата. Е ще го повторя. Добре си върши работата г-н Рашков! След като ограничи възможностите за пари-глас, в Благоевград, на местните избори.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Констатация

  02 Юли 2021 7:59ч.

  Очевидно господинът не иска македонците с българско гражданство да гласуват у нас. Скоро може да поиска и да им отнемат гражданството...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Констатация на 02.07.2021 в 07:59

  02 Юли 2021 9:25ч.

  Ако са го получили по незаконен начин, да!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи