Радев връчва първия мандат в понеделник, решава за вето върху Изборния кодекс, след като види закона

Радев връчва първия мандат в понеделник, решава за вето върху Изборния кодекс, след като види закона

Президентът Румен Радев обяви, че ще връчи първия мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарно представена група (ГЕРБ-СДС) в понеделник, съобщи БНТ. "Надявам се, че времето, което дадох допълнително, да бъде оползотворено по най-добрия начин", изтъкна държавният глава. 

Той коментира още, че ще реши дали да наложи вето върху промените в Изборния кодекс след като законопроектът бъде окончателно приет и той се запознае в детайли с него. 

Президентът се обяви категорично против прехвърлянето на службите под директното ръководство на изпълнителната власт. 

"Несъстоятелно е партията, която сама реши да се асоциира с промяната, да настоява за връщане към порочния управленски модел с внесените законодателни предложения президентът да няма повече отношение към назначаването на ръководствата на службите за сигурност. До неотдавна службите за сигурност бяха под прякото ръководство, на ръчно управление от министър-председателя, и сега ни предлагат да се узакони корупционният комфорт.

Надявам се времето, което дадох допълнително за работа и диалог на партиите, да е било оползотворено по най-добрия начин. В понеделник ще връча мандат за съставяне на правителство на най-голямата по численост парламентарна група в 48-ото Народно събрание."

 

Коментари

  • Радев има да се обяснява на следващия Народен съд

    02 Дек 2022 11:27ч.

    Ако на трибунала му се губи време с него

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    02 Дек 2022 12:15ч.

    Защо ли Радев-Градушкар е толкова нетърпелив? Та от изборите са отминали едва два месеца, а той клетият бърза като пърле след майка си! Можеше след консултациите да завърти една кръгла маса, среща без вратовръзки за направи, форум по пижами за организира, една високоволтова контактна група да конституира. А има и още толкова много чаровни щуротии! Да бе изчакал да мине зима снеговита, / да дойде пролет дъждовита - / и знойно лято позлати / до вчера злъчни широти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е нетърпелив

    02 Дек 2022 12:20ч.

    Напротив. БАВИ връчването.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    02 Дек 2022 13:19ч.

    Народът е казал - бързата кучка - срам за майстора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На американската подлога му бяха нужни 2 месеца

    02 Дек 2022 12:19ч.

    Какво искаше да постигне Радев, за да бави връчване на мандата ДВА месеца? Миналата година го връчи след ТРИ седмици и избраха Киро след ДВА дни. Бързаха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Топлото дот бг

    02 Дек 2022 12:23ч.

    Нали цената на парното и топлата вода щеше да пада. Цената на водата щеше да пада. Цената на тока щеше да пада. Един леб 5 филии 3 лева. Съвсем изкукуригаха нашите управници за едни 30 милиарда, които ще си поделят, но това са сребърниците дадени на Юда, за предателството му. Предадохте цял един народ, Българският.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-OСТАВКА СЪД ЗАТВОР

    02 Дек 2022 12:49ч.

    Горното е хуманният сценарий.За Радев пиша.Пълен провал на интелектуално ограничен човек без грам морал и съвест.Няма да изброявам служебните му правителства.Само Кире стига.Нали за него каза''Ако имаше повече хора като Киртак Петков България щеше да изглежда различно'' Е прав беше.Даже Борисов за 10г не можа да съсипе толкова колкото Киро за няма година.А кой гепи повече?Не знам,не знам!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-Успокоението

    02 Дек 2022 12:56ч.

    Практиката през последните 70г. показва ,че преди САЩда се оттеглят от дадена територия поставят марионетка с лампази за генерал губернатор.Този последен гърч е между 1 и 10г.6г.минаха.И на тези се види краят.Но се боя че ще е на плажа на Маями а не в Магадан!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цената на Мустафата пада

    02 Дек 2022 12:59ч.

    Идва някакъв от пъкъла. Нямам съмнение, че в името на злото централизирано манипулиране на изборите отвъд океана, Радев ще наложи вето на поправките в Изборния кодекс, за да подсигури колониалното робство в България. Коцето Костадинов се оказа слаба ракия, парцуца, бъдеща патерица на новото компрадорско правителство, което искат да скалъпят по стария начин - чрез централизираното машинно фалшифициране на следващите избори, и на по-следващите избори, и така докато САЩ са на власт в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Циганин

    02 Дек 2022 13:36ч.

    Не бързай! Нова година нов късмет. След Васильов ден може да започне подготовката за първия мандат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • (*/-)

    02 Дек 2022 15:21ч.

    Ветото е задължително, за да се противодейства на циганизирането на България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    02 Дек 2022 17:27ч.

    ''Българските първи мъже''- лъжат и крадат ПОВЕЧЕ от всички цигани взети заедно! Скоро нарицателното за лъжлив безчестен крадец ще е ''българин'' И циганите май не са ни проблем.Само за 3години профукахме поне 30млрд.И забелжи-нито един циганин в правителството!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • (*/-)

    02 Дек 2022 18:22ч.

    Точно така. Циганите не са ни проблем, основния проблем са хората които ни ограбват не последните 3, а последните 33 години. Именно тези хора държат циганите необразовани и бедни, за да ги използват на избори, като им купуват гласа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ало, корнело! Чака те НАРОДЕН съд! На въоръжение във ВСУ се появиха българските гранатомети Bullspike-AT

    02 Дек 2022 16:09ч.

    Румен Мустафа РАДЕВ решава за вето върху Изборния кодекс, след като види заповедта за това на Портиера на американското посолство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За мен

    02 Дек 2022 21:25ч.

    Няма никакъв проблем как ще гласувам - с машина или с бюлетина. Големият въпрос е за кого да гласувам? И като гледам, че са "хвани единия удари другия" май пак ще ходя за гъби.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ускорител на историята

    03 Дек 2022 0:55ч.

    Начинът минпреда да назначава спецслужбите е, ако президентът назначава минпреда преди това. Изборният кодекс е без значение,избор всъщност няма.В тъмното цветовете нямат значение.Политическият процес е другаде.Старите политически клоуни отиват в историята,като угоени телета към кланицата с разни мисли между ушите и с различно тропкане на копитцата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи