Радев: Важно е България да запази позицията си по темата РС Македония

Радев: Важно е България да запази позицията си по темата РС Македония

Изключително важно е България да се придържа към своята външна политика по отношение на РС Македония. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти по време на посещението си в Португалия, съобщава Нова телевизия.

"Трябва да се придържаме към националната рамкова позиция, към декларацията на парламента, към постигнатия консенсус на КСНС. Там нещата са регламентирани много ясно и аз се надявам, че ние ще запазим точно тази позиция, защото тя е единствената гаранция да имаме устойчивост и необратимост на процеса по интеграция на РСМ", каза още държавният глава. 

Той коментира и резултата от визитата си в Португалия и подчерта, че София и Лисабон са “в отлични отношения”. “Това е важна предпоставка за развитие на нашите отношения и връзки във всички останали области на взаимен интерес”, допълни президентът.

По думите му България трябва да се поучи от опита, който Португалия има при изготвянето на Плана за възстановяване.

“Португалците бяха първите, които изготвиха техния план. Първи го предадоха в ЕК и бяха едни от първите, които получиха своите средства още миналата година. Сега им предстои изпълнението и провеждането на реформите”, поясни Радев и допълни, че страната е един от лидерите в Европа в зеления преход. 

“Те залагат много на зелен водород, понеже имат големи инсталации за възобновяеми енергоизточници. Но паралелно с производство на зелен водород правят проучвания с фирми, които да произвеждат двигатели за автобуси, камиони и коли, които да работят на водород”, обясни Румен Радев. 

 

 

Коментари

  • bodar4uk

    13 Апр 2022 19:19ч.

    Тезата ти, за сведение на всички ЕВРО шаги и World шаги е 100 % достоверна, но те са далеч да оценят мощта на СЛЪНЧЕВИТЕ ПРОТУБЕРАНСИ ! Колкото до ВОДОРОДА, това все още е нова и неизпитана технология, пък и много гърми, тъй че засега , да не разчитаме много на нея .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ejyksr

    12 Май 2022 14:26ч.

    sulfamethoxazole oral - <a href="https://bactrimx.store/">purchase bactrim for sale</a> purchase viagra

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Jzuflv

    23 Юни 2022 20:04ч.

    buy accutane for sale - <a href="https://risotretinoin.com/">accutane 20mg for sale</a> tetracycline 250mg tablet

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Vbhmqt

    25 Юни 2022 12:48ч.

    flexeril 15mg ca - <a href="https://rcyclobenzapri.com/">oral cyclobenzaprine</a> cheap propranolol

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Elamau

    16 Юли 2022 12:36ч.

    order hydroxychloroquine 400mg pills - <a href="https://casletadal.com/">cialis 5mg tablet</a> buy generic cenforce

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киро Снежния

    13 Апр 2022 19:35ч.

    Темата със СМ е една от многото медийни дъвки , или по скоро биберони за отнемане на обществената енергия, за отклоняване на вниманието от същинските проблеми в икономиката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • какво прави нато в Мариопул

    13 Апр 2022 20:27ч.

    Плащай газа в рубли , не говори глупости за три морета и не се занимавай с приятеля ти Дуда . След като си приказваш с Мустафа покани и Митрофана, щото народа иска България да излезе от срамния черен списък .Няма заради малоумници българите да страдат.Русите са наши братя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    13 Апр 2022 20:33ч.

    Управниците, инсталирани във властта хал хабер си нямат от историческата истина и не се интересуват от българските национални интереси!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    14 Апр 2022 2:07ч.

    Македонците не ни обичат, но защо по дяволите трябва да ни намразят? Нека влизат при джендерите като толкова им е мерак, ЕС се разпада и нищо не може да го спаси(прекомерно малоумие) но македонците трайно набират настроения срещу нас...Радев война ли иска?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи