Радев: "Три морета" не е политико-военен съюз срещу Русия

Радев: "Три морета" не е политико-военен съюз срещу Русия
В последните години се ускори работата в Инициативата „Три морета“ по направление транспортна, енергийна и дигитална инфраструктура. Това каза президентът Румен Радев по време на участие в конференцията „Инициативата „Три морета“ – между Геополитическата конфронтация и прагматичния реализъм“, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

 

Форумът се провежда онлайн и е организиран от фондация „Фридрих Еберт“ и Института за икономика и международни отношения. 
Тази година България е домакин на инициативата. 



„Ние трябва да имаме ясна представа винаги когато говорим за дадена международна инициатива какъв е нейният геополитически формат, какви са нейните външни измерения, но и какъв е отзвукът вътре, какви са ползите и перспективите. Ако гледаме от наша гледна точка аз бих перифразирал това много добро заглавие „Инициативата „Три морета“ – между инсинуациите, вътрешнополитическата употреба и реалните ползи за страната“. Още с поемането на домакинството на тази инициатива миналата есен от България започнаха всевъзможни спекулации. Връщане сто години назад идеите на полския маршал Пилсудски за междуморие, противопоставяне на Русия и започнаха да се проектират всякакви теории в тази посока“, заяви държавният глава. 



„Тази Инициатива се развива в съвсем друго време и геополитическо пространство. Аз затова ще започна какво не е Инициативата „Три морета“, защото вървят всякакви спекулации как виждате ли това е политиковоенен съюз срещу Русия. Нито е съюз, нито е военен, нито е срещу Русия“, добави Радев. 



„Следваща спекулация е как тази инициатива целяла да отреже тръбите на руския газ от изток на запад. Страшно нелепо е това да се твърди точно в страна, участничка в тази инициатива, където една тръба, наречена „Турски поток“ мина със завидна скорост през България и не само мина, а и ние българите платихме за нея до стотинка, влизайки в дългове, за да пренесем безплатно руски газ от Турция до Сърбия. Така че няма никаква почва едно такова твърдение. Видяхте, че и „Северен поток“ вече приключва успешно“, допълни още президентът. 



„Инициативата била, за да откъсне нашия регион от ЕС. Нищо подобно. Европейската комисия и Германия са стратегически партньори на тази инициатива и нейната основна цел е по-бързото социално и икономическо сближаване между Източна и Западна Европа. Така че аз приветствам тази конференция, защото тук можем да изказваме тези, които се базират на факти“, каза още той. 



„Тази Инициатива е платформа за регионално развитие, която обхваща 12 държави от Централна и Източна Европа“, добави Радев. „Той добави, че включва тези държави, защото като изключим Австрия, всички останали имаме сходна историческа, икономическа и социална траектория на развитие последното столетие. „Затова обединявайки нашите усилия, ние можем да бъдем много по-ефективни, когато се обединим заедно с общи усилия по-бързо да се интегрираме в Европа, много по-бързо да постигнем конвергенция и необходимия, бих казал изравняващ се, социален статус с останалите държави от Западна Европа“, заяви още президентът. 


„Това е неинституционална платформа за диалог на ниво президенти, но нейната цел е именно търсене на най-ефективни пътища за синергия. Отивайки към прагматизма, първото нещо, което виждаме, че транспортна, енергийна и дигитална инфраструктура на нашия регион е много по-неразвита отколкото богатите Западни държави. Равнището и качеството на живот са право пропорционални на развитието на тази инфраструктура. В последните години работата вътре в инициативата се ускори в това направление, в преследването на тази много важна цел“, каза той. 


„Всеки, който мисли, че Инициативата „Три морета“ е насочена срещу нашите геополитически интереси нека да се замисли добре ли е за България тук да дойдат големите цифрови и енергийни гиганти“, каза още президентът. 


„Важен инструмент на тази инициатива това е бизнесфорумът. Очертава се благодарение на изключително усърдната работа на институциите в България, бизнесфорумът в България срещата на върха на високо равнище се очертава като един от най-големите досега в тази инициатива и всеки един, който мисли, че тя е насочена срещу нашите геополитически интереси нека да се замисли добре ли е за България тук да дойдат големите цифрови, енергийни гиганти. Те да седнат да си говорят с нашия бизнес за първи път идвайки в България. Аз мисля, че в това няма нищо лошо. Това ще даде един още по-голям стимул на нашата IT индустрия, на дигитализацията, на развитието и търсенето на интелигентни съвременни решения в нашата индустрия. Това е пътят, който очертаваме с тази инициатива. Това са ползите“, каза той.


Радев добави, че приоритетите, които е поставил, например поглеждането извън географския обхват на инициативата е как да бъдем достатъчно ефективни и свързани, ако тази инициатива спре на българската граница. „Нека само да си помислим какви са големите ползи за България от включването на нашия партньор, съсед, приятел Гърция. Това означава изключителна интензификация на нашата транспортна мрежа, обхват на нашата енергийна и дигитална мрежа“, поясни той. 


„Още нещо важно за тази инициатива – понеже тя работи изцяло в рамките на приоритетните политики на ЕС. Ние досега мислим първо за национални проекти. Следващият етап, на което досега сме спрели са проектите за трансгранично сътрудничество. Това в момента е политиката в рамките на ЕС, която ние водим. Ами ако помислим в по-голям обхват? Тогава ефективността може да бъде много по-значима“, добави президентът. 


„Нашата амбиция е да сключим споразумение между съответните научноизследователски центрове в тези 12 държави, така че да дадем перспектива на младите учени в нашия регион. Следващият приоритет, който България предложи, да мислим за бъдещето отвъд физическата инфраструктурата. Да мислим за образователната, научната свързаност, защото няма какво да се заблуждаваме докато ние не изградим съответната научна и образователна инфраструктура и тя не бъде свързана както се подобава, ние няма как да догоним социално и икономически другите държави. Науката вече е водещият фактор в развитието на икономиката. Научните изследвания водят към успех. Ние работим интензивно в тази посока и на срещата на върха в София нашата амбиция е да сключим споразумение между съответните научноизследователски, образователни научни центрове в тези 12 държави, така че да дадем перспектива на младите учени в нашия регион съвместно да разгръщат научния потенциал“, заяви Радев. 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Радев: "Три морета" не е политико-военен съюз срещу Русия

    10 Юни 2021 12:18ч.

    Я, па я?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • софиянец

    10 Юни 2021 12:24ч.

    аз пък съм космонафт четвърто поколение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • втори мандат? - на най!

    10 Юни 2021 12:28ч.

    разправяй ги на старата ми шапка

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ама разбира се че НЕ Е!!!

    10 Юни 2021 12:32ч.

    "Само ви приготвяме за пушечно месо" -казаха от краварника

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мильо Лудия

    10 Юни 2021 12:38ч.

    Радев в момента няма никаква алтернатива, тия дето си мислят, че едно Триморие ще го катурне си нямат хабер от политика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Azе

    10 Юни 2021 12:40ч.

    И Радев почна да лъже като ББ !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рего

    10 Юни 2021 12:44ч.

    Изграждат коридор около Русия с цел научна и образователна свързаност?! Ами България е в ЕС, това не е ли достатъчна арена за да се изгражда научна и образователна свързаност, та се правят и допълнителни коридори? И защо не се направи коридор "Две морета" - от Черно море на изток до Северно море на запад? Така поне има повече смисъл, когато става въпрос за научна и образователна свързаност - трансфер на научни технологии и обмен на образоватени идеи от по-развития запад на ЕС към по-изостаналия изток..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Елена крадлата на крема

    10 Юни 2021 12:44ч.

    Този лъже повече от мен .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    10 Юни 2021 12:52ч.

    Така де, ама с един зъб по-малко от оня ден.. Бърза карма, жалко за пилота, но който нож вади ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    10 Юни 2021 12:53ч.

    Взе да подценява част от аудиторията госин Президентът, 2018-2021 г.. По почина на предишните. Та от кога е прегърната идеята на полякът Йозеф Клеменс Пилсудски? Или по пътя на Втората СВ? А от уроците, кога ще се поучите, "български политици"? Май ще избираме "Кобрата или Стъки" , все тая ще е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    10 Юни 2021 12:54ч.

    Льотчкиа е американски агент.. оп, пардон "възпитаник". Такива като кажат "добър ден" гледай към небето ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • terrarium

    10 Юни 2021 12:56ч.

    Радев вече усеща неприятния предизборен сърбеж от потенциалния отрицателен вот наесен. Твърдението в заглавието е очевадно невярно преди всичко, защото става реч за организиране на определена по пространствен белег група страни от Евросъюза с несъмнено различни, военно-политически в основата си, задачи, различни от тези на други страни от ЕС. Икономическата компонента в тази организация е само за прикритие на същинските цели, ако бяха водещи икономическите, не е работа на САЩ да ги води и напътства, а изцяло на Брюксел. Друга ярка особеност е придвижването на значителни военни контингенти към съпределните на Белорусия и Русия страни като Прибалтнийските, Румъния и особено Полша. Особено изострен е политкическият враждебен на Русия език в повечето от тези страни, също така и конкретни неприятелски мерки като гонене на дипломати например, препятстване на участия на руски спортисти и много други подобни. Това е поведение на ръба на въоръжен конфликт, според мен много вероятен от Украйна срещу Русия или от Полша и Латвия срещу Белорусия. Оттам остава една крачка до война на НАТО...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • трефа

    10 Юни 2021 13:02ч.

    Радефф, не ни будалкай, че ще загубите и последния ви военен самолет вие, натоффчетата. Знаеш какво е карма, а ние не пасем трева.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • РАДЕВ ЛЪЖЕ

    10 Юни 2021 13:02ч.

    Като лакей на англоезичниците не може да не лъже непрекъснато. Това е част от ежедневните му служебни задължения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пилатес

    10 Юни 2021 13:03ч.

    А какъв съюз е кръвосмешението с престъпници, под шапката на военен съюз? Ако за теб не е политико-военен, това значи ли автоматично, че за товоите мили гости не е точно обратното? Можеш ли да се закълнеш в нещо, което не знаеш и няма как да знаеш или просто се правиш че не си разбрал? Вероятно можеш и това ще е най-хубавото нещо, което ще направиш за тях. Защото клетвата винаги състига адресата. Не ли? От друга страна, от чие име вземаш тези съдбоносни решения за България? От чие име вкарваш вълк в кошарата, без да питаш кучето, което е предопределено да пази кошарата? Верно е също така, че картата на България, по божията промисъл, може да се оприличи на фигурата на лъв или куче, а също и с отворена човешка длан. Въпросът ми е, какво се случи вчера на показалеца на дланта? Или със зъбите на кучето, ако ви харесва повече? Какво лечение ще приложи новият Ви министър на здравето, освен изхвърлянето аптекарските везни от употреба? Преди да сте въвели електрониката, не изхвърляйте кантарите. Те са вечни, също като кантаросите и кантариона.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    10 Юни 2021 13:13ч.

    Радев или лъже,или е излъган.Трети вариант няма.Изводът обаче е еднозначен - той не заслужава и не трябва да е Президент на България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калин Андролоф

    10 Юни 2021 13:28ч.

    Президента е прав, това не е политико-военен съюз срещу Русия, това е само военен съюз и ние сме на огневата линия заедно с останалите балъци от трите морета и четрите язовира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радев: "Три морета" не е политико-военен съюз срещу Русия

    10 Юни 2021 13:33ч.

    А какво е? Организация за дружба, сътрудничество и взаимопомощ с Руската федерация?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • защо трябва да слушаме тези глупости? Яд ме е да ме мислят за идиот!

    10 Юни 2021 13:37ч.

    Никакви “гиганти”, нито цифрови, нито буквени се гласят да идват в България. Най-много да дойдат американските танкове и толкоз.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма проблем

    10 Юни 2021 13:43ч.

    Виж какво сега Бай Дън, няма нужда да се хабите с тези “Три морета”. Просто е! Разпускате НАТО, като ненужен (няма срещу кого да противостои, просто няма друг такъв военен блок в света), извеждате войските си от Европа и по всички руски граници, отказвате се от инициативата "Три морета", закривате базите си в Япония и Южна Корея (Окинава и Гуам), отзовавате флота си от Южнокитайско море, напускате Близкия Изток, връщате се към ядрената сделка с Иран, спирате всички санкции (в т.ч. и за Северен поток 2), напускате Грузия, Молдова и Украйна, признавате Крим за руски, обещавате, че никога повече няма да се месите във вътрешните работи на други суверенни държави, няма да ги изнудвате, няма да ги манипулирате, няма да предизвиквате "нежни революции", държавни преврати и силово завземане на властта, няма да убивате чужди президенти и тогава Русия и Китай може би ще разговарят с вас ... за Космоса, за Арктика, за Близкия Изток, за Европа, за Зелената сделка, за бъдещето на планетата и за разни други неща.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • много мразя да повтарям едно нещо два пъти, но се налага да го направя

    10 Юни 2021 13:45ч.

    "Свързаността на региона", по плановете на тази полско-американска инициатива е концентрирана единствено в комуникациите и логистиката между съществуващите американски бази в Италия, Гърция, Кипър, Турция, Косово, Македония, България, Румъния и Полша. НАТО тук е извън играта. Целта е да се осигури максимално улеснено придвижване на американски, войски и бойна техника между тези бази, на Балканския театър на военните действия, срещу Руската федерация. На този регион е отредена съдбата на фронтова зона, в която ще бъдат разположени радарите и установките на ПРО, командно-логистични центрове, летища, складове с боеприпаси и хангари за бронетанкова техника. Никой нищо не развива във фронтовата зона, предвидена за разрушаване при първи удар. Тези приказки за наука, образование, високи технологии, цветя и рози са за баламурници. И както винаги досега, всичко ще се плати от нас. Американците няма да дадат и един долар. Те са муфтаджии. Всичко това се прави "за нашата сигурност". Дали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • чугун

    10 Юни 2021 13:45ч.

    Спомням си един разказ на Нушич, как един сръбски писател се върнал внвзапно от командировка и заварил пред жилището си огромни черни фелдфебелски ботуши, а самият фелдфебел не бил в ботушите, а в леглото със благоверната на въпросния писател. Той, писателят, много се натъжил и една седмица безпробудно пил и плакал по сръбските кафани, а на втората седмица съпругата му го издирила и му обяснила, че никакви ботуши и никакъв фелдфебел не е видял, а това му се е присънило или си го е въобразил, за да има повод да пиянства. И трябвало той, писателят, да се вземе в ръце и да се прибере вкъщи и да забрави разните фантасмагории и миражи и да не вярва на очите си, на туй, дето бил уж видял, а да вярва на жена си. Писателят тъй и направил. Като чета -гн Президента по въпроса за "Трите морета" ,все за този разказ се сещам и за главния му герой, някакси лесно се отъждестявам с него. I can relate. Друг е въпросът, че г-н Радев е много по лош разказвач от Нушич и може би трябва да помни, че първо е офицер, а после -политик и да не ни баламосва с истории от 1001 нощ. Не му прилича.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • скука

    10 Юни 2021 13:47ч.

    Нагла лъжа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Той не се притеснява за новия си мандат

    10 Юни 2021 13:50ч.

    Щом постоянно се кланя на Х.Мустафа. Те имат опит в изборите и ще ни го турят за такъв, докато не свърши определената му работа. А че ни будалка - не очаквах от него такава евтина аргументация. Вземете само фразата: ",,,влизайки в дългове, за да пренесем безплатно руски газ от Турция до Сърбия." написано с "голямо признание и благодарност" и затова проектът не е насочен срещу Русия???? Мижи да те лажем. Те така говореха: распуснете Варшавкия договор, НАТО няма да тръгне на Изток! Само говореха, като истински "джентълмени", без да подпишат никакъв документ. Разшириха се. Кой пита бълг.народ дали иска това НАТО? Ама ни тикнаха "по наше желание". Какво сме сега: мишена с гарнтирана сигурност, особено от Турция, където главатарят на ДПС нагло заявява: "...това е наша земя, а родината е Турция" и тоза "Президент" го съветва да преосмисли постановката, вместо да го даде на Прокуратурата и КС. Демек още не е дошло времето така да се говори.... Браво на Мустафа и мустафчета около нея-яко държат, нема лабаво!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • днес националното предателство се предлага като евтина стока от амбулантни търговци, изживяващи се като “държавници

    10 Юни 2021 13:58ч.

    Че няма да гласувам за Слави Трифонов за президент е ясно, защото е един глупак. Но няма да гласувам и за Радев, защото не е глупак и е много по-опасен, поради тая причина. Вредите, които несъзнателно би нанесъл Трифонов биха били много по-малки от тези, които ще нанесе Радев, съвсем съзнателно. Пътят на България не е в НАТО. Един ден (няма да съм жив да го видя), но това ще бъде факт. Управляващите в България (които и да са те) предстои да извършат огромни престъпления към своя народ и към неговото бъдеще. За съжаление, българският народ в момента не е в кондиция да им се противопостави. Дано новото робство не трае още пет века.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зелен чорап от НАТО

    10 Юни 2021 13:59ч.

    Коментарите са представителна извадка на общественото мнение.Един рафиниран демагог, наричащ черното бяло и подчинил се на Америка, за да остане на власт, здравомислещи русофили, които знаят, че лъже, един чорапофил от сектата на Льотчика, също така лъжещ, че Зеления чорап нямал алтернатива. Има, но избирателите просто трябва да покажат червен картон на Зеления американски чорап.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Юзеф П.

    10 Юни 2021 14:01ч.

    Вервайте Му!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А какво друго да си мислим?

    10 Юни 2021 14:08ч.

    Дори когато се лъже, хубаво е да се прави със финес, да има някакъв правдоподобен компонент в цялата работа, да усещаш, че те лъжат, ама все пак да ти харесва. Тука се лъже ангросистки брутално и нагло. Мустафата обикаля като селска лазарка по министерствата, други ибрикчии и ходят на крака, да засвидетелстват вярност и подчинение. Ошашавеният народец вижда това ужасно блудство, но участниците в тая перверзия му казват: “Не е това, което си мислите”. А какво друго да си мислим?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зелен чорап от НАТО

    10 Юни 2021 14:13ч.

    Елементарна аритметика за военни пилоти и сектанти радевисти от последния ден. 80% русофили според масовата представа.20% твърди американофили.Да си гласуват с кеф за мистър Радефф, да му се поклонят и ако искат, да му издигнат паметник на Мусала. Останалите да си изберат друг кандидат, а тоя да го пратят да се грижи за Деса, понеже тя и без това не ще той да е президент. Мутри, вън!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • струва ли си?

    10 Юни 2021 14:16ч.

    Радев, толкова ли е сладка тая власт бе мама му стара, че не можеш да кажеш: “Майната ви, аз съм на страната на своя народ, а вие си чупете главата с руснаците, щом ви харесва,”? Трябва ли да си президент на всяка цена? Цената ще я платим ние, както винаги. Платихме за снимка до камината с Тръмп три милиарда (за ония смешни самолетчета), платихме още три милиарда за Руски поток, ще платим и за тебе (безплатен обяд няма) с “Три морета”, но струва ли си?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • спаружев

    10 Юни 2021 14:16ч.

    С всяка нова хвалебствена дума за триморието, натовския генерал олеква пред българския народ. Не било насочено срещу Русия, която ти е съсед през Черно море, а си я игнорирал, като естествен географски, културно исторически и икономически морски партньор с достъп до Арктика, обявявайки я за враг , защото си приятел на врага й, приписвайки това нездраво влечение на целокупния български народ, какво е? Да отричаш на съседа си правото на етажна собственост, щото през девет земи някой ти нарежда да мразиш съседа си, да му подливаш вода, и да надуваш тонколоните денем и нощем, белким кокошките му спрат да носят, за да може онзи да си продава своите, какво е? Тези генералски напъни са смешни и жалки. Не руските кокошки, а българските спряха да носят. Те и без това американците харесват други яйца. Спарени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванка

    10 Юни 2021 14:25ч.

    "Радев: "Три морета" не е политико-военен съюз срещу Русия" и Ана Никол-Смит се е омъжила по любов (фраза от филм)!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радев: "Три морета" не е политико-военен съюз срещу Русия

    10 Юни 2021 14:28ч.

    Това е много тъп виц!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радев, не се хаби, няма да хване дикиш

    10 Юни 2021 14:35ч.

    По-честно щеше да бъде, ако Радев беше казал: "Три морета" е политико-военен съюз срещу Русия”. Тогава всичко щеше да си е на мястото. Ще има хора които ще са “против” и други, които ще са “за”. Неговата реплика наивно цели да обърка тези които са “против”. Е, няма да му се получи! Хората познават коварството на американците. Те няма да дадат и един долар, без да спечелят от това. А всички знаем с каква мечта лягат и стават - да стане така, че да я няма Русия. Никой не може да бъде излъган.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ужас!

    10 Юни 2021 14:43ч.

    Като гледам на къде отива работата, ще се сбъдне най-големият ми кошмар, ще изберем Слави Трифонов за президент. Не, че той няма да целува задниците на американците, но просто Радев изгърмя по-рано. Слави ще се навие даже на “Пет морета и 7/8”. Но това ще стане после, след като е успял да излъже всички. Ще се крие, ще “боледува”, докато го изберат. Той ги може тия “мушингии”.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • диктатура

    10 Юни 2021 14:43ч.

    Радев е тръгнал по кофти плоскост вече очеизвадно. Голямо скатаване беше почти цял мандат, обаче на финала нещата стават много хард. И наистина такова висене на партии и формацийки в Американското посолство и обикаляне на посланик на чужда държава на места, където изобщо не му е работа идва много в повече. И това се представя като новина и в реда на нещата - направо е отвратително унизително!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зелен чорап от НАТО

    10 Юни 2021 14:44ч.

    Особено противна опорка на клакьорите на Радев е тая."Само гадните гербери псуват президента".И тук някои тикви я повтарят до втръсване.Негодуванието срещу Льотчика заради поставянето на личните си интереси над националните обхваща всички партии и слоеве от нацията, и още повече - от чудовищните лъжи, че Три морета не били нищо лошо. И в тая връзка - ако американофилските ИТН и ДБ е нормално да подкрепят за втори мандат Радев, то за ярките русофили от БСП и Лявата алтернатива заставането зад кандидатурата му е пълна подигравка с електората им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радев,

    10 Юни 2021 14:55ч.

    Цялата ви перспектива винаги се е свеждала до личния ви интерес и комплекс: любовница - хонорар на любовницата, заплатен от държавата; - висша административна длъжност (пРезидент), придобита с показателни протекции и подкрепа, свидетелстващи най-малкото за зависимости не само от новата ви жена и бивша любовница. Поне от кумова срама можехте да дарите заплатите от пенсиониране, ама нейсе! Лекето си е леке, както и да се маскира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Артаксеркс

    10 Юни 2021 14:56ч.

    Какъв точно ни е келепира от това!? За Полша(да не забравяме че шляхтичите се биеха на страната на османците в освободителната война) е ясно, за Украйна може би, за останалите кой знае, а за нас? Платили сме за Турски поток, ами като провалихме Южен по настояване на боклука Маккейн(как пък виетнамците го пропуснаха!), него руснаците щяха да си го платят сами, те и Белене предлагаха да направят за своя сметка. Ама ние като верни американогъзолизци, не та не! А чехите, като американците бяха против да продадат руските си танкове, вместо да го нарежат, казаха, ако ни го платите, и после го продадоха. Ама чехите са евреите на славяните, а ние сме абдалите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

    10 Юни 2021 14:56ч.

    другарите задунајци не се интересуват от корупцијата в БГ(те се облагодетелстват от неја), не се интересуват как БГ плашташе монополистичните цени на газа от брацката РФ(те си получаваха изработените с пот на чело копејки от този монопол), не забелјазаха как индивидуално малките държавички бјаха натикани в ъгъла при преговори с брацката савецка РФ за газа, а се втурнаха да благодарјат на брацката савецка РФ когато и на последната инстанција тја беше осъдена да намали цената на газа за малката държава БГ...ами задунајци, сър, не виждат какво става пред носа им, не помнјат какво стана вчера и все в името на копејките!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванка на 10.06.2021 в 14:25

    10 Юни 2021 14:56ч.

    ".....и Ана Никол-Смит се е омъжила по любов (фраза от филм)!" Любопитна асоциация, от гледна точка на спора за биологичната дъщеря. Все пак дъщерята винаги е на майката, която я е родила, независимо от претенциите на "мъртвите" й бащи. Затова и много често майката я умъртвяват с фалишиви елексири на младостта и я баламосват с фалшиви приказки. Това е което правят с България от години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Атанасов

    10 Юни 2021 15:13ч.

    „Следваща спекулация е как тази инициатива целяла да отреже тръбите на руския газ от изток на запад. Страшно нелепо е това да се твърди точно в страна, участничка в тази инициатива, където една тръба, наречена „Турски поток“ мина със завидна скорост през България и не само мина, а и ние българите платихме за нея до стотинка, влизайки в дългове, за да пренесем безплатно руски газ от Турция до Сърбия.“ А аз не съм нито Пепеляшка, нито Снежанка, нито Лейка. И не съм балерина, не съм стюардеса, нито съм банан. Близнакът на върха на двойният си стандарт! На върха на поврътливостта си." Анастасия Гешева

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • той не заслужава и не трябва да е Президент на България.

    10 Юни 2021 15:17ч.

    Каквото каже Мустафата - това ще е. Впрочем, забелязвате ли някоя видима политическа сила да е посочила от сега конкуртне фигура за президентските избори !? Не, всички чинно мълчат пред Козяк. Да оставим открито про-руските партии, ако споменем кандидатурата на Сидеров - тука ще жужне като кошер ! Ама какъв бил, ама що било, пък бил луд , пък бил хулиган и т.н... Да погледнем "лустросаните" партии ! Могат ли червените да предложат харизматични кандидати , патриоти , интелигентни - например проф.Иво Христов или Велизар Енчев ? Могат ама няма да го направят, щото Мустафата не дава ! Сред другите партии даже и за един читав кандидат не се сещам... Така че полето за Триморския Масон е разчистено още от сега !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бизнеса следи с голям интерес

    10 Юни 2021 15:39ч.

    На тия лакърдии на Радев, може да се вържат само бизнесмени от калибъра и с умствения багаж на Господин “Пилето”.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НАТО вън!

    10 Юни 2021 16:01ч.

    Не искаме български момчета да загиват в НАТОвски учения. Да си правят своите учения по плажовете на Калифорния и Флорида.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    10 Юни 2021 16:02ч.

    „Нейната основна цел е по-бързото социално и икономическо сближаване между Източна и Западна Европа.“ Когато целта е да се получи сближаване, се търси връзка на субектите, които се сближават, а не връзка с трети лица. Така например, ако искаме едно семейство да се сближи, това няма да се постигне, ако жената е постоянно с приятелките си, а мъжът с приятелите си. Трябва те двамата да се оставят насаме заедно, за да имат максимална комуникация. Същото е с връзките между Източна и Западна Европа, ако искаме те да съществуват, трябва да се поощряват връзките между всяка една държава, с държава от другата географска посока посока, а не да се обединяват старите лагери. Когато се обединяват по старите лагери, се възстановява разделителната линия. И който се опитва да излъже, няма как да ни излъже по този въпрос. За американците и руснаците остава да придърпат колкото могат повече от разделена Европа, което те правят в момента и в България. Разбира се, който е по-хитър, ще вземе повече. Но за нашия регион това означава изоставане, несигурност, насилствена промяна на сферите на влияние.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Май?

    10 Юни 2021 16:09ч.

    САЩ открито искат война с Русия, но да се бият не те с Русия, а ние, вместо тях. Българи, искате ли да се биете с Русия, и ако “не”, какво търсят тези тук у нас? Защо въобще ги търпим на наша територия, или май тя вече не е наша? Да не би да са я подарили на Ердоган, а ние още нищо да не знаем? Май само Карадайъ е наясно по въпроса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е браво!

    10 Юни 2021 16:18ч.

    Или Радев се смята за много умен, или смята народа си за много прост, или и двете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • всичко тука се подменя с нещо друго

    10 Юни 2021 16:27ч.

    За да не ни дадат обяснение, защо загиват български пилоти в натовски учения, ни заглавикват с пенсионирането на един изпечен мошенник със 7 влога в 4 банки на стойност 570 000 лева. Радев пък се мъчи с някакви измислени проекти за свързаност и дигитализация, изсмукани от пръстите, да ни баламосва за щастливото бъдеще, което ни очаква под американски флаг. Какво ни интересува “свързаността и комуникациите” на американската армия на Балканите. Хич да не се свързват и да не си комуникират, а да се махат, час по-скоро. Аз и “несвързан” ще оцелея някакси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Илф и Петров

    10 Юни 2021 17:05ч.

    Мистър Радефф ми напомня на Остап Бендер от книгата "12-те стола". Та там "Великият комбинатор" разказва на жителите на село Васюки, как посредством турнир по шах селото им ще се превърне в Ню-Москва. Та и наш Радефф (наш ли е в същност?) ни разтяга локуми за просперитет, санким не "просперираме" вече 13 години в елитния EU-CCСР.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радев: "Три морета" не е политико-военен съюз срещу Русия

    10 Юни 2021 17:10ч.

    Ходи го обяснявай на балалайките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Ходи го обяснявай на балалайките"

    10 Юни 2021 17:19ч.

    Не всички сме като вас - баламайките... не на нас тия, виж на чорбаджийски издънки и киряк-стефчовци като тебе може да ги говори такива... Не нам обаче...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

    10 Юни 2021 17:28ч.

    до 10.06.2021 в 15:20-тръбата осигурјава максимално 13,9 млн м3 на ден, при транспортна такса 12-14 долара за 1000м3 (да приемем 14 долара) това прави 71 млн долара на година. Това са приходи, а не печалба. Оште един “малък“ проблем-сърбите със своите нужди не искат и половината газ от капацитета на тръбата.Ако имаше нјакакъв икономически ефект за БГ, Тулупъ нјамаше да се укрие като мижитурка, а штеше да се удари в гърдите колко е постигнал. А това, което постигна с тръбата, е само подарък за сърбите и руснаците от българските данъкоплатци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    10 Юни 2021 17:28ч.

    Така ли казва генерал генерал-губернаторката, НП Херо Мустафа? Това е военно-политическа организация, прикрита като гражданска. Който иска да обгражда Русия, да изпрати синовете и внуците си на ТРИМОРИЕТО!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bot

    10 Юни 2021 17:51ч.

    Или Радев е глупак, за да твърди такова нещо, или смята българите за глупаци. Нещо ми се струва, че започва да лъже на едро като Баце.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    10 Юни 2021 18:02ч.

    Господин президента ни има за балъци. Според него излиза че 30 години никой не инвестира у нас защото го нямаше триморието. Сега като построим с наши пари военната инфраструктура за американските танкове ще цъфнем и вържем. Айде не на с тия. Според мен който трябва видя какво стана с БСП след като побърза да подкрепи Радев с трите морета и сега се чуди как да ги извърти нещата защото се задават президентски избори. Аз лично дори на втория тур ще ходя за гъби.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • спрете политиката на санитарните кордони спрямо Русия!

    10 Юни 2021 18:07ч.

    САЩ трябва да напуснат не само Източна Европа, но и цяла Европа - те не са добре дошли тук, а присъствието им поддържа незаконни окупационни режими. Освен това техните приноси за спечелване на ВСВ са минимални - на какво основание още се правят на велики, та поддържат милитаристично присъствие тук, на друг континент? Г-н президентът да бъде така добър да работи за разведряването и разпускането на НАТО, а не против волята на избирателите си да ни натиква в нови проектотристранни пактове. И още, г-н президент: военна клетва се дава един път в живота... все пак да не забравяме, че сме се клели пред бойно знаме на БНА, а не на противниците ни от НАТО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • поезия

    10 Юни 2021 18:17ч.

    Българският поет Дончо Нанов Дончев, с брилянтни и поучителни стихове на руски: "Не трогайте Россию, господа!" - четете внимателно, господа атлантици, и повече не ни ядосвайте с наведената си политика и демагогия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • във връзка с горния пост

    10 Юни 2021 18:18ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=pTiIoFeFOSs

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДО Е браво! на 10.06.2021 в 16:18

    10 Юни 2021 18:33ч.

    Нито едното ,нито другото ,нито и двете, - по лошо е ! За него няма как ! Но България може и без него и без трите морета и без трите небета. Иначе самолетите ще падат,че и по лошо ! Но и тая поредна инфантилна плоча ще се извърти ,всеки с номера си ! Какво да ги правиш, всичките обичат толкова безумно България,че са готови на всякакви фокуси,докато не остане бял българин! И както е тръгнало успяват ! Атаката срещу българската народност е тотална .Този път народа няма да удържи на безумията.. Тихо ще премине в мъглата историята ! Тъпотата,лъжата и безчестието нямат граници !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До "много мразя да повтарям едно нещо два пъти, но се налага да го направя на 10.06.2021"

    10 Юни 2021 19:22ч.

    Поздравления за написаното! Мутрата имаше задача да подготви ж.п. линиите и автомагистралите за транспортирането на тежката американска техника, но не се справи, поради некадърност и алчност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    10 Юни 2021 19:33ч.

    И аз не обичам да се повтарям, но ще го направя. Преди десетина дни писах, че тримореца Радев ще ни докара до това, че вместо три морета, ще останем и без едно. Действителността уви побърза да потвърди думите ми, чрез речта на Карадайъ в Турция! Нашите русофоби много бързо забравят поуките на историята, но ще им припомня какво стана само преди няколко години с кюрдите в Сирия, които се биеха за американските интереси и как бързо американците предпочетоха да не се бият с турската армия, подвиха опашки и оставиха кюрдите на милостта на султан Ердоган! Дано съм лош пророк, но имам усещането, че и нас ще ни споходи същото!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванка

    10 Юни 2021 19:39ч.

    Мен ме притесняват думите на Виденов, че има опасност за териториалната цялост на България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до Иванка на 10.06.2021 в 19:39

    10 Юни 2021 19:45ч.

    Имате основание. Това е абсолютно вярно ! Лошо, много лошо !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какви ги дирим на една маса с Полша

    10 Юни 2021 20:00ч.

    Полша винаги са били срещу Русия, винаги, неосъществена империя. Какво можем да правим с тях на една маса?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    10 Юни 2021 20:41ч.

    Радев казва: "нека да се замисли добре ли е за България тук да дойдат големите цифрови, енергийни гиганти. Те да седнат да си говорят с нашия бизнес за първи път идвайки в България. Аз мисля, че в това няма нищо лошо." Но аз мисля, че в това има нещо лошо, и даже доста лоши неща. Там където стъпват големи чужди корпорации, не остава място за нищо друго. И да седнат да си говорят??? За какво ще си говорят, бе Радев - на тема "Ние ще ви продаваме, а вие ще бъдете наши слуги".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лъжи опашати

    10 Юни 2021 21:09ч.

    Що ни баламосваш така плоско?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    10 Юни 2021 21:10ч.

    Иванка правилно се притеснява. Българката Слава Севрюкова го е видяла в бъдещето ни, още в края на 20 век, това за отхапването на територия от южните ни съседи. И ни го каза в нашето време. И че ще стане в нашето време. РАДЕВ поканва за оценка на Родината и клетвата пред Конституцията ни, помагачите. Вместо да се обърне към т. н. ни главен прокурор. Развива ни скечове, за морков, а не за локвата и тоягата, в която ни тикат с трите морета. А суверенът си трае.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 300 000 000 / година транзитни такси от турско-сръбската транзитна тръба?

    10 Юни 2021 21:10ч.

    Само ако са във венецуелски стотинки. 1 българска стотинка = 20000 венецуелски боливара.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Духът на времето

    10 Юни 2021 21:28ч.

    Хайде да помислим. Управляващите в Щатите са безнадеждни алтруисти и понеже няма с какво друго да се занимават, решили да помогнат на държавите в Източна Европа и да изравняли жизнения им стандарт с този на Западна Европа. Това, че всички тези държави са в един съюз, че този съюз нито юридически, нито фактически няма нищо общо с Щатите, са подробности от пейзажа. Абе загрижени онези чичковци от Вашингтон бе, сън не спят да ни оправят бакиите. Както ги оправиха в Югославия, Ирак, Сирия, Либия, Украйна....Впрочем Нуланд, която каза "Да го начукам на ЕС" била отново шеф в Държавния им департамент. Мистър Радев, а корабче плува ли...? п.с. и какво по-дяволите означава дигитална инфраструктура...или образователна инфраструктура....или научна инфраструктура. Тази дума "инфраструктура" в купешките й словосъчетания стана по-модерна от лафа "международната общност".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нато,карадайь,радев,гешев,бойко и

    10 Юни 2021 21:34ч.

    всички лъжци,крадци и унищожители на БЪЛГАРИЯ ВЪН !!Защо трябваше да умре това момче край Шабла ,ЗАЩО?Народе отиди да гласуваш пак за тези предатели......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колев

    10 Юни 2021 21:56ч.

    Простият факт, че инициатори на този съюз са поляците и трите прибалтийски минидържавици, които преливат от историческа омраза към Русия и че Щатите побързаха да оглавят веднага този съюз срещу Русия е повече от показателен. Нас добитъка ни вкараха с лекота в тази криминална инициатива и се чудя кого иска да убеди Радев със своите примитивни аргументи, след като се знае, че си точи зъбите за втори мандат, а без благословията на Козяк, това е невъзможно. Да не забравяме, че и без всякакво притеснение той се обяви няколко пъти за натовски генерал. ГОСПОДА съотечественици, нека се състави комитет от зрели политици, който да подготви предложение за президент, а не за лакей, най-вече доказан националист и с висок морал, за да не се появят такива фиктивни съперници като боксьора. Един пример за такъв с дипломатически опит и с доказан морал например е Велизар Енчев, гледам го и го слушам от години. Може да бъде издигната и Корнелката, при условие, че синът и се върне в БГ. съвсем сигурно има много други.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Влаголюба

    10 Юни 2021 22:04ч.

    Само да питам знаещите. Защо една малка страна като България без ресурси от хора, със кофти географско положение и без приятели сред комшиите си пъха гагата между големите чичковци ? Големите чичковци имат големи шамари все пак и не е безопасно да се е*баваш с тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дреалист

    10 Юни 2021 22:29ч.

    Удивителна колекция от "мислители", които се групират в дв егрупи - на жалещите, че България не е член на "Организация за дружба, сътрудничество и взаимопомощ с Руската федерация" и - на убедените, че Бг не трябвало да е член на НАТО... Че...., на какво да е член, ве, мили зелени еуглени? :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пламен Пасков Майор Валентин Терзиев, ВВС, МиГ-29

    10 Юни 2021 22:37ч.

    Пламен Пасков Майор Валентин Терзиев, ВВС, МиГ-29 https://www.youtube.com/watch?v=FCABWexuX-c

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дреалист

    10 Юни 2021 22:54ч.

    На цялата тролска общност поставям въпроса - Е ли 3-М възможност за развитие, която ЕС и САЩ дават на Източното крило на ЕС? Ние, трябва ли да се възползваме от всяка възможност за развитие или е по-добре да си останем заден двор на ЕС, втора скорост...? И - трябва ли заради неичи подозрения, че враговете на Русия искат да изградят тука силен защитен вал срещу Русия, ние да се откажем от възможностите си за развитие, да се свиваме в задния двор на Европа, вместо да станем ПРЕДНИЯ ДВОР !!! Н.Б.! Н.Б.! ... ... Според мен, Западна Европа вече е бита карта за Глобалния началник, наведена по всички показатели за наведеност - Ист. К., Ковид паспорти и т.н. За пълна победа над Европа остава да бъде победена Източна Европа. Която отказва засега да се наведе по горните показатели. ТОВА ГИ БОЛИ ТЯХ, не Русия. Затова, ще започнат да наливат пари ТУКА. За тях парите са нищо. Те искат КОНТРОЛ. И искат да си го купят, сега чрез играчката 3-М... е..., ми..., да почват? Но, това е процес. Тук е ... Византия. ... Те, ако някой е забелязал, затова НЕ включиха Гърция в проекта... защото... кога плачела еврейската майка? - когато се роди гърче... такива ... работи.. ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дреалист

    10 Юни 2021 22:58ч.

    И, какво предложи президента на най-старата държава в Европа - Радев? Предложи включването в 3-М на ... Гърция... ХА, многоточие, ха-ха! :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • potrebitel

    10 Юни 2021 23:09ч.

    Най хубавите книги написани за Слава Севрюкова са на писателя Христо Нанев.В една от тях цитира точните и думи.Как една сутрин ще осъмнем без Кърджалийски окръг,целият.Без пушка да гръмне,а ЕС щял да остане изненаден и нищо повече.Каквото е провидела,всичко се е сбъднало.Сигурно и Доган,и Карайдъ го знаят това.А г-н Радев наистина ни разправя приказки.В ''инвестор.бг''излезе заглавие как САЩ и ЕС заравяли томаховки и на 15 юни да изчистели несъгласията/от Тръмп/,и да намалят зависимостта от азиатските пазари.САЩ активно се настаняват на континента ни и то агресивно.И чрез ''Три морета'' използвайки сладки думи като ''дигилизация,цифров.,свързаност и т.н.''С чужда пита помен правят.Да се махат и НАТО -то им също.Мирни Балкани и мирен ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ами

    10 Юни 2021 23:15ч.

    Вместо китайска, американска инвазия и прегазване на Европа от американски каубои. Ако ви се харесва! А хунтата на Радев предава бъдещето на децата ни за един пробит долар!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Dimitrov

    11 Юни 2021 4:35ч.

    Радев, не лъжи!!!!!!!!!!!! :Трите морета" е стара мечта на поляците!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Резил

    11 Юни 2021 5:36ч.

    Този толкова ли е глупав или нас прави на глупаци? Затова ли щатите натискат толкоова за това триморие? От любов към младите учени в региона ли? Това дрънкане на оръжиее по границитте на Русия и то ли е за благото на младите учени в региона? История учил ли е този? Не. знае ли, че закллючителната фаза на подготовката за война включва точно иизгражждане на подходящата инфраструктура,, ама не за младите учени, а за младото пушечно месо, дето да се бие до последна капка кръв за нечии интереси! Този и от Плевню по-калпав излезе!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дреалист на 10.06.2021 в 22:54

    11 Юни 2021 5:41ч.

    Драго, да не са те ваксинирани скоро във W DS, с награда "джойнт"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Господин Радев,

    11 Юни 2021 6:38ч.

    Заложете си най-после постовете и главата даже, ако трябва (примери бол в българската история) за доброто на България и българите. Спрете да ни поднесяте залъгалки за дечица от яслите и пратете янките и останалите лъже-партньори to go home. Все пак пред НРБ, за РБ нямам яснота, а не пред господата Столтенберг, Соломон Паси, Александър Йорданов, МитодитУ и любителки на скъпи козметични продукти от полски фришопове, сте полагали клетва. It.'s up to you, да Ви го кажа на ойроатлантически език, белким вденете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба ви Илийца

    11 Юни 2021 6:40ч.

    Янки, ВЪН!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Радев в момента няма никаква алтернатива"

    11 Юни 2021 6:47ч.

    Ъхъ, алтернативата на Радев е бъдещето на България, момко. За което всеки е длъжен да носи отговорност. И за което бъдеще са си положили главите едни момчета като Левски, даскал-Ботйова син, Волов, Каблешков, Бачо Киро и дивизиите "покойници, вий в другиполк минахте" след тях. На чийто фон всякакви радевци сегашни и предишни пет деноминирани гроша не чинят. Бе де ви кОпат такЪви?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За разликите между поляци и българи

    11 Юни 2021 7:55ч.

    Поляците общо взето са пичове. Носят на пиене, веселят се, бият здраво полякините (има защо) , по това си приличаме... Както казват на изток "Наши люде, от Холивуде !"... Обаче има съществени различия, исторически и културни. Полша има славно късно средновековие. В един момент са били империя, стигнала до Москва ! Владели са за кратко Москва , а руските царе и боляри са се крили в манастири на североизток. Полша и Русия са били конкуретни империи за владеенето на огромните земи от Одер до Урал, от Балтика до Черно Море. После съдбъта се завъта в полза на Русия, Полша се спихва, а през 19-ти век става част от Великата Руска Империя. За поляците Русия се превръща в окупатор , докато в същото време за южните славяни Русия е освободител. За българите например генерал Гурко е герой от Освободителната война. За поляците същият генерал Гурко е окупатор и убиец , потушавал полските въстания срещу Руската империя... Такава е историята и тя е факт незаобиколим. Можем да уважаваме поляците за борбения им дух , но не можем да бъдем с поляците в един отбор, когато става дума за Русия. Нашите интереси и полските интереси не съвпадат и няма как да съвпадат. Триморието може чудесно да се вързва на полския манталитет и амбиции. Триморието за нас е като насилственото ни напъхване в Оста през 1940. За лизачите на Козяк, ампутирани от историческа памет , напомням че българското напъхване в Оста беше провал. Българи не воюват срещу руснаци и тази аксиома някой трябва да я обясни на Мустафата. Ако не разбират - толкова по-зле за тях. Присъствието на сила на България в Триморието е гаранция за неговия провал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дреалист

    11 Юни 2021 7:56ч.

    до 05:41, Не, приятелю, никога няма да се ваксинирам за каквото и да е. Но ти благодаря, че не ме замери с опорка, като дрънкане на оръжие на границите на свещената крава Русия или - янки вън, а Китай и Русия - вътре... Значи, хора, които не могат да си представят бъдещето без робовладелци - СА роби. Тролове мазохисти... Даже Китай ни цанят за робовладелец, дето стана като в Северна Корея... Не, мили зомбита, България може и самостоятелно да се развива, само че вие не можете да видите тази опция, защото ви е робско мисленето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зелен чорап от НАТО

    11 Юни 2021 7:59ч.

    Няма алтернатива Льотчика само за тия от неговата секта, ни приемащи, ни предаващи, а нахлузили един зелен чорап върху тиквите си.Електоратът му е само от такива екземпляри. А извънредно любопитен факт е, че Фрогнюз и Дневник, флагманите на Радевата придворна джурналистика, и дума няма за това изказване на техния любим масон, глухи и слепи са за тая конференция, сиреч предпазват гуруто си от благословии като тия тук.Мутри, вън!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дреалист

    11 Юни 2021 8:04ч.

    " Българи не воюват срещу руснаци"... айде бе! Не само воюват, но и ги бият. Учил си само болшевишка история. Но, ти направи избора, който тука се налага - кой искаш да те управлява, след като мразиш САЩ - Русия или Китай?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дреалист

    11 Юни 2021 8:08ч.

    Е, ква алтернатива предлагаш ТИ, с мисленето си, че България не трябва да е РОБ на САЩ, а трябва да е РОБ само на Русия или Китай... ? В робския мозък има само робски алтернативи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • какви морета?

    11 Юни 2021 8:42ч.

    На море, в което падат самолети, не ходят туристи, още по-малко руски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Три морета" е политико-военен съюз срещу Русия

    11 Юни 2021 8:43ч.

    Целта му е с обединените сили на България, Полша, Литва, Латвия и Естония да завладее необятната руска страна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • друид

    11 Юни 2021 9:05ч.

    Обобщение на казаното дотук: Радев, призоваваме те да послушаш народа си, а не началниците и ти като Боко. В противен случай - няма никаква нужда от вас, погребвате отечеството ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Д-р Семов

    11 Юни 2021 9:05ч.

    Колега Дърт Реалист, по ажитацията ви оставаме с подозрението, че са ви отпрали един Пфайзер... Какви "роби" , какви пет долара ? Хората ви обясняват че България се намира на Балканите. До Москва са 1800 км , до Вашингтон са 8000 км. На кой трябва да сме "роби" според вас ? Самостоятелно развитие нямат дори солидни западноевропейски страни, камо ли България с един летящ Миг 29. Нашата БГ политика трябва да е висш пилотаж, лавиране между акулите, опити за извличане на минимални изгоди, докато си възстановим държавата ( армията ). Това под американска окупация не се случва и няма да се случи, посоката е съвършено обратна. Америка ни разгражда държавата и ни прави пограничен бардак. Разтъркайте си очите и спрете с тази русофобия. Русия не е китка за мирисане, но е най-близка до България като корени. Освен това като география. Освен това ни е освободила от турците. Айде хубав ден , че имам визитация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иванка

    11 Юни 2021 9:06ч.

    Великата пророчица Слава казва, че вижда момче с фес в Стара Загора! Че без да пукне и една пушка ще се отнеме територия и забележете, в Брюксел щели да бъдат силно изненадани. Това го е пророкувала докато сме били подчинени на Москва!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Пенчо

    11 Юни 2021 9:10ч.

    Няма страшно, с такива пудели нищо не става, при първия знак от Русия, че ще ядат бой, ще се разпаднат и трите морета и коалиции и т.н. а др. Радев ще скъса ризата и отдолу ще се види червената фланелка с надпис Россия! Хахаха

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дреалист на 11.06.2021 в 07:56

    11 Юни 2021 9:23ч.

    Драго, прочетох ти първият аргумент с прилагателното-съществително"-0порка и спрях нататък. Не ставаш за агент за влияние в медиите. Сложи си в" солницата, оризови зърна", за не почукваш с нея по масата, когато я използваш. Атлантика е влажен. Все" клани-недоклани" ви наемат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    11 Юни 2021 9:28ч.

    RE : Иванка на 11.06.2021 в 09:06 От написано преди, давахте надежда, че имате "библиотека в PC" , но май е с операционна грешка, на ползваната програма. Като в завой на река, и работа със сито, ала "клондайк". - :))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • potrebitel

    11 Юни 2021 9:39ч.

    До Иванка.Слава пророкува само,че една област ще осъмне под турско.Казва,че ще отрежат месо от снагата на Б-я.По мирен начин,значи самите жители могат да поискат това и чрез референдум.Как го разбирате,че няма да пукне пушка-референдум!Българите са малцинство и тя пише,че един ден ще се върнат младите от чужбина и ще направят страната пълни с чифлици,каквото и да значи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зелен чорап от НАТО

    11 Юни 2021 10:08ч.

    До дреалиста.Пич, има едно нещо, което се нарича морал.Радев стана президент с гласовете на русофилите, които провидяха в негово лице своя вожд и учител, главно заради факта, че такъв велик ум като Решетников го бе посочил.А после прати своите избиратели да пасат трева и от пръв русофил стана пръв американофил, което е неточно, понеже не му пука нито за Америка, нито за Русия, най-малко пък за лапнишараните от нашенско.Това е най-съвършеният демагог, измамник, лъжец и властолюбец, родил се по тия земи в последните 60 години. Алтернативи има поне 20 на достойни българи, а ако сме достоен народ, този натовски генерал трябва да се оттече.И историческата мисия на Чалгаря е огромна, защото ако срита Льотчика и оня си остане само с неадекватното БСП, което пред нарушената им Русь избира един зелен чорап, е аут. Понеже дори и Сатаниста Слави, както посочва един, е за предпочитане пред масона Радев. Мутри, вън!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • terrarium

    11 Юни 2021 10:39ч.

    Ха ха ха "На всички ни вече е ясно, че си сключил сделка с краварите" - Сключил я е доста преди да го изберат за президент. Предизборно разиграваха червените и разни други наивници, че е проруски образ, защото го пробута за кандидат другата щатска сачма Корнелия, чийто син е в банката Голдман и Сакс за самореализация. Допълнително от Козяк натиснаха мощно Борисов да не издигне читав кандидат, а отблъскващата избирателите Цецка Цачева. *** Сега Радев е активиран по много важния за САЩ антируски проект "Триморие" и не му остава нищо друго, освен да лъже открито с надеждата, че има насреща си поначало недоверчиво население, а баламурници. Този път обаче и гласуващите за БСП ще бъдат отвратени, а заедно с него и от Корнелия, и от "великата" й лява коалиция. Мисля ще се види още на 11 юли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В същото време от ЕС ни притискат...

    11 Юни 2021 11:48ч.

    От Съвета на Европа настояха България дa позволи ОМО "Илинден". Комитетът отново подчертава необходимостта от приемане на законодателни или други подходящи мерки, които да наложат по-широкообхватно и по-ефективно задължение на Агенцията по вписванията да дава указания на сдруженията за поправка на заявленията и документите им за регистрация, както и да установява всички неточности в заявленията и документите за регистрация, за да помогне на сдруженията да подадат подходящи искания за регистрация. Комитетът отбелязва като положителна стъпка писмото на министъра на правосъдието Герги Стоилов, с което се иска от Агенцията по вписванията да изготви допълнителни методически указания за служителите по регистрацията и насоки за сдруженията, и насърчи властите бързо да изготвят тези документи. Комитетът отбелязва, че повече от 15 години след първото решение по тази група дела редовно се отказва регистрация на сдружения, целящи "постигане на признаването на македонско малцинство", и това изглежда поне отчасти се дължи на по-широк проблем, свързан с неодобрението на техните цели. Комитетът призовава властите да отправят послание на високо равнище към съответните заинтересовани страни и институции за изискванията за изпълнение на тези решения, особено че на такива сдружения не следва да се отказва регистрация или да бъдат подлагани на процедури за прекратяване на основания, оспорвани от Европейския съд по правата на човека, свързани с техните цели. Секретариатът е посочил, че би било полезно да се поясни, че макар тези решения да не пораждат задължение за признаване на група граждани като малцинство, националните власти не могат да отказват регистрация на сдружения или да ги прекратяват с обяснението, че отстояването на определено малцинствено самоопределение прави устава им незаконосъобразен или противоконституционен. Комитетът е решил да възобнови разглеждането на тази група дела на заседание през март догодина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дреалист

    12 Юни 2021 9:43ч.

    Колега Семов, казвате нещо много важно - "Нашата БГ политика трябва да е висш пилотаж". Това предполага наличие на пилот, който и планира действията си спрямо далечни цели, а и ТЕКУЩО взема решения според обстановката. Но, колко ще струва неговото управление, ако предварително е решил ДА НЕ ЗАВИВА на Север? Щото някой на борда мрази севера... Роб на предразсъдаците си. А самостоятелно развитие има ВСЯКА страна, която е решила да го има. "Солидните" според Вас западни държави НЕ СА свободни. Пример - безнаказаното подслушването на Меркел. Дали си близо или далече от някое плашило, е мислене на уплашен човек. Никой не е тръгнал да те завладява. Нито те окупира в момента. На страха очите са големи. Реалността е, че точно сега, имаме ОГРОМНА пространствена и времева свобода за лавиране. И точно това се опитвам да покажа. Но ти няма как да го видиш, ако не се освободиш от страха. И друго, думата "русофоб" обижда и теб и мен..., като елементарен трик за манипулация. Изобщо не ме интересува дали някой харесва или не някоя държава по планетата. Ние тук говорим за България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дреалист

    12 Юни 2021 10:13ч.

    Чорапе, чета те и виждам само омраза, изначална. Че такъв бил Радев, че после коварно се сменил, че масон, някакъв ... ... И ако обобщим, имаме две големи причини за нашите беди, като нищоставане и нищопостигане... Сковаващ страх и ... сковаващата омраза. И двете са предварителни нагласи..., които пречат на възприемането на действителността.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи