Радев: Свиквам КСНС, за да разберем защо не можем да кажем "да" на Северна Македония

Радев: Свиквам КСНС, за да разберем защо не можем да кажем "да" на Северна Македония
Ще свикам Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС), за да обсъдим отношението ни към Северна Македония. Трябва да направим обстоен анализ защо се стигна до това България да не може да каже "да" на членството на Северна Македония в ЕС. Това обяви президентът Румен Радев пред журналисти в Брюксел, където участва в заседанието на Европейския съвет.

 

По думите му, България ще отвори вратата на РСМ само при гаранции и защита на националния ни интерес. "Ако успеем да постигнем едно такова решение, това ще бъде исторически акт, но нека не забравяме, че този процес - и като време, и като резултат, е изцяло в ръцете на страната кандидат.", каза още държавният глава.

Попитан какво мисли за казуса с "гражданството" на премиера Кирил Петков, президентът отговори, че по въпроса има решение на Конституционния съд (КС).

"Днес и прокуратурата обяви отказ за разследване. Какво повече да кажа", отговори Радев.

 

 

Той коментира и темата с газа.

"Азербайджан има пълна готовност, при желание от нашето правителство, в най-скоро време да обсъдят възможността за по-големи количества газ и то на най-добрите цени", обяви президентът.

По думите на Радев европейските лидери все повече оценяват какво означава битовите потребители да бъдат на свободния пазар.

"Виждам, че идеята ядрената енергия да се признава за зелена, набира все по-голяма енергия. Повече от 10 години не е построена нито една базова мощност. Безхаберие. Сега ние берем последствията от начина на управление на енергийната ни система. Цялата порочна практика в енергетиката трябва да бъде преустановена", каза още президентът.

"За нас е важно да имаме физически носител. Това е тази газова връзка между България и Гърция, която я чакаме 10 години. Говорихме с премиера Мицотакис, в понеделник ще е в България да продължим разговорите за нея", заяви Радев.

По време на разговорите в Брюксел, според Радев, станало ясно, че европейските лидери все повече разбират какво означава битовите потребители да са на свободния пазар.

"Цените днес са ужасни. 300 евро на мегават час, а в България е една от най-ниските. Обмисля се как да бъдат защитени битовите потребители от колебанията на цените", обясни президентът.

Относно наложения у нас мораториум върху цените на тока, парното и водата, президентът заяви, че трябва много добро експертно обмисляне.

"Трябва да бъде изцяло в рамките на закона. Трябва да се направи дълбок анализ. Хората трябва да са защитени, но трябва да помислим и за последствията върху пазара", заяви Радев. 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Петров

  16 Дек 2021 19:00ч.

  Фигурантов, много внимавай? Българите сме свикнали политиците да ни лъжат и крадат. Терор, убийсва без съд и присъда, тоталитаризъм, червен социализъм и преврат, глад, студ, режим на ток и вода, инфлация, фалит на банки, борци, приватизация, заменки, олигарси и т.н.... Но, няма политик, който да обърне чувствата на българите към Македония. македония, да която умряха нашите деди, Македония която беше подарена от гошо тарабата в угода на Сталин. Радев, знай, че всеки опит да бъде продадена историята, културата, литературата, вярата и гробовете на дедите ни ще доведе до гражданска война. И, нито Рашков, нито Мустафа ще ни спре...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ха ха ха

  16 Дек 2021 19:09ч.

  Абе ти невменяем ли си бе? Ако северните толкова много искат да влизат някъде, ще изпълнят условията ни и готово - кое е толкова трудно се пита? Ако не, после ще са ни благодарни, че не сме ги пуснали!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мунчо

  16 Дек 2021 19:10ч.

  Въпреки , че много харесвам Президента Радев , абсолютно неясно ми е , защо темата/причината за свикване на КСНС е ,, пачему нЕма "да" на БЮРМ " за начало на преговори за влизане в ЕС. Ми , и на кучетата на село стана ясно защо. Защото БЮРМ НЕ ОТГОВАРЯ НА ВСЯКАКВИ ИЗИСКВАНИЯ - формални , морални , исторически , юридически та дори и граматически. Безсмислен КСНС. Губите си времето с бесмислици , господин Президент. И това само нЕкак си за фасон пред Мустсфата и ония лицемерни мръсници от Брюксел.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • новите началници

  16 Дек 2021 19:23ч.

  Ми щото преврата успя, а преди не беше успял. Външната политика ви куца, г-да! Или ще кажат да, или ще се разпада коалицията. Трети вариант няма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  16 Дек 2021 19:25ч.

  Щом са му нужни толкова хора да му обяснят, нека да му обяснят. Причината е в пропуска на нещо ненаправено, което нито една от неговите пионки няма да направи - осъждане на възродителния процес над българи. Единствено осветляването на злощастните терористични събития, съпътстващи този процес, автентичният разказ за събитията от времето на комунизма, може да помогне на нашите сънародници да осъзнаят своя реален произход. Да помогне и на света да се зарадва от обединението, а не разцеплението, понеже подобно бяха разделени ГДР и ФРГ. И светът се зарадва при падането на Берлинската стена. Това е истински важното, а не членството им и нашето „да“. Когато човек е излъган, освен, да му кажеш истината и да му дадеш възможност да я възприеме, друго не може да направиш. Но онези, които дърпат конците на мастъра на пионките у нас, не искат българи и българи да се обичат и уважават, те ще се успокоят едва когато постигнат тотален разрив и узаконят комунистическото престъпление на възродителния процес, понеже са също комунисти. И тяхната идеология за себеопределение е аналог на възродителните процеси, вървящи с преименуване и създаване на нови самоличности. Щом обичат да самоопределят мъже като жени, защо да не самоопределят българи като нещо различно от българи, то това им е мания. Само не мога да разбера как млион и половина българи изобщо не вдяват какво ги е сполетяло, чрез подставянето на Радев като президент. И защо си мислят, че когато някой е злобен и хейтър, то той е патриот? Нима истинските патриоти някога са били такива?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Трябва ние да излезем от ЕС

  16 Дек 2021 19:32ч.

  Не да се чудим как да набутаме и БЮРМ в него.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мдаа

  16 Дек 2021 19:46ч.

  Стигна се до там ,защото ВМРО БСП и Герб приехе напълно отхвърлената рамкова позиция от европейския съюз .Изглежда че това проясняване на Радев от Брюксел идва след като е изпитал на собствен гръб омразата към българите и е бил заплашен със санкции .Получил е ултиматум Или пада ветото или срещу България ще има съд

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Милор, социален антрополог от село Парамун

  16 Дек 2021 19:50ч.

  "Трябва да направим обстоен анализ защо се стигна до това България да не може да каже "да" на членството на Северна Македония в ЕС" - рекъл президентът Радев. Бай Радев, за тези ти думи ако имах нужната власт, бих ти отпрал генералските пагони и разжалвал в чин старшина. Пет години играеш една главни роли в комедията "От ума си пати". Пет години се срещаш с баю Заев Македонски, скрит от лоши думи хорски. Академици-синекурци ти докладват за безкрайните историчарски ешмедемета с македонските си авери, билюк прасенца-сукалчета и ягънца ометоха в хабилитирани си търбуси. Дискурс водиш с държавници и посланици от всякаква сексуална ориентация, дебатираш на какви ли не срещи - с и без вратовръзки, с и без гащи и т.н. И какво, сега питаш защо се стигна до това България да не може да кумува и каже "да" на сватбата на Македония с ЕС? Нима наистина не знаеш отговора - сттигна се до това да не можем да кажем "да", защото до този момент не ни забравяха да казваме "не". Това вече не е така, нова заповед има отгоре!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  16 Дек 2021 19:50ч.

  на 16.12.2021 в 19:32 Няма място на света, където глобалисткият ред да не действа. Няма политическа система, в която да нямат подставени лица, няма държава, в която едрият бизнес или част от него да не участва в идващия Нов световен ред. Не си мислете, че руснаците стоят настрани. Новият ред има разработен сценарий за различните типове народи, докато всички не станат хомогенно едно. Защото входът е просто корупцията въртре в човешката душа, там е вратата, през която в света навлизат демоните, а упадъкът е повсеместен. Не съществува такъв тип отделяне, за което говориш, единственото отделяне е вече вътрешно, по целия свят има съпротива, има я и в САЩ и Западна Европа. Към този момент най-малко издевателства на глобалистите има в Европа и в постхристиянския свят, а има и големи протести и събуждане на консервативната мисъл. В други уж независими народи, уж вън от ЕС, вече ваксинират насила и ядеш бой на улицата. Не захвърляйте с лека ръка възможностите, които ни дава членството ни в ЕС, по-скоро мислете кого пращаме там.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Потникът - Остап

  16 Дек 2021 19:56ч.

  Добро ченге - Лошо ченге ! Тоя номер го знаем.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  16 Дек 2021 19:59ч.

  Единственият полезен ход, е излизане от ЕС и ще видите как ще се размърдат змиите посред зима! След Британия е наш ред да излезем от този потъващ кораб!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • нема да повтарям!

  16 Дек 2021 20:28ч.

  Много интересно се получи с посещението на Радев в Брюксел! Освен кадрите как влиза в сградата и как, имитирайки Бойко, говори с журналисти, вътре в залата явно или не го познават, или са го отсвирили!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "да разберем защо не можем да кажем "да" на Северна Македония"

  16 Дек 2021 20:39ч.

  Защо, защо, Оруел ви го е казал: " Който владее настоящето, владее миналото, а който владее миналото, владее бъдещето"

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Излизане от ЕС

  16 Дек 2021 20:54ч.

  И аз поддържам идеята за излизане от ЕС, дори ще им направим услуга, защото така няма да се разпаднат. От историята знаем, че където се е включила България, структурата се разпада. Нека да постъпим благородно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Клил Бинтън

  16 Дек 2021 21:07ч.

  Просто Радев търси по-широка подкрепа за пред ЕС!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Идеалист

  16 Дек 2021 21:17ч.

  "Повече от 10 години не е построена нито една базова мощност. Безхаберие."Защото американските работодатели не разрешават! Я, не прави на луд, че не им провеждаш сатанинската политика! |

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тоя ............още ли не е разбрал??????

  16 Дек 2021 21:19ч.

  За Крим знае, че е руски, и не се замисля даже като го питат. ЗаМакедония сега щял да разбере. Просто каквото и да напиша ще ми го изтрият.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Така пита и американската посланичка

  16 Дек 2021 21:27ч.

  Що за капризи, какво ви пречи да пуснете МАкедония. НАТО си иска територията.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • добре, че ви е америсанската посланичка

  16 Дек 2021 21:36ч.

  да има с кого да си измивате ръцете. Може ли нашите политици да са толкова безгръбначни?? Нямам думи. Както и да го плювахте правителството на ГЕРБ не се огъна. Така ще бъде записано в историята - Северна Македония беше присъединена към ЕС по времето на Президента Радев и Премиер Петков. Които още нямали мнение по въпроса. Виж за Крим си знае човекът - научил си е урокът. Там няма шес пет.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • terrarium

  16 Дек 2021 22:17ч.

  Ами не му е ясно на човека за РСМ, млад е, неопитен, не му стигнали и пет години да е държавна глава, да му влезем в положението! Я сега в КСНС Карадаъ да му обясни! Гиди сачма американска!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • след точка първа (асена - ваксинация) следва

  16 Дек 2021 22:37ч.

  точка втора - северна македония. Точка трета - стамбул ще почака, за сега. Дерзайте!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дааа, в Брюксел е бил началникът!

  16 Дек 2021 22:44ч.

  Свиквам КСНС, за да се разберем защо трябва да кажем "да".

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Да се сменим

  16 Дек 2021 22:47ч.

  Нас ни гонят, щот не щем да се ваксинираме, да приемем Истанбулската и т.н., те влизат. Не знам кой ще е по-доволен...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Корнелооо!

  16 Дек 2021 23:03ч.

  Идвай да ни спасяваш! С червените линии...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • до .......21:43

  16 Дек 2021 23:11ч.

  А какво стана с негодниците от БКП? Тия се изпариха и ги отнема. Сега са социалисти. Ако някой има нещо общо с македонската нация, с която днес си трошим главите откъде се пръкна точно БКП имат общо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Сега, докато ни заглавичват

  16 Дек 2021 23:13ч.

  с Македонията, ще ни видят сметката с ваксинацията, въглеродните отпечатъци и Истанбулските джендърии.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ало, ало, нЕма да повтарям

  16 Дек 2021 23:22ч.

  Президент, който не милее за и работи срещу народа си, е най-малкото за ИМПИЙЧМЪНТ, а реално се саморазстреля!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • а реално се саморазстреля!

  16 Дек 2021 23:42ч.

  Виж сега, тоя номер със самозастрелването го владеят хора на честта, офицери с достойнство и прочее. А не фатмаци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Антибиотик

  16 Дек 2021 23:49ч.

  Тоя от къде се взе, от къде довтаса? Сега ли се събуди? Какво има да се разбира? Има решение на парламента! Какво събиране, какво разбиране, какви пет лева? Тоя в тендем с Курнелка наистина ще занулят държавата!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  17 Дек 2021 0:31ч.

  Звучи като извинение и приемане на вина?! Изключително глупаво изказване.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Анонимен робот

  17 Дек 2021 0:34ч.

  Мунчо на 16.12.2021 в 19:10 ...Губите си времето с бесмислици , господин Президент... *** Въобще не го губи, просто си търси извинение!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Клил Бинтън на 16.12.2021 в 21:07 Просто Радев търси по-широка подкрепа за пред ЕС!

  17 Дек 2021 0:51ч.

  Точно! Своята позиция им я каза вчера и тя бе категорична. Така ще игнорира правителството, каквато и да е позицията му.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ддр

  17 Дек 2021 0:54ч.

  До Мунчо на 16.12.2021 в 19:10. Ясно е че има нещо сбъркано в България и българите които харесват Радев. Какво казва той? НИЩО общи приказки като “трябва да се направи дълбок анализ” колк дълбок? Като Хаджиев генчовия нужник или по дълбок. Много е прост президента много е неук и пасва идеални на населението. Жалка родна картинка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • манипулативно заглавие

  17 Дек 2021 1:45ч.

  Гербаджиите след форума на Сега са на път да унищожат и форума на Гласове. А Дачков, кой знае защо, им поддаква...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Няма ли да се намери един, поне един, достоен български офицер,

  17 Дек 2021 8:39ч.

  който да го извика публично на дуел тоя триморецосинергитик?! За честта на България и на българската армия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И за честта

  17 Дек 2021 8:40ч.

  На българската Конституция, която той суспендира, пропуснах да добавя към основанията за дуела.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Въпрос

  17 Дек 2021 9:53ч.

  Да не би да се подготвяш за смяна на позицията в резултат от тази сбирка?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рилски спортист

  17 Дек 2021 13:12ч.

  Въпрос,, точно това прави, той ВЕЧЕ е подготвен за смяна, на сбирката ще пробва да убеди още някои от ДПС и ГЕРБ, другите ВЕЧЕ са навити, особено чалгарите и коалиционизираните продажници.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Васил Петров

  17 Дек 2021 14:32ч.

  Сетила се Мара,да се побара.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи