Радев след среща с Вьоса Османи-Садриу: Бъдещето на Косово е в ЕС

Радев след среща с Вьоса Османи-Садриу: Бъдещето на Косово е в ЕС

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

България ще продължи да работи активно за още по-голяма ангажираност на ЕС със Западните Балкани. Това каза президентът Румен Радев в съвместни изявления на „Дондуков“ 2 с президента на Косово Вьоса Османи-Садриу след срещата им „на четири очи“ и пленарните разговори на официалните делегации. Президентът Османи-Садриу е на официално посещение у нас.

За нас бъдещето на Косово е в ЕС, заяви Радев. Той изтъкна, че страната ни приветства усилията на държавното ръководство и на обществеността в Косово за пълноценната европейска интеграция и всички стъпки за продължаване на реформите, за укрепване на държавните институции, за съдебната реформа, борбата с престъпността и корупцията като ключови за бъдещо членство в ЕС.

Президентът Радев изтъкна, че благодарение на усилията на България през последните месеци има още важни стъпки, предприети от ЕС, в подкрепа на нашия регион. Не само за повишаване на сигурността, а и за преодоляване и смекчаване на енергийната криза и за стимулиране на обществено-икономическото развитие на региона. Очакваме страните от региона на Западните Балкани да докажат в един непрекъснат процес и своята ангажираност с принципите и ценностите на ЕС, като се демонстрира ясна ангажираност с европейските ценности и със спазване на принципите на добросъседство, заяви още президентът Радев.

Източник: БТА

 

 

Коментари

 • Радев тъп ли е или е простак?

  30 Ное 2022 13:15ч.

  В ЕС не може да бъде приета държава, която има спорове със съседите си. Хърватите трябваше да решат спор със Словения, преди да я приемат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тралала

  30 Ное 2022 13:21ч.

  Хърватите не признаха арбитража в полза на Словения, така че още има спор между Хърватия и Словения.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мария ...

  30 Ное 2022 13:25ч.

  Не, американски агент

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Именно

  30 Ное 2022 13:44ч.

  Играе го Райън Рейнолдс...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тралала

  30 Ное 2022 13:19ч.

  Изпълняващият длъжността президент пак се изкашля погрешно. Непризната държава ще влиза в ЕС. Абсолютна президентска марионетка, след първото му избиране човек от инициативния му комитет ме предупреди, че май совите не са това което са и излезе прав.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Брех тия косовки...

  30 Ное 2022 13:30ч.

  Т'ва Дуа Липа, Рита Ора, сега пък и тая кръшна Вьоса... Очаквам с трепет коментара и задкулисните разкрития на звънкия колега Карачибук.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Георги Богданов

  30 Ное 2022 14:30ч.

  Ако бъдещето на Косово е в ЕС, то бъдещето на Радев трябва да е в Косово...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Испания не признава Косово!

  30 Ное 2022 14:36ч.

  Но на Радев не му пука, че държава от ЕС ще трябва да гласува за черните хирурзи и търговци на човешки органи от непризнатата държава Косово да влязат в ЕС!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Радев срещу България, като еничар на САЩ

  30 Ное 2022 15:00ч.

  Кипър, Гърция, Румъния, Словакия и Испания са пет държави в ЕС, които не признават Косово за независима държава. И най-важното - Сърбия, която е кандидат за член на ЕС не я признава! Огромна грешка на България е, че призна Косово и по този начин отвори кутията на пандора за отцепване на части от българската национална територия. Румен Радев повтаря националното предателство на тройната коалиция на Станишев, Симеон Кобурготски, Доган и на външния Калфин, на синекурна чиновническа служба в Брюксел за предателството си. Косово е прецедентът, за обявената независимост на Република Крим, която се присъедини към Руската федерация. По примера на Косово, от Грузия се отцепиха Южна Осетия и Абхазия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Педро

  30 Ное 2022 15:38ч.

  Тоя резидент се има за шеф на президентска република -щат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Веска

  30 Ное 2022 16:23ч.

  Учи в Юридическия факултет на Университета в Прищина, получава бакалавърска степен. През 2005 г. тя получава магистърска степен по право (LLM) от Юридическия факултет на Университета в Питсбърг в Пенсилвания, САЩ, през 2015 г. защитава докторска дисертация в Университета в Питсбърг и получава докторска степен по право (J.S.D.) Не може да не е минала през хамерикански хуниверситет и да стане президент в източните покрайнини на европа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ивайло

  30 Ное 2022 17:08ч.

  Kosovo je Srbija, tako je bilo i takoce biti!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи