Радев: "Промяната" все още има проблеми с познаването на законите в България

Радев: "Промяната" все още има проблеми с познаването на законите в България

Желанието на „Продължаваме Промяната” шефовете на службите за сигурност да не се назначават от държавния глава показа още веднъж, че ръководството на партията все още има проблеми с познаването на законите в България. Това заяви президентът Румен Радев в киоментар пред журналисти.

Вчера Кирил Петков заяви, че от „Продължаваме промяната“ ще внесат за обсъждане в парламента промени преди евентуално да получат втория мандат.

Те предвиждат промени в закона, уреждащ процедурите по избор на председателите на службите за сигурност и главния секретар на МВР, така че изпълнителната власт да може да ги назначава и ръководи ефективно без намесата на президента.
Президентът ще се произнесе днес по внесената оставка на главния секретар на МВР Петър Тодоров след като се запознае подробно с доклада и документацията по казуса. Румен Радев защити служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев по повод исканата му оставка от различни политически сили.

"Как партии могат да искат оставка на служебен министър? Да си направят редовно правителство и тогава да си искат оставки. Министърът много ясно се аргументира какво прави в момента МВР, за да запълни дефицити, налагани в системата с години. Още повече, че сега за първи път МВР тръгва по нов път", изтъкна Радев.

Следващата седмица президентът ще покани на консултации за съставяне на правителство парламентарната група на "Български възход".

"Държавните ръководители на Република Северна Македония трябва да разберат, че пътят към ЕС минава през признаването и уважаването на правата на македонските българи", коментира Радев и снощната стрелба срещу български клуб в Охрид.

"Това е единственият начин гражданите на РСМ наистина да поемат по пътя, по който са заявили, че желаят да вървят. И, разбира се, с уважение към общата ни история и общите исторически корени", допълни държавният глава.

Коментари

  • Ало, натовския генерал, нали ти ни ги натресе тия еничари?

    24 Ное 2022 13:23ч.

    Агент на ЦРУ от 1992 г. И му личи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • болен е, да се маха

    24 Ное 2022 13:42ч.

    Що бе, нали ти ги докара преди година? Да нямаш раздвоение на личността?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    24 Ное 2022 14:14ч.

    "Ако имаме повече министри като Кирил Петков, държавата ще е много по-добре"- РРадев 2021 г!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    24 Ное 2022 14:18ч.

    Не е лошо Радев честно да си каже какво е ставало преди година и половина и защо ги натресе на държавата тези мошеници. Ако му стиска де.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тъпотията е сила

    24 Ное 2022 15:21ч.

    Джемкорп е чутовен скандал по голям от този с КТБ ! С какви хора имаме работа. Какво се случва ? Този пилот с трите небета и трите морета знае ли за това,разбира ли го, осъзнава ли го ? Схваща ли какво се крие и какви са оследиците от тази случка или е в небето над трите морета и не осъзнава , какво се случва на земята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • борба

    24 Ное 2022 14:20ч.

    Генералчето от село Труд,ТИ СИ ВИНОВЕН ЗА СЛУЧВАЩОТО СЕ В БЪЛГАРИЯ, ТЕРИТОРИЯ ПРИЧАЩА НА СЕЛСКА КОЧИНА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Berdan

    24 Ное 2022 14:23ч.

    ДА си дойдем на думата.... какви назначения и уволнения тресат Армията.. някой нещо да знае

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    24 Ное 2022 14:57ч.

    Ако имаме повече министри като Кирил Петков, държавата ще е много по-добре"- РРадев 2021 г! Каза синергиста и основният ръководител на нанглосаксонската кохорта в България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ха ха

    24 Ное 2022 15:30ч.

    Пилота,ако отиде да продава краставици на пазара ще го излъжат ! Лошо,много лошо ! Иначе сигурно е честно момче,но няма представа какво се случва в социума и няма да се научи. Не е подготвен,не разбира и лесно се подвежда. С вяра и доверие не става. Трябват знания и подготовка. И Петко и Кирчо ще го преметнат както си искат. Какво да прави човека, от всякъде лъжци ,бандити,малоумници и некадърници !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    24 Ное 2022 15:46ч.

    Ааааа не, кохортата на червения президент е завършила западни академии... но всичките са с путинолъчка на челото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ха ха

    24 Ное 2022 16:53ч.

    Работата е сбъркана изначално . Не могат да се ориентират в играта. Банкенският артист, горе долу се справя с разни фокуси за които има дарба, но и той се измори доста в лудницата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дидич

    24 Ное 2022 18:44ч.

    Както каза един виден политически анализатор "Българинът търси спасителя. Та в тази връзка Вярно е, презитента подкрепи ПП, но ако толкова не са харесвани и след като се знаеше, че Кирил е излъгал за гражданството си защо 25 процента от тези, които отидоха до урните тогава гласуваха за тях? И да не забравяме Тогава не бяха започнали военните действия в Украйна и обстановката беше по друга. След като започва СВО лъсна цялата непочноност, дебелоглавие и продажност на тия, които дойдоха уж в името на връщането на нормалността. Да не забравяме и позицията им относно Северна Македония.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    25 Ное 2022 11:12ч.

    а това не беше ли неговата харвардска кохорта?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи