Радев: Поредният скеч на премиера. Шкафчето ми е празно, а отношенията ми с бизнеса са различни от неговите

Радев: Поредният скеч на премиера. Шкафчето ми е празно, а отношенията ми с бизнеса са различни от неговите
Вчера гледахме поредния скеч на премиера, който се опита да постави знак за равенство между неговите и моите отношения с бизнеса. Държа да подчертая, че тези отношения са коренно различни. Аз общувам с този бизнес, който произвежда, който изнася и пълни хазната. Но не общувам с този, който я празни със скандални обществени поръчки, където основният диспечер на порциите е премиерът. Така президентът Румен Радев коментира вчерашното изявление на премиера Борисов за отношенията между президент, премиер и бизнес. "Никой бизнесмен не ме е упрекнал в рекет и корупция. Знаете чий PR е ходил всеки месец в офиса на господин Божков, уж за да отказва нещо си. Моето шкафче е празно и аз не режа лентички на прескъпи строителни обекти, които започват да се разпадат още със самото помпозно откриване", допълни Радев.

 

 

Президентът е на посещение във високопланинската база Белмекен, свързано с инициативата "Спортувай с президента".

 

Според него най-важното е, че е имало много млади хора. "Чувството е прекрасно. Пече ни слънце, валя ни дъжд, както се полага в планината. Травми няма, всички се качиха и слязоха успешно", коментира Радев.

 

Той призова да пазим планините си, защото те са извор на здраве. "След като съсипахме сами морето си, виждате, че метастазите на алчността, на злоупотребите вече пълзят и към планината".

 

 

Държавният глава обясни, че с тези думи визира това, което става край Рилските езера. "Багерите не се посвениха да се качат и там. Една красота, която е на милиони години, няма нужда някой тепърва да ни я преоткрива и да ни я показва. Трябва да бъдем непримирими към всички посегателства към нашата природа".

 

Според него личните интереси надделяват над обществените и пред очите на хората най-безсрамно се лее нов бетон, а това трябва да спре.

 

Радев коментира и ситуацията с коронавируса в страната. Той обясни, че го притеснява начинът, по който не се управлява тази пандемия. "Неслучайно призовавах да имаме план за управляемо безопасно излизане от тази криза, това не се случи. Когато не се работи с ясни критерии, а се работи за обслужване на нечии рейтинги, се получава така".

 

 

 

 

 

Коментари

 • Tenax

  04 Юли 2020 15:06ч.

  Очакваме Боко да яхне джипката и да ни разкаже с думи прости, че пачките евро и кюлчетата злато ги е донесъл дронът на Радев. Впрочем, на една от банкнотите и едно от кюлчетата номерата се виждат и не трябва биля и сумнение, че всички спецслужби в Европа са си изяснили произхода им. Разбира се, за каскетурата тоя произход си остава неразгадаема тайна.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 04 Юли 2020 15:08ч.

  Г-н Радев,имате някакво право да кажете тези неща.Но нямате право да си чатите с който и да било още повече с бизнесмени...Чатете си с жена си и децата си и с приятелите си.Всичко друго трябва да става по официален път и в кабинета Ви.Да има паметни записки от срещите за да се знае във времето какво е договаряно и с кого....Това е световна практика и е време и Вие да я приложите.А,що се отнася до обръщението към Вас на ти от Бобоков то това показва неуважение към институциятя а, и към Вас.Колко да сте си близки??На такъв пост всички контакти и познанства трябва да се поставят под въпрос..Ще го разберете веднага,когато не сте президент вече.Хигиена и пак хигиена на контактите.Политиците са самотни хора.....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До предишния

  04 Юли 2020 15:24ч.

  Освен за чатовете напиши нещо и за нощното шкафче на Радев. Защо го подминаваш? Интересно е каво има в чекмеджето.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мдам

  04 Юли 2020 15:36ч.

  Румен Радев не е за политиката. Ама хич. Особено българската политика, която иска здрав гръбнак.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • опаа

  04 Юли 2020 15:59ч.

  до " на 04.07.2020 в 15:08 " относно "Г-н Радев,имате някакво право да кажете тези неща.Но нямате право да си чатите с който и да било още повече с бизнесмени..." Ей, брачед, нищо не си разбрал. Да ти е сладък задника на бацето!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Занимават ни със себе си

  04 Юли 2020 16:04ч.

  Олекват. И все повече си заприличват един на друг. Ако журналистите им мислеха доброто, щяха да ни ги спестят. Така можеше да съхраним някои илюзии. Айде чао!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пламен Станчев

  04 Юли 2020 16:39ч.

  Не мога да разбера едно просто нещо. На банкнотата от шкафчето има сериен номер, т.е. целия необходим реквизит за да се проследи как тя е попаднала там от момента на отпечатването в печатницата до снимката в шкафчето. Аналогично е положението с кюлчетата на които ясно се виждат съответните реквизити. Вярно, не вярно не е интересно. Важно е как се движат тези веществени доказателства. Просто и ясно се намират в материалния свят и всичко е просто и ясно. Нали.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Занимават ни със себе си на 04.07.2020 в 16:04

  04 Юли 2020 16:41ч.

  Ами да! Пачките евро и кюлчетата злато в спалнята на Борисов са табу! За това, как е наебал европейски лидери с двеста, не бива и дума да става! Същото важи и за чатовете му с Божков.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Убийте тиквата

  04 Юли 2020 16:45ч.

  .......

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Шехерезада

  04 Юли 2020 16:45ч.

  "Никой бизнесмен не ме е упрекнал в рекет и корупция. Знаете чий PR е ходил всеки месец в офиса на г-н Божков, уж за да отказва нещо си. Моето шкафче е празно и аз не режа лентички на прескъпи строителни обекти, които започват да се разпадат още със самото помпозно откриване", допълни Радев.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Смърт за българският Хитлер

  04 Юли 2020 16:47ч.

  Нали знаете кой е?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • софиянец

  04 Юли 2020 17:39ч.

  тъй-като Те знаят Кому да плащат, ми е много забавно, когато сблъсканата страна започне за вие срещу официално индоктринираната, смешен плач на второто сдс, четвъртото дпс, 15-тот бсп и т.н., кучките на цру са кучките на цру, въпроса е сценичен, кога трябва да се появи Бикът, кога МАРС и кога първият трбва да си ходи, евала на 80%-та публика..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българин

  04 Юли 2020 17:48ч.

  Дачков ,защо ми триеш коментарите.Преди време изтри коментара за тъй наречения проф,Гечев,който има титла,но няма задълбочени познания по банково финансиране и когато се появи на политическия хоризонт, винаги има фалити на банки.Сега в коментара какво не е вярно-по времето на управлението на Радев липсват постъпления 1000 000 000 лв. в митниците,купиха се непродаваемите автомобили на Гриша Ганчев за 30 000 000лв. и т.н.Може би те обърка,че при внимателно разглеждане на снимките се вижда ,че краката на Борисов висят във въздуха извън леглото и дължината и широчината на съседните пачки не е еднаква.Дачков бъди мъж и обективен журналист.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 04.07.2020 в 15:08

  04 Юли 2020 17:53ч.

  Мона Пица, Вие ли сте? Или Георги хаирсъзина?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Махмут

  04 Юли 2020 18:35ч.

  Достоен президент! Помните ли В Панонски легенди какво пише за триезичниците, които нападат Константин Философ -" И налетяха като врани върху сокол" И сега е същото. Гешевци, Борисовчета, харизановчета налитат като врани около гордия сокол генерал Радев, но напусто. Не се гаси туй що не гасне. Без пачки, без кюлчета, без евтини прокурорски трикове Радев ще ги отнесе както Т-34 немските ТИГРИ някога. Целият нормален българсски народ ,всички ония, които не викат ура за ГЕРБ заради "мазнинките", са твърдо зад Радев.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Браво Радев

  04 Юли 2020 23:17ч.

  Празидентска република кога ? Кога Борисов, министрите му и пр-те му ще лежат в затворите??? БСП не искат да има наказани, защото някой ги държи с нещо. Няма да гласувам за БСП или за който и да било. Бих гласувал за партия на Радев или за президентска република.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Шехуризада

  05 Юли 2020 4:57ч.

  И им го рече....... "Знаете чий PR е ходил всеки месец в офиса на г-н Божков, уж за да отказва нещо си." Какво ли отказва господжата пък всеки месец!!!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Браво Радев на 04.07.2020 в 23:17

  05 Юли 2020 7:04ч.

  "Врагът на моя враг, е и мой враг. " А душа наивна, или манипулативна? Първо да не са на власт, пък после ще видим! А засега въпреки Агентите на герб, Гергов-Добрев-Станишев, само Корни може да го стори.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Що бе?

  05 Юли 2020 8:15ч.

  Шкафче лесно се пълни. Един Фотошоп ти трябва и някой дето разбира. Я каква хубава реклама направиха на Била с жълтата торбичка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Шкафче лесно се пълни. Един Фотошоп ти трябва

  05 Юли 2020 9:08ч.

  Да бе, само че се виждат номерата на една банкнота и на едно кюлче. Проследяването им е въпрос на ден-два, айде да е седмица. След което Гешев ще може тържествено да ни съобщи, че банкнотата е изтеглена от банка Х от лицето У, а кюлчето е закупено от банка ХХ от лицето УУ. Пита се защо Гешев не го прави. Отговорът е прост - защото ще се окаже, че лицата У и УУ наскоро са спечелили крупни обществени поръчки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  05 Юли 2020 10:11ч.

  Каквото и да говори, той не е президент. Или поне аз не знам в конституцията да пише, че президентът и премиерът участват в някакво съревнование. Някой от вас да е чел такова нещо, че властите се съревновават помежду си? Всяка власт има различни правомощия и задължения и да ги сравняваш е все едно да сравняваш ябълки и круши. Може само да кажеш дали се справят добре или не, сравнено с предходни управления или с конституцията. Ние в случая имаме двама кандидати за премиер, като единият сме го избирали, а другият явно си е самовнушил, че е такъв и непрестанно се вживява. Получава се малко като във вица за онзи, който се мислел за ... няма значение. Важното е, че изобщо нямаме президент в момента и ако Радев не иска и не може да разбере длъжността, да вземе да я напусне.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • е все едно да сравняваш ябълки и круши

  05 Юли 2020 10:52ч.

  Несполучливо сравнение, кукурячке! Правилното сравнение е между празно чекмедже и чекмедже, пълно с рушвети. А колко добре се справя Бойко Борисов, наслаждавай се: https://e-vestnik.bg/10557/sofiya-okolovrastnoto-navodneno/ и https://www.facebook.com/SpasiVarna/videos/196106361635870/ и https://www.dnevnik.bg/shimg/zx780_4079256.jpg, съответно 24 и 40 милиона сиромашки гроша на километър.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  05 Юли 2020 11:50ч.

  на 05.07.2020 в 10:52 По повод на чекмеджетата, разпространението на фалшиви новини не е добродетел. Който хвърля кал, няма как да остане чист или да го имаме за чист. Ние не знаем дали това не е постановка, на която дават гласност онези, които са я направили, Борисов отрече за съществуването на пачките и кюлчетата. Аз не смятам, че някога ще разберем истината за тези снимки, защото който е можел да отвори чекмеджето, за да го снима е можел и да го напълни, за да го снима. (очевидно е бил сам в стаята) А ако е искал да няма съмнения, можел е да го отвори лекичко, докато Борисов спи и на същата снимка да се види съдържанието, заедно със спящия премиер. (нямаме такава снимка, което е най-сигурното доказателство, че говорим за монтаж) Политиката не може да се занимава с разпространението на недоказани слухове и компромати за политическия противник. И политици, които го правят, са някакво дъно. Те не могат да говорят за закон и справедливост никога повече, понеже са се дискредитирали с подривна дейност. Телевизията на БСП, когато и да превъртам каналите, все ми се явяват тези чекмеджета. Кой ще гласува за толкова "почтени" заместители на сегашното управление, готови на всякакви компромати, за да оцелеят? Дори снимките да бяха истински, имаме различен тип корупция от двете страни и двата вида е корупция на нравите. Но всички сме видели до какво може да доведе един режим, крепен с методите на тайни служби от типа на едно времешната държавна сигурност. По времето на комунизма не излизаше информация за корумпирани комунисти, т.е., те бяха добри? Има много начини да се върши зло.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • който е можел да отвори чекмеджето, за да го снима е можел и да го напълни, за да го снима

  05 Юли 2020 12:29ч.

  Кукурячке, не позна! Виждат се номерата на една банкнота и на едно кюлче. Проследяването им е въпрос на ден-два, айде да е седмица. След което Гешев ще може тържествено да ни съобщи, че банкнотата е изтеглена от банка Х от лицето У, а кюлчето е закупено от банка ХХ от лицето УУ. Лицата У и УУ се арестуват зрелищно - те или са сложили банкнотата и кюлчето в чекмедженцето на Борисов без негово знание, или са ги дали на трето лице, за да ги сложи там. Пита се защо Гешев не го прави. Отговорът е прост - защото ще се окаже, че лицата У и УУ наскоро са спечелили крупни обществени поръчки или концесии, а банкнотата и кюлчето са се оказали в чекмедженцето на Борисов с негово знание.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • То вярно, че Боко е прост, ама чак толкоз не е. Щото ако беше толкоз прост, щяхте да управлявате вие, не той. И да имате къщи в Барцелона.

  05 Юли 2020 19:59ч.

  Ще държи той по един милион в нощното си шкафче, ще го пази сам с пистолет, пък като заспи пиян, една проститутка наета от Черепа ще снима с телефон. Това са сценки за пред народа, дето още си представя парите в буркани и дюшеци.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  05 Юли 2020 20:15ч.

  на 05.07.2020 в 12:29 Ами добре, аз съм за. Само Гешев ли може да направи такава проверка? Съмнявам се. Който е правил незаконни записи и незаконни снимки, може да спретне и едно незаконно проучване и да ни смае! Но не ми стана ясно откъде произтича увереността ти за "със знанието на Борисов". Този същият евентуален бизнесмен, който уж е давал пачки и кюлчета, може да ги е дал за една две снимки, не може ли? Ако си е имал едно наум да сваля властта и е съблирал козове...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КЪНЧО РАЙЧЕВ ДАЙНОВ

  06 Юли 2020 12:33ч.

  Къде са Нинова и Радев, защо не са на палатки пред министерски съвет, да правят гладна стачка против Гешев и Б. Борисов. ЗАЩО, КОЕ ЧАКАТ ОЩЕ? Ни журналист, ни писател, ни активист, не прави гладна стачка, при тази власт и хора там.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи