Радев: Няма да правя партия. Борисов превръща седем милиона българи в заложници на своята параноя

Радев: Няма да правя партия. Борисов превръща седем милиона българи в заложници на своята параноя
"Министър-председателят превръща седем милиона българи в заложници на своята параноя". Това каза пред журналисти в Карнобат държавният глава Румен Радев. Той заяви, че "делириумът на премиера буди все по-голяма тревога". На въпрос дали усеща по-голяма подкрепа от БСП президентът отговори, че не коментира делата от кухнята на партии, но поясни, че ще използва случая да поздрави Корнелия Нинова за убедителната изборна победа, която само потвърждава нейната последователност и непримиримост да работи така, че БСП да се гради като силна опозиция.

 

"Казвам го не като някакво пристрастие към една или друга партия, а защото е важно за България. Знаем, че без силна и убедителна конструктивна опозиция всяка демокрация се разединява", коментира Радев. Президентът категорично заяви, че няма да създава нов политически проект, тъй като подкрепя всяка партия, която защитава интересите на народа.

 

 

 

"Все повече граждани и организации припознават президента като важен фактор за реалната промяна в страната. И все повече различни партии, сдружения и организации изразяват подкрепа на позициите на президента и на тезите на президента. Аз отдавна съм заявил, че подкрепям всяка организация, партия, движение, чийто приоритет е българският народ, а не тясно партиен интерес. Така ще продължавам да ги подкрепям", заяви Радев.

 

Държавният глава бе в Карнобат по повод празника на града. Той се включи в литийно шествие от храма "Св. Йоан Богослов" до площада "Трети март", където започна празнична програма.

Коментари

  • знаех си

    26 Sep 2020 14:18ч.

    Знаех си и не съм изненадан от позицията на президента. Не му трябва негова партия, той е знаме на колективния здрав разум в България. С това ще го запомним и това е предостатъчно. Той посмя да бъде твърд и непоколебим в позициите си, преди много други, които набраха смелост и се опълчиха на Борисов, едва когато видяха накъде вървят нещата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • подкрепям президента

    26 Sep 2020 14:27ч.

    Веселина Томова с пяна на уста сипе огън и жупел срещу президента, че бил излъгал много хора, че ще прави своя партия. Аз не съм сред излъганите. Винаги съм мислел, че Радев е умен мъж и няма да се занимава с глупости. А до това дали щял да се бори за втори мандат, това си е негова работа. Аз мисля, че той победи още в първия си мандат. Победата е морална, с каквато не може да се похвали нито един български политик до този момент. Даже не мисля, че му е нужен и втори мандат. И с този ще го запомним само с добро. Той беше човекът, който в прав текст, с ясен глас говореше, това, което мисли народът. Слава и чест!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радон Керанов

    26 Sep 2020 14:30ч.

    Каквото и да говори Радев няма никакво значение! Празни брътвежи! Този не разбира ли, че никога няма да управлява България! Ще си остане с празните мечти за служебен кабинет! Тъжна и груба реалност, не е за нежни президентски души с розови сънища за власт!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не чета истерично злобни и каруцарски сайтова

    26 Sep 2020 14:33ч.

    Пияндурата от Варна със самочувствието на Делфийско оракул се чуди как да отклонява ударите срещу тиквата, уж бидейки срещу него. Елементарно. Кой финансира сайтчета й и кои са тези “брилятни” източници на които все се позовава. Тя е по вредна от мисирките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • “Знаме на здравия разум”

    26 Sep 2020 14:44ч.

    Добре казано. Това трябва да бъде президента в този исторически момент, а не “обединител” на нацията. За обединение можем да говорим, едва когато здравият разум е станал доминанта в нашето все още, за съжаление, незряло общество. Тогава България ще има историческа визия и ще върви напред. Но до тогава имаме да извървим дълъг път, защото имам чувството, че сме сбъркали пътя, връщаме се в началото и тръгваме отново, дай Боже по правилния път. Президентът обединител тепърва ще дойде. Всичко по реда си. Нещата узряват бавно, но мисля, че вече сме в правилна посока и имам чуството, че е необратимо. Младите хора на площада ми дават тази увереност и радостта, че все още нищо не е загубено.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • стига глупости, спрете се

    26 Sep 2020 14:51ч.

    Радоне, кой ти е казал, че мечтата на Радев е да управлява България. Той не е комплексар като Борисов. Неговата детска мечта се е сбъднала. Искал е да стане военен пилот, и ето топ пилот и на върха на военната си кариера. От тук нататък той е един от нас. Човек с чувство на дълг пред Родината. За мен това е достатъчна причина да го уважавам завинаги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги

    26 Sep 2020 14:55ч.

    Радев не е казвал, че ще прави своя партия! Това се коментираше от хора, които са имали някаква полза от това. Те се опитваха ако е възможно да насочват действията му чрез внушения според собствените си интереси! Достатъчно е това, че той изразява морала и защитава правата на честните българи, а не на разните мутри, олигарси и всякакви подмазвачи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Г-жа Веселина Томова се излага

    26 Sep 2020 14:59ч.

    с глупостите, които пише против всички, също и с факта, че се кара с когото й падне. Не разбирам това поведение, по-добре да се скрие някъде. Жалко, че подвежда толкова хора! Айде, мадам, чао!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Същото се отнася и за

    26 Sep 2020 15:01ч.

    Кеворкян - не знае къде му е главата! Истинският журналист трябва да има теза, т.е. това така, това иначе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бъдете търпеливи и нееотстъпчиви

    26 Sep 2020 15:08ч.

    На тая лудата кукундела от Варна не бива да се обръща внимание. Тя ту се подиграва с “льотчика”, ту пък има претенции към него, като не става нейната. В главата и са само шмайзери и автомати. Нещата не стават така. Пътят, който трябва да се извърви не е революционен. Протестът според мен има огромен успех. Той събуди една нова сила - здравият разум на българина. Като отминат първичните емоции и простотиите с палатковите лагери и битаци, замерянето с кулинарни продукти, плажуването и хвърлянето на каскети, накрая остава непреклонната воля на значителна част от българския народ, България да поеме по пътя на реалната демокрация. Протестът показа, че тази воля е налице и има енергия за реализация на тези цели. От тук нататък следва пълна мобилизация за недопускане на изборни фалшификации, независимо кога ще бъдат следващите избори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    26 Sep 2020 15:41ч.

    всеки умен в бг това го е знаел отъ първиъ момент. bg е наводнена съ политолого-социолого алабалистикъ която докара обштеството до чиста шизофриниъ. газим до шиъ въ простотиъ,некултурие и просташко поведение.бг социумъ е кошмарен. моътъ "хипотенузъ" е чи г-н Радев ни бъзикъ и баламасвъ: господин путкин му е поръчъл дъ свикъ под пъртийно знаме bg пролетариатъ отъ сееелене и дъ ръзкатаеи мамицътъ нъ bg харизмътъ. сърп и чук ште си я кръсти партиятъ Президентинъни:така билъ предсмъртно пророкувълъ вангелия bg умницътъ.ние сееелнете не мое дъ ни преметнът неъкви льотчици.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Както иска, но

    26 Sep 2020 17:20ч.

    Защо тогава не бъде изчистена Българската Социалистическа Партия ? Станишевците ли пак ще управляват. Няма да успеете да излъжете народа пак...на пук на всичко ще гласува за Слави и Бойко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    26 Sep 2020 19:13ч.

    На Радев нещо не му излиза логиката, от една страна той говори за нуждата от управляващи и опозиция, от друга страна брои седем милиона души като хора от ЕДНА партия, при това задължително опозиционна??? Само че няма такава партия, освен онази, на която Радев си въобразява, че е лидер. Но в неговите представи опозиция за него самия няма! Ако смяташ, че трябва да има управляващи и опозиция, то остави управляващите на мира да си управляват, а ти си гледай опозиционния вот, който далеч не е седем милиона. Вече почти не са останали почитатели на Радев, който трудно може да бъде измит от авторитарния си подход, в който се писа лидер и на хора, които не могат да го понасят, част от които са гласували за него, без да знаят, че ще нападне демокрацията. Радвам се, че не съм от тях, спаси ме практиката никога да не гласувам в ляво. (такова, каквото е, с тази идеология)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хехе

    26 Sep 2020 20:56ч.

    Този комплексиран човечец започна да говори в трето лице, единствено число за себе си. И къде ги вижда пРезидентът тези "...все повече граждани и организации... партии, сдружения", които го припознават като важен фактор за реалната промяна в страната и изразяват подкрепа на позициите и тезите му?! ПротестЪрите, които амбицира, да сеят омраза, тормоз и неуважение към труда на другите граждани, задкулисието от криминални мутри и мутреси, и политическите стари креатури са неговите подръжници. ПротестЪрите стават все по-малко, а освиркващите го и искащи неговата оставка - все повече. Това е закономерно, като се има впредвид, че "който сее вятър, жъне бури". Това изплаши съветниците около Разединителят. Затова замисленият политически проект в президентството още преди година минава в план Б - за издигане на кандидатурата му за втори мандат. Гражданите със самостоятелно и критично мислене, които не може да излъже този демагог и словоблудстващ фигурант, стават все повече. А задкулисието му от съветници да не забравят, че "КОГАТО СЕ ЗАДАВА БУРЯ, НЯКОИ СТРОЯТ СТЕНИ, ДРУГИ – ВЯТЪРНИ МЕЛНИЦИ"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • на учение с американската посланичка - хлъц!

    26 Sep 2020 22:32ч.

    Човека е тъп и му личи. Досега само общи приказки от него - вече колко години. Кукловодите нещо не им върви на "лица". Радан Кънев, Христо Иванов, ей тоя и подобни. Меди се справи доста по-добре - първо кози с Царо, след това с ББ и играта е негова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи