Радев: Независимата държава не може да съществува без силна и боеспособна армия

Радев: Независимата държава не може да съществува без силна и боеспособна армия

Поздравление на президента и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили по случай 6 май

"Уважаеми сънародници, на светлия християнски празник Гергьовден нашият народ засвидетелства своята признателност към Българската армия. Припомняме си славата на българското оръжие и скланяме глави пред загиналите за нашата свобода и независимост". Така започва поздравлението на президента Румен Радев по случай 6 май - Денят на храбростта и празникът на Българската армия. 

"Политиците често оставаме длъжници на българските военнослужещи. Обществото ни обаче винаги е отмервало всекиму заслуженото. Ето защо Денят на Българската армия е сред най-старите и обичани празници в националния ни календар", продължава приветствието. 

"Въпреки предизвикателствата, пред които ежедневно се изправят, нашите мъже и жени в униформа продължават последователно и отговорно да изпълняват своите задачи. Българските военнослужещи не само защитават границите на Отечеството, със своя професионализъм и всеотдайност те пазят честта на Родината. Гарантират мира и спокойствието на всички нас.

Българският войник многократно е доказвал качествата си и в дни на изпитания винаги е бил надеждна опора на държавността ни. Събитията от последните месеци показват, че ефективната отбрана е немислима без високи технологии, а модернизацията на Българската армия е все по-наложителна и без алтернатива. Историята ни учи, че независима държава не може да съществува без силна и боеспособна армия", продължава президентът.

"Нека Свети Георги Победоносец дава сили на българските воини и закриля България! Честит празник!", завършва президентът Румен Радев. 

 

Източник: NOVA

 

 

 

 

Коментари

  • Малко история

    06 Май 2022 9:15ч.

    През 1936 год. в Лондон се провежда среща и парад на участващи ветерани от пПървата световна война.Поканен е и ген.Георги Вазов/брат на Иван Вазов/. На парада фелдмаршал лорд Милд командва"Свалете знамената!Минава ген.Вазов,победителя от Дойран".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Затова пък т.н. 'сър' У. Чърчил, прочут човекомразец с благородническа титла,

    06 Май 2022 10:34ч.

    който е наблюдавал битката при Дойран на живо, но отстрани, защото не е бил 'прост' войник, като 35 000 им жертви в нея, е заредил сърцето си с доживотна българо-омраза, която е изразил най-красноречиво в призива си към британските летци на изстребители преди нападението им на София...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    06 Май 2022 9:16ч.

    Главнокомандващият да ни обясни как нато унищожи БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ. Няма за му честитя празника, както и на измислените ни генерачета, мисля си че само малцина от тях са истински генерали. Наистина, по-добре днес да си спомним за българските военни, които са обичали страната и са направили необходимото, за да я защитят, без да чакат този и онзи да го направи отвън.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Истинските български генерали

    06 Май 2022 10:16ч.

    не виреят в наемническата ни натовска армия. Затова уволниха истинския генерал Шивиков. Само подлеци, охлюви и натовски паркетни генералчета и адмиралчета се фръцкат и правят на голямата работа. Клоуни! Готови са да убият във война своите подчинени офицери и войници/матроси, за да получат похвала от нато.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сега малко сравнение

    06 Май 2022 9:18ч.

    Един друг,сегашен генерал/без да е участвал в бойни действия/ излиза пред протест със свит юмрук и командва"Мутри!Вън!".Известен със изпълнение на салта и превратаджийски прийоми и най-вече резидент на чужда държава.За срам и....главнокомандващ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • helleborus

    06 Май 2022 9:32ч.

    Радев дойде на крилете на протест, който шушнеше на българската полиция да напусне постовете си. Освен това доктрината, която най-бързо разглобява държавността по света е соросоидната, а той определено е свързан с този нов болшевишки интернационал. Радев пръв извика, че македонците трябва да се запишат в Конституцията си като отделен етнос от нашия. Предател в пагон е за подигравка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ето този хейт

    06 Май 2022 9:41ч.

    ще ни унищожи, не външните ни врагове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не му вярвам вече

    06 Май 2022 10:05ч.

    на този генерал –президент ......сред синергията и след като натресе на българите кирчовци и кокорковци .........не му вярвам!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ефективната отбрана е немислима като част от анакондата нАТО (САЩ),

    06 Май 2022 10:11ч.

    която е хищник и най-гнусната змия на планетата. Къде е родолюбивият дух на българския войник, който днес се надъхва да бъде част от змията за избиване на своите православни братя в Русия? Къде е модернизираната сухопътна армия, без която ефективните ВВС са безсмислени? Защо се хвърлят народни пари за още и още самолети на картинка????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майна

    06 Май 2022 10:21ч.

    Стига с тия тъпи клишета - България има икономика, колкото един малък американски град, а Русийката, която се хвали, че имала територия от 1/6 от земного кълбо има икономика по-малка от тая на Лондон.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е и какво от това (което не е вярно)?

    06 Май 2022 10:44ч.

    Важно е Бог на кого помага, а не каква икономика има. През ноември-декември 1941 г. Бог застана на страната на СССР и спусна студ в подмосковието, такъв какъвто не е имало в последните 100 години, който се оказа опустошителен за германските фашисти!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майна

    06 Май 2022 11:25ч.

    Е, сега пък бог докара Путин на власт за да унищожи Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи