Радев: Летецът-изтребител залага живота си в името на България, а в политиката често залагат България заради лично облагодетелстване

Радев: Летецът-изтребител залага живота си в името на България, а в политиката често залагат България заради лично облагодетелстване

Летецът-изтребител преди всяко излитане залага живота си и благоденствието на своето семейство в името на България. За съжаление, невинаги това се отнася за други сфери – най-вече за политиката. Често сме свидетели на точно обратната нагласа - да заложиш цяла България заради своето лично облагодетелстване, коментира президентът. "Ето това е силата на авиацията", заяви президентът Румен Радев по време на честването на Международния ден на авиацията и космонавтиката и 45-годишнината от полета на първия български космонавт Георги Иванов. Събитието бе организирано вчера от Военновъздушните сили (ВВС), Института за космически изследвания и технологии към Българската академия на науките (БАН) и фондация „Български ВВС“.

Авиацията и космонавтиката изискват ангажираност и от държавното ръководство, и от цялото ни общество, ако искаме България да има достойно бъдеще, каза държавният глава.

Общото между авиацията и Космоса е моралната сила, устремът, всеотдайността на хората в авиацията и космонавтиката. Тяхната всеотдайност и неутолима жажда да предизвикват себе си, технологиите, собствените си възможности, да търсят новото, готовността да жертват себе си, за да върви човечеството напред, заяви Радев.

Летецът-изтребител преди всяко излитане залага живота си и благоденствието на своето семейство в името на България. За съжаление, не винаги това се отнася за други сфери – най-вече за политиката. Често сме свидетели на точно обратната нагласа - да заложиш цяла България заради своето лично облагодетелстване, коментира президентът. "Ето това е силата на авиацията", каза той. Тази морална сила трябва да я развиваме в младите хора. Имаме нужда от точно тази нагласа във всички сфери, за да успее България, добави Радев.

Отдавна апелирам, че са нужни аварийни мерки за привличане на способни хора с качества във Въоръжените сили и тяхното задържане. Авиацията и космонавтиката изискват най-доброто като човешки ресурс, каза Радев.

Това е само първата стъпка, каза президентът по повод заявката за 30 % нарастване на възнаграждението на военнослужещите.

В момента прогресират държавите, които успяват по най-добрия начин да използват информацията от Космоса, има изобилие от информация, посочи Радев. Когато през есента на 2020 г. се отвори прозорецът за обществено обсъждане на Плана за възстановяване и устойчивост, видях, че няма някои базови неща за нашето бъдещо развитие. Нямаше космически център. Привлякох полк. Панев Пенев и проф. Желев и с капацитета на президентството създадохме идеен проект за Център за наблюдение, координация и управление от Космоса, каза държавният глава, но обясни, че редовните правителства не са съдействали и са орязали функционалността. „Не правя никаква политическа пропаганда, просто казвам какво се случва, когато няма приемственост“, добави Радев. Сигурен съм, че този център ще го направим, каза още той.

Според него, който владее небето и Космоса, ще бъде безапелационен лидер на бъдещето. Без авиация и Космос няма сигурност и суверенитет, заяви Румен Радев.

По думите му авиацията и космонавтиката са преди всичко дух, традиции и чест. Българските Военновъздушните сили (ВВС) са школа по мъжество, родолюбие и държавническо отношение. Моята ценностна система съм я изковал много преди да вляза в президентската институция, изковал съм я в българските ВВС, заяви държавният глава.

Историята винаги помни първите, заради това завинаги в мен ще има място за тези, които проправиха пътя на България към Космоса – нашите учени още преди 52 години основаха българската научна програма. България в момента е водеща страна в производството на макро и мини сателити, посочи Радев.

Историческият полет на „Союз-33“ остава непреходно във времето вдъхновение, донесло гордост и самочувствие на поколения България, каза президентът и добави, че е сигурен, че ще дойде времето, в което ще имаме следващи космонавти. „Аз съм сигурен, че ни очаква в непосредствено бъдеще времето, в което ще има летателни апарати, за които няма да има предел. Ще летят и в стратосферата, и в открития Космос в един полет“, каза Радев.

Авиацията и космонавтиката са носители на гордостта на нацията и израз на нашето ниво на амбиции къде искаме да позиционираме нашата нация по отношение на човешкия прогрес и по отношение на бъдещето, заяви държавният глава.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Кого защитава с "изтребване", летеца

    13 Апр 2024 8:45ч.

    , на гърба на окупирания си данъкоплатец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПЪТЯ НА КОПРИНКАТА

    13 Апр 2024 11:58ч.

    Това за летеца - изтребител , че се жертва е вярно. Но ако президента визира себе си , то трябва да даде най- сетне обяснение на народа какво общо има с ПЪТЯ НА КОПРИНКАТА , а не да се спотаява като мишок !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    13 Апр 2024 13:17ч.

    На 17 април се навършват 80 години от гибелта на 6 - ма летци изтребители в небето на Родината : подпоручик Веселин Рачев, поручик Христо Арнаудов, поручик Димитър Попов , подофицер Атанас Кръстев, поручик Любен Кондаков и подпоручик Иван Стефанов ! Те загинаха без да предполагат, че един ден група безродници ще слугуват на реалните ни врагове !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Пут Ин

    13 Апр 2024 14:58ч.

    Окупирания за 3 г. 7 пъти прави избори. А границите отворени. По време на вашия соц шефа на КГБ в София щеше веднага да нареди правителство, а границите в бяха затворени и се стреляше на месо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Пут Ин

    13 Апр 2024 15:11ч.

    И пия от заран.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маймуната Дарвин

    13 Апр 2024 8:51ч.

    Летеца изтребител си е най-обикновен наемник. Радев се е клел да даде живота си за Народна Република България и след време върху погиналата Народна Република се е клел в НАТО. Той така е направил и с жените си в живота. Клел се във вярност в едната си съпруга а после и в другата. Думи за чест и достойнство в устата на нечестен човек. Празнодумец !!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Триморски Господар

    13 Апр 2024 9:25ч.

    Също вашият Радеф едно говори други ги върши. Онзи ден за кирливи 200 милиона (дето ще ги налапат ДПС & БОКО) се съгласи да се фасилитизира инфраструктурата ви за война на територията ви. Наш кучи син! Триморец! Натовски генерал! Баща на ППДБ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • в 9:25 ч.

    13 Апр 2024 13:39ч.

    вече бях препила и лукът ми загоря, простете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • в 15:02

    13 Апр 2024 15:13ч.

    лукът ми замириса, простете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    13 Апр 2024 9:02ч.

    Айде моля ти се...ти си основният виновник и първопричина за това състояние...цереушки агент

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    13 Апр 2024 16:19ч.

    Човек остава с впечатлението, че проблемите на България започват и свършват с президента. Евала на интелекта като почнеш от герб, минеш през възраждане и стигнеш да БСП - все президента бърка благоденствието на нацията. Аз на тйу му викам кретени, пък ви си се разпознавайте кой от кои е 🤡

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да припомня

    13 Апр 2024 9:11ч.

    Г-н Президент, лозето не иска молитва,а мотика!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    13 Апр 2024 9:26ч.

    Ти си толкова гнусен лицемер, че като те видя някъде ми иде да те изтрия!!! 👎🏻

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наумче

    13 Апр 2024 13:14ч.

    Почитувана Госпожа рукола Z, Ви го претставуваме Livuron Forte додаток во исхраната ко придонесува за поддршка на нормалната функциа на црниот дроб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логото

    13 Апр 2024 9:39ч.

    Да благодарим на братския СССР, че имаме двама космонавти, с които да се гордеем. Както и на високоманеврените съветски изтребители, благодарение на които някои наши летци-изтребители успяха да станат ненадминати майстори на летенето.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо

    13 Апр 2024 10:14ч.

    И този човек сме готови да омаскарим . Какво като е натовски генерал, много по- уравновесен е от други, които уж бяха възпитаници на Московска академия. А всъщност изплуваха и тези от Лвовския институт. Не всички , учили в САЩ са предатели, макар че примери много. Този си е направил изводите, докосвайки се до мръсното. Пази се и дано пази и България ! Ония не стихват с мераците си да полазят по нашите земи и да се разположат тук, но все още се търпят. Представете си, ако начело вместо Радев е един Тагаренко ...какво щеше да е !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо си наивен/наивна

    13 Апр 2024 16:39ч.

    и сравняваш пълен догоре селски нужник с пълна догоре помийна яма. Казваш, да не омаскаряваме помийната яма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПВО

    13 Апр 2024 10:30ч.

    На кой му пука какво казват натовските шапкари и "професионалисти" ? Датата си е дата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    13 Апр 2024 10:57ч.

    И нека подгряването да започне сега!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • лицемер

    13 Апр 2024 11:00ч.

    Ти Радев е ясно от кои си. Много пъти до сега го доказа. Кой те застави да пласираш крадците българофоби Кирчо и Кокорчо, кажи си кой и срещу какво?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Плевнелиев, кажи си кой и срещу какво?

    13 Апр 2024 13:44ч.

    С номинацията на М.Попова за вицепрезидент, ГЕРБ се опитаха да вкарат някакъв мъжкарски елемент в президентската двойка. Опитът се оказа неуспешен. Няма сила, която да опази тоя левак - ПОСТАВЕНИЯТ Плевнелиев от собствената му инфантилност и автентична тъпота...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Та дали

    13 Апр 2024 11:32ч.

    им пишеше на челото на Кирчовци и Кокорчовци, че са предатели??не ги ли посрещнахме с радост мнозинството българи като "спасители" , слушайки лъжливите им приказки?! Та ние,българите, ако сме прекалено доверчиви, никой не ни е виновен! Така като ни поизлъжат един-два пъти, ще си научим урока, за съжаление, макар и късно...Умната на изборите, вече всичко стана ясно, крайно време е!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ала Бала Юмрук

    13 Апр 2024 15:23ч.

    Кого изиграха ала бала мошетата с фалшивата декларация за гражданство на Кирчо? И на чий хафторитет стъпиха за изборите след това, а си и го признават на записа? Поизлъгали са 10% заедно с ДБ, ала бала с флашките и всичко останало е плод на Радевото лицемерие триморско. Има виновен и сме си научили урока, а марионетките ви свършват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    13 Апр 2024 15:42ч.

    Форумец "Ала Бала Юмрук" - ти си любознателен велосипедист, разтропан ми дохождаш, крайно време е - ще се справиш, не се тревожи. Но, я ми кажи, за да не се притеснявам за тебе всеки ден, ходиш ли си редовно по голяма нужда, а???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ала Бала Юмрук

    13 Апр 2024 17:16ч.

    Зини и ще разбереш, хъмче.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Кук

    13 Апр 2024 11:40ч.

    Какво, като е натовски генерал? Ами всички тези, които го упрекват за това, са граждани на натовска държава! Е, и? Всички летци-изтребители, които през войната са защитавали София от англо-американските бомбардировки, са били военни в държава-съюзник на хитлеристка и нацистка Германия. Е, и?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Е, и?

    13 Апр 2024 21:11ч.

    Какво искаш да кажеш? Да не би да казваш, че за еб@но дупе цяр няма? Еб@ни сме от политици като Радев през ВСВ, а летците ни са умирали заради такива като него; еб@ни ще бъдем и в нАТО, начело на такива като военния клетвопрестъпник от 1982 г. - натовският фукльо и триморски пингвин, - и всичко е наред за убийците от нАТО, а летци като майор Терзиев ще умират свалени от нАТО (САЩ), докато българският офицер Манчев ще се "застреля" в Черничево, защото нещо попречил на сащисаните американци, нападнали българско предприятие, натовците скапани...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всичко което трябва да знаете

    13 Апр 2024 12:04ч.

    Мъжете от 25 до 55 години, през социализмът, преди 35 години, взимаха минимум 300 лева при 10 пъти по-ниски цени. Тоест заплатите им бяха минимум 3000 сегашни лева. ЗАЩО СТЯГАХМЕ КОЛАНИТЕ? За да може хората от ДС и БКП - живковата номенклатура да станат милионери и милиардери в долари. Тогава работниците получаваха 100 000 нови автомобила и 100 000 нови жилища на година, сега нула, и нула от работниците ходят на курорт - тогава 60%, толкова бе и средната класа, сега средната класа е 6%. От как сме в ЕС, инфлацията е 95%, а растежът е 85%, тоест деградираме. МАФИЯТА МОЖЕ ДА СЕ УНИЩОЖИ САМО С ГОЛЕМИ ДАНЪЦИ И ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ - С АДЕКВАТНИ РАБОТНИЧЕСКИ ПРОФСЪЮЗИ - АДВОКАТИТЕ НА РАБОТНИЧЕСКАТА КЛАСА. радев се заобикаля с неолиберали - искащи ниски пенсии и ниски заплати

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Летецът-изтребител преди всяко излитане залага живота си и благоденствието на своето семейство в името на България

    13 Апр 2024 12:27ч.

    Затова ли съсипаха авиацията, за да не се налага?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    13 Апр 2024 12:46ч.

    А че се сетих, тоя пилот изтребител на САЩ, нали обяви радостно, че създаваме генетична банка в България, гледайте какво се случва: https://www.youtube.com/watch?v=HI1fdcuKdwA

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Димо

    13 Апр 2024 13:16ч.

    Грани рукола Z, нещо сте раздразнена, заради лични проблеми картинката на деня ви е кристално неясна. Проблемът е в това, че сте доста преуморена, което пречи на нормалния ход на изявите ви. Би било добре, ако се погрижите за физическото и емоционалното си равновесие. Възрастна жена сте, все пак. В здравословен аспект бъдете по_внимателна, тъй като периодът предразполага към чернодробни проблеми...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да повторим за идиот Димо

    13 Апр 2024 21:17ч.

    Д-р Георги Тодоров: Българите може да са опитни зайчета в геномен проект https://www.youtube.com/watch?v=HI1fdcuKdwA

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    13 Апр 2024 14:02ч.

    Деня 12.04. принадлежи на усмихнатия ГАГАРИН и всички онези които бяха причината полетът му да се случи.Авиацията е Устрем и могъщество,школа на доверието между членовете и-президенте. Няма лошо,да празнувате днес.Въпросът е,че Авиацията я няма.Старите лаври са хубаво нещо,само когато традициите продължават и днес,днес продължението липсва,хубаво е да се замислиш над това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    13 Апр 2024 14:18ч.

    Най подлата му лъжа и мерзост е че се присмя на пръскането с химикали в небето на България... Сега когато българите ежедневно биват пръскани и третирани като напаст в собствената си родина, вече на никой не му е смешно, така са насолени че не знаят на кой свят се намират, камоли да погледнат към небето и да видят как ги пръскат, партньорите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Taka e

    13 Апр 2024 14:51ч.

    Този въпрос мъчи цяла България. Къде е заровено кучето в действителност? Стоил Рошкев от бившата БСТВ и Дмитро Кулеба са близнаци, братя. Това установи след детайлно проучване Експертът Госпожа Павлова, Топ коментатор в бившата БСТВ. И изкрещя неистово импийчмънт на радев. Госпожа Нинова ПРЕЗИДЕНТ. Калоян Методиев деликатно се почеса отзад, глистите го мъчеха ужасно тези дни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обективно

    13 Апр 2024 20:57ч.

    Държат в тайна експеримент за геоинженерство чрез пръскане на солни кристали в атмосферата >>>>>>> https://obektivno.bg/darzhat-v-tajna-eksperiment-za-geoinzhenerstvo-chrez-praskane-na-solni-kristali-v-atmosferata/ >>>>>>>>> В България започнаха тестове с пръскане на сребърен йодид в атмосферата за предизвикване на изкуствен дъжд >>>>>>>> https://obektivno.bg/v-balgariya-zapochnaha-testove-s-praskane-na-srebaren-jodid-v-atmosferata-za-predizvikvane-na-izkustven-dazhd/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тука е пълно

    13 Апр 2024 15:00ч.

    С фатмаци и дърти комунета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    13 Апр 2024 15:15ч.

    простете, но повече ме интересува, какво стана с нашите F16, дали вече са готови за доставка на братска Украйна? Да помогнем на братята ни там, като им подарим наште самолети! Украинците завинаги ще са благодарни за безкористната ни любов към тях. Така трябва и ще бъде! Но, по темата. Майката на Иво МОЧА Инджев е била шеф в ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ за проследяване на инакомислещите. Мерси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    13 Апр 2024 16:34ч.

    Слуша какво ще ти кажа ...не.пиши под други никове, че ip -то ти не е неприкосновенно...ти от троловете на Посолството ли си, бе мишок?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 45 години от полета на Георги Иванов - първият български космонавт

    13 Апр 2024 15:05ч.

    45 години от полета на Георги Иванов - първият български космонавт https://pogled.info/avtorski/Hristo-Georgiev/poletat-na-georgi-ivanov-ot-vatreshnata-strana-na-tainite.167721 Полетът на Георги Иванов - от вътрешната страна на тайните Дата 03.04.2024 94048 Христо Георгиев

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Снимката в бившия ЦДНА е много показателна

    13 Апр 2024 15:14ч.

    Снимани са само майкопродавците на Галя от Посолството и една мадама с понижена социална отговорност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В 15:14,

    13 Апр 2024 15:25ч.

    на село, засвирихме на кавал, на дудук. Чобаните ни дадоха с радост. Свежо е. В барата ни се появи паламуд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    13 Апр 2024 15:41ч.

    Големи, но празни приказки, г-н Радев. Вие като държавен глава, генерал и главнокомандващ, какво направихте, за да защитите България от националните предатели? Защото ако аз бях на ваше място - веднага след като 5кови кликата му се похвалиха, че от едно чуждо посолство им редят назначенията - и то на службите за сигурност, а после когато записът изтече, не само, че не отрекоха, но дори нагло се хвалеха с измяната си, щях да вдигна армията, например заедно с ген. Шивиков, да изловя цялата пасмина и да ги изправя до стената !!!! А на американският посланик да дам точно 24 часа да се измете от България доброволно, освен ако не иска да стигне до границата с ритници !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван Спиридонов

    13 Апр 2024 15:54ч.

    Някой чувал ли е политик от ПП-ДБ, ГЕРБ-ДПС, ИТН и т.н. да казва "Да живее България", "България над всичко", "Обичам родината си" или нещо подобно? Аз не съм. Чудя как ще ни оправят такива?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дебнещ

    13 Апр 2024 16:08ч.

    Много хора се подлъгаха да гласуват за втори път за продажния зелен чорап. Това е ролята на политиците, кукли на конци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фирма на президентския съветник Пламен Узунов печели съмнителен търг за 100 бона в Дупница

    13 Апр 2024 16:09ч.

    Остава мистерия, защо охранители от Пловдив са поканени да пазят общинските обекти в града Фирма на президентския съветник Пламен Узунов печели съмнителен търг за 100 бона в Дупница Прословутият „Път на Копринката“, с който израз се означават корупционните практики, опря и до Дупница. Пловдивска охранителна фирма, зад която стоят приятели на президентския съветник Пламен Узунов, поема охраната на общинските обекти – детска градина, парк „Рила“, сградата на кметството, гробищния парк, автогарата и др.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Прогресът" в масонския стил на Радев е дело на дявола

    13 Апр 2024 20:46ч.

    А масонът Румен Радев - "в синергия с дневния ред на САЩ", както сам се похвали, е негов верен слуга от църквата на Луцифер. Има такава църква в Бостън, САЩ, основана от папата на Сатаната - Албърт Пайк, - учител на друг български масон - Съби Стойков Попович, известен и като Георги Сава Раковски. Да не забравяме, че САЩ е масонска държава, във всяко едно отношение, тоет, САЩ по същество е антихристиянска държава, независимо и от християнските секти в САЩ, които са като гарнитура към сатанинската държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един Радев

    13 Апр 2024 23:11ч.

    остана, сега и него се опитват анонимно да окепазят. Бил виновен за лъжците...А кой от нас тогава се сети що за птици са тия и че лъжат най-безпардонно и да бие камбаната? Или всички възторжено повярвахме в "месиите"? Сами сме си виновни за наивността, никой друг. Въпросът е да не повтаряме това никога повече!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А за ефките -

    13 Апр 2024 23:14ч.

    скоро няма да ги видим, и по-добре, щото като нищо нашите водачи веднага ще ги харижат на укрите напълно безплатно - ако не са го сторили досега напълно анонимно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не са за харизване

    14 Апр 2024 1:02ч.

    а за бомбардиране на Русия от България, за благодарност, че ни е създала държава след 5 века турско робство. При това са в състояние да нанасят и ядрени удари, така че руснаците превантивно да ни нанесат изпреварващ ядрен удар. Пилотите не е задължително да са български еничари. Българските Ф-16/70 могат да се ползват и от американци, и други натовци, срещу обещания за осигуряване на националната ни сигурност, като ни превърнат в мишена за превантивен или ответен ядрен удар. Много хитро от страна на американците - Европа да изгори, а САЩ да я възстановява отново някой ден (ако има живи европейци).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи