Радев към ДБ: Хората от моята кохорта са завършили американски академии, а от вашата - съветски

Радев към ДБ: Хората от моята кохорта са завършили американски академии, а от вашата - съветски

Следвайте "Гласове" в Телеграм

В престрелка заради решението на парламента страната ни да даде оръжия на Украйна се превърна началото на срещата между Румен Радев и "Демократична България". Това е шестата поред консултация на президента преди завъртането на рулетката с мандатите за съставяне на правителство. Президентът Радев обяви, че ще връчи третия мандат след Нова година, за да не се отиде на предсрочни избори в най-тежките зимни месеци. 

Президентът Румен Радев вкара “Демократична България“ в обяснителен режим за военната помощ към Украйна.

„Най-важният ни ангажимент към НАТО е да можем да поддържаме нашите отбранителни способности. Вие казвате, че ще дадем оръжие на Украйна, но ще получим такова от Алианса, както са направили други държави. Как си го представяте?", попита Радев. 

"Никога не сме обвързвали тези два процеса. Никога не сме казвали първо даваме, после - получаваме. Лошото е, че поредица от правителства отказаха да са активни и трябваше да се намеси парламентът. Вие пък месеци наред твърдите, че подобно решение ще ни вкара във война. Не трябваше ли тогава да свикате КСНС и да ни запознаете с информацията за конкретните рискове за България от тази война", посочи от своя страна Иванов. 

"Още февруари превантивно свиках КСНС. Националната сигурност изисква изключително отговорно отношение, не търпи аматьорски изпълнения, изисква гаранции", контрира президентът.

Той направи препратка към публикация на Иванов в социалните мрежи и каза: "Хората от моята кохорта са завършили американски академии, а от вашата - съветски". 

Моята кохорта са хора, които са изминали цялата военна кариера. Които са достигнали върха на професиоталната военна подготовка.

Вижте вашите хора какво са постигнали, къде са работили"

 

 

Консултациите започнаха на 26 октомври, като Радев вече разговаря с ГЕРБ-СДС, "Продължаваме Промяната", ДПС, "Възраждане" и БСП. След "Демократична България" остава само "Български възход". 

По време на консултациите с представителите на коалицията държавният глава в остър тон каза, че е “kрайно критичен към призивите на "Демократична България" да се разоръжим на прага на войната, преди да се въоръжим с нова техника, която да усвоим". 

Той поиска конкретни разчети от ДБ за военната помощ за Украйна, а съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов защити позицията на България да изпрати въоръжение.

По повод военната помощ за Украйна Иванов опонира на Радев, че военната помощ ни въвлича във войната.

"Това не е просто двустранен конфликт. Това е част от една дългосрочна политика на Путин по реконструиране на неговото политическо влияние в Източна Европа", каза Христо Иванов. Не трябва да се зариваме в пясъка, а да носим евроатлантическа отговорност. "Ако Путин успее, това не е в наш интерес, защото това означава всеки, с политика на силата, да налага своите интереси в нашия регион", добави той. Беше важно да дадем политически знак, обоснова Иванов решението на НС за изпращане на оръжие на Киев.

Президентът обаче попита "какво получиха тези държави, които предоставиха оръжие". 

"Мисля, че сме на консултации за съставяне на правителство", отвърна Христо Иванов. 

"Никога не сме казвали - първо даваме, после получаваме", отрече лидерът на ДБ. Иванов допълни, че воденето на преговори се отнася до изпълнителната власт.

"Не считате ли, че ако имате такава информация, че това ще ни вкара във война, да свикате КСНС и да ни предоставяте информация", отвърна той на въпроса с въпрос той към президента.

"Аз съм направил до момента 4 КСНС и винаги ефектът, резултатът е един и същ. Националната сигурност изисква гаранции, а не пустословие. Понеже се спекулира как Словакия дала комплекс С-300 и получила "Пейтриът". Нищо подобно", репликира Радев. И посочи, че такива с такива комплекси са им услужили от Германия, но не са техни. "Съвременните въоръжени системи са високотехнологични системи, логистична база, обучение, подготовка, анализ и организационни промени. Тоест, с един месец това не може и няма как да стане. Това, което се прие, като решение, в рамките на един месец служебното правителство да осъществи преговори със съюзници за предоставяне на въоръжения - аз съм изключително скептимен", разкритикува Радев поставените срокове по въпроса за оръжие за Украйна.

Президентът цитира Ивайло Мирчев с твърдението му, че Нидерландия е готова да ни подари въоръжение. "Трудно ми е да си представя, че български народен представител може да роди подобни мисли, но те обясняват защо доверието в институциите си сви", коментира президентът.

И попита бившето правителство на ПП и четворната коалиция "какво направи вашето правителство за тази модернизация". Като попита дали обвиненията на ДБ в "путинофилия" могат да се адресират и до тях, след като тяхното управление за 8 месеца не е направило нищо по въпроса за оръжията.

"Това, което мога да кажа, е, че то със сигурност беше недостатъчно", обясни Христо Иванов. "Аз се учудвам малко от този разговор", констатира той, като подчерта, че ДБ също е за модернизация на българската армия.

"Предполагам, че ако очаквах да коментирам фейсбук постове, щях да се подготвя, но така сте преценили", отбеляза Иванов. И повтори, че Путин има интерес от отслабена Източна Европа. 

"Аз няма да цитирам изказвания. Ние наистина трябва да разберем, че след 24 февруари, колкото и да е късно, трябва да застанем на една страна. Не съм сигурен колко продуктивен е този разговор, г-н президент. Прав сте, че сме закъснели с години, не с 8 месеца", съгласи се той за липсата на модернизация на армията.

"За да има този разговор, много неща са натрупани през последните месеци", като напомни на ДБ атаките им спрямо него, че не подписал "една декларация за Украйна".

"Трябва да има политически знак, че Украйна има съюзници. България нямаше ясна позиция, за съжаление, благодарение на вас", опонира Христо Иванов.

"Това е моят стил на работа в цялата ми кариера до момента - да защитавам своите хора. Но когато се атакуват хората около мен, аз не мога да си мълча", отвърна президентът. 

Консултациите на "Дондуков" 2 започнаха на 26 октомври. Досега президентът проведе такива с първата по численост група, тази на ГЕРБ-СДС, както и с "Продължаваме промяната", ДПС, "Възраждане" и БСП. 

Срещата е близо месец и половина след парламентарните избори, но президентът даде заявка, че няма да бърза, за да даде достатъчно време на партиите, докато не изчерпят всички възможни варианти в търсене на консенсус за сформиране на правителство.

Радев заяви, че е важно политическите партии да осъзнаят необходимостта от конструктивен диалог, компромиси и определяне на ясни общи цели в името на бъдещето на България. Като подчерта, че следва строго процедурата по Конституция, държавният глава изрази надежда партиите да оценяват даденото допълнително време за конструктивен диалог. "Надявам се да се възстанови диалогът и да имаме конструктивност в разговорите и преговорите между партиите", каза Радев.

 

Източници: Нова тв, dnes.dir.bg

 

 

Коментари

  • лекция

    21 Ное 2022 11:20ч.

    Беше необходимо, някой да го каже директно на тези разоръжители на българската армия от ДБ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ввв

    21 Ное 2022 12:02ч.

    Глупости! Присмял се Хърбел - на Щърбел. И кРадев и Бойкикев са 3ти ешалон комсомолчета, предали родината за "СИНЕРГИЯ С ДНЕВНИЯ РЕД на САЩ"... кРадев пък завършил и руско обучение американско - бас държа, че е бил/е доносник и на ссср и сащ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този е клетвопрестъпник и национален предател, агент на ЦРУ от 30 години

    21 Ное 2022 18:40ч.

    България рязко тръгна надолу след неговото лансиране от един друг национален предател и майка на американски еничар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зелен демократ

    22 Ное 2022 7:11ч.

    ДБ продължават да се правят, че витаят в някакви розови демократични облаци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Truman

    21 Ное 2022 11:23ч.

    От пусто в празно.. ще си мерим академиите... бахти безумния диалог

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • песимист

    21 Ное 2022 11:24ч.

    А някой да е завършил български академии? Понеже има поне една - ВМА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    21 Ное 2022 11:32ч.

    Радев и на Луната да завърши не може да избяга от себе си. Едно време когато всички партийци бяха завършили в СССР България беше свободна и независима.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Керпеден

    21 Ное 2022 11:56ч.

    България беше достатъчно силна и икономически и военно. Козяците ликвидираха и икономиката и армията. Да си спомним за СС20 - Старо оръжие, както се видя със заблудената украинска ракета,върши работа ! Защо ги нарязаха? Заради натиска на Турция и Гърция ли? Тъпи копелета...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    21 Ное 2022 12:02ч.

    България беше гранична за тогавашния блок държава, първо, беше част от една силно милитаризирана империя, второ, която имаше много силен противник, трето. Затова имаше такава армия. В Момента България не е гранична държава, НАТО няма силен противник и затова България беше разоръжена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баща ти Ким Ир Сен

    21 Ное 2022 12:27ч.

    "НАТО няма силен противник". Това го изплещи на ония, дето висяха от колесарите на самолетите, когато НАТО беше изритано от едни бандити по джапанки и с пикапи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    21 Ное 2022 13:14ч.

    това беше много отдавна, сега едни други бандити ги гонят от Херсон и те бягат оттам заедно с откраднатите съдомиялни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма армия, няма държава

    21 Ное 2022 15:22ч.

    Затова е разоръжена България, за да я няма. А ти пишейки това, как не ти се самозапали компютъра ти от срам, непонятно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за - Ким Чен Ун

    21 Ное 2022 15:36ч.

    Та първото условие, за да си силен и за има империя е точно милитаризацията. Къде империя без оръжие? С тая разлика, че император по времето на СССР нямаше. Сталин постави основите на перфектна държава, но хората се оказаха подвластни на западните играчки и на коварната им пропаганда. .............. Резултатът е, че САЩ унищожавайки нас, заеха позиция на световен и алчен хегемон. Защо САЩ не се отказват сами от оръжието си? Те каква империя са? Разбиха Европа днес, не позволяват абсолютно никакво икономическо развитие на държави, които държат за колонии, какво сте се прехласнали по Америка? Малко да излезеш настрани от магистралите и виждаш тотално различен живот, замрял нейде в 17 век!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    21 Ное 2022 15:48ч.

    Важно е съюза в който сме да има армия, а не всяка отделна държава. Щото при комунизма бг армията трябваше да удържи 3 часа докато дойдат руснаците. И това се водеше за армия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    21 Ное 2022 15:50ч.

    Никой освен българите не е отговорен за състоянието в което се намира България. Никой.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За Кимчо!

    21 Ное 2022 18:24ч.

    Айде моля те, щото нямаше пропаганда западна и американска, която промиваше мозъците и внушаваше, че социализмът не е добър. Да, социализмът не е добър за лихварите, за корпорациите, които внушаваха идеята за свободен пазар, а реално инущожиха целенасочено пак нашата индустрия, която уж била фалирала и заеха пазарите ни. Взеха ни работната ръка и властват над нас, както те си решат. За какво беше тая западна и американска пропаганда? За да ни направят добро? За какво беше? По резултатът се вижда, да ни унищожат. За това бяха тия крясъци за демокрация! А демокрацията е власт на силния, на лихваря, на медиите му, на капризите му. Можеш да се плюнчеш и да изкарваш някакви смехотворни твърдения за съюз и солидарност, и нашите заплати и пенсии ще си останат смехотворни.! Аааа, пак ние сме си виновни, че с помощта на плужеци продажни ни унищожават ежедневно! И ти си от тях, лъжеш, извърташ фактите и пак няма да познаеш щастието!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да Много отдавна

    21 Ное 2022 22:01ч.

    Да, много отдавна беше преди има няма 1 година... 1 година ми е Век баце, а... Ходи се скрий някъде...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да Много отдавна

    21 Ное 2022 22:04ч.

    Пак ще ти обясня като на лаик. Тогава Българската армия можеше да удържи много повече от три часа.... доста повече... Д ане говорим, чер с СС20 можехме да нанесем непоправими щети на врага. Хайе седни и почети малко книги поне да си набиеш нещо в чутурата, че като те чета е доста празна.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    22 Ное 2022 0:33ч.

    И на едно пуси...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    21 Ное 2022 11:52ч.

    Отстъпете крачка назад! Поне една крачка! За да се обхване цялостно картината, надлюдаващият трябва да има добър поглед към обекта. Какво постигна Радев? Той е "скаран" с: 1. геппсовете и това не подлежи на съмнение, най-малкото защото лъсна заканата да му бъде набит; 2. изменчивостта -тук също имаме пределно ясна картина на взаимна непоносимост; 3. сараевите - няма кака да се приеме, че карадайъто и крупието имат една родина-майка, видяхме конфликт пред камерите; 4. бсп - ниновистите от последния ден не могат да простят, че той отказа да бъде магарето на Корнелия;

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    21 Ное 2022 11:54ч.

    "Трудно ми е да си представя, че български народен представител може да роди подобни мисли, но те обясняват защо доверието в институциите си сви" казал му го е в прав текст президентът на тоя борец за... каквото там! потресаЮщо! :D

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    21 Ное 2022 11:54ч.

    Караниците на Радев: 5. психарите - резултатът е ясно видим горе в статията. Това са пълни идиоти, които си въобразяват, че политиката е акт на "излъчване" на сигнали, опаковани в думи за ценности, но фиксирани в посока на касичката, която отпуска грантовете. Кой остана? А, възрожденците! Трябва да признаем, че Радев не се е карал с тях открито. Издаде модните днес "сигнали". Отговорът му по повод на предложението (всъщност молбата) да инициира референдум по темата за еврото, категорично показа, че той демонстративно и убедено е решен да играе в някакъв друг отбор. Аргументира се неадекватно, още преди да е чул, какво искаме да попитаме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    21 Ное 2022 11:59ч.

    На изборите бях ярък привърженик на Радев, но този човек настойчиво ме обърква. Всеки ден! Аз вече директно изричам, че напълно ми се губи важен отговор - коя част от българския елит е в отбора на Радев. Гложди ме съмнението, че това си е едно автентично one man show, т.е. няма такъв елит. А какво си въобразява той, че е възможно да постигне сам, това е енигма. Докарахме нещата до края на представлението около провителството. Наблюдавайте много внимателно протичането на "консултациите" с г-н Отан. Обърнете вниманието на очите, погледите, езика на тялото, ползваните думи! Търсете сигнали за режисура! Важно е! Истината е, че всъщност би било пълна дивотия да се даде мандат на човек, който успешно крие намеренията и вярванията си от самия себе си. Следователно - наложително е да се измисли някакво солидно "оправдание"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • митето

    21 Ное 2022 12:02ч.

    Два клона на американската агентура се събраха да си изяснят позициите.В разговора стана ясно,че са забравили за интересите на България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Реалността

    21 Ное 2022 16:11ч.

    Точно. Кой е по-слугуващ слуга от другия. Предатели долни на род и отечество.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Ное 2022 12:04ч.

    Президентът констатира и заявява очевидни неща. Но те са очевидни в координатна система (пространство), различна от тази, в която се намираме. В механиката (физиката) има едно понятие - инерциална координатна система. В дебелите книги има различни определения за "инерциална" система.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Ное 2022 12:09ч.

    Това, което ми допада най-много е, че в инерциалните системи ускоренията са резултат от действието на силите, демек от взаимодействието на материалните тела. Смята се, че тези системи или са в покой (относителен), или се движат транслационно и равномерно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Ное 2022 12:14ч.

    Но има и други системи, например движещи се ротационно - в тях ускоренията освен от силите, са резултат от движението на самата коорд. система, демек налични са и други сили, които не са породени от механично взаимодействие - инерционни сили им викат. Е, ние не сме в инерциална коорд. система, в която всичките ни движения се обясняват с конкретни взаимодействия, демек с конкретни сили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Ное 2022 12:21ч.

    Движенията ни са резултат от други действия - от тези, които въртят нашата система. И ако попаднем под въздействието на центробежните сили, а те са инерционни, изхвърчаме от живота. За да не изхвърчим, трябва да има голямо триене, демек съпротивление, което да ни удържа. Е, президентът се опитва по малко да ни удържа. Това, което може малко да ни успокои е, че инерционни с-ми няма. Нютон е постулирал, че трябва да има, но не е посочил поне една.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    21 Ное 2022 12:32ч.

    Физиката не ми е силна страна. Колчем стане дума, регистрирам ясно, че правиш интересни метафорични преноси, но не съм сигурен за правилното им разбиране. Образно си представям една центрофуга, която постепенно увеличава оборотите и подчертано има стремеж в един момент да ни прати по допирателната. Пък Радев завира някаква ръждива отвертка :)) в ротора :)) Аз проблема го виждам, че той става все по-открито враждебен към партиите (да, те му дават сериозни основания), а може-би си въобразява, че отстрани изглежда дистанциран, докато прикрива някаква своя игра.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    21 Ное 2022 14:27ч.

    Координатната система е една и съща, но е в различни представяния - според формата на главата в сферични или цилиндрични координати.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киро

    21 Ное 2022 12:04ч.

    позицията на Мунчо много прилича на тая на Сърбия и Унгария, но България не е нито Сърбия, нито Унгария и отвън изглежда много зле - нито риба, нито рак. Никой не обича такива позиции.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отдалеч

    21 Ное 2022 12:05ч.

    Президентът наистина е скаран с всички партии, те не го понасят и се чудя как досега не са се решили на импийчмънт. Мисля, че рано или късно ще пробват и това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    21 Ное 2022 12:07ч.

    Политици говорят за кохортите и меките си пишки! Те са толкова откровени и цинични! 20 импулса на минута - само до Коледа и само вас!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Достоевски

    21 Ное 2022 12:09ч.

    Тези кумум са излишни, но полезни за мините.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По делата им ще ги познаете...

    21 Ное 2022 12:27ч.

    Хвани единия, та удари другия...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Президент 420

    21 Ное 2022 12:29ч.

    Чепиците ми – италиански, / панталоните – английски, / кохортата - амариканска, / а задника ми на три морета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сера в устата на Ристю

    21 Ное 2022 12:29ч.

    и на всеки евроатлантически бройлер гласувал за ДБ и тъпака Киро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • nan

    21 Ное 2022 12:34ч.

    двете ПП ни затриват окончателно енергетиката, проДАй България армията. просто чудно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    21 Ное 2022 12:35ч.

    Жужето Насе е излязло най-добре на фотото! Как само се е начумерило милото! Дори и стоте косъмчета на главицата му страховито са щръкнали. Голям сладур е лидерът на разГрадската десница!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван Димитров

    21 Ное 2022 12:49ч.

    На 26ти тази Събота ще се проведе "Общобългарски поход за мир и неутралитет" във всички големи градове на васална България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    21 Ное 2022 13:20ч.

    Таман ще се преброите 100-те лумпена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    21 Ное 2022 15:52ч.

    Щото дебилите не могат да се преброят, защото името им е Легион’

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    21 Ное 2022 12:56ч.

    Власт на всяка цена е тяхната цел, а целта оправдава средствата – тяхно верую. С това се изчерпва идеологията на политическия ни „елит“ и като цяло, и конкретно на най-хлъзгавата му част, която е зад Радев. „Възраждане“? А, щом хората ги харесват, няма да ги критикувам. ДБ пък ги мразят, ще ги скастря, много ясно. И ще ни изтърпят зимъска, пък нататък ще я мислим... Радев днес шумно се репчи за оръжията за Украйна, за да намали, ако е възможно, недоволството, че вчера неговите хора подписаха иска в Хага.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    21 Ное 2022 13:30ч.

    Президентът Радев задава риторични въпроси. Най-голямо постижение на кохортата на Ристьо е било да се нареди под дувара на американското посолство и да чака да им подхвърлят нещо отвътре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    21 Ное 2022 13:34ч.

    Намерих видеото от срещата... вярно ли чуха ушите ми - Христо Иванов каза, че все пак сме намерили няколко военни самолета за Украйна? Вчера не каза ли министърът на отбраната, че само някакъв вертолет ненужен сме имали и за него бил обявен търг?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    21 Ное 2022 14:14ч.

    Самото ползване на думата кохорта е "интересно", има български думи за това понятие....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    21 Ное 2022 19:32ч.

    ТЪЛКОВЕН РЕЧНИК- Кохорта- група от хора, обединени от лидер, действащи заедно за свои интереси с НЕЧЕСТНИ СРЕДСТВА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Безтълковен речник

    21 Ное 2022 23:42ч.

    Да, да, ама не - цитирате комерсиален уеб проект без никаква тежест. Купете си истински речник. :-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поручик Ржевски

    21 Ное 2022 14:32ч.

    Американска кохорта маскирана като руска срещу бивша съветска кохорта маскирана като американска. Прекрасен куклен театър, госпожо Мустафа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    21 Ное 2022 14:33ч.

    Кохорти, билюци, шайки, глутници; американски, съветски, евроатлантически, многоцвртни, умни и не чак дотам, мазни, лигави, гнусни. Де революционни комитети, де! "Вятър ечи", "Тих бял Дунав", "Къде си вярна ти народ лбовна" и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    21 Ное 2022 14:33ч.

    Надпреварват се да се доказват кой е поамериканофил! Та ние нали ви виждаме вече толкова години какво направихте с България! Нали виждаме как сте съгласни с всичко, което ви зцадължат "партньорите", дори и преди те да са пръднали, вие вече сте се.......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    21 Ное 2022 14:50ч.

    Айде стига вече циркове! И кучетата се научиха, че румбата радеф е 100% психодесен - слуга на бай шоршо! Тия шменти капели да ги слага вечер на деса , нас вече не ни вълнуват!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    21 Ное 2022 15:03ч.

    днесъ при волгин Стъки вукъ> Радев 2 минути се затрудни дъ гласувъ с машинътъ (волгин забрави дъ ооооопуниръ,чи рдев е пилотирал самолет който е нъ свръхиликтроникъ,че компъ му е играчкъ и след гласуването Р. заяви чи е изпробвал машинътъ >идиоти те вскиминутну пъпкуеът въ милътъ ни Родинъ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Господи, та самия Елцин обеща пред американския когрес, че никога повече в Русия няма да има социализъм и го аплодираха

    21 Ное 2022 15:26ч.

    Никакъв шанс с такива глупаци, фани единия удари другия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • https://www.youtube.com/watch?v=uACsKQAxTXU

    21 Ное 2022 15:39ч.

    Свобода и комунизъм са абсолютно несъвместими, казва Елцин! За каква съветска школа говорим!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Выступление Ельцина в конгрессе США в 1992 году

    21 Ное 2022 15:40ч.

    В ю-тубе

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Елцин завършва с думите:

    21 Ное 2022 15:44ч.

    Господи, благослови Америку! .................... Каква съветска школа, та Елцин понеже е некадърник да овладее икономиката на една държава и е по-лесно да я подари на чакалите отвън. Това е човешка трагедия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    21 Ное 2022 15:52ч.

    Тези на снимката не се харесват и се мразят - просто, защото много си приличат/мое мнение/. Верни на ония евроатл. ценности, в които се кълнат от сутрин до вечер. Всички знаем пред вратите на кои посолства седят, чакат да ги приеме някой, който да им даде указания и не само това...Хора с особености... :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой по по най!

    21 Ное 2022 16:00ч.

    Мерзки са! Синергия и син на комунистка от сой!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Ное 2022 15:58ч.

    Ся, не знам кво разбутвате Елцин? Кво общо има той със съветски школи, комунизъм и т.н. Нали той ликвидира СССР - барабар с Шушкевич, Кучма и още некъв. Нали той ликвидира КПСС - къв комунизъм? Нали Елцин стреля с танкове срещу сградата на Думата? Къв демократ? Нещата са по-простички - СССР започна да запада със смъртта на Сталин, тогава къде съзнателно, къде от несвещена глупост, започнаха да ерозират ком. идеология.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вярно, това и казвам

    21 Ное 2022 16:04ч.

    Каква съветска школа, точно след смъртта на Сталин се започва неспиралото противопставяне на сили, подкрепяни и провокирани отвън. Идеологията е в ръцете на кариеристи, социализмът като идея е добър, но няма хора да го осъществят. Затова ще слугуваме на демокрацията, която е човеконенавистна в корените си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Та коя съветска школа има предвид Радев?

    21 Ное 2022 16:05ч.

    Голяма каша е в главите им!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Ное 2022 16:10ч.

    Без идеология никоя държава не е прокопсала. Дали ще е идеология от комун. тип, дали религия - се тая. Още преди 89-та, един руски "идеолог" Игор Клямкин, обикаляше България и обясняваше на парт. актив, че активите трябва да се приватизират. И избуяха "съветските възпитаници" - Дайнов, Майнов, И. Кръстев, Д. Кюранов, С. Паси - да не ги изброяваме. Вероятно тях има предвид президентът.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Ное 2022 16:13ч.

    Жълтопаветните реститути са само електорат и нищо повече - хумусът, върху който избуяват тези плевели. Как ще ги изтръгнем и дали искаме - не знам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Ное 2022 16:20ч.

    Имахме в България един мислител, когото лично аз изключително много уважавам - арх. Христо Генчев. Не знам жив ли е. В 2006-та или 2007-ма, публикува в Сега един матрял. Между многото неща, които ни разказа там, бяха и разсъжденията му за полит. елит.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Ное 2022 16:22ч.

    Именно от него, от арх. Генчев, възприех термина "отрицателна селекция". Не беше направил естествената стъпка да синтезира тезата, че капитализмът (индустриалния и банковия) не може да измудри нищо друго, освен това - отрицателната селекция. Но ние във форума я направихме. Доста се дрънкахме, де. Беше интересно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kramolin

    21 Ное 2022 16:10ч.

    Радев, всичките от твоята кохорта сте книжни генерали. Завършил си американска военна академия пък твърдеше, че войната ще продължи два - три дни - или американците ти нямат доверие и не са те информирали или не разбираш нищо от съвременният свят. Не забравяй, че най-големите ти военни постижения са свалянето на една твоя подчинена смугла бургазлийка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    21 Ное 2022 16:19ч.

    Г-н Радев и ДБ, Вие българи ли сте?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Копейкин

    21 Ное 2022 16:44ч.

    Само копейкин е българин, щото е руски агент по собствените му думи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руски агент на кого?

    21 Ное 2022 18:17ч.

    Агент на Путин или на оная лигава либератска олигархична върхушка? Какво значи руски агент изобщо? Та хора с руски корени са агенти срещу собствената си държава, както нашенци са агенти на външни сили. Само че в Русия си имат Путин, който мисли за Русия като държава. А у нас никой не мисли за България като за държава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Радев сега се репчи,а защо не наложи

    21 Ное 2022 16:52ч.

    вето и да спаси останалото ни оръжие от Русия, а и хората щяха да го подкрепят. А сега си измива ръцете,като Пилат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В Украйна започнаха боеве между руската ЧВК "Вагнер" и американската ЧВК "Моцарт

    21 Ное 2022 17:18ч.

    Българската кохорта ЧВК “Панчо Далаверов” загрява в касПИЧАН.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    21 Ное 2022 17:25ч.

    Това, че някои са завършили американски университети, не ги прави нито по-умни от другите, нито държавници, отстояващи националните интереси! Точно обратното! Иначе Бокикев и компания си заслужават отношението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моята е по-голяма

    21 Ное 2022 17:25ч.

    Кохорти си мерят академиите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • върховния главокомандващ

    21 Ное 2022 17:26ч.

    армията Радев ще разоръжи армията и ще защитава държавата със самолети на чертежи и с голи ръце.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма вече партии, има кохорти

    21 Ное 2022 22:42ч.

    А аз пак няма за коя кохорта да гласувам. Вземи едната кохорта, че удари другата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гном & Нос

    21 Ное 2022 22:55ч.

    Кохортата на Чорапа е най-тъпата кохорта - Копринки & Калинки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    21 Ное 2022 22:57ч.

    Театрални разногласия в синергетината кохорта. Т.н. генерал Атанасов и Христо Иванов, могат да дебаркитат на Крим с някой някоя гемия. Задължително преди следващите избори и дано се върнат герои!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    22 Ное 2022 0:31ч.

    Да бе - тия от американската кохорта дето учили каквото иксат и колкото искат - но затова пък с положително мислене. Що се отнася до ДериБеевци - съмнявам се да са завършили каквото и да било... е, нещо там по партийна линия с големи титли и никакво съдържание. Така че вземи едните, удари другите. 33 години не стигнах за да проумеете че диплома от Харвард не е гаранция за професионализъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дипломата от Харвард е белег за това

    22 Ное 2022 2:55ч.

    За чий интереси работиш

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи