Работи се по всички версии за убийството на тв водещата в Русе

Работи се по всички версии за убийството на тв водещата в Русе
Работи се по всички версии за убийството на 30-годишната Виктория Маринова в Русе - включително и такива, свързани с професионалната й реализация и с личния й живот. Това заяви на извънреден брифинг окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев.

 

Сигналът за откритото тяло на Виктория Маринова, която е административен ръководител на телевизия TVN и водещa на предаване, е подаден в 14,18 часа вчера от гражданин.

 

Заместник-директорът на полицията в Русе Илиян Енчев обясни, че трупът е намерен в обрасла с растителност зона. На няколко метра от него са открити и вещи на жертвата.

 

Окръжният прокурор заяви, че са извършени огледи и претърсвания, иззет е нейният автомобил, разпитват се свидетели. Колата не била в близост до мястото, където е открито тялото, но било установено, че е оставена там от жената. Назначени са различни по вид експертизи, включително и технически - на мобилни устройства. Установен е маршрутът на жертвата.

 

При откриването на тялото са липсвали мобилният телефон, ключовете за автомобила, очилата ѝ, както и част от дрехите. Полагат се всички усилия, за да се установят къде се намират тези вещи.

 

В разследването участват и служители от криминалния отдел към ГД "Национална полиция". Окръжният прокурор на Русе обясни, че Националният институт по криминалистика и криминология вече изследва веществените доказателства, открити на място, като в кратки срокове се очакват заключения от тях, за да има по-голяма конкретност и разследващите да са по-ефективни в работата си.

 

Смъртта била причинена от удари в главата и задушаване.

 

"По случая се работи денонощно. Имаме експертен потенциал. Надявам се скоро да имаме повече информация за самоличността на извършителя", обясни Георгиев.

 

Началникът на отдел "Противодействие на криминалната престъпност" в Русе гл. инспектор Николай Кожухаров поясни, че има вероятност версията, свързана с професионалната кариера на жената да отпадне на по-късен етап от разследването.

 

За понеделник в 18:30 часа пред църквата "Св. Неделя" в София е насрочено бдение в памет на жестоко убитата журналистка. Събитието се организира ог гражданско движение "Боец" в социалните мрежи.

 

 

 

 

 

Коментари

 • Айде, айде!

  07 Окт 2018 17:26ч.

  "гл. инспектор Николай Кожухаров поясни, че има вероятност версията, свързана с професионалната кариера на жената да отпадне на по-късен етап от разследването." И защо? Може бе защото се е занимавала с журналистически разследвания на корупция и злоупотреби с евросредства?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • atlantic1:

  07 Окт 2018 17:50ч.

  На 27 септември 2018 г. в първия епизод на предаването "Детектор" по телевизия ТВН водещата Виктория Маринова интервюира разследващите журналисти Димитър Стоянов и Атила Биро. Анонсът на предаването е - "За скандалното задържане от органите на реда. За корупционните практики при усвояването на средства от еврофондовете. За свободата на словото и натискът срещу независимата журналистика." Вчера Виктория Маринова е била зверски изнасилена, обезобразена и след това удушена посред бял ден на кея в Русе. МВР и управляващият престъпен гербаджийско-патриотичен режим мълчат вече повече от 24 часа. atlantic1: "Момичето е правило журналистически разследвания за мегакорупцията с еврофондове. Интервюта и разкрития с Атила Биро и Димитър Стоянов , които бяха опандизени край Перник за работите си... Бързат , бързат да съобщат - "Убийството няма общо с работата на журналистката !" Как разбраха за няколко часа че няма общо ?? https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=KM... Четете и първите коментари отдолу ! Всички са убедени че Мафията и властта на Мутрата са я пречукали. Горкото момиче ! Каква ужасна смърт ! За да не оставят "почерка" с един куршум в тила , са наели някакви уроди да я изнасилят и обезобразят , инсцинирайки НЕполитическо убийство. Смрад ! В нормалните европейски страни след такива престъпления , убийства на журналисти , хората излизат на улиците ! Така беше в Малта , Словакия... Тук ще има блатно спокойствие и дебилни гербави коментари."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Атанасов

  07 Окт 2018 18:05ч.

  Cui bono? Cui prodest? - Кому е от полза? Кой печели от това? (Л. Касий Лонгин Равила)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • observer

  08 Окт 2018 9:57ч.

  В интернет пространството всякакви тези близки до ума не вървят. Това е място на световни заговори, планирани с години операции, затова и прескачаме бруталните подробности от трагедията, говорещи за примитивизма на извършителя и се опитваме да сглобим сюжет за политически трилър. А когато, надявам се, извратения убиец е разкрит, веднага ще се появят мнения, че властта прикрива собственото си участие. “България уби дете”, имаше такъв случай с една луда майка и спонтанните протести пред НС срещу управлението на Костов. И държа да подчертая, че това не е пледоария в защита на властта, просто мисля, че тук случаят е друг.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи