Путин: Цялата планета ще се разплаща за амбициите на Запада за световно господство

Путин: Цялата планета ще се разплаща за амбициите на Запада за световно господство

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че последните безпрецедентни санкции, наложени на Русия от САЩ и техните съюзници заради войната на Кремъл в Украйна, бележат края на една епоха. Според Путин оттук нататък Западът ще загуби „глобалното си господство” както в политически, така и в икономически план, пише RT. В речта си в сряда руският държавен глава заяви, че „митът за западната социална държава, за така наречения златен милиард, се разпада”.

 

Нещо повече - „цялата планета е тази, която трябва да плати цената за амбициите на Запада и опитите му да запази изчезващото си господство на всяка цена”, обяснява руският президент.  Народът на Русия ще успее да разпознае патриотите от предателите, такова очистване на обществото само ще укрепи страната, заяви президентът при откринването на съвещание, посветено на социално-икономическите въпроси на субектите на РФ.



Според президента, Русия осъзнава с какви ресурси разполага "Империята на лъжите" на Запада, но тя е безсилна пред истината и справедливостта и Москва последователно ще оповестява своята позиция пред света. "Позицията ни е честна и открита и все повече хора я чуват, разбират и споделят", обяви той. 
Против Русия е разгърната масирана атака в киберпространството, задействана е "безпрецедентна информационна кампания" с участието на глобалните социални мрежи, и всички западни медии, "чиито обективност и независимост се оказаха просто мит", обясни Путин.



"Ограничава се достъпът до информацията, обработват хората с огромно количество лъжи, пропагандистки фалшивки. Стигнаха дотам една от социалните мрежи да допуска призиви за убийства на руски граждани", аргументира се президентът.  Според Путин на режима в Киев му е безразлична съдбата на украинския народ, на него му е заповядано да създада "Анти Русия". За нас е очевидно, че "западните покровители просто подтикват киевските власти към продължаване на квъропролитията, доставят нови и нови пратки въоръжения, снабдяват ги с разузнавателни данни и оказват и друга помощ, включително с военни съветници и наемници, отбеляза Путин.

 

Руският президент Владимир Путин обяви, че "военната операция в Украйна се развива успешно в строго съответствие с предварително одобрените планове", цитира Би Би Си изявление на държавния глава на Русия. "Що се отнася до бойните тактики, които Министерството на отбраната и Генералният щаб разработиха, те напълно се оправдаха. Нашите момчета, войници и офицери проявяват смелост и героизъм. Те правят всичко възможно, за да избегнат цивилни жертви в украинските градове", казва Путин.

 

Путин отбеляза, че Западът няма да прости на Русия за нейния независим курс и ще се опита да окаже натиск върху нея, за да наруши териториалната й цялост, но САЩ и техните съюзници няма да успеят. 


Президентът подчерта, че специалната операция по демилитаризация и денацификация на Украйна ще бъде извършена докрай. Той добави, че настоящият й формат е единственият възможен. „Ако руските войски действаха само в Донбас, това нямаше да доведе до премахване на заплахата, там щеше да се очертае нова фронтова линия“, каза държавният глава.

 

Държавният глава отбеляза и опитите на Запада да разцепи руското общество. „Сега те отново искат да повторят опита да окажат натиск върху нас, да ни натиснат, да ни превърнат в слаба зависима държава, да нарушат териториалната ни цялост, да разчленят Русия – в най-добрия за тях случай ще разчитат на така наречената "пета колона" - национални предатели, които печелят пари тук при нас, но живеят там. Там не в географския смисъл на думата, а според фалшивите им представи, според тяхното робско съзнание", каза президентът.


Той подчерта, че тези стремежи са обречени на провал. "Убеден съм. Такова естествено и необходимо самопречистване на обществото само ще укрепи страната ни. Нашата солидарност, сплотеност и готовност да отговорим на всякакви предизвикателства", каза Путин.

"Изобщо не осъждам тези, които имат вила в Маями или на Френската Ривиера, които не могат без гъши дроб, стриди или така наречените джендърни свободи.

Това абсолютно не е проблемът. И, повтарям, проблемът е във факта, че много от тези хора по самата си природа са психически разположени именно там, а не тук, при нашия народ, не в Русия. И това според тях е знак за принадлежност към по-висша каста, към по-висша раса.

Такива хора могат да продадат собствената си майка, стига да им е позволено да седят в коридора на тази най-висша каста. И те искат да бъдат като нея, като й подражават по всякакъв възможен начин."

 

 

Същевременно Владимир Путин подписа указ за нови мерки в подкрепа на руснаците. Това съобщи след среща на съвета по икономически въпроси. Документът разширява правомощията на регионалните власти и ги задължава да предприемат следните мерки за осигуряване на социална и икономическа стабилност:


—нарастване на социалните придобивки;


—целенасочена подкрепа за граждани, попаднали в трудна житейска ситуация;


—наблюдение на цените на стоки от първа необходимост;


—осигуряване на заетост на населението, включително организиране на преквалификация и повишаване на квалификацията;


—намаляване на административните бариери пред бизнеса и предоставяне на целева подкрепа, включително изгодно кредитиране, участие в обществени поръчки и други преференции;


—подкрепа на НПО. 

 

Указът влиза в сила в деня на подписването му. 


Путин отбеляза, че частният бизнес трябва да играе ключова роля за преодоляването на възникващите проблеми в икономиката. В тази връзка е необходимо да се намалят административните бариери за предприемачите и да се изключи държавна намеса в цените - увеличаването на предлагането трябва да доведе до тяхното стабилизиране.


Освен това президентът допълни, че в близко бъдеще ще бъде взето решение за увеличаване на социалните помощи, пенсиите и издръжката. „Разбирам, че нарастващите цени се отразяват сериозно на доходите на хората, така че в близко бъдеще ще вземем решение да увеличим всички социални помощи, включително обезщетения и пенсии, да повишим минималната работна заплата и издръжката, както и заплатите в публичния сектор. “, обясни Путин.


В същото време руският лидер добави, че за разлика от САЩ и европейските им партньори Русия ще зачита правото на собственост. Според него блокирането на чуждестранни активи, сметки на руски компании и физически лица са се превърнали в урок за националния бизнес: няма нищо по-надеждно от инвестирането в собствената страна.

 

Русия започна военната операция за демилитаризиране и денацификация на Украйна на 24 февруари. Въоръжените сили казват, че е насочена само към военната инфраструктура и украинските войски. Има жертви и от двете страни.


След това много западни страни обявиха мащабни санкции срещу Русия, предимно срещу банковия сектор и доставките на високотехнологични продукти. Освен това много марки обявиха прекратяване на работа в страната.


Кремъл нарече тези мерки "икономическа война като никоя друга". В същото време властите подчертаха, че са готови за подобно развитие на събитията и ще продължат да изпълняват социалните си задължения. Централната банка предприема мерки за стабилизиране на ситуацията на валутния пазар. Както каза по-рано премиерът Михаил Мишустин , правителството е подготвило план за противодействие на санкциите, който включва около сто инициативи. Обемът на неговото финансиране ще бъде около трилион рубли.

 

Източници: ria.ru, epicenter.bg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Николай Николов

    16 Март 2022 17:08ч.

    По уточнени данни на Министерството на здравеопазването на ДНР, петима души, включително две деца, са пострадали при удар на ВСУ с ракета "Точка-У" по центъра на Макеевка в Донецк народна република.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай Николов

    16 Март 2022 17:15ч.

    Броят на жертвите след взрива на "Точка-У" в Макеевка се увеличи до шест. Три от тях са деца. Комуналната служба продължава да разчиства мястото на удара на ВСУ с ракета "Точка-У" по центъра на Макеевка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путинската армия смля украйна, ти ни пробутваш лъжите на сепаратистите

    16 Март 2022 17:16ч.

    Мръсният ти номер ще мине само пред себеподобните ти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цветан Седможилищник

    16 Март 2022 17:22ч.

    Китай изисква от САЩ да осигурят пълна прозрачност на дейността на американските биолаборатории — официален представител на китайското външно министерство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киро Снежния

    16 Март 2022 17:27ч.

    за теб имам само едно Z

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Настрадин Ходжа

    16 Март 2022 19:18ч.

    Да би мирно седяло, не би чудо видяло, геносе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Грегорий

    17 Март 2022 9:12ч.

    https://faktor.bg › articles › novini-s... Малко преди появата на COVID-19: Взрив в руска лаборатория за биологично оръжие, на 17.09.2019 г., в Колцово, Новосибирска област.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рогозин

    16 Март 2022 17:10ч.

    Единственото нещо, с което сега можем да помогнем на нашата воюваща армия, е да изчистим петата колона. И това е задача номер едно - може би дори по-важна от скоростта на настъплението на нашата армия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дебелогъзин

    17 Март 2022 13:48ч.

    Единственото нещо, с което сега можем да помогнем на нашата воюваща армия, е да Крадем малко по-малко

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    16 Март 2022 17:15ч.

    Вова прости ни, ние не знаехме какво вършим(всички осъдителни и неуважителни европейци)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Владимир Владимирович Путлер

    16 Март 2022 18:57ч.

    Не говори от името на българите и изобщо на хората. Те се отвращават от Вова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вова

    16 Март 2022 17:19ч.

    Вова, ела да ни освободиш от оковите на ЕС и НАТО. Твои Корни, Косьо и Румен

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руското Министерство на отбраната

    16 Март 2022 17:20ч.

    Военнослужещи от ДНР и ДНР преминават обучение за усвояване на американските и британските противотанкови комплекси Javelin и NLAW

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z MAN

    16 Март 2022 17:22ч.

    ВЕЛИК

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    16 Март 2022 17:24ч.

    Това вече е руски лидер от калибъра на Петър или Сталин.Независимо дали в положителна или отрицателна светлина. Путин премина Рубикон и вече мисли само за мястото си в историята. Той без съмнение е готов на световна война ако се наложи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По-скоро на тамерлан, зипе

    16 Март 2022 17:28ч.

    Извратената лудост обхванала комплексираното джудже може да сложи край на живота на Земята, а робското племе над което властва няма моралните сили да приключи с него по единствения начин който заслужава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лили

    16 Март 2022 18:45ч.

    Ако има трета световна война няма да има повече история, така че се съмнявам да е готов на това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Владимир Владимирович Путлер

    16 Март 2022 18:59ч.

    Всъщност по нищо не се различава от Хитлер, освен че е по-грозен и луд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дегенеративните изменения в психиката му се.изписват вече и на лицето му

    16 Март 2022 17:30ч.

    Подобно на Хитлер в последните му седмици, но несравнимо по-опасен. И по-извратен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Владимир Владимирович Путлер

    16 Март 2022 19:01ч.

    Точно това и аз написах. С една дума - Путин е Сатаната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Западът не е света

    16 Март 2022 17:33ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=GZQBuBeDN0Y

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Долу! Да живей!

    16 Март 2022 17:40ч.

    Да осъдим агресията на САЩ в Украйна. Байдън - враг номер едно на кметство Гъзурниците (Габровско).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путинко Путев

    16 Март 2022 17:45ч.

    Тоя взе да се държи като джепчийка в първите минути, след като ѝ сложат белезниците. Плаши и кълне на принципа "Ако мине номерът".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    16 Март 2022 17:51ч.

    Джебчийката е Европа, която наложи санкции и въоръжаваше нацисти пред портите на Русия, които са дали милиони жертви по времето на ВСВ, да се очисти Европа от нацизма! Това че сегашните ЕСЕС-"лидери" не знаят история и не знаят що е ув ажение, не е оправдание, също както и "просто изпълнявах заповеди"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВСВ

    16 Март 2022 19:12ч.

    Викторчо, не си ли чел, че от 20 милиона жертви на СССР през ВСВ, 8 млн. са били украинци. А спрете се с аналогиите с ВСВ. Днешните нацисти, за мое огромно съжаление, са руснаците, поддържащи Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А наясно ли си по-голямата чакт от тези 8 млн

    16 Март 2022 19:19ч.

    Са избити от други украинци и така наречените прибалти, а не от германците

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мутра

    16 Март 2022 17:50ч.

    Китай не смее да завземе Тайван, който е 1000 % китайски, и то при положение, че е 10 пъти по-голяма икономика от Русия, а Жужо нов световен ред щял да установява.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 10 пъти като население

    16 Март 2022 17:53ч.

    Като икономика и възможности е несравним.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    16 Март 2022 17:55ч.

    Римската империя е имала БВП сигурно хиляди пъти по-голям от БВП-то на северните германски племена, so genannt (so-called) варвари. Обаче те са й видяли сметката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мутра

    16 Март 2022 18:00ч.

    Ако северните пълчища ще съсипват Ес...подобно на германските племена...нямам думи. 2040 г. в центъра на Брюксел ще пасат елени. Да ви имам и мечтите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много си черно-бяла, бе Мутро

    16 Март 2022 18:57ч.

    Гури малко цвят ...и мисъл, ако може...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лекуващ лекар

    16 Март 2022 18:58ч.

    Дреме му на Император Владимир - Влад Мира, а ти бегай се нареди за олио и не се обяснявай !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иди в Брюксел на Гар дю Нор

    16 Март 2022 22:45ч.

    да видиш кой съсипва Европата. Не елени, камили ще пасат там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Владимир Владимирович Путлер

    17 Март 2022 7:38ч.

    Има, ти, путиняга.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Упорито се твърди, че страда от тумор в мозъка

    16 Март 2022 17:51ч.

    И го поддържат на стероиди. Това не е оня хладнокръвен чекист, когото познавахме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • отго ври

    16 Март 2022 18:10ч.

    Фарисеи и книжници ли пак го твърдят или То само се втвърди, макар да е лъжа?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Беден Бохем

    16 Март 2022 17:55ч.

    Четете Шпенглер. Човекът е обяснил всичко необходимо.. Западът е бита карта.. Също като Ицо Хазарта...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мутра

    16 Март 2022 18:02ч.

    никаква бита карта още не е Запада, Запада се обедини срещу РусКит и в момента по-слабата част от съюза Рус даде фира. Така ще се справят по-лесно и с Китай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Беден Бохем

    16 Март 2022 18:07ч.

    Пожелателното мислене, трудно може да опровергае историята, мутро.. Но ти си се надявай.. Кой съм аз, та да те лишавам от илюзиите, с които живееш...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тъпоъгълника

    16 Март 2022 18:09ч.

    Съвсем откровените ти психоатаки няма да разколебаят никого, тролче гнидаво!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И като се събудиш....

    16 Март 2022 19:00ч.

    юргана на земята, а краката ти студени...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще четем също и шикългрубер, за да разберем по-добре изкукуригалото джудже

    16 Март 2022 22:28ч.

    Бихме чели и Чингиз хан, но той е бил неграмотен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм... дали той

    16 Март 2022 22:47ч.

    или ти?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чингиз хан

    16 Март 2022 22:50ч.

    Според традицията, при победата на Чингис хан срещу найманите през 1208 той пленява уйгурския писар Татар Тонга, който адаптира уйгурската писменост за писане на монголски. Подобно на уйгурската и согдийската азбука, от която произлизат и двете, монголската също е вертикална писменост, писана от ляво надясно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БГ само може да мечтае за лидер като Путин

    16 Март 2022 18:03ч.

    Няма какво да плюете по Русия и Путин, погледнете нашата кочина и докъде я докараха всички предателски правителтва през последните 30г. А сегашните харвардци са черешката на тортата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сбъркана работа

    16 Март 2022 18:07ч.

    Путин искаше Русия да стане гарант за мир в света - ционистите не искат да са зависими от някой друг! Гарантира, че Иран няма да напада Израел, а Израел няма да напада Иран. Мир и любов! На бай Ердо му строи АЕЦ-и, докато той главорезва северна Сирия. Доставя енергоресурси на най-големите си врагове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сбъркана работа

    16 Март 2022 18:08ч.

    Обяснява, обяснява, обяснява, и все не е обяснил основното. Какво чака тоя човек? Партньорите да си сменят козината? Да кажат - вече не си военнопрестъпник! Ние ще се държим коректно с тебе!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сбъркана работа

    16 Март 2022 18:27ч.

    Тия дивотии в Украйна могат да свършат много лесно. Остъклява Израел, остъклява Англия, остъклява Вашингтон. След това който е оцелял подписва безусловна капитулация. Той кво прави? Праща десантчици!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е директна запкаха за унищожение на живота на Земята

    16 Март 2022 18:10ч.

    А тук някакви тролове без мозък и ботове публикуват стандартни текстове подготвени от други. Без връзка със статията. Къде ще си харчите дървените рубли? Светът няма да съществува. Светът ще е безжизнена изгорена пусибя и само някъде дълбоко едно джудже ще доживява последните си дни, затворено в собствения си извратен свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • библейски императив

    16 Март 2022 18:12ч.

    Праведниците отиват в рая, неправедните директно издъхват завинаги. Казаха ти го, за да се вразумиш, а ти взе, че не му повярва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мартин

    16 Март 2022 18:26ч.

    Не се напрягай! С новите оръжия ще умреш без да разбереш и няма да ти се налага да се унижаваш заработвайки на информационния фронт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нещо такова няма

    16 Март 2022 19:27ч.

    Човекът говори за предстоящата световна инфлация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    16 Март 2022 18:27ч.

    Днес и вождовете на племената по река Амазонка са изразили опасения, че след ковид -19 и сега военни действия няма да има туристи за хапване ...............

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой разбрал, разбрал

    16 Март 2022 18:34ч.

    "Оттук нататък Западът ще загуби „глобалното си господство” както в политически, така и в икономически план. Митът за западната социална държава, за така наречения златен милиард, се разпада. Цялата планета е тази, която трябва да плати цената за амбициите на Запада и опитите му да запази изчезващото си господство на всяка цена"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Новият световен ред, който се опитват да ни наложат

    16 Март 2022 18:45ч.

    неолибералните глобалисти, наподобява по програма "Моята борба", както смята А. Фурсов. Но има шанс той да не се състои. Да, Беден Бохем, явно дори западните "мозъчни тръстове" пренебрегват Шпенглер... Особено за Западна Европа крахът е вече на прага. До голяма степен и поради недалновидността на нейните политици. Посланията са ясни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пълна подкрепа на политиката на Путин

    16 Март 2022 18:51ч.

    Карйно време беше, събудиха я!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Новият световен ред (НСР)

    16 Март 2022 18:53ч.

    Аксиомата на американското глобално господство: "НСР при хегемонията на САЩ се създава против Русия, за сметка на Русия и върху обломките на Русия" (Зб. Бжежински). Въпрос: какво става, когато Русия напусне играта и не иска повече да бъде нарочената основа на тази аксиома. Отговорът е ясен и страшен, ако наистина започнеш да мислиш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ижрата свърши

    16 Март 2022 18:55ч.

    Путин им го рече, като в тая песен: https://www.youtube.com/watch?v=7XJtp224YgQ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Владимир Владимирович Путлер

    16 Март 2022 19:06ч.

    Най-ужасното е, че след една ядрена война, предизвикана от Сатаната, дори и половината свят да загине, българските путиноиди пак ще благославя Вова в тоя форум, ако е оцелял. Путинофилството у нас вече е заплаха за съществуването ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бигот

    16 Март 2022 19:16ч.

    Ти само ги смачкай батюшка, готов съм да се разделя с всичките си спестявания за да го видя!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин: Цялата планета ще плати цената за Моята лудост

    16 Март 2022 19:19ч.

    Когато Толкин пише Властелина на пръстените, една прекрасна трилогия за борбата на доброто със злото, и през ум не му минава, че Саурон всъщност е Ам Гъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рис

    16 Март 2022 19:26ч.

    Един път стомна за вода, Втори път... Седем години стомната не се счупи, но беше крайно време. Не зная дали гореписалите зомбита осъзнават, че света наистина сума време живееше от кражби и лъжи. Най вероятно го осъзнават, но понеже получават част от заграбеното, остават на страната на грабителите, тоест западния свят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MM93

    16 Март 2022 19:30ч.

    Само уважение към вас, г-н Путин. Дано някога и в България се роди такъв лидер ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мразиш българите, нали?

    16 Март 2022 19:36ч.

    Може би и майчиния ти език не е български. Няма друго обяснение. Или пък? Продаде ли се, кажи?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • казусът: българи (руснаци) вс. македноци (украинци)

    16 Март 2022 19:45ч.

    Сигурен ли си, че си нормален, а не надрусан, задавайки такива въпроси?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Владимир Владимирович Путлер

    16 Март 2022 19:48ч.

    Не, просто от сектата на путинистите, а те нямат националност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руснаци застреляха 10 украинци на опашка за хляб ВИДЕО:

    16 Март 2022 19:31ч.

    https://www.marica.bg/svqt/rusnaci-zastrelqha-10-ukrainci-na-opashka-za-hlqb-video

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въпроси....

    16 Март 2022 19:55ч.

    Това Путин ли е? Щото май от две години никой не го е виждал от по-близо от 10 метра. И ако е той, наистина ли се побъркал или просто е решил, че малко му остава...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рукола

    16 Март 2022 19:55ч.

    Велик Путин! Ощене разбират, че спасява цялото човечество… не че заслужават!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В други сайтове путин е на фона на другото руско знаме. Русия Има два вида знамена

    16 Март 2022 19:59ч.

    Едното е нормално, а другото императорско. На него е присвоения герб на Византия, изровен от някакъв склад, който е по-голям от самото знаме, за да покаже византийското величие на императора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • били рубин

    16 Март 2022 20:08ч.

    Западната цивилизация консумира и унищожава ресурси със скоростта на светлината, с други думи Западен НСР ще е като всяко чудо за три дни. Или може би карантината наложена от галактическото НАТО, май не важи за притежателите на 99% от световните богатства и могат да си джиткат на която планета си искат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • истината

    16 Март 2022 20:17ч.

    Не са руснаците!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мирандола

    16 Март 2022 20:29ч.

    Според мен, не е правилно Путин да бъде сравняван с Хитлер, защото войната в Украйна е отбранителна и цели гарантиране на сигурността на Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    16 Март 2022 21:03ч.

    Бих искал ЗИПа да е прав т.е. Путин да е минал Рубикон.Дотук обаче много ми прилича на августовския пуч.Умът ми не го побира как са оставени на запад 2/3 от златните резерви??Защо януари 2022г Русия увеличава за 1-2млрд$ вложенията в САЩ ценни книжа?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Духът на времето

    16 Март 2022 21:03ч.

    Постепенно Запада се превръща в СССР2 от периода на застоя но в една античовешка и адски гротескна форма. Командно-репресивен апарат, дрънчаща на кухо пропаганда, лозунги, някакви измислени джендърски и зелени политики. Начело с някакви неадекватни старци. Тогава САЩ бяха в съюз с Китай, сега Русия. Байдън или Камилата Харис се очертават американския Горби.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София

    16 Март 2022 21:05ч.

    Да е жив и здрав , той е един от малкото нормални държавници , които защитават интересите на страната си , което естествено не се харесва на зверовете , които мечтаеха да разкъсат Русия !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    16 Март 2022 21:06ч.

    Защо се бави в Украйна?Войската става уязвима?Протежението на фронта е огромно.Почти като ВСВ а войската в порядъци по -малко.Едно е ясно!За Путин път назад няма.На щит или върху щит! Боя се ,че ще е върху щита .Ако не се е договорил със САЩ.До Путин всеки път когато дойдат сигнали от Русия че къса със Запада става обратното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    16 Март 2022 21:10ч.

    Самият Путин все с полувенчати мерки.Грузия,Сирия,Крим?Защо не довежда нещата докрай?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Арктика(мечка на гръцки)

    16 Март 2022 22:34ч.

    Всъшност, не.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    16 Март 2022 22:38ч.

    Може...пословичният руски сладолед тогава? Знаете ли защо Байдън обича сладолед, а Пелоси? :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пояснение

    16 Март 2022 23:21ч.

    Арктика не мечка на гръцки. Руският сладолед може и да е пословичен в някои кръгове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    16 Март 2022 23:37ч.

    ἄρκτος?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    16 Март 2022 23:44ч.

    Последно чуденка, защо му е на нашият мистичен, алхимичен министър на транспорта Коелю, ледоразбивач? По точно ще има ли офис на Еконт на северният полюс, и може ли да си кръстим този български кораб, Аврора? ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всъщност

    16 Март 2022 23:55ч.

    αρκούδα, нещо гласовете поянаха да ме блокират, та съжалявам, ще трябва да напусна за известно време

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    16 Март 2022 22:50ч.

    лошото в случая е че въпросната планета още не го е разбрала

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Смит Адам

    16 Март 2022 23:23ч.

    Ми... Китай на най-високи нива нееднократно подкрепя Русия, неведнаж заявява на САЩ да не се бъзика с Поднебесната. В Пекин отлично знаят, че без Русия нямат геополитическа тежест, а икономическата е недостатъчна за противодействие на геополитическа сила, немислеща себе си освен като световен хегемон. Могат да смятат в Пекин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунайска уфсъ с евразийски манталитет

    17 Март 2022 4:15ч.

    щом могат да смятат, да се опитат да пресметнат колко пъти китайския износ за брацката савецка РФ е по-малък в сравнение с износа за ЕС и САЩ. Отговор над 17 (седемнадесет) пъти. А след като брацката савецка РФ фалира? Китайците хитреят, но на 2 стола е опасно да седят, току-виж паднат върху купчина непродадени китайски ширпотреби

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моамар

    17 Март 2022 0:41ч.

    Вова, като си помисля как свърши Кадафито (с кол в ...), ми става мъчно за теб. Руските олигарси са сурови хора. Гледката ще е отвратителна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • как трябва да гледаме

    17 Март 2022 1:52ч.

    В тази реч Путин говори повече за запада, отколкото за Украйна. Той обозначи именно западът като заплаха и агресия, като първоизточник на злото. Координатите на злото вече са въведени. Изводът за българите е: да заемем санитарно политическо и военно отстояние от запада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Орел Соколоф

    17 Март 2022 4:18ч.

    Човека Ви го каза в прав текст - за какъв чеп ви е светът без Русия ? Ама Вие не вдявате . Недоразвитите дразнеха мечката достатъчно. Сега мечката иска своето. Толкоз.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Когато разбрала че я глобяват 30 хиляди рубли, Марина Овсяникова рекла - "Аз мислех, че ще ми искат пари!"

    17 Март 2022 6:59ч.

    ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХХАХХАХАХАХА МИСЛЕХ, ЧЕ ЩЕ МИ ИСКАТ ПАРИ, а не СТАРИ ВЕСТНИЦИ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Михаил Солонин показа карта на бойните действия, от която се вижда, че Вермахтът за един месец е завзел 30 пъти по голяма територия през лятото на 41 г, отколкото Путинската армия досега в Украйна

    17 Март 2022 7:05ч.

    ХАХАХАХХАХАХАХХА Размляла баба си

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само проверявах

    17 Март 2022 7:43ч.

    Да не би Плъхът да е пуснал атомна или химическа бомба. Не е. Значи добре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MarlboroMan

    17 Март 2022 8:51ч.

    Государят е все по-смешен и жалък

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин се е взел вече за господ

    17 Март 2022 9:35ч.

    Най-големият терорист на 21 век. изкарва виновни целия свят. Убиецът вика,дръжте убиеца.Абе ,руската наглост е безгранична,като космоса.А това джудже още не е разбрал,че става суровинен придатък на Китай,които ще го работят както си искат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Империя на глинени крака

    17 Март 2022 9:43ч.

    Русия има БВП/брутен вътрешен продукт/,т.е. стойността на всички стоки и услуги,изработени от икономиката на държавата за 1 година,колкото щата Калифорния,Белги,Южна Корея. И този джуджу плаши целия свят,щото има атомни бомби. А атомната бомба е самоунищожение на целия свят.Питам:може ли да е нормален този световен военнопрестъпник. Пример от миналото-Хитлер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Козяшки тролове, я кажете нещо за размера на американският военен бюджет, сравнен с руския? Или това лиШче го загубихте...

    17 Март 2022 10:44ч.

    Не знам дали Путин е Господ, но определено влезе в човешката история! ... И то с хубаво!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "А това джудже още не е разбрал,че става суровинен придатък на Китай," ......... ХА-ХА... козяшки трол се притеснил за Путин и Русия, ти да видиш!

    17 Март 2022 10:48ч.

    Точно от това май се притеснявате, суровините да отиват в Китай и Азия, а не в Европа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • квинтесенциален армаментариум

    17 Март 2022 9:46ч.

    Абе тя и римската империя е имала хилядократен по-голям БВП от готи и франки- пък каква стана тя ? Няма я римската империя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Пу Тин

    17 Март 2022 11:21ч.

    Светът трябва най-накрая да признае, че Русия на Путин се е превърнала в терористична държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • От Асад до Моамар

    17 Март 2022 11:33ч.

    Като си помисля как свършиха 40 000 западни наемници с Сирия ми е ясно как ще свърши войната и в Украйна. А олигарсите в Русия не ги обича нито народът, нито военните. Тяхното време свърши. За запада шеше да е по-изгодно да си ги кътка, но решиха да ги натискат и да ги използват срещу Путин. Олигарсите са безполезни във време на война, КГБ, ГРУ и военните ще си разчистят сметките с тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Гниди, гниди! Домой! Русский солдать - фашисткий окупант!"

    17 Март 2022 12:13ч.

    https://www.dailymail.co.uk/video/ukraine/video-2637635/Fearless-Melitopol-residents-stand-Russian-soldiers-mayor-abduction.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свободата на демокрацията ще победи диктатурата на СССР! Време е младите руснаци да поставят ретроградните кремльовкси старци на място, а Русия да обяви капитулация за ново възраждане с нови млади руснаци

    17 Март 2022 12:20ч.

    Време е да изпрати младите си мъже обратно при семействата им. Тази война е напълно безсмислена, тъй като Русия не може да спечели. Дори и да превземат цялата страна, няма начин да запазят контрола над нея, освен ако не планират да убият 44 мил. украинци. Всичко, което Путин направи, е да укрепи масово НАТО, обедини света срещу тях и тотално унищожи руската икономика, репутация и межд. влияние.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дърта еврогейска мастия

    17 Март 2022 12:48ч.

    Ти млад ли си? С тоя ентусиазъм от ранните 90-те, много ме съмнява. Можеш да си правиш автозаклинания за успокояване колкото си искаш насаме, ама не ги споделяй в тоя форум, защото страховете ти за утрешния ден не ни интересуват изобщо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сергей Шойгу, близък приятел на президента Путин

    17 Март 2022 12:43ч.

    Шойгу е строителен инженер, комсомолски кадър, активист на КПСС. Няма военно образование, не е служил войник. Но му е присъдено звание „армейски генерал“ и Герой на Русия. Партньор на Путин в ловните му разходки в Сибир. Дъщеря му Ксения става милионер още на 18 години, днес управлява огромна компания, печелеща голям брой обществени поръчки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сеир фул

    17 Март 2022 16:22ч.

    Американски НСР е нещо страшно, обезличаващо и античовешко! И е много повече от това, което конете с капаци (80-90% от световното население) някога ще проумеят...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин: Цялата планета ще се разплаща

    17 Март 2022 16:53ч.

    Тоя дегенерат си мечтае да унищожи света, да остане само той в подземния си дворец с прислуга, наложници и запаси до края на безценния си живот.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шварценегер се обърна към Путин с директно послание: „Вие започнахте тази война. Вие водите тази война. Можете да спрете тази война."

    17 Март 2022 17:06ч.

    "За войниците, които слушат това, не забравяйте, че 11 милиона руснаци имат семейни връзки с Украйна, така че всеки куршум, който изстреляте, стреляте в брат или сестра. Всяка бомба или всеки снаряд, който падне, пада не върху враг, а върху училище, или болница, или дом."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Той описва себе си като „дългогодишен приятел“ на руския народ, след като е вдъхновен от руския културист Юрий Петрович Власов, когато е на 14 години

    17 Март 2022 17:10ч.

    "Виждате ли, Украйна не е започнала тази война. Нито националистите, нито нацистите. Тези, които са на власт в Кремъл, започнаха тази война. Това не е руската народна война. Не! В интерес на истината нека ви кажа, това, което трябва да знаете, е, че 141 нации в ООН гласуваха, че Русия е агресор."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Поради своята бруталност Русия сега е изолирана от обществото на нациите. "

    17 Март 2022 17:14ч.

    "Светът се обърна срещу Русия заради нейните действия в Украйна. Цели блокове са изравнени с руска артилерия и бомби, включително болници, детска и родилен дом. 3 милиона украински бежанци, предимно жени, деца и старци, избягаха от страната си. И много други се опитват да се измъкнат. Това е хуманитарна криза."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Освен това не ви се казва истината за последствията от тази война върху самата Русия."

    17 Март 2022 17:15ч.

    "Съжалявам да ви кажа, че хиляди руски войници са убити. Унищожението, което руските бомби валят върху невинни цивилни, толкова възмути света, че на вашата страна бяха наложени най-строгите глобални икономически санкции, предприети някога."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Онези, които не го заслужават, и от двете страни на войната, ще страдат."

    17 Март 2022 17:19ч.

    "Руското правителство не само излъга своите граждани, но и своите войници.На някои от войниците им беше казано, че ще се бият с нацистите. и украинският народ ще ги поздрави като герои. На други им беше казано, че просто отиват на упражнения.Те дори не знаеха, че влизат във война.На трети - че са били там, за да защитят етнически руснаци в Украйна. Нищо от това не е вярно!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • https://www.dailymail.co.uk/news/article-10623411/To-Putin-say-started-war-stop-Arnold-Schwarzenegger-makes-direct-plea.html#v-8911966554365510032

    17 Март 2022 17:22ч.

    "Сега причината, поради която ви казвам всички тези неща, е, че откакто бях на 14 год., не изпитвах нищо друго освен привързаност и уважение към народа на Русия.Силата и сърцето на руския народ винаги са ме вдъхновявали и затова се надявам, че ще ми позволите да ви кажа истината за войната в Украйна и какво се случва там."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин: Цялата планета ще се разплаща

    18 Март 2022 15:02ч.

    Тоя дегенерат наистина си мечтае да унищожи живота на Земята.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи