Путин: Русия е готова да преговаря за Украйна, но Киев и западните му поддръжници отказаха

Путин: Русия е готова да преговаря за Украйна, но Киев и западните му поддръжници отказаха

Русия е готова да преговаря с всички страни, участващи в конфликта в Украйна, но Киев и неговите западни поддръжници отказаха да участват в разговори, заяви днес руският президент Владимир Путин, цитиран от Ройтерс. Той заяви също, че е "100 процента сигурен", че Русия ще е в състояние да унищожи системите за противовъздушна отбрана "Пейтриът", ако САЩ ги доставят на Украйна.

"Готови сме да преговаряме с всички участници в този процес за приемливи решения, но това зависи от тях - не ние отказваме да преговаряме, а те", заяви Путин в интервю за руската държавна телевизия.

"Смятам, че действаме в правилната посока, защитаваме своите национални интереси, интересите на нашите граждани, нашия народ. И друг избор, освен да защитим гражданите си, просто нямаме", каза руският президент, цитиран от ТАСС.

Принципът "разделяй и владей" е в основата на политиката на противниците на Русия, те винаги са се опитвали и продължават да се опитват да го правят, заяви Владимир Путин в интервю за предаването "Москва. Кремъл. Путин" по телевизия "Русия 1", цитиран от ТАСС.

По думите му от 2014 г. насам Русия се опитва да разреши ситуацията в Украйна по мирен път. "Винаги сме се стремили да гарантираме, че всички възникнали спорове се решават по мирен път чрез преговори. Но, за съжаление, отсрещната страна, другата страна, имаше различно отношение, започна, както много пъти съм казвал, а всички го знаем, да извършва там военни действия там", припомни Путин.

Русия е готова да преговаря с всички страни, участващи в конфликта в Украйна, но Киев и неговите западни поддръжници отказаха да участват в разговори, каза руският президент, цитиран от Ройтерс. "Готови сме да преговаряме с всички участници в този процес за приемливи решения, но това зависи от тях - не ние отказваме да преговаряме, а те", заяви той.

Путин допълни, че събитията от последните месеци са му позволили да се убеди, че 99,9% от руснаците са готови да дадат всичко от себе си в името на родината.

"Що се отнася до основната част - 99,9% от нашите граждани, нашите хора, са готови да жертват всичко в името на родината си - за мен тук няма нищо необичайно. Това обаче още веднъж ме убеждава, че Русия е специална страна и имаме специален народ", каза Путин.

Той заяви също, че е "100 процента сигурен", че Русия ще е в състояние да унищожи системите за противовъздушна отбрана "Пейтриът", ако САЩ ги доставят на Украйна.

По думите това щяло да стане като с едно щракване с пръсти. В същото време, напомни руският президент, в Украйна "все още няма такива комплекси". Пред репортери преди дни Путин отбеляза, че "Пейтриът" е "доста стара система" и не работи като руската С-300.

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

 

Коментари

  • SIMO

    25 Дек 2022 13:47ч.

    Мокрите сънища на един диктатор.......Къде е крацерът "Москва" с неговите С-300, а????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • логото

    25 Дек 2022 13:53ч.

    Стига дрънка клиширани пропагандни глупости, не е никакъв диктатор - диктатори са тия, които го нападат без доказателства. И вземи му прочети или изгледай цялото интервю. на едно място го питат - защо не действате от самото начало по-твърдо и с методите на западните наказателни батальони. "Не е в наш стил, ние сме от духовната страна на цивилизацията и няма как да не щадим народа и цивилните... А Западът непрекъснато се опитва да ни раздели, за да ни завладее..."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не им отговаряй на такива г*з**е

    25 Дек 2022 18:33ч.

    Тук са единици. Просто трябва да се игнорират!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    25 Дек 2022 20:23ч.

    логото, от духовната страна на цивилизацията, атакуваща Украйна с бойния вик "Алах акбар"? Защото е видно, че само тези са му съюзниците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    25 Дек 2022 20:25ч.

    И още нещо, какви е държавата на този, дето го питат защо не действал твърдо? Щеше да е ок, ако имаше и въпрос защо използва точно тези средства да си решава проблемите, оръжието, а не други средства?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • амероидиотизъм

    25 Дек 2022 21:55ч.

    Преди да питаш него, да беше крещял да се разпусне НАТО. А и вчера Орбан ти го каза - мирът в Украйна зависи от Бай Пън - англоамериканците са единствените, които искат тая война да продължи, за да продължи да властва дяволът.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо

    26 Дек 2022 1:08ч.

    Симка, мили...оникален тъпак си, бре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    26 Дек 2022 7:45ч.

    Идиотизмът, мир е възможен само тогава, когато управляващите в Русия започнат да признават договорите, които с подписали. Т.е. признаване границите на Украйна съгласно спорузумението от 08.12.1991 г. Най-малко! И, да речем, Договорът между НАТО и РФ от 1997 г. В противен случай това ще продължи до безкрай. Щото според тебе само Байдън е страна, който изобщо няма общо, а Путин "жертва"? Да, възможно е да жертва, но на голямата си уста! Която не може да преглътне хапката, която е захапала.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ти си eokd gd.ud viva без com

    26 Дек 2022 9:19ч.

    Договори се спазват, когато не се убиват хора. Какво беше превратът на Майдана срещу законния президент в УССР, подкрепен от Запада? Нима спазване на договор? Айде стига се прави на умрела лисица!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    26 Дек 2022 9:42ч.

    Какво е законният президент да не спази решение на Реферндум и вместо да изпълни волята на народа си, решава да го "забие" към тези, на които е слуга? За разлика от Вас, някои народи имат чувство за самосъхранение и избират бунта пред робството! Това беше Майдана, ако не знаете! Украинците поискаха ЕС, а не евразия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ексклузивният човек е отвъд инклюзията на договорите, ако и да ги спазва с определени надежди

    26 Дек 2022 10:24ч.

    Избират бунта пред робството, казваш... Ами и донбасци са народ, руски народ. Както и Крим. Или ти отказваш по презумпция правото на руския народ да притежава и поддържа чувство на самосъхранение? Да не говорим пък с какво УССР при Янукович бе по-зле от днешния тоталитарен режим на хунтата на Зеленски, държан на къс повод от САЩ и Британия и не можещ да гарантира каквато и да е независимост и свободно волеизявление на гражданите си...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    26 Дек 2022 10:42ч.

    Да и домбасците са народ! Руски..?! Който искаше да ПРЕГОВАРЯ за условията, в които да живее в Украйна. Преди другаря Гуркин и пръсъдружните му ваг.., пардон "опълченци", дошли от РФ да им набият канчетата, че трябва с оръжие, а не с преговори! А че при Янукович беше по-добре... Да, никой не обстрелваше Киев с ракети... За УСССР сте се объркали. Това не съществува от есента на 1991 г. А РССР не съществува от година и половина преди това. Не ползвайте инфо избирателно пред някой, който е запознат с фактите далеч по-добре от Вас. Поне по отношение на СССР. И за последно - във всяко твърдение е възможно да бъде намерена частица истина! Какво прави разликата? СРЕДСТВАТА, с които се отстоява тази частица. Щом сте съгласен да минете през трупа на майка си в защита на илюзиите си... Нямам какво да Ви кажа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • досадно ми е да чета това

    26 Дек 2022 11:04ч.

    Хайде откажи се да предопределяш кое съществува и кое не съществува, гледайки през абстрактно-административната форма на договорите. И още нещо... Договорът винаги си има две страни, справка - едностранното излизане на САЩ от ядреното споразумение с Иран. Разбира се, ако слушаме теб, САЩ нямат никаква вина, защото Иран са някаква досадна измислица, без която светът на безпаметната глобална икономика и администрация, контролирани без съмнение от САЩ, може да живее. Е да, ама не!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    26 Дек 2022 11:26ч.

    Верно е досадно! Колко души умряха поради отношенията Иран - САЩ? Освен, че се съдят в Хага? Остана ли нещо за изсмукване от пръстите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • именно де

    26 Дек 2022 13:02ч.

    Много хора умряха от империализма на САЩ в Близкия Изток и Централна Азия, верно. Да си стоят зад океана, защото не е работа да оправят страни и народи, които не ги понасят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ретранслатора

    25 Дек 2022 13:58ч.

    "Русия е загубила повече от 100 000 войници във войната си срещу Украйна, заявиха днес от генералния щаб на украинската армия, предаде ДПА. Тази информация не е потвърдена по независим път." https://www.bta.bg/bg/news/world/380793

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ММ93

    25 Дек 2022 14:05ч.

    Калкулатора на нацистите в Киев е развален. Реалните загуби на Русия са милион, милион и двеста хиляди в жива сила ... и около 1200-1500 летаки (самолета). Танковете около 20,000-30,000 ... с две думи Пинокоио отдихает ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    25 Дек 2022 14:31ч.

    Западеняците не искат да преговарят и се крият като мишки в брашно, щото знаят само задкулисно да ръчкат, а иначе не били страна в конфликта, чисти и невинни като света вода ненапита , нищо повече от арогантни бъзльовци, дори и към собствените си народи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Авангард

    25 Дек 2022 14:47ч.

    Вова удри !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Владимир Владимирович Путин

    25 Дек 2022 17:04ч.

    Одна ты на свете ты одна, хранимая Богом родная земля! Так было, так есть и так будет всегда! За Родину, за Путина Слава Российской Федерации товариши !!! Ура!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MarlboroMan

    25 Дек 2022 17:16ч.

    ше се подмокриш бе

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    25 Дек 2022 18:43ч.

    Владимир Владимирович Путин 25 Дек 2022 17:04ч! Ураааааааааааа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Броят на загиналите вече е

    25 Дек 2022 14:56ч.

    Толкова голям, а ползите за Русия толкова нищожни, че нищо друго освен куршум не му се полага.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ми какво чакаш, бе пи@, отиди и го з@стреляй!

    25 Дек 2022 15:09ч.

    Да, ама не! От клавиатурата е по-лесно и по-безопасно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    25 Дек 2022 15:22ч.

    Броят на загиналите вече е 25 Дек 2022 14:56ч. Тцъ, край нямат евроатлантическите блянове

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • продължението

    25 Дек 2022 17:51ч.

    Продължението на всичко ще бъде, че Русия ще диктува условията на Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Женското лице на войната

    25 Дек 2022 17:53ч.

    Фотоснимки на: 1. Дарья Дугина 2. Ольга Качура. 3. Мария Пирогова 4-5. Катя и Валя Корниенко 6. Анна Долгарева 7. Юлия Чичерина 8. Марьяна Наумова 9. Надана Фридрихсон 10.Настя Михайловская https://colonelcassad.livejournal.com/8054474.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • -р Илко Семерджиев, зъболекар-импресионист

    25 Дек 2022 17:55ч.

    Дълбок поклон пред паметта им!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Схемата

    25 Дек 2022 18:28ч.

    По празниците хубавите приказки са допустими. Опре ли до интереси и работа, нещата стават напълно РАЗЛИЧНИ! Без МИНИМУМ ОЩЕ: Харков, Одеса, Николаев и Херсон, заедно с околностите, резултатите от тази война биха били твърде компромисни от руска гледна точка. Галисияя винаги е била чуждо тяло и там нещата са неспасяеми. Киев е по-особен случай, но там пък разговорът е дълъг. Каквото и да остане - ще бъде една гнойна язва и сегашните приказки на президента Путин са по-скоро от желание да е празнично добър. Много хубаво е оценил положението един руски автор: Игор Скрипка: „Дойде време да си направим изводи от това, поне сега. И основният извод е, че никаква неутрална или "партньорска" Украйна по принцип не е възможна. Запазена под каквато и да е форма и в каквато и да е териториална конфигурация, формално независима Украйна неизбежно ще си остане антируски трамплин с една или друга политическа проститутка начело.“ https://pogled.info/svetoven/russia/kogato-defektnite-izlyazoha-ot-andargraunda.150431

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Никаква "украйна" няма и не може да има.

    25 Дек 2022 21:05ч.

    Всичко това са руски земи. Свиквайте, прозападни глупаци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    25 Дек 2022 21:29ч.

    Руски, щото някой така казал? Никакво основание няма за това твърдение и този, който си мисли, че може си заплюе каквото му харесва, ще си плати.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бутафорен зелен палячо

    25 Дек 2022 21:53ч.

    Какво основание искаш бе, то няма и основание на основанието. Не може заради една хунта от фашистки назначенци на Запада да жертваш не само интересите, но и животите на цял един народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руски, защото са руски. Картата от 1914 г.

    25 Дек 2022 21:57ч.

    Ще видиш. Едно от последните ти видяни неща ще бъде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    26 Дек 2022 7:52ч.

    Сериозно ли вадим карта от 1914 г.? Да извадим карта, на която тази територия е Стара веика Бъгария? Хайде най-добре да извадим картата от един договор, подписан на 03.03.1918 г. Освен това държавата, управлявала териториите през 1914 г. се спомина още 1917 г. Безвъзвратно! Поради което голям хикс е какво прави двуглавият орел на Православието върху герба на РФ? Да, добре следва да знаете кой е наследникът на Руската империя? И на кого точно е наследник РФ, нещо, което е написано в Конституцията й. За да има основания за "исторически претенци". Защото ако сме исторически неграмотни, всяка претенция, която е основана на силата на оръжието, ще е правилна. Поради което на аргументът "сила" може да се отговори само със същото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • в-Иван е, в Иван

    26 Дек 2022 9:23ч.

    На тебе, драги ми палячо, не са ли ти казвали, че граници не се определят само с административни и политически решения, нито зависят от моментната конюнктура на определянето им? Че има базови понятия като език, култура, история, архетип, колективно несъзнавано, които не зависят от вечната и нерушима американска глобална икономика? И че кръвта вода не става, ако и да им се иска на някои да забравим?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    26 Дек 2022 9:56ч.

    Верно ли има и други начини, освен подписването на договори? В които договори да са отразени всички алабализми, базови понятия според Вас, които били бля-бля и извън договорите?! По каква причина се подписват договори тогава? Форма на измама, докато решим какъв алабализъм да използваме като аргумент да правим каквотот си искаме?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • иди се разходи

    26 Дек 2022 10:20ч.

    Договорът се подписва с надеждата да се спазва и от двете страни. Когато тази надежда умре, договорът бързо става лист хартия. И спри да говориш така, сякаш само руската страна нарушава договорите. Не нам тия, тарикат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    26 Дек 2022 10:34ч.

    Да де, хората в Украйна гласували с недежда, че това което са избрали ще бъде изпълнено! Но агентът на Пу направил друго и поради това, че не желаели надеждата им да умре, излезли на Мегдана! Както правели и българите, преди да бъдат поробени от тези, чиито наследници са Рф! И нещо Вие започнахте с документи - карта от 1914 гг., но бързо се разходихте", след като не Ви изнасяше... И да Ви обърна внимание - тарикати сте Вие, семейството В и и който и да е, позволяващ си да се държи неуважително към някой, когото не познава. "Тарикатлък" е липсата на аргументи, каквито оказва се нямате. Насочих Ви към някои факти, които действителстноста НЕ опровергава. Т.е. документи, които не са нарушени от никой друг, освен този, на който не му изнася. Поради което е добре да прочетет Договърът между НАТО и РФ от 1997 г. и, надявам се, че ще разберете кой не го спазва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кон с капаци

    26 Дек 2022 11:06ч.

    Скучно е да се говори с юристи, пък камо ли да се спори... Когато НАТО спре да се разширява и се върне в границите от 1997 г., ще говорим пак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • самоизяждат се

    26 Дек 2022 11:26ч.

    Слушай Вива, я по-добре отивай във фрогнюз, там са озверели от злоба. Ще си споделяте на воля.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    26 Дек 2022 11:35ч.

    Защо в границите ПРЕДИ 1997 г? Препоръчах Ви да прочетете Договорът между НАТО и РФедерация от ... точно 1997 г. На някого му е неудобно, че е рекъл всеки сам да определя как да осигури суверенитета си? Включително членство в НАТО? Да преди 1997 г. РФ не е искала съседите й да са членове на НАТО. Но на какво са се основали мотивите на една държава... на 6 години?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бактън бе

    26 Дек 2022 11:37ч.

    Не ни будалкай с фиктивния суверенитет на нашингтонските васали, които ги натикват като котка в чувал, стига това да е изгодно на нашингтонския сатрап! Не сме будали, освести се!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    26 Дек 2022 12:00ч.

    Явно да се пише преди да се чете! И понеже дълбоко се съмнявам в желанието да четете нещо, несъвпадащо с тезите Ви, ще си позволя да цитирам част от документа: "...уважение суверенитета, независимости и территориальной целостности всех государств и их права выбора путей обеспечения собственной безопасности, нерушимости границ и права народов на самоопределение, как это закреплено в хельсинкском Заключительном акте и других документах ОБСЕ;..." За всеки случай ще Ви дам линка към ориргиналния текст - на английски и руски, както е ратифициран: https://web.archive.org/web/20141111085956/http://www.nato-russia-council.info/media/59451/1997_nato_russia_founding_act.pdf

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нещо много изнервени ми се виждате, Путинци

    25 Дек 2022 21:46ч.

    Що тъй? А? Май не ви пращат достатъчно рубли да продължите да пишете? Къде си бе, Дачков, защо не ги успокоиш малко твоите? Дай им там по някоя водка, да забравят мъките... А ти сядай и мисли какви още простащини ще дрънкаш и какво ще подадеш на твоите тролове ... насочи ги към нещо, да не мислят много, че като мислят се изнервят... Ех, как сте се изчервили, ще се пръснете, бе... Я, вените ви са се издули, май сте се изприщили вече... Путин искал да преговаря... Кой иска да преговаря в една война? Този, който вижда, че загива... Но след войната ще потърсим сметка и от вас, Дачков, Волгин и всички останали путинофили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прозападните, нали знаете какво ви очаква?

    25 Дек 2022 21:55ч.

    Същото, което сполетя дядовците ви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • защо руското ръководство играе нереципрочно, глупаво, слабо и без да вземе инициативата ???

    26 Дек 2022 10:34ч.

    Русия действа още:пасивно, предвидимо, безхитростно.Русия бие по своите,а не по западняците.Привидно единствената собствена инициатива на РФ дотук беше фактическото начало на СВО (русофилите по света бяха удивени и потресени).СВО беше развой и план, към който по всичко личи западът е тикал ръководството на Русия почти безизходно,като бяла мишка в лабиринт.Русия е предсказуема,дори правилата за използването на атомните й оръжия обезсмисля съществуването на тези модерни оръжия.Вече,в зрелия стадий на СВО,с всеки изминал ден става все по-ясно, че заложения ефект в СВО е мощно необратимо подкопаване устоите на руската държавност.Ако дефакто приелият ролята на бялата мишка Путин не предприеме нестандартни скокове на изменение на характера и целите на СВО,нещо което привидно все още е в неговите ръце,т.е. не успее да измени правилата на движение в лабиринта,ще бъде принуден да капитулира с пълна загуба и Русия да приеме да плати космически репарации в следващите десетилетия, т.е. всички енергийни и металургични мощности, водни и горски ресурси на страната да преминат официално в ръцете на запада, западът да получи още 50 години живот за себе си (както при капитулацията на Студената война),а руснаците да станат бежанци в собствената си земя.При такъв развой, Перестройката на Горбачов и Специалната операция на Путин в исторически фокус няма да имат коренна разлика- всичкопечеливш запад и всичкогубещ изток.Истинската вътрешна мобилизация на Русия ще настъпи тогава, когато Русия започне да бие пряко по запада,т.е.нови цели на СВО станат представители на запада и то на западен терен.Това може да се постигне с ролята на шпионаж и диверсионни операции,които да разстроят подреденото западно общество,което лесно би било извадено от строя.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    26 Дек 2022 10:49ч.

    Не смсвайте "Изтока" с РФ! Защото "Изтокът" се развива главоломно и е на път да стане водещ в световната икономика! Вижте къде са Китай, Япония, Южна Корея, Индия, Виетнам дори. Може би точно "Изтокът" ще усвои най-добре резултатите от безумната СВО. На първо време с усвояването на Сибир... Което вече е започнало. Барабар с всичко в него.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • можем да ви помогнем да излезете отвъд клишираното пропагандно мислене, колкото и да Ви е трудно

    26 Дек 2022 11:11ч.

    Развитието не е еднотипен процес, нито включва еднозначна доминация на технологиите. Не изключвайте Русия априори от развитието само защото не следвала западния път или претендирала за своите приноси към човешката цивилизационна съкровищница. Русия е Изток в главата и Запад в краката. Изброените "развити" страни на изток от Русия нямат тежки и непреодолими противоречия с нея, и дори ако вземем предвид американските васали Япония и ЮК.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    26 Дек 2022 11:47ч.

    Никой не е изключвал Русия априори. Но нио не може да се направи, ако самата тя се изключва... Действията й водят до това. Факт е, че няма ни един съюзник в това, в което се замеси. Партньори се намират, но съюзниците са нещо различно. А партньорите са какво? Някои, с коит делим резултатите от нещо общо. Но дали "деленето" няма да зависи от определени резултати, в даден момент.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сама е, защото бяга от нечистотиите

    26 Дек 2022 13:04ч.

    Сама е и сама се бори срещу империализма на поне 30 хищника, прав си. Мъдреците и светците винаги остават сами, така става и с великите страни и народи. Хората трудно понасят истината, а някои, които я понасят, се крият от преследване или се преструват, защото предпочитат бизнеса и челядта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи