Путин: Русия беше принудена да отговори на украинските атаки срещу нейните енергийни обекти

Путин: Русия беше принудена да отговори на украинските атаки срещу нейните енергийни обекти

Президентът Владимир Путин заяви, че Руската федерация е била принудена да отговори на украинските атаки срещу нейните енергийни съоръжения. Руският лидер радговаря с президента на Беларус Александър Лукашенко. „В енергиетиката, за съжаление, наскоро наблюдавахме поредица от атаки срещу нашите енергийни съоръжения и бяхме принудени да отговорим“, каза Путин. Ударите по енергийни обекти в Украйна са част от процеса на демилитаризация, тъй като засягат отбранителната индустрия на Украйна, каза руският президент, съобщава ТАСС.

"Ако всичко се върне към решаването на тези въпроси, за които говорихме първоначално, а в енергетиката те също са свързани с решаването на една от задачите, които си поставяме - това е демилитаризацията. Преди всичко изхождаме от факта, че по този начин въздействаме върху отбранителната индустрия – военно-промишления комплекс на Украйна, и то пряко“, каза Путин. В същото време добави той, „ако преминем към някакви разговори за решаване на всички проблеми с други средства, разбира се, както вече казах много пъти по този въпрос, ние сме готови за това“.

Владимир Путин подчерта, че Русия, изхождайки от хуманитарни съображения, „не е предприела никакви атаки“ през зимата. „Имам предвид, че ние не искахме да оставим социални институции, болници и така нататък без захранване, но след поредица от атаки срещу нашите енергийни обекти бяхме принудени да отговорим“, подчерта Путин.

Руският президент е убеден, че Украйна се е натикала в ъгъла, когато е отказала да преговаря с Руската федерация с надеждата да спечели на бойното поле. „Мисля, че противоположната страна до известна степен се заби в ъгъла, когато отказа да преговаря с надеждата да победи Русия на бойното поле и да ѝ нанесе стратегическо поражение“, каза руският държавен глава по време на разговора с беларуския си колега Александър Лукашенко. Путин е уверен, че Украйна вече е разбрала, че е невъзможно да победи Русия на бойното поле. „Сега те разбират, че това е невъзможно. Отказаха се от преговори. И сега са попаднаха в доста трудна ситуация“, заяви руският президент. 

Руският лидер увери, че Москва е готова за конструктивен диалог за уреждане на ситуацията около Украйна. Той предупреди обаче, че Русия няма да позволи да ѝ се налагат позиции, които не се основават на реалността. "Нашата цел не е да поставим всички в затруднено положение, напротив, ние сме готови да работим конструктивно", каза Путин. И подчерта: „Но, разбира се, не може да има налагане на каквато и да е позиция, която не е основана на реалността.“

В отговор на надеждата, изразена от Лукашенко, че Украйна ще се вразуми и ще бъде с Руската федерация и Беларус, Путин предложи украинците сами да решат това. По време на разговора Лукашенко отбеляза, че „би искал украинците да са с нас“. „Чувствам, че не е далеч моментът, когато Украйна ще се опомни и ще разбере къде е нейното щастие“, каза президентът на Беларус. „Нека сами решават“, отговори Путин.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Truman

    11 Апр 2024 23:00ч.

    Война с такива "аванти" не се печели!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ядрен шантаж

    12 Апр 2024 10:01ч.

    Това не е просто война. Тук е нужна и хитрост, защото е намесен трети играч, чието прозвище е "маймуна с граната".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Слава на руската армия Освободителка!

    11 Апр 2024 23:01ч.

    Целият, Целият български народ, пожелава успех на освободителната руска армия!!! Чакаме от Владимир Владимирович помощ за освобождението на поробените европейски народи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 123

    11 Апр 2024 23:39ч.

    Не се обяснявайте, а продължавайте в същия дух!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оптимист

    12 Апр 2024 1:13ч.

    Титан!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • путя путкинович пиздюхин

    12 Апр 2024 7:30ч.

    Какъв армагедон бе , нали после тате Джо ще ми опъва ушите . Ха със здраве че трябва да бегам да лъсна обущата на чичко Си оти има среща с другарите от компартията . После трябва да бегам и при Султана Ердогана да му целувам ръка за байряма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гратис

    12 Апр 2024 10:02ч.

    Ще те натоварим само с един ден ти да вземеш да решиш кардинално всички проблемни казуси. Със сигурност ще се справиш като прасе в кочина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи