Путин към Ердоган: Спецоперацията ще спре, когато Киев изпълни изискванията на Русия

Путин към Ердоган: Спецоперацията ще спре, когато Киев изпълни изискванията на Русия

Снимка: архив

 

Руският президент Владимир Путин изрази по време на неделния телефонен разговор с турския му колега Реджеп Ердоган „готовността на руската страна за диалог с украинските власти и с чуждестранни партньори за разрешаване на конфликта“, съобщи прес-службата на Кремъл, цитирана от ТАСС.

„В същото време беше обърнато внимание на безполезността на всякакви опити за проточване на преговорния процес, който се използва от украинските сили за сигурност за прегрупиране на своите сили и средства. В тази връзка беше подчертано, че спирането на спецоперацията е възможно, само ако Киев прекрати военните действия и изпълни добре познатите изисквания на Русия“, съобщиха от Кремъл.

„Изразена бе надежда, че по време на планирания следващ кръг от преговори представители на Украйна ще покажат по-конструктивен подход, който изцяло отчита нововъзникващите реалности“, допълниха от пресслужбата.

 

Ердоган към Путин: Да проправим пътя на мира в Украйна

 

Турският президент Реджеп Ердоган предложи на Путин да работят заедно, за да проправят пътя към мира в Украйна. Президентът Ердоган заяви, че спешното примирие ще даде възможност за решаване на хуманитарните проблеми в региона, както и за търсене на политическо решение.

Той повтори призива си: „Нека заедно проправим пътя към мира“, съобщиха от офиса на турския президент в декларация, цитирана от медиите.

Ердоган посочи и необходимостта от отваряне на хуманитарни коридори и подписване на мирен договор за Украйна. Освен това турският държавен глава обяви намерението си да продължи контактите с украинската страна и с други страни относно ситуацията в Украйна и „усилията за провеждане на обширни преговори“, се казва в изявлението.

 

 

Коментари

  • Това навява на мисълта, че ако украинската съпротива, било партизанска, било с отделни атентати продължи

    06 Март 2022 15:56ч.

    войната, извинете, операцията ще продължи до пълно изтребление.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • krepimportpr

    06 Март 2022 16:01ч.

    http://maps.google.com.mx/url?q=https://krepeg-import.ru/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • drovarubrupr

    10 Март 2022 10:24ч.

    http://google.co.uz/url?q=https://istra.drova-rub.ru/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Румен ПРЕЗРЯНта

    06 Март 2022 16:04ч.

    Сами се излъгаха, че от Путин зависи всичко, че е абсолютен монарх. ОТ СВОЯТА СИ ПРОПАГАНДА СЕ ЗАБЛУДИХА! Американски историци не определят дори Сталин за диктатор. Помислих, ЧЕ С ПУТИН Е СВЪРШЕНО, но се сетих за Ердоган. И какво стана с Ердоган? А зад Путин стои много народ и елит. Путин не е диктатор, а е кукла на генералите и елитът от СССР, които избраха капитализмът и още държат властта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Възможно е

    06 Март 2022 16:12ч.

    Путин е хитър и ловък, но по някакъв бандитски начин, няма мислене в перспектива, всъщност е глупав. Някои от действията му, като убийствата на Немцов, Политковска, опитите за убийство на Скрипалите, на Навални, на когото няма да произнесе името, говорят за страх и комплексираност. Ако беше уверен в себе си, щеше да дирижира нещата без страх от хилавата опозиция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вузможно е

    06 Март 2022 16:16ч.

    Путин се страхува да се появи на публично място. Когато показват такива кадри, останалите участници са статисти. На Пискарьовското гробище поднесе букет, обикновените хора не бяха допуснати, имаше снайперисти. Гробището беше дезинфекцирано предварително, а после един от охраната прибра нукета обратно, може би за да не остави ДНК следи от ръката му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Възможно е

    06 Март 2022 16:17ч.

    Такъв човек, дори против желанието си, става пионка в ръцете на обкръжението си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Румен ПРЕЗРЯНта

    06 Март 2022 16:21ч.

    вземи си хапчето.. западът е зло, и те убиват ... убиха България. От средна класа поне 50%, ни направиха 3%. Толкова имат собствено жилище и ходят на курорт. От 500 лева семеен доход - купуващи колкото 3000 лева сега, сега семеен доход е 1300 лева.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • топ 10

    06 Март 2022 16:24ч.

    При Путин няма ЛГБТ-перспектива, прав си. Мисленето му е стратегическо, а не конюнктурно-лакейско.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    06 Март 2022 16:10ч.

    ердоган какво се бута между шамарите тои има неуредени сметки един свален руски самолет и един убит във въздуха пилот и накрая рефрена крим е украински няма какво да парламентъорства тои няма капацитет за подобна работа

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да, бе!

    06 Март 2022 16:12ч.

    Позицията на агресора Путин означава отказ от преговори и война до капитулация на Украйна! Ще си плати за всичко наведнъж!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • айде стига

    06 Март 2022 16:25ч.

    И на кого ще си плати? Кой е този, който ще го съди и платил ли си е той сметките спрямо Русия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    06 Март 2022 16:24ч.

    Осем години война и смърт е прекалено. Някой трябва да сложи край! Гарантите за Минските споразумения Германя и Франция нищо не направиха да озаптят укро-нацистите. Останалите западни държави също, за САЩ да не говорим, те създадоха тази война. Е сега се намери, Русия и ведна стана лоша, а укронацистите добри! Да го духат тези фалшивите “демократи“ от Запада и САЩ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А можеше да не отхапва парчета от украйна

    06 Март 2022 16:32ч.

    Като животно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ако баба ти беше мъжка...

    06 Март 2022 16:37ч.

    А можеше да не става незаконен преврат в Киев 2014. А можеше Адам да не си поиска другар в Едем... Айде стига скимтеж. Свиквай с новите реалности и виж и другата гледна точка, още повече, че тя не е изсмукана от пръстите като вашата (теза), а дълбоко обоснована с конкретни факти на западна враждебност и неприязън.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Режимът на Путин е фашистки, а не този в Украйна

    06 Март 2022 17:05ч.

    Защото наемниците на Путин за изпълняване на геополитическите му цели "ВАГНЕР" са създадени и водени от Дмитрий Уткин, открит Нацист от ГРУ. Дава името на паравоенната група "ВАГНЕР" заради интересите си към нацизма. Рихард Вагнер е бил любим композитор на Хитлер. https://webcafe.bg/svyat/martvite-govoryat-koi-vsashtnost-sa-naemnitsite-ot-vagner.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Каквото и да беше станало в украйна, си беше нейна работа!

    06 Март 2022 17:29ч.

    Да не би джуджето да се е трогнало от преврата? Нищо подобно. Видяло е, че е дошъл моментът да нападне като диво животно, усетило, че плячката му е по-слаба от него. В животинското му съзнание движещите сили са такива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Генерал-майор Виктор Гулевич, който е и началник на Генералния щаб на Беларус, хвърля оставка!

    06 Март 2022 16:37ч.

    Той твърди, че персоналът на беларуските военни части е отказал да участва във военни действия и че въоръжените сили на Беларус не могат да попълнят нито една батальонна група. https://i.dailymail.co.uk/1s/2022/03/06/11/55007665-10582905-image-a-15_1646565830744.jpg

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Срещал съм се с беларуси

    06 Март 2022 17:31ч.

    Най-чистите и безкористни хора, които съм срещал в Съюза. Вярно, бяха интелигенти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    06 Март 2022 16:56ч.

    Наистина можеше да няма война ако Украйна не беше извършила геноцид над руското население, наистина!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София

    06 Март 2022 17:03ч.

    Жалки коментари от комплексирани некомпетентни хорица с промити мозъци, намерили повод да обсъждат събития и хора , които няма как да осмислят с ограничения си умствен багаж !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия нанася удари по цивилни цели в Украйна, включително болници, детски градини и училища, както е правила винаги преследвайки геополитическите си цели

    06 Март 2022 17:10ч.

    С терористичен план, с атаки към цивилни хора и сгради, идващи от въздуха, а също и по суша. СЗО потвърди няколко атаки срещу здравеопазването в Украйна, довели до множество смъртни случаи и наранявания. https://twitter.com/DrTedros/status/1500372569425387522

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • https://twitter.com/DefenceHQ/status/1500357239428763649

    06 Март 2022 17:15ч.

    Русия преди това е използвала подобни тактики в Чечения през 1999 г. и Сирия през 2016 г., използвайки както въздушни, така и наземни боеприпаси, сломявайки духа и опит да се деморализира защитата на дом, родна земя, суверенни граници, се казва в актуализация на разузнаването на Обединеното кралство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • https://www.bbc.com/news/world-europe-60638042

    06 Март 2022 17:19ч.

    Кремъл обстрелва обикновени хора, болници, детски градини, училища, домове, офиси. Това е поредната вълна от прилагане на този терористичен план на бомбен "килим". Русия търпи огромни загуби на собствените си войници и оборудване, но това не възпира разрушителят психопат Путин. Това само насърчава по-нататъшната му агресия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нивото на троловете

    06 Март 2022 17:44ч.

    с антируска обсесия много е паднало.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А, руските тролове какви са?

    06 Март 2022 18:48ч.

    Може би имат наченки на морал и достоинство? Дай един поне пример.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • путин ще затрие западната т.нар. "цивилизация"

    06 Март 2022 18:12ч.

    С което ще даде шанс на рода човечески да оцелее

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще оцелеят хлебарките

    06 Март 2022 18:49ч.

    На руски тараканьi

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е истината за войната

    06 Март 2022 18:42ч.

    Когато фактите говорят и боговете мълчат: https://www.youtube.com/watch?v=D0Gs0X8KBhA

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи