Путин: Благодарение на Русия в Донбас ще настъпи мир

Путин: Благодарение на Русия в Донбас ще настъпи мир

Руският президент Владимир Путин изрази увереност, че благодарение на Русия ще дойде мир в Донбас, предава ТАСС. Думите му идват на фона на руското настъпление в Източна Украйна, което РФ обяви като втори етап от "специалната военна операция".

"Така и ще бъде", каза той по време на заседание на съвета на платформата "Русия - страна на възможностите".

Говорейки за военната спецоперация, Путин увери, че Руската федерация ще действа последователно и ще направи така, че животът в Донбас постепенно ще се нормализира. Путин каза още, че трагедията, която се случила в Донбас, е принудила Русия да започне специална военна операция в Украйна. "Но именно трагедията, която се случи в Донбас, включително в Луганската народна република, принуди, просто принуди Русия да започне тази военна операция, за която днес всички добре знаят", добави президентът. "На първо място целта на тази операция е да помогне на хората, живеещи в Донбас, на нашите хора, живеещи в Донбас", заключи държавният глава.

Междувременно говорителят на външното министерство на Русия Мария Захарова заяви, че Москва и Киев продължават преговорите. "Продължават руско-украинските преговори по урегулиране на ситуацията в Украйна и осигуряването на нейния неутрален, извънблоков, безядрен статус", каза Захарова на брифинг, цитира я Газета ру.

По-рано самата Захарова обяви, че Москва е загубила доверие в украинските преговарящи. До този момент външният министър Дмитри Кулеба, който е на посещение в България, беше казал, че през последните седмици не е имало контакти между двете страни на високо равнище. По думите му, след Буча е станало особено трудно да се разговар с руската страна.

За последен път преговорните екипи на Русия и Украйна се срещнаха в Истанбул на 29 март.

 

Източник: dnes.dir.bg

 

 

 

Коментари

  • Doksan Dokuz

    20 Апр 2022 17:53ч.

    Успешното изпитание на „Сармат“ е гаранция за думите на Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    20 Апр 2022 17:57ч.

    По официални руски данни, през 2021 година поради геноцида над рускоговорящото население в Донбас са убити 7/седем/ души. До сега, в следствие на "спецоперацията" в Мариопол са загинали над 5 000 човека и целият град е разрушен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да погледнем първоизточника

    20 Апр 2022 18:06ч.

    Нуждите на господин Уилт са добре задоволени - отвърна сержантът и мислено отбеляза, че онова, от което Уилт явно се нуждае, е психиатричен преглед.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Степан Бандера

    20 Апр 2022 18:30ч.

    Така и Хитлер уверяваше, че благодарение на Германия ще настъпи мир в Европа. Путин отдавна го задмина. Зеленски - "Руската армия се записва завинаги в тая война като най-варварската и нечовешка армия в историята на света".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майна

    20 Апр 2022 18:34ч.

    След вашия мир камък върху камък не остава, че то не сте и немци да възстановите разрушеното, ами ще си стои така с години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако Съветският съюз не се беше съпротивлявал на нацистка Германия

    20 Апр 2022 18:39ч.

    да вметнем само, украинците, колкото и да не ви се вярва, са част от него, то щеше много бързо да настъпи мир. Вместо това те се бият, обикновено до смърт, дават десетки милиони жертви и войната се проточва чак до 1945. Сгрешили ли са? А, Володя?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи