Протест срещу промените в Изборния кодекс: ПП и ДБ няма да влязат в пленарна зала

Протест срещу промените в Изборния кодекс: ПП и ДБ няма да влязат в пленарна зала

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Депутатите от „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ обявиха, че в знак на протест няма да влязат в пленарната зала на Народното събрание. Причината – среднощните промени в Изборния кодекс в полза на хартиената бюлетина.

„Цялата заявка внимателно да се обмислят нещата беше хвърлена под влака пред очите ни. Всички приказки как трябва да се обмислят промените отидоха на вятъра“, каза Христо Иванов от „Демократична България“.

„Няма да позволим това да стане тихо. Нека всички разберат какво става. Коалицията на реванша се сглоби и имаше своето бойно кръщение в правната комисия“, допълни още той.

Съпредседателят на „Продължаваме на промяна“ Кирил Петков коментира темата така:

„Това да се върнем обратно към хартиена бюлетина, когато може над 160 000 хартиени бюлетини да са невалидни при последните избори, е пълен погром на демокрацията и нарушава изцяло възможността на българите да имат доверие в изборния процес. Една огромна червена линия се отвори. Тя не е между нас и другите парламентарни групи, тя е между българските граждани и политиците, които са в тази зала“.

Двете партии обвиниха ГЕРБ, ДПС и БСП в сговор в полза на хартиената бюлетина и за премахването на обществения съвет към ЦИК. Според ПП и ДБ те гласували в пълен синхрон по време на среднощното заседание на правната комисия, а председателят на органа си позволявал да заглушава изказванията на някои от депутатите.

„Тази нощ, докато всички спяха, беше извършена нощта на хартиената бюлетина. Коалицията зад тази бюлетина вече е ясна на всички и ние няма да я позволим. Миналите избори ги купиха – тези искат да ги откраднат. Няма да го позволим“, заяви ген. Атанас Атанасов от ДБ.

Кирил Петков допълни, че вече няма търпимост към „номерата на г-н Бойко Борисов“ и следващата война ще бъде в пленарната зала.

 

Източник: бТВ

 

 

 

 

Коментари

  • ПП и ДБ няма да влязат в пленарна зала

    17 Ное 2022 10:43ч.

    Гузен негонен бяга!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги

    17 Ное 2022 11:00ч.

    Вижте сега, пичове Променливи. Колкото и да подскачате, не можете да отречете факта, че сами сте си виновни. Толкова надежда видяха хората във вас, че ви гласуваха огромно доверие. А вие се оакахте като биволици! Никой не ви е виновен, че се оакахте. С некадърното си, неграмотно и неадекватно поведение, зорлем върнахте мутрафоните като първа политическа сила. Затова сега не ревете, а просто се разкарайте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пожелавам им на следващите избори да останат извън парламента

    17 Ное 2022 11:08ч.

    И двете партии само вредят на България със своята антибългарска, ръководена и платена ат САЩ политика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Безплатна Енергия

    17 Ное 2022 11:22ч.

    Защо ли не искат да работят предателите от ПП и ДБ? Защото те могат да бъдат "депутати" само с помощта на предварително програмирани машини!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    17 Ное 2022 11:50ч.

    Месец и половина отмина неусетно от последните избори. Президентът безгрижно се тутка - седи на пейка до портата, припича се на слънце и сладко си хортува с разни бабички. Докато извади първия си мандат, току-виж той съвсем омекнал, а парламентът пък се разпаднал. Доде се баба натута, дядо ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нооо

    17 Ное 2022 12:09ч.

    Стискаме палци и на двете ръце!!! А ние балъците продължаваме да им плащаме не само заплатитте, вместо да ги "изчегъркаме" веднъж и завинаги...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    17 Ное 2022 12:13ч.

    Ей, хора! Не бързайте с изводите, още не сме прочели окончателните текстове. Аз също не съм ги чел, чувам разни работи! Ако е вярно, трагедията е пълна. Това си е направо пълзящ преврат! Геппсовете и сарая си намериха в лицето на Нинова и бсп едни полезни идиоти, които им играят по свирката. Да, машинното гласуване поражда съмнения! Нито едно от тези съмнения не е било доказано!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    17 Ное 2022 12:18ч.

    Специалните служби и Конст. съд на Германия били казали нещо негативно за маш. гласуване. Да, вярно е! Нормален човек няма практическа възможност да влезе в вътре в детайлите, да види, да пипне, да разбере и да се убеди! Всички тези разсъждения са за страни на определено културно ниво! Това върви там, където никому не би минало през главата да опитвава купуване на гласове по най-примитивен начин. Още повече - там, където никому не би минало през главата да си продаде гласа за мизерна материална облага.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    17 Ное 2022 12:21ч.

    България не е такова общество! Ние сме в процес на варваризация, която е обхванала всичко - от най-примитивните и маргинализирани слоеве, там "долу", та се стигне до върха! Това, което представляват гегерб и дпс, нима не са облечени в костюми модерни варвари, които рушат обществените темели заради корист! Варварите са тук и те не бива да бъдат поощрявани!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    17 Ное 2022 12:24ч.

    Тук идва нещо, което още не мога да твърдя, защото е предварителна инфо - все пак събитията са от тази нощ! М8у първо и второ четене промените (предложения) от 4 стр. са набъбнали на 60. В последна сметка не знаем, какво са гласували! Твърди се, че са изтърбушили целия Кодекс!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    17 Ное 2022 12:27ч.

    Уж машинното щяло да се запази?! Знаете ли какво са "решили"? Машините вече няма да обработват гласове, няма да вадят машинен протокол! НИТО В ЕЛЕКТРОНЕН ВИД, НИТО В РАЗПЕЧАТАН ВИД! Какво остава?! Машината вече щяла да бъде нещо като скъп принтер, който разпечатва избора от екрана. После всичко влиза в общ кюп и се брои на ръка! После ВАРВАРИТЕ ПАК ПОЧВАТ ДА ПИШАТ РЪЧНИ ПРОТОКОЛИ, след като са плюнчили моливи и са се мъчили да сумират!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Безплатна Енергия

    17 Ное 2022 17:10ч.

    Ръчното броене на бюлетини от опониращи се представите, които се гледат в ръцете, е единственият достоверен процес с/у предварително програмираната манипулация на компютъра.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Безплатна Енергия

    17 Ное 2022 17:14ч.

    Аз съм програмен аналист с 25 години стаж, и не ми обяснявайте как "не можело", а всъщност е тривиално да се манипулира RAM memory, и изобщо процес на Операционната Система. Айде по-сериозно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    17 Ное 2022 12:31ч.

    Цитат на Атанасов: „Тази нощ, докато всички спяха, беше извършена нощта на хартиената бюлетина. Коалицията зад тази бюлетина вече е ясна на всички и ние няма да я позволим. Миналите избори ги купиха – тези искат да ги откраднат. Няма да го позволим“, заяви ген. Атанас Атанасов от ДБ. Как не вие е срам, как лягате и заспивате вече 20-30 години?! На всеки 3-4 месеца парламент, колко държавни пари са това, има ли представа господинът. В предишния парламент 3 месеца за зелен сертификат, сега 3 месеца за комисии и дрън-дрън хартиени бюлетини.... А си дуете заплатите най-редовно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    17 Ное 2022 12:34ч.

    ТОВА ЛИ ИСКАТЕ, БЕ?! Нинова, ти си виновна! Виновна си, защото си начело на нещо като партия, където все пак има що-годе нормални хора, а отделни слоеве под върха, може-би дори изповядват някакви идеи! Не ви знам, но имам известни подозрения! Обаче, ти, Нинова, не знаеш ли, що за изчадия са ортаците ти?! Другият виновен е Радев, че остави на тези варвари време да си разиграват схемите. ВАРВАРИ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А защо изобщо е нужен парламент?

    17 Ное 2022 12:39ч.

    Не виждам смисъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • а ти къде предлагаш

    17 Ное 2022 16:53ч.

    да събираме народните изедници предатели и да ги държим под око ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    17 Ное 2022 18:24ч.

    Прав сте колега, Кокорчовците и Жълтопаветниците иска направо да ги назначат от Козяк. В САЩ, които са нашия пример за 300 000 000 население има 441 избрани в Камарата на представителите и 100 сенатори, у нас за 5 000 000 - 240 депутата, които през последния месец не са свършили НИЩО ПОЛЕЗНО!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кирчо

    17 Ное 2022 12:41ч.

    Виж ги как се уплашиха от хартиената бюлетина! Друго нещо е подправен вот ...с машините. Сигурно никой е не гласувал за тях и те знаят това. Кой нормален ще гласува за тези мошеници? Пълен отврат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    17 Ное 2022 12:42ч.

    борисов да се готви за протести със съответните плакати, призиви и епитети, целият му слугинаж беше нахалос

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    17 Ное 2022 14:29ч.

    А пък главният варварин от Банкя, след като се събудил сутринта и разбрал какви са ги вършили "неговите" цяла нощ, разлютил се, излял върховния си гняв връз тях и грубо ги скастрил: Как смеете ... без да ви кажа! Върнете веднага обществения съвет към ЦИК! Върнете веднага Район Чужбина! А онези несретници се разтреперали кат полуизсъхнали есенни листа и хукнали да изпълняват, щели краката да си изпочупят! Дотук с приказките за нормалност, демокрация, парламентарно управление, човешко достойнство! Варвари! Варвари! Варвари!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Господ си знае работата

    17 Ное 2022 14:57ч.

    Тия умишлено саботират България. Изпълняват си задачата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • погален със снежна топка

    17 Ное 2022 16:38ч.

    в създалата се куролация народната любов наближава

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-добре Депутатите от ПП и ДБ НИКАК да не влизат в пленарната зала на Народното събрание.

    17 Ное 2022 16:46ч.

    Айде чупка! -- никой не ви иска в Нар Събрание, нито в Българиа. МАХАЙТЕ се!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • машините като възможност на българите да имат доверие в изборния процес ??

    17 Ное 2022 16:50ч.

    Ама много си НАГЪЛ, просто Киро. безочлив майце продавец. Само ти и ДейБъ имате доверие в машините да ви изберат. НЕ БЪЛГАРИТЕ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    17 Ное 2022 18:15ч.

    „Това да се върнем обратно към хартиена бюлетина, когато може над 160 000 хартиени бюлетини да са невалидни при последните избори..." От моя опит в участие изборите от 20 години, не съм имал в комисиите сиповече от 3 - 6 невалидни бюлетини. Когато има един ясно отбелязан знак: "|V или и X", това значи, че бюлетина е валиден. Малки точни и чертки не трябва да правят бюлетина невалиден. Това зависи от вас законотворците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи