Простреляха словашкия премиер Роберт Фицо

Простреляха словашкия премиер Роберт Фицо

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Словашкият премиер Роберт Фицо е прострелян и ранен след среща на кабинета край Братислава, пише държавната агенция TASR. Според един от водещите сайтове Aktualít хеликоптер е откарал простреляния премиер в болницата като все още няма информация за неговото състояние.

На официалния профил на Фицо във Фейсбук бе качена информация, че животът му е в опасност и следващите часове ще бъдат решаващи за състоянието му. 

"Р. Фицо беше прострелян многократно и в момента е с опасност за живота. В момента той се транспортира с хеликоптер до Банска Бистрица, тъй като ще отнеме много време, за да стигне до Братислава поради необходимостта от спешна интервенция. Следващите няколко часа са решаващи."

 

 

Нападателят, който е задържан, е 71-годишен пенсионер на име Юрай Ч. от град Левице. Мотивите му са неизвестни. Според някои словашки медии става дума за словашкия писател Юрай Чинтула. Освен основната си дейност, той е бил активист на либералната партия "Прогресивна Словакия". Преди опита за убийство той е извикал на премиера: "Робо, ела тук" - и е открил огън.  Оръжието, с което е извършено престъплението е законно притежавано.

Медиците транспортират простреляния министър-председател Роберт Фицо на носилка до болницата в Банска Бистрица

ВВС повърди информацията, че животът на словашкия премиер е  в опасност. Според информацията на биратнската медиа Фицо е прострелян няколко пъти и в момента е с опасност за живота".

Според телевизия JOJ мъж от тълпата е започнал да стреля по министър-председателя, след като той е излязъл да поздрави жителите на Хандлова. Според свидетели, които са били на мястото на инцидента, Фицо се е приближил до хората, които са го посрещали, тогава са произведени няколко изстрела. След това Фицо е паднал на земята, съобщава БГНЕС. Хандлова се намира на около 180 км североизточно от столицата Братислава.

Изданието "Денник" цитира очевидец на стрелбата, като според жената, пожелала анонимност, е имало 3-4 изстрела. Тя видяла как премиерът пада на земята пред нея и кървави петна по гърдите и главата му, но не може да прецени дали има наранявания и колко са сериозни.

Според друга информация само един от изстрелите е улучил премиера на Словакия.

Заместник-председателят на парламента и председател на опозиционната "Прогресивна Словакия" Михал Шимечка е шокиран и ужасен от стрелбата по министър-председателя Роберт Фицо (Смер-СД) след правителственото заседание в Хандлова.

"Ние недвусмислено и категорично осъждаме всяко насилие. Вярваме, че министър-председателят Фицо ще се оправи и че този ужасен акт ще бъде изяснен възможно най-скоро", подчерта Шимечка.

Премиерът на Словакия Роберт Фицо: Няма да доставяме повече оръжия на Киев

Очевидец разказd пред "Ройтерс" за няколко изстрела и мъж, задържан от полицията. По думите му силите за сигурност качили някого в кола и отпътували.

Източници: vesti.bg, dnevnik.bg, Х, politico.eu

 

 

Коментари

 • Блинки

  15 Май 2024 16:31ч.

  "Статегически успех да демокрацията."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Колко познато ...

  15 Май 2024 16:41ч.

  Слушаю обсуждение новости о покушении на Фицо по горячим следам на британском Sky News. Ведущие говорят, что Фицо является «очень пророссийским». И дальше следует пассаж: «Он является очень разделяющей фигурой в Словакии и в ЕС. Поэтому неудивительно, что случилось событие такого сорта. Потому что Словакия определяла, как ей развиваться в будущем - как авторитарная страна или более западноевропейская». Нормальный подход! Они еще не знают, ни кто стрелял, ни почему, но уже чуть ли не возводят покушавшегося в герои, поскольку тот пытался убить «пророссийского диктатора»!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Заинтересовани са, ЦРУ от САЩ и ГУР от Украйна.

  15 Май 2024 16:43ч.

  Има заинтересовани страни, ЦРУ от САЩ и ГУР от Украйна. И разбира се, закъде без MI6.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В тежко състояние, с множество рани в главата и гърдите.

  15 Май 2024 17:02ч.

  По данни от местните СМИ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За възпиране на апетита на лондонските прасета

  15 Май 2024 17:38ч.

  е нужен руски ядрен опит в южната част на Северно море - в неутрални води и в в стратосферата, в ненарушение на международното право. На прасетата от Skay News ще им изпращят радиопредавателите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Словашки форум каза, че е в кома, т.е. Починал е явно...за съжаление

  15 Май 2024 19:24ч.

  Терорът срещу опозицията в Европа започна, цялият цирк със скрипсли, литвиненкофци, Березовски.. беше зада ни убиват ей така по улиците!!!!!!! Слава на Русия!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Колко позната рецепта.

  15 Май 2024 16:35ч.

  Задокеанският доктор бута съчки и пали огънче. Почва и тук броенето: - "Дай бабо огънче!", "нямам сине"... - "Дай бабо огънче!!" ... "нямам сине"... - "Давай бабо огънчето!!" ... Ще го даде, къде да ходи. Ако ли не - падат няколко истрела, че и повече. Рецепта задокеанска. Перфект.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Някой наркоман е свършил работата

  15 Май 2024 16:52ч.

  За да се остави да го задържат, не е бил на себе си. ......... У нас как ползват Симон Милков, този човек на какво основание влиза в НС и взема интервюта, а определено не е сам в главата. Да не говорим как се държи навън в други ситуации.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИЛ

  15 Май 2024 16:36ч.

  Урок по демокрация от терористична държава №1 Ако не успееха да го убедят, трябваше да го убият. Унгарците и сърбите трябва да засилят сигурността на своите висши служители. През ноември словашкият парламент одобри решението на Фицо да спре помощта за Украйна. И изобщо не криеше проруската си позиция.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  15 Май 2024 16:36ч.

  Да не бързаме.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • тероризмът на фашистката евроамериканска хунта-октопод няма да мине!

  15 Май 2024 16:37ч.

  Фашизмът окончателно се развилня в ЕС. Няма какво да се лъжем, всичко това е резултат на отвъдокеански заплахи срещу живота му - на него и на Орбан, преди това. Срам и позор за извършителите и най-вече за планировчиците от Фашингтонския обком. Междувременно, в Турция също е обявена заплаха от пуч срещу властта и заговор за убийството на Ердоган. Не могат да си намерят мястото вече тия фашаги навсякъде, където им запари под задниците...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Hitch

  15 Май 2024 16:37ч.

  "This comes only days after Fico formally & publicly rejected The WHO Global Pandemic Accord" Мда... СЗО се грижи за здравето на всички, дори и на несъгласните.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "СЗО се грижи за здравето на всички, дори и на несъгласните."

  15 Май 2024 16:50ч.

  Оригинално и точно. Заслужава да се появи в заглавие, с едър шрифт.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • teridan

  15 Май 2024 16:38ч.

  Фицо е неудобен. Имаше различна гледна точка. Недостатъчно евроатлантик. Изглежда вече с неудобните не се дискутира. Неудобните се убиват. Евроатлантически ценности.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това е трета фаза

  15 Май 2024 18:08ч.

  Джон Пъркинс е описал процесите в книгата си "Изповедите на един икономически убиец", още се намира. От първо лице, това е работел. Първо идват с моркова - давате държавата (проект по проект), за сметка на това вие сте елит. Ако не стане, почват със заплахите - ти знаеш ли, че имаш и семейство. Третата фаза са атентатите - като този, четвърта - идва великата щатска армия (Ирак, Сирия, Афганистан, Либия и т.н.)

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бай Иван

  15 Май 2024 20:08ч.

  Ето Ви линк към филма. Заслужава си да го видите! Изобщо евроатлантически ценности! https://www.youtube.com/watch?v=ly0WUiac_4k

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Делта

  15 Май 2024 16:38ч.

  Демокрация в действие. Евроатлантическите ценности са пътя към свят, изграден от правила - ако не плюеш в посоката която казваме, ако искаш да си независим, искаш да си запазиш суверенитета и да живееш в нормалност, ще се появи някой Осуалд, Сирхан-Сирхан или някой либерал-фанатик.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Уилт

  15 Май 2024 16:58ч.

  ЦРУ уби и Джон Ленън.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  15 Май 2024 16:41ч.

  Ти да видиш... взе да става сериозно положението! Що не стрелят по такива като БОКО, че да мирясаме най-накрая, ми само по такива като Фицо? 😡

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тия, дето

  15 Май 2024 18:10ч.

  са подали задни части, ги пазят. Гърмят по тези, дето не слушат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Един по един

  15 Май 2024 16:43ч.

  Един по един. Докато свършат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ...⁉️

  16 Май 2024 0:38ч.

  ...КОИ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Запазена марка ЕС & НАТО

  15 Май 2024 16:43ч.

  Така работи евроатлантическата "демокрация". Щом си неудобен, те прострелват. Пълни задници и лекета. При комунизма властта поне имаш чест и достойнство да те арестува и да те съди. А тези наемат някой луд да те застреля, да те бутне от високо, да те "самоубие", да те " катастрофира" или да те отрови. Евроатлантизъм в действие.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • топ 10

  15 Май 2024 16:44ч.

  Вчера и тая нощ в ивицата Газа Хамас е започнал масово унищожение на високопроходими автомобили и БМП на патрулиращите израелски окупационни части. Минимум 18 такива автомобила и още няколко бронетранспортьора са били унищожени, доста израелски войници има убити. През всичкото това време Нетаняху си прави псеводвоенно ПР мероприятие в гъстозаселения с цивилни град Рафах, вместо да си пази войниците и техниката в Газа. Прекалено явен е вече резилът на западното оръжие навсякъде по света, затова и рязко радикализираха курса ционистките върхушки навсякъде по света. Трябват им ресурси, послушковци в правителствата на маргиналите и пушечно месо. Това покушение трябва да бъде веднага зверски заклеймено от цялата международна общност и да се посочат явно истинските виновници, които заплашваха - а това бяха американски, британски и радикални ЕС-политици на най-високо ниво, които медийно лъжеха народите за характера на идеите и управлението на Путин, Фицо, Орбан, Ердоган.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  15 Май 2024 16:46ч.

  Значи, ако тръгнеш да убиваш някой, трябва да си сигурен, че той ще умре, защото иначе ще стане много сложно! След този изключително глупав акт на отстраняване, целият словашки народ ще настръхне... все пак не сме хаитяни, нъл тъй Кенчо и ти си седиш тихичко, без резки движения 😁

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  15 Май 2024 16:47ч.

  Идеите на Фицо са доста по-различни от тия на Путин, Ердоган, Орбан.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • няма мегдан за спорове днес

  15 Май 2024 16:50ч.

  Как се нарича опитът да застреляш учен, премиер или друг известен политик заради идеи? Стига си дрънкал празни приказки, поне не и на фона на тая новина. Упражнявай си острието при по-спокойни и терористично неявни времена и събития.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  15 Май 2024 16:53ч.

  Новината е че политик център-ляво е прострелян от неизвестен. Да го наредиш не до Улоф Палме, а до Орбан, Ердоган и Путин, е най-малкото тъпо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ЗИП

  15 Май 2024 16:52ч.

  Задържаният е по-скоро психопат "самотен вълк", но не е изключено и чужди служби да са намесени, като са го "използвали на тъмно"... Атентатът може обаче да има точно обратният ефект преди евроизборите и тези в САЩ особено ако Фицо не оцелее.Състоянието му било доста тежко. Във всеки случай се сещам за Улоф Палме, Анна Линд, Алдо Моро и так далее...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Валя

  15 Май 2024 16:53ч.

  Дано словаците да устоят на подобни провокации 🙏 А как се възхищавахме и бленувахме за Европа 😡 Срам 🤮

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ех, Валя!

  15 Май 2024 17:33ч.

  Какви овци не само са се възхищавали и бленували, но по радио и телевизия блеели за Европа... Срам, овчи глави слънчасали!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • @Ghost

  15 Май 2024 16:54ч.

  Не знам в детайл, колко са по-различни идеите му, но със сигурност са в същата посока като на изброените. Ако не е директен атентат от Задокеанската змия, то това ще е от плъха в 404. Дали Фицо е бил нанесен в оня списък за ликвидация на терористичната "държава"?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ФЪРКАТИЧКО

  15 Май 2024 16:56ч.

  Надали някой ще стреля по главатарите на нашата компрадорска колониална администрация

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Contra

  15 Май 2024 17:00ч.

  Сорос прасетата са в тотална паника щом почнаха да стрелят. Глобохомо режима приключва пред очите ви. Това са им последните гърчове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  15 Май 2024 17:06ч.

  Абсолютно 👍🏻

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • лонгър

  15 Май 2024 17:01ч.

  Фашизмът в условията на евроамериканска корпоративна диктатура се разгаря с пълна сила. Всичко, което не е съгласно с официалната проукраинска нацистка линия, ще започнат да го отстраняват с терор. Който е имал досега някакви съмнения в същността на задокеанската ционокамарила и местните й назначенци по места, е време бързо да се раздели с илюзиите и да отпочва всякакви доблестни форми на антифашистка съпротива срещу това глобално вселенско сатанинско зло!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  15 Май 2024 17:04ч.

  Нагласена работа, не вярвам охраната на първият човек да са такива аматьори, четири изстрела от близко, след това изведнъж се появиха 20 горили.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хей тъй

  15 Май 2024 19:42ч.

  Преди 3 години отидох до Президента Радев с чантичка на рамо и никой не ме провери. Здрависах се с него ,поговорихме си 2 минути . Имаше охрана от трима ,но те бяха на 2-3 метра от него. Дори бях с доста дебело яке. Не вярвам да е инсценировка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Hitch

  15 Май 2024 17:08ч.

  "...животът на Фицо е извън опасност." Дано... Бог да го съхрани! "...стрелецът е 71-годишен..." А мислех, че 007 не остарява.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • относно изявите от последния час в украинските форуми и блогове

  15 Май 2024 17:10ч.

  "На Украине по случаю ранения Роберта Фицо уже праздник. Свинячий праздник."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Викт

  15 Май 2024 17:24ч.

  Появата на канибализъм при свинете показва, че условията при които се отглеждат не са оптимални и благоприятни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • И в резултат на това трябва да бъдат ликвидирани!

  15 Май 2024 20:09ч.

  Казах!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Еврофашизъм в действие

  15 Май 2024 17:18ч.

  Това си е чист еврофашизъм в действие, започва отстраняване на неудобните и противопоставящи се на "правата" линия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пред нищо не се спират

  15 Май 2024 17:20ч.

  Където не успяват с майдани, директно стрелят по непослушните. Евроатлантическа ценност номер 1.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Кузелин

  15 Май 2024 17:23ч.

  71 годишен дядо. Бивш военен и комунист. 😳

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дядовците днес стъпват по-здраво от надрусаните младежи

  15 Май 2024 23:11ч.

  Така, че нищо чудно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • montag

  15 Май 2024 17:23ч.

  На времето говорителят на СДС Георги Спасов, вече на легло каза следното: "При комунизма ни ликвидираха в Белене, а сега ни ликвидират по улиците ..."

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Комунизъм никога не е имало,

  15 Май 2024 17:27ч.

  но фашизъм е имало, има го и сега - тук в скапващия се ЕС. Защото фашизмът е откритата диктатура на капитализма, докато "демокрацията" е скритата диктатура на капитализма. Спасов си е заминал незнаещ...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Как да не е имало бе мушмул

  15 Май 2024 17:38ч.

  Българска Комунистическа Партия

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • По телевизията не ти ли казаха, че

  15 Май 2024 17:50ч.

  Име на политическа партия и изграден обществен строй са две большие разницы, празноглавецо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Защо си тъп като едноклетъчна седесарка?

  15 Май 2024 17:51ч.

  Как ще се нарече една партия е без съществено значение за господстващата обществено-икономическа система. В НР България господстващата обществено-икономическа система беше СОЦИАЛИЗЪМ. Социализмът е продължение на капитализма, при който има частна собственост върху финансите и средствата за производство, докато при социализма собствеността върху финансите и средствата за производство е общонародна и делегирана за управление от НАРОДА на ДЪРЖАВАТА. КОМУНИЗЪМ КАТО ОБЩЕСТВЕНО-ИКОНОМИЧЕСКА СИСТЕМА НИКЪДЕ В СВЕТА НЕ Е ИМАЛО, ДОРИ И В СЕВЕРНА КОРЕЯ НЯМА КОМУНИЗЪМ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Как пък ще е имало бе, зарзал

  15 Май 2024 17:54ч.

  Преди само 100 години България , 90% от населението е било селско, а от селянина комунист не става..

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Акаденков

  15 Май 2024 18:21ч.

  ...зашеметителна логика... щом партията се нарича комунистическа, следователно и обществено-икономическият строй е комунистически... къде ви сглабят таквиз титани на мислата...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тоталитарната конфедерация Фашистки ЕС

  15 Май 2024 17:23ч.

  Фашисткият ЕС убива, за да не се разпадне! Покушението срещу Роберт Фицо е дело на престъпният режим в Брюксел. Вчера Роберт Фоцо заедно с Виктор Орбан наложиха вето на фашистите от ЕС за осъждане на грузинското правителство и парламент, затова че Грузия прие АМЕРИКАНСКИЯ ЗАКОН от 1939 г. за чуждестранните агенти, но в Грузия. Кои са чуждестранните агенти в Грузия - НПО-фашистките организации на Фашисткия ЕС и на Фашистките съединени щати - ФАЩ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • слОчаеноС?

  15 Май 2024 17:26ч.

  А в същото време се говори и за подготвян преврат в Туркия...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Начи, разумява са че и срешту

  15 Май 2024 17:31ч.

  Ердуан в Турску имълу опит зъ приврат виши пулцейски ъристувъни у Анкъръ бе няъ случайни случки

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Евроатлантическият фашизъм

  15 Май 2024 17:31ч.

  премина директно към политически убийства.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • t.me/RVvoenkor

  15 Май 2024 17:32ч.

  ‼️🇸🇰🏴‍☠ Террориста допрашивают, состояние премьера Словакии стабилизировано после покушения — СМИ ▪️Роберт Фицо был в сознании по прибытии в больницу, ему оказана помощь, состояние стабилизировано, передаёт Reuters со ссылкой на представителя госпиталя. ▪️На фото — задержанный нападавший. Им оказался 71-летний уроженец словацкого города Левице. Полиция выясняет его мотивы. t.me/RVvoenkor

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тези и Райхстага, пардон, недостроената Вавилонск.., ох, Брюкселска кула

  15 Май 2024 17:33ч.

  Са в състояние сами да си подпалят чрез някой полуумен ван дер Любе - 2, за да обвинят Димиро..., пардон, Путин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • соросиадата в цялата си прелест

  15 Май 2024 17:35ч.

  Грузински информационни източници, свързани с правителството, от два дена съобщават, че САЩ упорито заплашват правителството на Грузия с "необходимите ответни мерки" във връзка с приемането на закона срещу чуждестранните агенти в страната.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • НСО

  15 Май 2024 17:36ч.

  Бахти и смотаната охрана. 71 г. дядо им изнесе показно.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • маргиналите им трябват за открита война срещу Русия

  15 Май 2024 17:39ч.

  Забележете как искат с фашистки терор да сплашат периферията, която им трябва за пушечно месо - това са източноевропейските им васали (вкл. България), Грузия, Турция. Армения вече си я върнаха чрез къртицата Пашинян. В даден момент населението на тези държави ще започнат да го изпращат на фронта да убива руснаци и да бъде убивано. такива са им надеждите, както през ВСВ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Северомакедонец

  15 Май 2024 17:40ч.

  Вегетерианските времена за политиката в Европа приключиха. Да се готвим за насилия и смьрт...Нищо ново, вьлкьт кожата си мени но нрава...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За покушението срещу министър-председателя на Словакия

  15 Май 2024 17:42ч.

  След заседание на словашкия кабинет на министрите в град Гандлова, на около 150 км от Братислава, когато премиерът излезе пред публика, се чуха няколко изстрела и впоследствие се оказа, че Фицо е ранен в корема, гърдите и крайници. Словашката опозиция отмени планирания за днес митинг. 🔻Все още няма информация за мотивите на стрелеца, но той е задържан и вероятно служителите на реда скоро ще дадат информация. При всички случаи обаче е очевидно, че атаката срещу премиера е спонтанна, зле планирана - с други думи импулсивна. Такива характеристики са по-подходящи за отмъстител и аматьор: и мнозина не харесаха Фико. Със сигурност мнозина също ще спекулират, че всичко е виновно за неговите политически позиции: категоричен отказ да помогне на режима в Киев и противопоставяне на получаването на каквато и да е помощ от украинските въоръжени сили. Фицо многократно се е противопоставял на продължаването на украинския конфликт, а преди няколко седмици дори заяви, че винаги ще настоява за мирно решение и незабавно прекратяване на военните действия. 🔻Фико беше прострелян, докато се приближаваше да се ръкува с привържениците си, като според очевидци никой не е крещял антиправителствени лозунги. Сред събралите се имаше само един човек с транспарант срещу властта. Известно е, че Фицо е в конфликт с президента на страната Зузана Чапутова, която обвинява, че е агент на САЩ и милиардера Джордж Сорос. Освен това премиерът на Словакия е много недолюбван в Киев. 📌На фона на внезапни пожари и погроми в европейски страни като Германия и Полша, „много харесаха“, че в атаката срещу Фицо ще се появи „украинска следа“. Чудя се кой ще е следващият? #Словакия #Украйна @rybar заедно с @pl_syrenka

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Обикновен фашизъм

  15 Май 2024 17:43ч.

  Това са лицата на хидрата - евровизията с веселите и небинари и разстрелите на Фицо, Бузин, Дугина, и масовите разстрели с Хаймарс и Град на мирни жители в Донецк и Белгород.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Демокрация по евр(оп)ейски

  15 Май 2024 17:45ч.

  "Демократичната" диктатура ще се окаже не по-малко зловеща от диктатурата на пролетариата. А целта е една и съща – страхуване на обществото и превръщането му в безропотна маса.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • фашизъм тип фаЩизъм

  15 Май 2024 17:53ч.

  Доста сходен почерк на този опит за убийство с убийството на бившия "неудобен" японски премиер Шиндзо Абе, пак от някакъв местен психопат. Поръчителят е един и същ, а посланието - недвусмислено, - да се страхуваме да мислим самостоятелно и да действаме през главата на дълбоката държава в качеството й на крепост на глобалния фашизъм, ака свещения глобален хегемонизъм на САЩ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Стефан

  15 Май 2024 17:56ч.

  Или усраинска или евроатлантическа свиня може да извърши това пъклено дело в краварски стил.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  15 Май 2024 17:56ч.

  Стрелецът е писател.Уж известен и активист на опозицията, но заработващ като охранител в супермаркет.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  15 Май 2024 18:00ч.

  Искат да унищожат източна Европа и няма да мирясат, докато всичките бели мъже на Европа не идат курбан! Желая му бързо възстановяване и здраве, достоен човек който мисли за интересите на народа си, а не как да послужи на психарите от Брюксел и гнусният Зеленчук! Никога не се стреля по мръсниците и изедниците, само по свестните...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  15 Май 2024 18:17ч.

  Но вие продължавайте за брюселският обком, либералфашисткият заговор ЦРУ и юдеите...фактите да не ви пречат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • А не,

  15 Май 2024 18:36ч.

  Ще пишем като съмишлениците ти в "Дневник", че разстрелът е работа на Путин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • на Копейкин бастуня и чейнето

  15 Май 2024 18:29ч.

  Опозиционер - демек местен сосороид. Разбира се като повечето грантаджийски сороси дърт глупак над 60 те

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дефашизация

  15 Май 2024 18:31ч.

  За Европа е необходима спешна дефашизация. Стелецът е словашките умнокрасиви. Преди дни си мислих, какво ли ще стане, ако Възраждане спечели изборите, как ли ще реагира зомбираният умнокрасивитет.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Баба Пуси

  15 Май 2024 18:35ч.

  Ще ви спрат агрофондовете от ЕСи едрите земеделци ще ви помелят.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Курнела

  15 Май 2024 18:32ч.

  Ша почина! Стрелецът е бил известен словашки писател. Все едно Радой Ралин да стреля по Бай Тошо. 🥲

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  15 Май 2024 18:43ч.

  Писателят-опозиционер(грантаджия) се издържал като охранител в магазин, където е пребит при обир. Баси скръндзите от Америка за Словакия

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  15 Май 2024 18:44ч.

  Но както казах-не позволявайте на реалността да ви пречи

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Очко

  15 Май 2024 18:55ч.

  Добре че е Гъзста да отвори очите на хората за неговата реалност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • знаете ли че

  15 Май 2024 18:46ч.

  Защо неговата партия има роза като БСП, те са и в ПЕС. Всички соц партии сега в ЕС имат роза в емблемата. .... Много от покушенията без смърт, са инсценирани от самите жертви, за повишение на рейтингът. Републикански президенти от САЩ, го правят.. Тук споменхте в коментарите за Джон Пъркинс, но научете и за philip agee - Филип Ейджи. операция гладио, операция кондор. Чухте ли какво каза Ивелин Михайлов за европейските проекти и американските заеми за електроцентрали, защо са скъпи построените по с еврофинансиране и защо е скъпа водата.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • операция гладио

  15 Май 2024 21:17ч.

  Daniele Ganser - NATO's secret armies. Само на анаглийски.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • В действие

  15 Май 2024 18:53ч.

  Либерастният тероризъм в действие , програмиран от Будаланов и Ми-6.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ghost

  15 Май 2024 18:54ч.

  Ся от жертва на САЩ и Герой ще изкарате Фицо инсценировчик и манипулатор. На тоя етап имаме въоръжен и агресивен Кире Либерали, с вероятен херостратов комплекс, но държите да има заговор и геополитика.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • малко аналогизми, чрез които се стига до недвусмислената истина

  15 Май 2024 19:04ч.

  Когато шофьор не спазва правилата на движението и започне да блъска наред, обикновено имаме алкохол или наркотици. Така е и с тероризма. Щом човекът тръгне да убива заради политическо говорене, ако не е психопат, значи е подкрепящ непримиримото американско санкциониране срещу всеки и всичко, вредящи на интересите на глобалния хегемон. Фашизмът не можеш да го сбъркаш, особено днес, при тая грозна доктринална русофобия в ЕС и САЩ, в тези последни времена за западащата цивилизация.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ти си много близко до Шерлок Холмс и др Фройд

  15 Май 2024 19:07ч.

  Как па се така става, че точно такива стрелят по точно такива неудобни? Ма иначе си праф, де.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Двете вещици

  15 Май 2024 19:17ч.

  Идват скоро в София за заключителната част от ритуала. Приберете си децата още на 17-ти сутринта. Моят Рим (казва Императора на източната част от Империята за София) - Света София(на две места или Премъдрост божия)-София (град).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Моля се за него

  15 Май 2024 19:19ч.

  Само Бог може да сложи край на изродясалото сороистко иго! Гласувайте срещу убийците в Бг, тези които управляваха от 1989та до днес!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дачков не трий

  15 Май 2024 19:24ч.

  Който не казва, че Т. Живков с Иван Костов и Горбачов, одобряват планът Ран-Ът.. Който не говори за Алън Дълес и Макиавели, ЦИОНИЗМЪТ, а се прави на опозиция на статуквото и разбирач, е мега ииззрод. Волгин, Вацев, Дачков, Костадинов, бсп, пол. Марков, Иво 80%, за такива се отнася, това. Манипулират за да не кажат истината, че борбата е една, запазването на капитализмът. Либералите са експертите на капиталидтическият елит, князът. А консерваторите са опиум за масовото население. Консерваторите вярват, проповядват, че изходът е старите методи да възродят капитализмът, тоест да няма социализъм и равенство-демокрация - тоест да няма олигархия. Неоконите си признават, че работят за запазване на неравенствата, тоест на властта си. Класовата система. Хитлер е консерватор. ДЯСНОТО Е КРИПТОФАШИЗЪМ. Либералите, банкерите са основната сила и център на ДЯСНОТО, но те действат чрез научни методи и прилагат прогресивни методи. Либералите веят знамето на демокрация, правата, екологията, както кръстоносците вееха знамето с кръстът, КАТО ТРОЯНСКИ КОН. Понеже повечето права са антифашистки - антидесни, социални, против богатите, те измислиха да защитават правата на разни малцинства, в това число и гейхо-ХОрата и буржоазният елит чрез ниски данъци и субсидии. БСП пак издигат първи в Бургас Петър Кънев - шеф на работодателският синдикат. Кой от опозицията изкара да видим договор за приватизация, концесия или евросредства, никой, казва Ивелин Михайлов. Гнуся се от тръмп-консерваторите, те са прости до лудост, мислят - че вълкът в овча кожа е овца и викат да мразим овцете. Консервторите-неоконите се правят на либерали - маска на либерали, и лумпен-консерваторите - крйно-десните омразците с липсата на достатъчно знания и мислене, вярват - че либиралното е лошо. Сатаната се прави на либерал, но е консерватор и назначава царете в този свят. Христос е либерал и републиканец. Йова-Господ казва на израилтяните, че е против да имат цар, но ги предупреждава за дясното-аристокрацията - че ще ги направи да са слуги. Сатана императорът на светът - ВЛАДИКАТА, казва на Исус - че ако му се поклони, ще му даде което царство иска. Христос казва, че той вече не е РАВИ а е Приятел - тоест равен с учениците, всички в Новият Ерусалим ще са равни.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дачков

  15 Май 2024 20:41ч.

  Още една тъпня и те банвам forever! Та@ак си правя. Всичко е точно!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Изска ти се, козо,

  15 Май 2024 21:21ч.

  но Дачков не е коза като теб. Още повече, че в някои от нелогизмите на трамвайчето мъждее светлинка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Отвратително

  15 Май 2024 19:26ч.

  Ето, вижте, как от едно идилично и китно градче правят военна сцена. Отвратително!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Американски приятелчета

  15 Май 2024 19:29ч.

  Не оставиха нормален и разумен човек да съществува. Няма да ни оставят да дишаме гадовете. Пряк и преносен смисъл. И как реши точно него да простреля, на фона на всичко наоколо...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ганди

  15 Май 2024 19:29ч.

  """За възпиране на апетита на лондонските прасета""" Да уточним само епицентъра - за да се постигне горната цел, стратосферата не е подходящо място. По ще свърши работа на около 200 клм. северно от френския бряг при Хавър.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Виктор

  15 Май 2024 19:31ч.

  Словашкото НСО са пълни дебили, изключително слаба работа и поведение, направо смешно... На Фицо охраната, като Харков отбраната.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • бяла или черна котка

  15 Май 2024 19:41ч.

  БКП решиха да са Българска Капиталистическа Плутокрация. Така решиха и в СССР и Източна Европа. Но идеята за комунизъм им даваше юздите - кормилото на бъдещето. При Иван Костов подписаха за НАТО и няма кормило, следователно няма власт и пари - бъдеще за живковият елит. Слугите се сменяват. Русия - КПСС елитът се спасява с путинизъм, унгарският елит чрез Орбанизма, словашките другари чрез ФИЦОВЩИНА. Но в НАТО си само слуга и елитът го няма, бъдещето го няма, няма ЮЗДИ ЗА ЧЕРВЕНИТЕ БУРЖОА. СЕГА РЕВЪТ, ЩЕ СТАНАТ КАМИКАДЗЕТАТА НА САЩ, ЦИОНИЗМЪТ.. КОНСЕРВАТОРИТЕ СА КЪМ ЕДНА ЕВРЕЙСКА МАФИЯ В ИЗРАЕЛ, ЛИБЕРАЛИТЕ КЪМ ЕВРЕИТЕ В САЩ.. МЪлчите за това, предатели евреи от БКП семействта сменили Маркс с Айн Ранд и фашизъм, и Москва с Вашингтон. От ЦРУ си, правиш се на консерватор, но вмъкваш русофобия и антикомунизъм.. Мълчиш за Живков? Един другар ... ми вика: Другарю Живков, не вкарваме ли ние вълка в кошарата? Ах, викам ... вярно е, вкарваме вълка в кошарата, но ... вълкът ще изяде мършата, а това което е здраво, то ще остане ... .......... Предстои цялото здравеопазване да мине на акционерен принцип ... Ако желае, всеки гражданин или фирма може да се включи, давайки нещо ... Ако не го задоволява лекаря или менюто в болницата – ще си доплати. Свободно частната практика. Така ще постъпим и с пенсионния фонд ... Акционерната фирма ще обхване като ракови образования цялото общество. (Хитлер: "Правителството няма да защитава интереса на германският народ, чрез икономика, организирана от държавата, а ще подкрепя частното предприемачество")Един другар ... ми вика: Другарю Живков, не вкарваме ли ние вълка в кошарата? Ах, викам ... вярно е, вкарваме вълка в кошарата, но ... вълкът ще изяде мършата, а това което е здраво, то ще остане ... .......... Предстои цялото здравеопазване да мине на акционерен принцип ... Ако желае, всеки гражданин или фирма може да се включи, давайки нещо ... Ако не го задоволява лекаря или менюто в болницата – ще си доплати. Свободно частната практика. Така ще постъпим и с пенсионния фонд ... Акционерната фирма ще обхване като ракови образования цялото общество. (Хитлер: "Правителството няма да защитава интереса на германският народ, чрез икономика, организирана от държавата, а ще подкрепя частното предприемачество")

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • дачков не трий

  15 Май 2024 19:52ч.

  Посока – социална демокрация (на словашки: Smer – sociálna demokracia) е лявоцентристка социалдемократическа политическа партия в Словакия. Тя е образувана през 1999 година, когато дясното крило на бившата комунистическа Партия на демократичната левица, начело с Роберт Фицо, се отцепва от нея. През следващите години партията става доминираща в лявото политическо пространство и поглъща по-малките леви партии, включително Партията на демократичната левица. Член на Социалистически интернационал. Партия на европейските социалисти - ПЕС. емблема РОЗА.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Точен

  15 Май 2024 20:14ч.

  Ясна работата. Западняшките служби + местният "хаитянин"+ вътрешните словашки пробити служби, включително и охраната. Някакъв пенсионер гръмнал в премиера им четири пъти, ей така, като на стрелбище, хайде, няма нужда....

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • БПФ

  15 Май 2024 20:27ч.

  Да накарат дъртакът атентатор да говори !!! Ако словаците са твърде меки, Путин ще им прати чеченски експерти !!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зелените чорапи

  15 Май 2024 20:41ч.

  Да ти пратим на тебе Данс. А комуне ?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • КОЙ

  15 Май 2024 20:59ч.

  те пита тебе, кой те брои за нещо?!... Къш оттука, несретник, жалък!...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • .....

  15 Май 2024 21:01ч.

  ..., зелен, миризлив чорап!...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жълти гащи

  15 Май 2024 22:59ч.

  Кажи бе, цървул. Какво искаш?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • CMEXXX

  15 Май 2024 20:58ч.

  Типична краварска акция, планирана и изпълнена от цру!!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ако

  15 Май 2024 21:04ч.

  службите са си на мястото, това може да бъде установено!...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Lindentown

  15 Май 2024 21:37ч.

  Състоянието на простреляния словашки премиер Роберт Фицо е критично, вече няколко часа не може да бъде обладян тежкия кръвоизлив в корема.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Политкомисар

  15 Май 2024 21:49ч.

  Да вземем да върнем баланса и да отсреляме някой евроатлантически ястреб ли? Ма те ходят с цели армии гавази. Нещо не вярват в народната любов. Дано Фицо оцелее. При всички случаи покушението е много лош знак.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За съжаление

  15 Май 2024 22:10ч.

  За съжаление, Фицо вече е в изкуствена кома.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Разбира

  16 Май 2024 0:35ч.

  ти главата на тебе!... И така да е, това е част от лечебната стратегия в подобни случаи!...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Украинизацията на Европа

  15 Май 2024 22:21ч.

  Посегателство върху Фицо потвърждава тезата за украинизацията на Европа, където вече за положително отношение към Русия се полага куршум, както в Украйна след 2014 г.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мика

  15 Май 2024 22:50ч.

  Не е трудно да се разбере cui bono - кой има интерес от нова. Охраната също не се е постарала добре да го опази…Време е важните политически лица да ходят с бронежилетки като страхливеца Нетаняху ! Дано Фицо да се възстанови бързо и напълно !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нощен вълк

  15 Май 2024 22:51ч.

  Стрелявший в премьер-министра Словакии Фицо Юрай Цинтула был сторонником парамилитарной группе Slovenskí Branci. Slovenskí Branci – незарегистрированная парамилитарная группировка, действующая в Словакии с 2012 года. Организация сотрудничала со словацким отделением "Ночных волков", а ее членов тренировали русско-фашистские спецназовцы. --------------------- Браво бе, руски спецназ е тренирал дядката, затова е разпиздил жертвата Фицо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Орбан

  15 Май 2024 22:53ч.

  Орбанеску ще е следващият. Вече е напълнил дисагите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Комбат батаня

  15 Май 2024 22:57ч.

  Много притеснителни новини. Излиза така, че ГРУ вече имат ресурсите да чистят който си поискат , пък било то и мин пред на съседна държава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Чочо

  15 Май 2024 23:02ч.

  Путин е виновен за всичко ! Ха,ха,ха.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Баба Пуси

  16 Май 2024 6:35ч.

  Отивай да живееш на село ве тъпан. 😃

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • рукола Z

  15 Май 2024 23:21ч.

  Ако не го довършат убийците в болницата, ще се оправи!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

  15 Май 2024 23:21ч.

  Честно казано съм потресен. В много страни съм живял, но по-симпатични и добри хора от словаците, не съм виждал...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Наблюдател 13

  16 Май 2024 6:11ч.

  Оказва се в Грузия има 15 хиляди!!! НПО! Приемането на този закон ще извади на бял свят откъде се финансират защото ще ги задължи да го декларират. Бутона я осъдиха в САЩ именно по такъв закон от 30-те години на миналия век затова, че НЕ е декларирала че е чуждестранен агент. България се управлява дистанционно точно по този начин като се финансират определени личности които създават структури и вмъкват техни хора на възлови позиции. Направо открих топлата вода :))).

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  16 Май 2024 7:33ч.

  Същата работа е в Армения, Казахстан и другите съветски републики. Че и в самата Русия. Долу-горе само Батька ги е стиснал здраво за топчиците.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  16 Май 2024 7:39ч.

  Стискам палци на Фицо, да прескочи трапа. Ще има много съчувстващи и не дай боже съболезнователни телеграми от гнидите-либералпедерасти. Не им вярвам. Единственото, за което съжаляват е, че не могат да тропосат стрелбата на Путин. Но ще търсят начини.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи