Пропалестински протести в Ню Йорк, Европа, Мексико, Ливан, Ирак, Йордания, Египет, Анкара и Истанбул, Индонезия, Малайзия, Мароко, Южна Африка и др.

Пропалестински протести в Ню Йорк, Европа, Мексико, Ливан, Ирак, Йордания, Египет, Анкара и Истанбул, Индонезия, Малайзия, Мароко, Южна Африка и др.

Хилядни множества излязоха на протести в редица градове по цял свят с искания за прекратяване на израелските бомбардировки в Газа и в подкрепа на палестинците, предават световните агенции, цитирани от БТА. Няколко хиляди души участваха в пропалестинска демонстрация в западния германски град Дюселдорф, докато полицията в Берлин забрани планираното за утре шествие, предаде ДПА. Според властите около 5500 души са излезли по улиците на Дюселдорф, за да протестират срещу израелските бомбардировки на Газа. 

"Срещу войната, насилието и агресията в Газа" и "За мир, справедливост, човешко достойнство в Палестина" бяха част от лозунгите на плакатите, носени от участниците. Много от тях развяваха палестински знамена. 

В Австралия хиляди хора преминаха днес през централната част на Сидни, скандирайки "Срам, срам за Израел" и "Палестина никога няма да умре". 

Войната предизвика вчера протести в целия арабски свят и отвъд него, включително в окупирания Западен бряг, където палестинци горяха гуми и хвърляха камъни по израелските военни контролни пунктове. Израелските сили за сигурност отговориха със сълзотворен газ и бойни куршуми. 

Множества излязоха по улиците в северната съседка на Израел - Ливан, в Ирак на граничния пункт на страната с Йордания, в самата Йордания, в градове и села в Египет, в столицата на Турция Анкара и най-многолюдния град Истанбул, както и в Индонезия, Малайзия, Мароко и Южна Африка.

В Ню Йорк стотици протестиращи от мюсюлмански, еврейски и други организации преминаха пред офиса на американската сенаторка Кристен Джилибранд в "Манхатън", като много от тях скандираха: "Прекратяване на огъня сега!" По-късно полицията арестува десетки протестиращи, които блокираха Трето авеню пред офиса на Джилибранд, като седнаха на пътя.

В Мексико десетки хора се събраха снощи пред израелското посолство, запалиха свещи и скандираха: "Свободна Палестина". 

В цял свят се проведоха и произраелски демонстрации и бдения, много от които бяха насочени към връщането на заложниците, взети от "Хамас".

 

Коментари

  • След фашистка Русия Гласовете

    22 Окт 2023 9:27ч.

    прегърнаха и Хамас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съдба несрета

    22 Окт 2023 9:43ч.

    Ще си умиргаш от яд, все повече...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • След содомията Евроатлантиците

    22 Окт 2023 10:11ч.

    прегърнахте и мфаталния садизъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    22 Окт 2023 13:32ч.

    До Прегърналия "антифашисткия" Запад, който обича да бомби деца, Ето ти мнението на един американски"фашист" и журналист, който е американски евреин и е живял в Газа, който обяснява как именно Хамас са го закриляли, докато е бил в Газа, за да не пострада. Същият разказва и как въпреки че е евреин, някои палестинци са го приели радушно, защото правят разлика между обикновените евреи и израелските власти и армия: https://youtu.be/5Mj3tUDAI_I?si=2wTohrxJifiZIxJ0 Затова и предполагам, че "Гласове" не са "прегърнали и Хамас", а им пука за умишлено избитите жени и деца. За разлика от теб, прегръщачо на лъжеантифашистите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой създаде Хамас?

    22 Окт 2023 9:55ч.

    Че не се сещам!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    22 Окт 2023 11:16ч.

    Отработен метод, как се извъртат нещата. Да очакваме ли пак погроми над евреите ? Нищо, че не всички евреи са сонисти, нито всички сионисти са евреи, както и не всички палестинци са ХАМАС, както и не всички от ХАМАС са палестинци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всичките наред.

    22 Окт 2023 11:19ч.

    Бог ще познае своите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българин

    22 Окт 2023 11:28ч.

    Хората подкрепят борбата на палестинците за нормален живот, а не Хамас, който си е създаден с помощта на САЩ и Изсраел, за да саботира създаването на палестинската държава. Същият Хамас като трепеше сирийци тук ни го представяха за умерена опозиция, а те воюваха най-вече срещу християните там. Европа се управлява от некадърни негодници, които са толкова загубени, че ще разрушат цялата европейска цивилизация и ще се превърнат в халифат. Колко е безопасно днес в "белите" страни? Вечер сам по улиците да не смееш да се покажеш, а в гетата и денем не можеш да припариш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво на Палестинците.

    22 Окт 2023 13:47ч.

    Тая история е още от 1900 година.Аз съм живял в Палестина (дядо така казваше за Израел).Живял съм в Тел Авив.Къпал съм се в река Йордан, посещавал съм светите места, Горан ските възвишение и прочие. Бях малък.Татко ми е разказвал и за процеса срещу Аман, и за секретната атомна програма в пустинята.И как постепенно евреите изтикват арабите.Ако погледите картите ще видите етапите на разселване и етническо прочистване на евреите.Стотици хиляди араби са умрели от еврейската нацистка политика, сега аз да рева за убити евреи.Няма начин!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Печатни грешки. ..

    22 Окт 2023 13:49ч.

    Извинете ме......Айхман, Голански възвишения,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи