Проф. Маринов: Управляващите излъгаха, че Радев е съгласувал проекта за бюджет

Проф. Маринов: Управляващите излъгаха, че Радев е съгласувал проекта за бюджет
„Нахална и глупава лъжа“ – така началникът на Стратегическия съвет към държавния глава проф. Александър Маринов определи в студиото на „Тази сутрин“ думите на управляващите от вчера, че Румен Радев е съгласувал с тях проектобюджета за 2021 г. „Този документ, който показаха с манипулативна цел, се отнася за съгласуването на бюджета на президентството, който е малко над 8 млн. лв. Това се прави от всеки първостепенен разпоредител“, обясни проф. Маринов. Той припомни, че самата процедура дава правомощия на Радев за евентуално вето чак след приемане в пленарна зала.

 

Бюджетът е разоряващ не защото има много разходи, а защото не е ясно за какво се харчи; бюджетът може да се каже, че е предизборен, защото това са едни общи приказки, подчерта председателят на Стратегическия съвет. Проф. Маринов коментира и COVID скандала с визитата на Румен Радев в Естония, която приключи предсрочно, след като до домакините стигна информация, че президентът е бил в контакт с болен. „Стана ясно, че РЗИ, която трябва да уведоми президента, е получила тази информация във вторник, въпреки че министърът на здравеопазването съобщи на журналисти в понеделник (…) Доколкото разбрах, някой го (Радев) е уведомил с есемес (…) Няма официална комуникация“, обясни той. Според него е било нормално Румен Радев да присъства лично, тъй като страната ни поема председателството на инициативата „Три морета“ – домакинство, срещу което МВнР е работело активно, смята проф. Маринов.

 

 

Президентът Румен Радев няма да се моли и да преговаря за нечия подкрепа за втори мандат, заяви в предаването "Тази сутрин" по БТВ проф. Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет към 
държавния глава. Той отговори така на въпроса дали Радев ще търси подкрепата на БСП, която го излъчи преди четири години, за втори мандат на "Дондуков" 2.

 

Темата стана актуална, след като вчера в друго предаване по БТВ - "Лице в лице", лидерът на БСП Корнелия Нинова каза, че партията е дисциплинирана, има устав и ако Радев иска да бъде подкрепен, първо трябва да бъде номиниран и да мине по пътя, предвиден в устава за издигане и подкрепа на кандидатури за президент. Заедно с другите номинирани. Нинова припомни, че през 2016 г. е имало над 30 номинации.

 

Александър Маринов обаче, както и Нинова вчера, направи уговорката, че изборите са още далече.

 

Източник: бТВ

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • София

  28 Окт 2020 11:30ч.

  Че има ли случай управляващите да не са излъгали , аз не се сещам някога да са казали са казали истината!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • "Управляващите излъгаха......"

  28 Окт 2020 13:22ч.

  Снимката на Радев на трапеза с Гергов лъжа ли е , че Радев е против мутрите??

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Президентът Румен Радев няма да се моли и да преговаря за нечия подкрепа за втори мандат

  28 Окт 2020 13:52ч.

  заяви в предаването "Тази сутрин" по БТВ проф. Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет към държавния глава. Естествено че няма да се моли, вече е спечелил мандата, тъй като хората го обичат - смел и умен мъж!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Преди да се моли или не за мандат

  28 Окт 2020 13:59ч.

  не е зле Радев да ни обясни отношението си към мутрите , както и размахания юмрук. Има ли си Радев негови си мутри, към които е добре разположен и други мутри, които трябва да бъдет гонени? Това ако не го изясни на българските граждани ще бере зор с втория мандат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За Радев важи правилото за двойния аршин

  28 Окт 2020 15:48ч.

  Свръхегото на радев, продиктувано от манията му за власт на всяка цена, ще донесе страдания на нацията, ако му се позволи да продължава да се "упражнява" в незачитането на върховенството на Закона! Неговата надменност, дефицит на грам дипломатичност, емпатия, държавническа отговорност към здравето на нацията, разкаяние за грубите грешки за разединение на нацията и размахването на юмрук от позицията на Закона на Силата разделя хората, предизвиква конфликти и недоразумения между тях. Да атакуваш политическия си противник в гръб, когато е паднал, когато целия свят бедства от природен катаклизъм като този коронавирус и всяка държава е повалена, и обединението на всички сили и ресурси е единствения път е не само малодушие и коварство, а държавна измяна! По време на онлайн заседанието на МС днес, Борисов посочи, че това е разликата между Европа и България - "Законът е само за тези, които не харесваш. Иначе може да си го погазваш, когато можеш от високата позиция... Затова Брюксел говори за корупцията по високите етажи за тези, които се имат за недосегаеми, че могат да правят всичко". Борисов наблегна на факта, че за всеки човек, който нарушава карантината, има досъдебно производство, и попита министъра на вътрешните работи Христо Терзийски "Така ли е?". "Тъй вярно", отговори той и отчете, че има 3100 досъдебни производства за нарушаване на карантината. ---> https://dnes.dir.bg/politika/borisov-pazete-se-mnogo-zashtoto-tova-si-e-gadno-ne-sme-bogopomazani-kato-radev-video

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  28 Окт 2020 17:11ч.

  не е зле Радев да ни обясни отношението си към мутрите , както и размахания юмрук. Има ли си Радев негови си мутри, към които е добре разположен и други мутри, които трябва да бъдет гонени? Това ако не го изясни на българските граждани ще бере зор с втория мандат. има връзка с мутри - почнал е като общак на Маргина, дал е кабинет на Пашата в МС и държи 500 000 евро джобни в нощното си шкафче.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи