Проф. Иво Петров: Covid-19 не е особено опасен. Аз съм против затварянето

Проф. Иво Петров: Covid-19 не е особено опасен. Аз съм против затварянето
Аз съм против затварянето. Не виждам причина да се затварят обществата. Трябва да продължим да живеем. Не смятам, че отново трябва да се върви към пълно затваряне, коментира пред Нова телевизия кардиологът проф. Иво Петров. „Тази инфекция не спада към тези, които се водят като особено опасни. Това, което наблюдаваме, не е нещо екстремно смъртоносно. В момента просто се срещаме с една нова инфекция, която се разпространява бързо. В есенните и зимни месеци се очаква това да продължи”, каза още той.

 

„К-19 ще остане завинаги с нас, но може би, както се е случило след първата голяма грипна епидемия, изводите ще дойдат по-късно. Очаквам големите изводи от К-19 да дойдат след няколко години”, добави специалистът. Той посочи, че не го притеснява толкова ръстът на новозаразените у нас от медицинска гледна точка, колкото от здравеопазна.

 

 

 

„Натрупват се все повече данни, че озонираните агенти имат противовирусно действие, локално, в областта на носоглътката. Тези агенти, особено в първите дни, имат ефект в намаляване на броя на вирусите. Дори у нас сме въвели такива мерки и пием йонизирана вода. Йонизирането на въздушната среда и на водата действат добре”, посочи проф. Иво Петров. 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Измама ли е PCR тестът?

    17 Окт 2020 11:11ч.

    Измама ли е PCR тестът? https://ejednevno.eu/%d0%b8%d0%b7%d0%bc%d0%b0%d0%bc%d0%b0-%d0%bb%d0%b8-%d0%b5-pcr-%d1%82%d0%b5%d1%81%d1%82%d1%8a%d1%82/ Миналата година пневмония отнема живота на създателя на теста Кари Мълис PCR или полимеразната верижна реакция (Polymerase Chain Reaction), която диагностицира като „заразени“ с COVOD-19 над 35 млн. души в световен мащаб (или по-точно – 35 510 956 към 5 октомври). Тези дни попаднах на името на създателя на PCR теста, Кари Мълис (Kary Banks Mullis) и продължих да си задавам въпросите, които ме мъчат вече седем месеца, а именно: „Как така, този нов, никому неизвестен вирус, за който няма лечение, се диагностицира с един тест, който, видиш ли, е измислен толкова бързо, че да „улавя“ болните?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДОЛУ МАСКИТЕ

    17 Окт 2020 11:42ч.

    Браво, че още един лекар казва нещата такива каквито са, макар и малко под сурдинка. Да вирус има който не е толкова опасен, както се опитват да го изкарат медиите и властимащите, доказно е че е по-безопасен от сезонния грип и е с до 3 пъти по ниска смъртност. Но за сезонния грип не ни карантирнаита или насилват да носим маски с абсурдни и лъжливи аргументи и информация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А ето и официални данни, опровергаващи носенето на маски

    17 Окт 2020 14:04ч.

    Данните в доклад на федералното Министерство на здравеопазването на САЩ, отчитащ резултатите от изследване на заболеваемостта и смъртността сред населението във връзка с Ковид-19, опровергават необходимостта от носенето на маска. Според резултатите от изследването, 70.6 % от заразените пациенти с изразена симптоматика ВИНАГИ носят маска. А заразените, които НИКОГА не носят маска, са едва 3.9%. Целия доклад: https://www.cdc.gov/mmwr/volumes/69/wr/pdfs/mm6936a5-H.pdf

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ловец на вируси

    17 Окт 2020 14:34ч.

    Тези мерки се вземат предвид характера на Ковид. Не зная как политкоректно да го назова, защото все още не са го определили като какъв се чувства. Нощна птица е. Бонвиван. Пътешественик, обожава да пътува със самолет. Задължително носи часовник и предпочита да обитава строго определени места. Най-вече университети, театри, опери, музеи, но това е така, защото е по-интелигентен от създателите си. Избягва супермаркетите, избира качествена храна. Освен това е терорист, иска да разруши глинените крака на здравните системи, а това налага включване в борбата с него на полиция, армия и служби за следене. Трябва му повече въздух от нас, с маските спестяваме от възуха, който иначе бихме изхабили. Презира малкия и среден бизнес и поддържа приятелства с едрия капитал. Рекламно лице е на фармацевтичната промишленост. Ако така простичко ни бяха обяснили ситуацията, щяхме да ги разберем, а не да гадаем грижа за нас ли са мерките или проява на шизофрения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Константа

    17 Окт 2020 15:33ч.

    Ковидистите са ИДИОТИ. Най-много идиоти ковидисти има събрани в Форума на Сега. Ковидисткият кенеф е там. Невежи галфони обсъждат дълбокомъдрено световната медицина. Бълват проклятия срещу Мангъров, искат засилване на диктаторските мерки. СЕГА, воните !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Alex

    17 Окт 2020 21:59ч.

    Сега Google плаща 11570 до 12500 долара на месец за онлайн работа от вкъщи. Присъединих се към тази работа преди 2 месеца и спечелих $ 10588 през първия месец от тази работа. Мога да кажа, че животът ми се промени - напълно към по-добро! Вижте какво правя..... Jobnews3.com/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи