Проф. Ива Христова: Вирусолози и имунолози ще предложим затягане на мерките

Проф. Ива Христова: Вирусолози и имунолози ще предложим затягане на мерките
"Изискването за Covid сертификат е като филтър на входа, така че донякъде да се осигури протекция. В изискването на зелен сертификат има и нещо много важно - да се намали предаването на вируса, защото, ако могат всички да влизат, тези места ще станат като развъдник за коронавируса. Целта е да се ограничи събирането между хората, поне събиране между потенциални носители на вируса". Това каза пред БНР проф. Ива Христова, директор на Националния център по заразни и паразитни болести.

 

Тя определи като много добро предложението на главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев достъпът до редица дейности и обекти с обществено предназначение да става чрез представяне на сертификат за ваксиниране, за преболедуване или за изследване с бърз антигенен тест или с PCR.


По думите на проф. Христова е много важен контролът върху спазването на противоепидемичните мерки:

 

По думите на проф. Христова на заседанието на Експертния съвет към Министерството на здравеопазването в понеделник – 18 октомври, вирусолози и имунолози ще предложат затягане на мерките.

 

Ваксинацията дава възможност за социални контакти, подчерта тя и обясни, че макар и да се заразяват отново ваксинирани хора, те прекарват заболяването много по-леко, отколкото протича инфекцията при неваксинираните:

 

"Данните от изследвания по цял свят показват, че ваксинираните прекарват много леко. Нищо общо няма - ваксинираните ще го изкарат като лека хрема и накрак. Дори сега се заговори за интраназална ваксина, т.е. като спрей да се впръсква в носа, да се създаде лигавичен имунитет и вирусът да се ликвидира още на входната врата. Доказателствата за ползите от ваксините са безкрайно много".

 

Проф. Христова беше категорична, че коронавирусът е много коварен и посочи, че малко са заболяванията, които не позволяват ваксиниране:

 

"Нямам отговор защо е толкова висока смъртността в България. Дали защото не се търси лекарска помощ или не се обявяват случаите, защото така от процента на потърсилите помощ се оказва много висок процентът починали. ... Вирусът ни научи колко отговорност трябва, когато си член на общество".

 

Издаването на фалшивите ваксинационни сертификати проф. Христова определи като чудовищно и много тежко престъпление.

 

 

Източник: БНР

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • страхът от свободната мисъл

    17 Окт 2021 10:28ч.

    Тая направо да напише учебник "Основи на медицинската диктатура". Какви сте вие, че да предлагате нещо - каквото и да предложите, то се използва не от вас или гражданите, а от политици и корпоратократи за налагане на медицински фашизъм. Няма друго оправдание за тоталитаризма им - това е най-лесното и най-евтиното, и на всичкото отгоре експлоатира страха от смъртта у обикновените хора. Най-прекият път за добиране до тескере, чрез което ще те принудят да се подчиниш, е тоя - защото без тескере (зелен сертификат), ти нямаш достъп до обществените блага, уволняват те от работа, присвояват ти паричния ресурс, оставят те гладен и жаден, изобщо - превръщат те в прокажен само защото си инакомислещ. Наглостта им не познава граници, а Вие, госпожо, им лакействате. Няма да го забравим! И ще продължим да се борим, докато Бог се намеси и ви вземе силата, защото правдата не е на Ваша страна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    17 Окт 2021 10:48ч.

    Това мирише лошо на "закон за защита на нацията" класов апартайд, а? Парите не са ви достатъчно, явно искате и тормоз над народа, че са му малко бедите?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • muncho

    17 Окт 2021 10:56ч.

    "Ваксинираните го карат много леко".... Бих добавил - и от време на време умират.. Но важното е, че разнасят вируса и той няма да изчезне със сертификатите. Но всичко си зависи от народа, докато ги търпим тия боклуци и не им строшим главите, така ще бъде!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Затягане на мерките

    17 Окт 2021 11:17ч.

    Затегнете мерките по летищата: ограничете полетите от трети страни (поне във Варна и Бургас). Градският транспорт също е "развъдник за коронавируса". Измислете някакъв метод, способ, начин, подход, чрез който поне да се отварят прозорците на градските автобуси!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • линдентаун

    17 Окт 2021 11:28ч.

    Защо няма затягане на мерки, маски, социални дистанции и пр. в телевизионните студиа, през които като на парад шевстват всеки ден подобни екземпляри като въпросната офца на снимката?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Учуден

    17 Окт 2021 11:50ч.

    Истината за ПСР тестовете, които се използуват у нас: https://trakiaworld.com/2021/10/16/%d1%82%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%be%d0%b2%d0%b5-%d0%b7%d0%b0-%d1%87%d1%83%d0%b4%d0%be-%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%ba%d0%b0%d0%b7-%d0%bf%d0%bb%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d0%bd-%d0%bf%d0%b0%d1%81%d0%ba%d0%be%d0%b2/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • питанки

    17 Окт 2021 12:08ч.

    Политически номерца ! Тестват ни ! Как ще се държи уж много смелата антифашистка съпротива по форумите и дали ще излезе наяве да протестираме след утрешният опит за налагане на зелените еврейски звезди. Е_ем ви мамицата ви фашистка ! - както казваха героите във филма на Костурица "Ъндърграунд".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Без коментар

    17 Окт 2021 12:18ч.

    Да разкаже за аутопсиите и да покаже снимки от аутопсии.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    17 Окт 2021 12:20ч.

    От кого се извършва аутопсията? Аутопсията се извършва от патолога в присъствието на лекуващия лекар. Място за вирусолози там няма, както се вижда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Желев Желязко-мунчо

    17 Окт 2021 12:22ч.

    Го е казал,тая от снимката го е казала; '''И да се заразяват отново ваксинирани хора, те прекарват заболяването много по-леко, отколкото протича инфекцията при неваксинираните'' 1.Значи на едни хора им биеме нещо и им даваме право да щъкат насам натам и да разнасят вируса ,че дори така че да не се усещат какво правят 2.Затваряме млади и здрави да им съсипем имуната система та ако срещнат вируса да се разболеят-конгениално,3 В сезон на ОРЗ инжектираме нещо което наричаме ваксина и което със сигурност понижава естествения имунитет.Единственото нещо което засега може да се справи с сарс ков2 ние т.е. ваксърите го увреждат.А който се съмнява ,че ваксината понижава имунитета да се замисли защо на децата им правят ваксинация периодично а не наведнъж.В периода след ваксинацията сте особенно уязвим.Още повече възрасните.Всичко туй дето го пиша лесно може да се проследи от статистическите данни.Последната мантра-боледували леко.Имам клип в който медицинска сестра в ефир опровергава министър. ''В интензивното където работя са само ваксинирани'' това каза жената в ефир в отговор на министър че ваксинираните боледували леко.Всичко което се опитват да направят удължава епидемията безкрай ..........................................Нали знаете какво е многоточието.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ти да видиш

    17 Окт 2021 12:26ч.

    . В Тайланд официално признаха - повече умрели от ваксината отколкото от ковид! https://rumble.com/vnqr0f-october-14-2021.html А ето как се помпи статистика с ваксинирани като ги призовават да кажат че не са пред камерите https://rumble.com/vnqjw1-a-covid-patient-who-says-he-has-been-vaccinated-but-the-journalist-is-forci.html Световна смъртност от ковид - 0.06%!!! ФАКТ, а от Грип 0.1%! и Продължават да ми излизат разни такива платени глашатаи и да ми говорят за пандемия масова ваксинация затягане на мерки?? Кви мерки ка- пути долни??? Тия дето нарушават ЗАКОНА и КОНСТИТУЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ ЛИ ??? А вие знаете ли че човек който призовава да се наруши закона може да лежи до 6 години в затвора - примерно като ме кара да нося маска?????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • давайте, давайте, днес сте далеч от норматива

    17 Окт 2021 12:53ч.

    Адааааа! Започнаха прУфесорите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цитатът ....

    17 Окт 2021 12:57ч.

    Цитат от: .......... https://glasove.com/categories/novini/news/prof-momekov-ot-kovid-shche-se-generirat-novi-bolesti ............... загл. Проф. Момеков: От Ковид ще се генерират нови болести ........... първите две изречения: ........... "Според него трябва да се концентрираме да изграждаме по-голямо количество недевствена популация. "Хората, които СА ВАКСИНИРИНИ, може и да се разболеят, но те вече НЕ СА са тази девствена популация, която бяхме В НАЧАЛОТО на тази пандемия." ............. И като хора с ум и РАЗУМ питахме: какво означава това: недевствена популация и девствена популация? Тук не разумем, защо го свалихте от коментарите, честно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изненадан

    17 Окт 2021 13:01ч.

    Неочаквано толкова много хора с медицинско образование, с титли и претенции за академичност решиха да плюят на образованието си и на класическата медицинска логика. Явно заплащането от Биг Фарма е солидно. Толкова са увлечени, че не забелязват как стъпкват първия принцип на медицината. PRIMUM NON NOCERE.... ПЪРВО НЕ ВРЕДИ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно така, колега "Изненадан" в 13:01

    17 Окт 2021 13:09ч.

    Все повече се доказва на практика, че ваксините с еренкатата ОБЪРКВАТ работата на уникално създадената ни от Природата имунна система!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Проф. Христова,

    17 Окт 2021 13:11ч.

    "Нямам отговор защо е толкова висока смъртността в България. Дали защото не се търси лекарска помощ или не се обявяват случаите, защото така от процента на потърсилите помощ се оказва много висок процентът починали. ... Вирусът ни научи колко отговорност трябва, когато си член на общество". За един професор сигурно е трудно да си обясни високата смъртност в България, но за обикновените българи тя е ясна - толкоз ни е лечението. Обърнахте лекарите на търговци и те дерат кожи, без да лекуват. Грипът (особено тежките му щамове) води до същите усложнения. Как преди няколко години лекувахте грипа, без да има задължителни имунизации, без да кандърдисвате с всякакви мерки ваксинираноето? Как лекувахте пневмонии вследствие на грип, съдови заболявания вследствие на грип, без да имате полимеразни тестове, скенери и скенери с ядрено-магнитен резонанс? Излиза накрая, че лекува не техниката, а ЛЕКАРЯТ. Лекарят с главни букви, които вече останаха единици, за съжаление. Другите са търговци - едни получават директно пари от Ковид, други са дистрибутори на фармацевтичните фирми. Ами какъв друг обществен резултат може да очаквате, освен този, който виждате???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ха ха ха

    17 Окт 2021 13:17ч.

    Как диво гледа и колко бързо бяга производител на ваксата фазер : https://www.youtube.com/watch?v=50kghlaHYvM&t=24s Тази госпожа христова дъл бяга бързо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Патент US11107588 B2

    17 Окт 2021 13:33ч.

    Системата се състои от множество електронни устройства с инструкции за генериране на идентификатор и, в близост до друго такова електронно устройство, едно или и двете електронни устройства изпращат/получават идентификатора до/от другото електронно устройство. Събудете се глупави малки овце. Водят ви към клането. ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • анти

    17 Окт 2021 13:56ч.

    "Пожертваха" ваксата Пфайзер, да бъде разнищена и "обезкостена" от конспиративните сайтове, докато за другите - почти нищо. А от личен опит знам за едната (АстраЗенека), че изобщо не е безобидна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • диверсия срещу противника в хибридната война

    17 Окт 2021 14:06ч.

    Американският военноморски флот вече съобщи, че ще уволнява военнослужещи, отказали да си поставят задължителната ваксина. Това, между другото, е добре дошло за руснаците и китайците, предвид намиращите се във ваксината наночипове на основата на графенов оксид. Без всякакво горещо противопоставяне американските военни ще бъдат дезактивирани от руските военни хакери много преди да започне реална война. Ако съм на американската страна, предвид на доказаните огромни руски възможности в хакерството, бих забранил ваксината, вместо да я правя задължителна, ала когато едно общество е тръгнало да се самоунищожава всякак, защо да му пречим да ускори процеса с ваксиниране с всъщност неизвестните препарати?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • проф(ан). Христова

    17 Окт 2021 14:24ч.

    ДОЦ. АТАНАС МАНГЪРОВ: "Мерки не са нужни. С тях и без тях вирусът следва своя ход и не се наблюдава нищо екстремно. Хората трябва да бъдат оставени – който иска да се ваксинира, а не защото го карат. И не защото му казват, че ако се ваксинира щял да пази другите. Няма как ги пази по този начин! „Нещата се задържат някъде на около между 3 000 и 3 500, като засега не се сбъдват тези прогнози за 10 000 и повече случаи на ден. Т.е. става това, което се очаква. Този вирус ще мине през цялото население, независимо дали е ваксинирано, или не. Може би тези, които са ваксинирани, ще го изкарат по-леко. Може би. Но, за да се получи траен имунитет, всеки от нас трябва и ще изкара някои от вариантите на COVID и той ще се случи рано или късно. Виждате, че главният държавен здравен инспектор е с две ваксини, не сваля маската и е с COVID-19. Мерки не са нужни, защото и с тях, и без – вирусът следва хода на своето разпространение и за момента не се наблюдава нищо екстремно. Запознат съм с медикамента за лечение на коронавирус, за който здравният министър д-р Стойчо Кацаров уточни, че се правят опити да се внесе в България. Все още това не са медикаменти, които могат да се използват масово.Това е в сферата на експеримента. Някои от личните лекари и особено тяхното ръководство забравиха медицината и започнаха да искат неща, които са неосъществими, като настояването на личните лекари за пълен локдаун в София. Работата на личните лекари е да си гледат болните. Ако те се страхуват, могат и трябва да се ваксинират, ако искат. Ако искат, могат да спазват всички предохранителни мерки, но те трябва да работят. И тяхна задача е да си организират работата по такъв начин, че да си я вършат добре. И всичките тези настоявания са напълно безпочвени и безсмислени. Причината за купуването на тези фалшиви сертификати е натискът, който се оказва върху хората да се ваксинират на всяка цена, дори и с фалшиви аргументи, че ако се ваксинираш, пазиш другите. В случая с главния държавен здравен инспектор показва несъстоятелността на тези твърдения. Просто хората трябва да бъдат оставени, всеки който иска да се ваксинира, но да го направи, защото иска да се ваксинира, а не защото го карат. И не защото му казват, че ако той се ваксинира, щял да пази другите. Няма как да ги пази по този начин."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мечо Кух

    17 Окт 2021 15:06ч.

    Предпазва имунитета, не сертификата. Така както колата я кара шофьора, не книжката. Повечето от шофьорите убийци са правоспособни водачи със сертификат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Желев Желязко-Проф. Христова

    17 Окт 2021 15:07ч.

    Не.''Covid сертификат е като филтър на входа'' показва,че филтъра за младата и хубавичка Христова не е работел в ученическите и студенските години.Вероятно защото си е изключила собствени филтър.В резултат имаме.............на позиция която и позволява да филтрира наред.И ще филтрира щото мрази първо себе си/липса на филтър/ второ целия свят/имат си филтри хората/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Комодор

    17 Окт 2021 16:00ч.

    Хора без базови познания в науката, а захлебени от една жена казала на пазара и руската фейк-пропаганда, разпространяващи фалшиви новини, не би трябвало да имат място в лицензирани издания. Дори жълти такива...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ла донна е мобиле

    17 Окт 2021 16:19ч.

    Комодски варане, ти какви базови познания имаш в науката? А знаеш ли, че науката работи с недоказуеми базови хипотези и на тази основа постфактум изисква да се съобразяваме с принципа на доказателството. С една дума - къща без основа...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    17 Окт 2021 17:03ч.

    Ако процентите бяха като в други страни, ковид1984 сектантите, вече щяха да стягат товарни влакове да извозват към лагерите... Определено инжекцията има въздействие, особено върху човещината, съвестта и разсъдъка! Набодените добичета стават много нервни, жестоки и зли, сутринта гледах една водеща, Марина Цекова от Нова, със стъклени очи като на кукла- биоробот, тропаше с краче и си искаше сертификата и "здравата ръка"(ако може и камшик), изключително грозна гледка на млад човек, който обаче е напълно зомбиран и изпаднал в транса на новото нормално... Всичко ми напомня на началото на 90те години, Пирамиди, Секти и Инжекционни наркотици, при това заедно, а ковид зомбито, представлява хибрид от 3те, хем набоден като наркоман, хем зомбиран като сектант, хем инвестирал доверие в пирамидата на БИГ ФАРМА- жалка история!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Налагат

    17 Окт 2021 17:07ч.

    Открит биофашизъм. Спрете да дращите по форумите ! Без кютек няма да се размине.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Комичен пример от тези дни

    17 Окт 2021 17:10ч.

    Комичен пример от тези дни Семейство от провинцията , средна възраст. Работят и двамата за военните. От няколко дни болни - хрема, кашлица, сополи - обичайното за сезона. Жената е здравословен скептик и отказала среща с доктор. Чaйчета и витамини. Мъжът, по-изпълнителен, отива на доктор, както си му е реда пускат му PCR и излиза положителен, "ковид" ! И двамата не са ковид-идиоти и не членуват в сектата, но все пак се притеснили. Жената също си пуска PCR защото го кара по-тежко. Нейният резултат - отрицателен ! Смях. Сега мъжът е в домашна карантина и си бие челото че е отишъл на доктор. Нямат никакво намерение да се бодат, каза ли са - задължат ли ни, да ни уволняват ! Прав им път ! Имат голяма къща на село със стопанство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Д-р Пламен Пасков

    17 Окт 2021 17:19ч.

    Тестове за чудо и приказ. Статистиките да си оближеш! https://www.facebook.com/paskov.plamen/videos/%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5-%D0%B7%D0%B0-%D1%87%D1%83%D0%B4%D0%BE-%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%B7-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-%D1%81%D0%B8-%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%B6%D0%B5%D1%88/962107707705811/?__so__=permalink&__rv__=related_videos

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По време на война

    17 Окт 2021 17:20ч.

    На нормалните хора е обявена война. Залогът е животът им. По време на предишната ВСВ на колаборационистите се е гледало като на законни мишени. Бой по сътрудниците на ковид-фашизма, днес и сега !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • VeniVidiVici

    17 Окт 2021 17:56ч.

    Съществува предложение всички ковидактивисти да съберат пари помежду си и да помолят лицензирана ловна дружинка със правоспособност да ги отърве от мъките им. Така е хуманно , иначе злобата пак ще ги довърши , но по трудния начин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глашатаят МУ на Смъртта проф. В. Мутраджийски

    17 Окт 2021 18:21ч.

    Владислав Вълканов по официален път е придобил този документ, от който става ясно, че властите не знаят дали има починали от заразата. КОЙ И ЗАЩО НИ ЗАЛИВА С НЕДОКАЗАНА БРОЙКА НА ПОЧИНАЛИ ОТ КОВИД http://afera.bg/wp-content/uploads/2021/10/ZA31.jpg Продължава да остава открит въпроса, кой и защо ни залива с недоказана бройка на починали от заразата? Вероятно всички се досещаме вече каква е целта? Общата и клинична патология е основна медицинска специалност, която чрез изучаване на морфологичните изменения в тъканите и органите на различни структурни нива изяснява структурно-функционалните взаимоотношения в организма и създава концептуално-методологична база на медицинската логика. Анализът на морфологичните изменения позволява да се разкрият етиологичните фактори на заболяванията и тяхната патогенеза. С клиничната патология се установяват двете главни характеристики на заболяванията - вид и локализация на болестния процес. Особено показателна е публикацията на д-р Виолета Ботева: „Последните нежелани реакции и смъртни случаи във Великобритания до 22 септември според MHRA след експерименталните инжекции Covid-19. През последната седмица бяха разкрити 4 325 допълнителни индивидуални доклада, отчитащи 11 042 допълнителни увреждания. Наблюдава се и увеличение на 20 съобщени смъртни случая през последните 7 дни. Pfizer отчита 10 от тези смъртни случаи, 8 в AstraZeneca и 2 в Moderna. MHRA съобщава за общо 1682 смъртни случая заедно с над 1,2 милиона увреждания, претърпени от 368 000 души (средно 3,3 наранявания на човек) след експерименталните инжекции Covid-19.“ https://afera.bg/%D0%BA%D0%BE%D0%B9-%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D1%89%D0%BE-%D0%BD%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%B2%D0%B0-%D1%81-%D0%BD%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%B9%D0%BA/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свободата им отнемали

    17 Окт 2021 22:44ч.

    И точно тези, които веят руски знамена, славят Сталин и Тодор Живков, най-много роптаят против мерките и ваксините, искат си свободата. Вашите кумири каква свобода ви даваха?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мечо Кух

    17 Окт 2021 23:48ч.

    Свободата е състояние на духа. Не се дава или отнема.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Брей че цензура, брей че систематичност

    18 Окт 2021 1:29ч.

    За 4-ти път ще го напиша - Проф. Христова. Та ... "Проф." беше общоприетото съкращение за думата ПРОФАН, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За цензурите

    18 Окт 2021 1:33ч.

    https://ibl.bas.bg/rbe/lang/bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B0%D0%BD/ ПРОФАН не е дума на омрзата, не е обидно , а просто дума от книжовния български език, с неодорбрително означаване. Според БАН - "Лице, което няма необходимите познания по дадена специалност, наука или изкуство, което е некомпетентно в някаква област.".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЦЕНЗУРАТА

    18 Окт 2021 8:08ч.

    Последните островчета на свободно изразяване бяха брутално изчегъркани последните седмици. Тука виждате какво става... Дачков клекна конформистки и остави фашизоиди да му цензурират медията. Афера на Веска, едва се влиза в сайта заради непрекъснатите dos атаки , показва рекламни помии, иска многократно презареждане... И това е. За другите "медии" - трупове, сегата, новинари, регионални... да не отваряме дума. За умрелите или добро, или нищо. И кво ? Историята направи пълен кръг и се върнахме преди 1989 - тоталитаризъм и цензура ! Обаче + биофашистки сертификати !!! Ех къде си Бай Тошо ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи