Придворна дама на кралица Елизабет II подаде оставка, след като бе обвинена в расизъм

Придворна дама на кралица Елизабет II подаде оставка, след като бе обвинена в расизъм

Следвайте "Гласове" в Телеграм.

Нгози Фулани, която е родена във Великобритания, разказа, че лейди Сюзън я питала многократно “от коя част на Африка идва“.

Придворна дама на кралица Елизабет подаде оставка и се извини, след като направи “крайно неприемливи и достойни за съжаление коментари" и попита видна чернокожа защитничка на оцелели от домашно насилие "откъде е всъщност“, предаде ДПА.

83-годишната лейди Сюзън Хъси повече от 60 години е била придворна дама на кралицата и е кръстница на Уелския принц Уилям. Той, разбира се, се съгласил, че е най-добре лейди Сюзън да се оттегли. “Расизмът няма място в нашето общество“, каза говорител на двореца Кенсингтън. “Коментарите бяха неприемливи и е правилно, че лицето се оттегли незабавно“, допълни той. 

Нгози Фулани, която е родена във Великобритания и работи за група, подкрепяща жертви на домашно насилие, написа в Туитър, че лейди Сюзън я е питала многократно “от коя част на Африка идва“. Фулани присъствала на събитие, организирано от съпругата на крал Чарлз - британската кралица консорт Камила. 

Източник: БТА

 

 

Коментари

 • Европобърквация!

  01 Дек 2022 13:32ч.

  Ако знаехме всичко това, щяхме ли като едни последни тъпанари да искаме демокрация и да рипаме по площадите?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Зодия Прасе

  01 Дек 2022 13:37ч.

  Расизъм би било, ако я беше попитала от кой клон в Африка е слязла.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи