Президентството: Жалко за манипулациите на Томислав Дончев. Президентът не съгласува бюджета

Президентството: Жалко за манипулациите на Томислав Дончев. Президентът не съгласува бюджета
Администрацията на президента няма отношение към предварителното съгласуване на държавния бюджет, освен в частта, засягаща бюджета на самата президентската институция. Това се казва в изявление, изпратено от прессекретариата на държавния глава във връзка с постъпили запитвания от страна на медиите. От Президентството заявяват още, че позицията на Министерството на финансите и на народни представители от управляващото мнозинство, според които предложеният проект на Закон за държавния бюджет на Република България за 2021 г. е бил съгласуван с президентската администрация, представлява откровена и груба манипулация на фактите.

 

А ето какво написа в профила си във Фейсбук Димитър Стоянов, главен секретар на президентството:

 

Във връзка със съгласуването на бюджета от Администрацията на президента:

 

Поредната гербаджийска интрига. Тук няма да коментирам институционалността защото тя изискваше да се пуликува освен писмото на Администрацията и писмото на Министерството на финансите. Няма да го публикувам. Техните интриги ми са далечни.

 

Няма обаче как да не коментирам това, че президентът бил съгласувал проекта на бюджет. Това е лъжа. Излъгаха най брутално и безсрамно. Писмото е до администрацията (даже не е посочено до кого), а не до президента. Президентската институция съгласува единствено и само бюджета на Администрацията. Писмото е изпратено до всички първостепенни разпоредители с бюджетни средства, включително и до Агенцията за ядрено регулиране и до Съвета за електронни медии. Надявам се и те да са съгласували целия проектобюджет ... на цялата държава.

 

Президентът не съгласува проектозакони. Президентът е на края в цялостната верига на законотворчеството. Томислав Дончев нима не го знае? Ако го знае, то цялата пресконференция е манипулативна. Ако не знае, жалко!

 

И ако за финансовият и социалният чиновник е допустимо да не са коректни (явно им липсва административен капацитет), то е недопустимо написаното от Десислава Атанасова във ФБ. Нима юристите на ГЕРБ не знаят, че президентът не съгласува проектозакони? Жалко!

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Той може да не съгласува бюджета,

  27 Окт 2020 18:40ч.

  но няма компетентността да го оценява. Поредния му коментар ПОКАЗВА САМО ЖЕЛАНИЕТО МУ ДА ПЛЮЕ ПО ВСИЧКО. Само, че това поведение прилича на заяждане в селска кръчма и не отива не един президент. Много изпростя президентът напоследък. Или си е бил винаги такъв, но сега го забелязваме? Да не се опитва да се изравни с протестиращите с Бабикян и Хаджигенов? Борисов се държи по-интелигентно от него.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Президентът колко видове науки е завършил?

  27 Окт 2020 19:15ч.

  Казваха ни, че където е да е учил винаги се е представял блестящо. И ние повярвахме. Видяхме го и как управлява самолет и особено на по-младите това им направи впечатление. Очаквахме от него да се прояви и в политиката като отличник, но за съжаление това не стана. Отначало, когато размаха юмрука даже се чудехме това същият човек ли е с всичките му езици и дипломи? Но той продължи все така. Жалко е, защото над два милиона души възлагаха големи надежди на него. Как да го кажем по-културно, понеже е обидно за президента да "плюе"? Критикува всичко - по-добре ли е? Мога да кажа само едно - и приказките на президента, и поведението му според мен не съответстват на ранга, който има.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Българин на 27.10.2020 в 19:55 Този ми прилича на вчесан овен!

  27 Окт 2020 20:58ч.

  Някои от българските президенти бяха с по-голям символен капитал, други – с по-малък, а някои изобщо нямаха символен капитал. Имам предвид Плевнелиев, който удари дъното откъм символен капитал. Стигна се дотам, когато се появяваше публично, обществото да се смее. Той работеше като човек, който развеселява обществения живот с появата си и с думите си. Обичах да го слушам, защото винаги очаквах да чуя нещо смешно, а той всеки път оправдаваше моите очаквания. === "Счупената" Лада трябва да отиде в музей, като единствена кола в света, която може да пътува хиляди километра счупена. Германците би трябвало да са като цяло много тъп народ. Милиони германци в собствената си родина не могат да направят това, което един чужденец без знания за бизнес и без да е бизнесмен, само за две-три години си отваря офиси и има стотици работници. А и ние българите трябва като цяло да сме много тъп народ, ако вярваме на измишльотините на Плевнелиев.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мильо Лудия

  27 Окт 2020 23:01ч.

  Проблема на герберунгелите не е, че Радев не харесва бюджета, а че никой не им харесва бюджета.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • пази боже

  28 Окт 2020 19:58ч.

  един посредствен бивш кмет да се прави на манипулатор и лъжец.Винаги става смешен.А когато някой завърши сотличие военна академия на САЩ а не милиционерско училище тогава може да критикува президента.Ясно ли е.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи